facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΙΣΠΑΝΙΑ:Νέο πακέτο έκτακτων μέτρων για τη μείωση του χρέους

Η νεοεκλεγείσα συντηρητική κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα επιπλέον έκτακτα μέτρα λιτότητας προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί το δημόσιο έλλειμμα, το οποίο παραδέχθηκε πως θα υπερβεί το προβλεπόμενο 8% του κρατικού ΑΕΠ.
Ο υπουργός Οικονομικών Κριστόβαλ Μοντόρο δήλωσε πως η κυβέρνηση θα επεξεργασθεί τα νέα μέτρα εντός της εβδομάδος, σε συνέχεια της ανακοίνωσης την περασμένη Παρασκευή της αύξησης φόρων και περικοπών δαπανών συνολικού ύψους 15 δισ. ευρώ. Ο Μοντόρο δεν προσέθεσε κάποια λεπτομέρεια για τη φύση των σκοπούμενων μέτρων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Λουΐς ντε Γκίνδος δήλωσε στον ραδιοσταθμό Καδένα Σερ πως το έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2011 θα κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα του προβλεπόμενου 8%, το οποίο ήδη είναι μεγαλύτερο του 6%, που αποτελούσε στόχο της απερχόμενης σοσιαλιστικής κυβέρνησης.

Ο ντε Γκίνδος τόνισε πως τα μέτρα λιτότητας-που ο ισπανικός Τύπος χαρακτήρισε τα πιο αυστηρά από ιδρύσεως της δημοκρατίας, το 1975-είναι εντελώς απαραίτητα προκειμένου να αποτραπεί η κατολίσθηση της ισπανικής οικονομίας σε μία «απίθανη» κατάσταση.

Ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Χοσέ Αντόνιο Αλόνσο επέκρινε τις περικοπές -οι οποίες περιλαμβάνουν ‘πάγωμα’ των μισθών στο δημόσιο και του κατώτατου μισθού-χαρακτηρίζοντάς τες «τρομερή τιμωρία» για τη μεσαία τάξη και τους νέους.

Προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα στο όριο του 4,4%, όπως έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ, η Ισπανία οφείλει να περιστείλει κρατικές δαπάνες ύψους 36 δισ. ευρώ, τονίζει η εφημερίδα Ελ Παΐς.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΙΣΠΑΝΙΑ:Νέο πακέτο έκτακτων μέτρων για τη μείωση του χρέους"

Θλίψη για τη δημοσιογράφο Έλλη Κωνσταντουδάκη

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 39 ετών.

Έπειτα από σύντομη ασθένεια η δημοσιογράφος Έλλη Κωνσταντουδάκη έφυγε σήμερα από τη ζωή πολύ πρόωρα μόλις στα 39 της χρόνια. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Ήταν κόρη του επίσης δημοσιογράφου Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη, άρχισε τη δημοσιογραφική της καριέρα στις αρχές του 1992 στην εφημερίδα «Απογευματινή» και ήταν τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998.

Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος», «VETO», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Βήμα FM» και «City» και από τον Ιούνιο του 2011 στο νέο «Ελεύθερο Τύπο», καλύπτοντας πάντα το δικαστικό ρεπορτάζ.

Για όσους τη γνώριζαν, ήταν ένας άνθρωπος εργατικός και αγωνιστής, ευγενικός κι αγαπητός, με χαμόγελο και καλοσύνη τόσο στις καλές όσο και στις δύσκολες στιγμές.

Η οικογένειά της, οι φίλοι και οι συνάδελφοί της θα την αποχαιρετήσουν αύριο Τρίτη στις 3 μετά το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στα Μυκονιάτικα Αγίων Αναργύρων. Η ταφή της θα γίνει στο Νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Θλίψη για τη δημοσιογράφο Έλλη Κωνσταντουδάκη"

Απεβίωσε ο Κίρο Γκλιγκόροφ

Πέθανε χθες το βράδυ, πλήρης ημερών, ο πρώτος πρόεδρος της ΠΓΔΜ Κίρο Γκλιγκόροφ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Κίρο Γκλιγκόροφ, 95 ετών, απεβίωσε στο σπίτι του.

Η κηδεία του θα γίνει, αύριο το απόγευμα, στα Σκόπια. Ο Κίρο Γκλιγκόροφ γεννήθηκε στην πόλη Στιπ το 1917 και σπούδασε στη νομική σχολή του Βελιγραδίου.

Διετέλεσε πρόεδρος της ΠΓΔΜ από το 1991 έως το 1999, ενώ τον Οκτώβριο του 1995 επέζησε δολοφονικής απόπειρας στο κέντρο των Σκοπίων.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Απεβίωσε ο Κίρο Γκλιγκόροφ"

Εξάμηνη παράταση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Ευχάριστα είναι τα νέα τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους ηλικιωμένους, καθώς παρατείνονται για ένα εξάμηνο οι συμβάσεις των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου ρυθμίζεται, εκτός από το θέμα της χρηματοδότησης, η παράταση έως τις 30.6.2012 τόσο του προγράμματος όσο και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα Νομικά τους πρόσωπα.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξάμηνη παράταση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»"

«Δεν θα κάνουμε πίσω»

Σε 100 φαρμακεία έχουν σταλεί κατασχετήρια

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δίνουμε επί πιστώσει φάρμακα στους ασθενείς. Όλες οι συναλλαγές θα γίνονται με μετρητά», λέει στο newsbeast.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος.

Ο κ. Λουράντος καταγγέλλει ότι τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστούν μόνο στα φαρμακεία της Αττικής περίπου 130 εκατ. ευρώ.

«Από τη στιγμή που οι εταιρείες μάς ζητούν αγορές με μετρητά κι εμείς μόνο με ρευστό μπορούμε να δίνουμε φάρμακα. Δεν είναι δυνατόν τα ασφαλιστικά ταμεία να μας οφείλουν περίπου 130 εκατ. ευρώ» προσθέτει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο μέχρι σήμερα έχουν βάλει λουκέτο περίπου 10 φαρμακεία και το επόμενο διάστημα ενδέχεται να κλείσουν άλλα 150, ενώ σε περίπου 100 ακόμη έχουν σταλεί κατασχετήρια.

Ο κ. Λουράντος κάνει λόγο για μετωπική σύγκρουση με το υπουργείο Υγείας και δηλώνει ότι δεν έχουν έρθει σε καμία επικοινωνία μαζί τους γι' αυτο και οι φαρμακοποιοί δεν σκοπεύουν να κάνουν πίσω.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δεν θα κάνουμε πίσω»"

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τα πετρέλαια

Προκηρύχθηκε σήμερα ο διαγωνισμός για την υποβολή προσφορών εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων στις περιοχές του Πατραϊκού Κόλπου, των Ιωαννίνων και του Κατάκολου με τη διαδικασία της Ανοιχτής Πρόσκλησης (Open Door).

Οι τρεις περιοχές περιλαμβάνουν εκτιμώμενα αποθέματα της τάξης των 250 εκατ. βαρελιών, σε μια εξέλιξη που επιβεβαιώνει πλήρως το πρωινό ρεπορτάζ που είχε αναρτήσει το protothema.gr.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=168662 το πρωινό μας ρεπορτάζ.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία έως τις 2 Ιουλίου να υποβάλλουν προσφορά, ενώ σχετικά με το θέμα ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας και η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού επιβάλλουν μία ενεργειακή πολιτική η οποία προωθεί δυναμικά την ανάπτυξη των εγχώριων πηγών ενέργειας. Με δεδομένη την κατεύθυνση ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που έχει η Ελλάδα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής της στρατηγικής. Με τη σημερινή προκήρυξη γίνεται άλλο ένα σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση».

Για το ίδιο θέμα ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, δήλωσε:

«Ξεκινούμε με τον πρώτο γύρο παραχωρήσεων τριών οικοπέδων όπως είχαμε εξαγγείλει. Μαζί με την σε εξέλιξη προκήρυξη του Διαγωνισμού για τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, καθώς και με τη δημιουργία του Φορέα Έρευνας Υδρογονανθράκων που θεσμοθετήθηκε τον περασμένο Αύγουστο, καταφέραμε μέσα σε τέσσερις μήνες να καλύψουμε το κενό μιας δεκαπενταετούς απραξίας της χώρας στον τομέα αυτό. Είμαστε βέβαιοι ότι η παρούσα προκήρυξη θα προκαλέσει το ενδιαφέρον σοβαρών εταιρειών της διεθνούς πετρελαϊκής αγοράς. Με διαφάνεια, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και σεβασμό στο περιβάλλον θα αξιοποιήσουμε όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας».


protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τα πετρέλαια"

Προσοχή: Νέα απάτη στο Facebook με "δωρεάν κάρτα"

Μια νέα απάτη έχει κάνει την εμφάνισή της στο Facebook και αυτή τη φορά προσφέρει 50 δολάρια σε μια κάρτα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.

Αυτού του είδους απάτες χρησιμοποιούνται συνήθως από κακόβουλους χρήστες για τη συλλογή ευαίσθητων δεδομένων όπως όνομα, διεύθυνση και πληροφορίες επικοινωνίας.

Έπειτα, οι πληροφορίες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλους κακόβουλους σκοπούς. Κάποιοι άλλοι scammers ξεγελούν τους χρήστες ώστε να κάνουν λήψη εργαλείων, παιχνιδιών και λογισμικού με malware.

Κάποιοι άλλοι βέβαια ζητούν τον αριθμό του κινητού για να πραγματοποιηθεί η εγγραφή σε διάφορες υπηρεσίες μηνυμάτων, ώστε να λαμβάνετε αποτελέσματα ερευνών ή κάποιο βραβείο που αντιστοιχεί σε χρηματικό ποσό.

Δεν έχει σημασία πόσες έρευνες έχουν ολοκληρωθεί ή σε πόσες υπηρεσίες έχει εγγραφεί κάποιος, τα θύματα δεν πρόκειται ποτέ να παραλάβουν τα υποσχόμενα δώρα.

Οι απατεώνες που δημιουργούν αυτές τις ψεύτικες προσφορές θα κερδίσουν τις προμήθειες μέσω των ύποπτων προγραμμάτων μάρκετινγκ κάθε φορά που ένα θύμα ολοκληρώνει μια προσφορά ή συμμετέχει σε μια έρευνα.

Σε περίπτωση που δείτε κάποια παρόμοια προσφορά στο Facebook, απλά διαγράψτε την και μην ανοίξετε κανέναν σύνδεσμο.

nooz.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή: Νέα απάτη στο Facebook με "δωρεάν κάρτα""

Καμπανάκι για επιστροφή στη δραχμή από τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας

Καμπανάκι για την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, χτύπησε ο Βασίλης Ράπανος, τονίζοντας ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο κρίνεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ.

"Είτε θα μείνουμε στο ευρώ μειώνοντας το επίπεδο διαβίωσης όλοι μας, είτε θα αποχωρήσουμε από το ευρώ γυρνώντας δεκαετίες πίσω", τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, μιλώντας στη σημερινή εκδήλωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Όπως είπε, το πρώτο τρίμηνο του 2012 είναι καθοριστικό, καθώς θα κριθεί εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ ή θα αποχωρήσει από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα με αποτέλεσμα, εάν συμβεί το δεύτερο, να γυρίσει 20-25 χρόνια πίσω.

Ο πρόεδρος της Εθνικής κάλεσε τον πολιτικό κόσμο σε στράτευση, ενώ παράλληλα ζήτησε στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, τονίζοντας ότι οι ημέρες είναι κρίσιμες και όλοι πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας.

star.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμπανάκι για επιστροφή στη δραχμή από τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας"

Ποινική δίωξη σε βάρος του Γιάννη Καπελέρη

Την άσκηση δίωξης σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων, παρήγγειλε ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρ. Πεπόνης. Ζητά τη διερεύνηση των καταγγελιών μη είσπραξης προστίμων για λαθρεμπόριο καυσίμων.
Παραγγελία για άσκηση κακουργηματικής δίωξης εις βάρος του κ. Γ. Καπελέρη και της επικεφαλής της Διεύθυνσης Ελέγχου Τελωνείων, Ευ. Πανταζή, για τις καταγγελίες περί μη είσπραξης προστίμων που αφορούσαν λαθρεμπόριο καυσίμων, και οδήγησαν στην παραίτηση του Γ.Γ. του Υπουργείου, Δ. Σπινέλλη, έδωσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης.
Βάσει της πορισματικής αναφοράς του αναπληρωτή οικονομικού εισαγγελέα, Σπ. Μουζακίτη, που διενήργησε την έρευνα, ζητήθηκε η άσκηση δίωξης, διότι, το αδίκημα "διαπράχθηκε σε βάρος της δημόσιας περιουσίας με την επιβαρυντική περίσταση της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας της πράξης, βάσει του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου".
Σε βάρος της κας Πανταζή, η κατηγορία αφορά στο αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία.
Όπως αναφέρει στο πόρισμά του ο κ. Μουζακίτης, το ύψος της ζημίας ανέρχεται κατ' ελάχιστον στο ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ, ζημία που "εάν λάβουμε υπόψη τις κρίσιμες συνθήκες για την κοινωνία και την πολιτεία, μεγιστοποιείται εκ των πραγμάτων".
Ο κ. Πεπόνης ζητά να ερευνηθεί κατά την ανάκριση, που θα διενεργηθεί για την υπόθεση, το ενδεχόμενο ύπαρξης ηθικών αυτουργών και εφόσον διαπιστωθεί, να ασκηθεί ανάλογη ποινική δίωξη.
Η προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε στις 20 Οκτωβρίου.
Αφορμή στάθηκαν τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για παραίτηση του Δ. Σπινέλη, λόγω ύπαρξης παραμηχανισμού εντός του υπουργείου Οικονομικών, που μπλόκαρε την είσπραξη προστίμων, που είχαν επιβληθεί μέσω συστήματος για λαθρεμπόριο καυσίμων.
Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο, ο κ. Καπελέρης κλήθηκε να καταθέσει ως ύποπτος ενώπιον του κ. Μουζακίτη.
Στο πλαίσιο της έρευνας, ο κ. Μουζακίτης είχε καλέσει ως μάρτυρα και έλαβε κατάθεση και από τον κ. Σπινέλη, ο οποίος φέρεται να προσκόμισε στο εισαγγελικό γραφείο έγγραφα σχετικά με την υπόθεση.

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινική δίωξη σε βάρος του Γιάννη Καπελέρη"

Σκληρή επίθεση κατά του προέδρου της Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Συνασπισμός

Αφορμή στάθηκε η πρωτοχρονιάτικη τοποθέτηση του κ Παπούλια , ότι γίνεται πόλεμος στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Δεν συνάδουν με το ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας τέτοιου είδους πολιτικές δηλώσεις , τονίζουν από την Κουμουνδούρου.

Στην δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπος του Συνασπισμου κ Πάνος Σκουρλέτης αναφέρει ότι ''ο κύριος και βασικός πόλεμος που διεξάγεται σήμερα είναι απέναντι στον κόσμο της εργασίας και τα δικαιώματά του και ότι αυτό που βλέπουν σχεδόν όλοι οι Έλληνες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το παραβλέπει''.

newsit.gr

Καταλήγοντας ο κύριος Σκουρλέτης σημείωσε ότι ''ο ανώτατος πολιτειακός παράγων, πρώτα και κύρια, σύμφωνα με το Σύνταγμα, οφείλει να διαπιστώνει τη λαϊκή δυσαρμονία ανάμεσα στο λαό και την ασκούμενη πολιτική''.
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκληρή επίθεση κατά του προέδρου της Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Συνασπισμός"

Στο τραπέζι πακέτο μέτρων 10 δισ. ευρώ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ 2012-2014

Στα 3 δισ. ευρώ υπολογίζονται τα μέτρα για να καλυφθεί η υπέρβαση του ελλείμματος του 2011

Την περίοδο που η τρόικα θα βρίσκεται στην Αθήνα θα γίνουν γνωστά τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Στη φωτογραφία ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος
Πακέτο μέτρων ύψους άνω των 10 δισ. ευρώ αναμένεται να συστήσει στην κυβέρνηση η τρόικα εν όψει της νέας δανειακής σύμβασης των 130 δισ. ευρώ.
Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ έρχονται σε 15 μέρες στην Αθήνα προκειμένου να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις, ενώ μέχρι τότε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα έχει την πραγματική εικόνα για το έλλειμμα του 2011, το οποίο σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα αναμένεται να κινηθεί πέριξ του 10% του ΑΕΠ.
Νέο μνημόνιο
Η τρόικα, λοιπόν, επιστρέφει αμέσως μετά τις γιορτές. Για την ακρίβεια στις 16 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν οι επαφές στην Αθήνα ώστε να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση επί του επικαιροποιημένου μνημονίου και εντός του Ιανουαρίου να «κλειδώσει» η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση ύψους 130 δισ. ευρώ.
Οι δανειστές μας, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούν να συμπεριληφθούν στο μνημόνιο αφενός συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο μέτωπο της δημοσιονομικής προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων και αφετέρου η δέσμευση των κομμάτων τα οποία στηρίζουν την «κυβέρνηση Παπαδήμου» ότι τα μέτρα που θα αποφασιστούν κατά τη διαπραγμάτευση θα υλοποιηθούν κατά γράμμα και από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές.
Το πακέτο των μέτρων για την τριετία 2012-2014 αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3 δισ. ευρώ είναι τα πρόσθετα μέτρα του 2012.
Εικόνα
Στα μέσα Ιανουαρίου, που θα επιστρέψει η τρόικα, θα είναι γνωστά τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού σε δωδεκάμηνη βάση, αλλά θα έχει γίνει και μία προβολή των αναμενόμενων εσόδων του α' διμήνου που δημοσιονομικά θα εγγραφούν στο τελευταίο δίμηνο του 2011.
Ετσι θα αποκρυσταλλωθεί η εικόνα για τις παρεμβάσεις που θα χρειαστούν στον προϋπολογισμό του 2012, ώστε το έλλειμμα να περιοριστεί του χρόνου στο 5,4% του ΑΕΠ μετά και τη θετική συμβολή στην εξυπηρέτηση των τόκων από το PSI.
Η μαύρη τρύπα
Το έλλειμμα του 2011 με τα σημερινά δεδομένα φτάνει ή και ξεπερνά το 10% του ΑΕΠ. Ηδη στο 11μηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού φτάνει τα 3,2 δισ. ευρώ.

ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο τραπέζι πακέτο μέτρων 10 δισ. ευρώ"

Έρχονται τα «ανοιχτά malls»;

Στο Πειραιά, τα Πατήσια και την Κηφισιά
Στις αρχές του 2012, αναμένεται να λειτουργήσουν τα πρώτα τρία ανοιχτά malls (εμπορικά κέντρα) στον Πειραιά, τα Πατήσια και την Κηφισιά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε ήδη συνάντηση στον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά, ενώ από την πλευρά τους, οι έμποροι κατέθεσαν τις απόψεις τους για το πώς θα πρέπει να λειτουργούν τα ανοικτά malls με εκπτώσεις για χρόνο στάθμευσης σε πάρκινγκ, προσφορές, εκδηλώσεις κ.τ.λ

Επίσης οι διαδικασίες για την ένταξη του προγράμματος στα κονδύλια του ΕΣΠΑ που θα διατεθούν το αμέσως προσεχές διάστημα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται τα «ανοιχτά malls»;"

Από το χωράφι στο ράφι: 171% ακριβότερες οι τιμές των τροφίμων

Η οικονομική κρίση φαίνεται πως δεν κάνει το αυτί των λιανέμπορων να «ιδρώνει» καθώς οι τιμές των αγροτικών (τυποποιημένων και μην) ειδών διατροφής εμφανίζουν τεράστια «ψαλίδα» από το χωράφι ως το ράφι όπου τα βρίσκει ο καταναλωτής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, στα τρόφιμα αγροτικής προέλευσης, δηλαδή στα λαχανικά, τα φρούτα, το γάλα και το ελαιόλαδο, όχι μόνο δεν μειώνεται το περιθώριο κέρδους των μεσαζόντων (χονδρεμπόρων, σούπερ μάρκετ, κλπ) αλλά οι διαφορές της λιανικής από την τιμή παραγωγού αγγίζουν τα όρια της πρόκλησης. Όπως φαίνεται, υπάρχουν τρόφιμα και αγροτικά είδη που πωλούνται έως και 171% πάνω από την τιμή που τα πουλά ο παραγωγός στον έμπορο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα καρότα που ο παραγωγός πουλά 0,35 ευρώ ενώ εμείς τα αγοράζουμε 0,95 ευρώ, δηλαδή σχεδόν τρεις φορές πάνω!

Το ίδιο συμβαίνει και στα υπόλοιπα ωπωρολαχανικά. Τα μήλα από 0,5 ευρώ (τιμή παραγωγού) πωλούνται στην διπλή και βάλε τιμή, προς 1,14 ευρώ, αυξημένα κατά 128%. Τα κολοκυθάκια είναι κι αυτά υπέρ του δέοντως τσιμπημένα: από 0,75 ευρώ που τα δίνει ο παραγωγός, ο καταναλωτής τα πληρώνει 1,74 ευρώ, με καπέλο 132%! Αντίστοιχη ψαλίδα υπάρχει και στα υπόλοιπα:

Κρεμμύδια: από 0,3 ευρώ τιμή παραγωγού τα αγοράζουμε 0,65 ευρώ. Αύξηση 117%.
Τομάτες: από 0,68 στα 1,47 ευρώ. Αύξηση 113%.
Πατάτες: από 0,34 στα 0,65 ευρώ. Αύξηση 91%.
Πορτοκάλια: από 0,3 στα 0,51 ευρώ. Αύξηση 90%.
Φασόλια: από 1,5 ευρώ φτάνουν στο ράφι στα 2,57 ευρώ. Αύξηση 71%
Παντζάρια: από 0,51 ευρώ χονδρική τιμή, φτάνουν στα 1,11 ευρώ λιανική. Αύξηση 118%.
Αντίστοιχη είναι η αισχροκέρδεια και στα τυποποιημένα προϊόντα. Το ελαιόλαδο που ο παραγωγός πουλάει 2 ευρώ το λίτρο καταλήγει να πωλείται στο σούπερ μάρκετ με τιμή 3,9 ευρώ αυξημένο κατά 95%.

Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση με το ρύζι. Ο παραγωγός του πουλά προς 0,35 ευρώ ενώ εμείς το αγοράζουμε 2 ευρώ, δηλαδή το «καπέλο» φτάνει στα 471%.

Πρωταθλητής στην εξωφρενική αύξηση από το χωράφι στο ράφι είναι όμως ο τοματοχυμός. Από 0,1 ευρώ που το πουλάει ο παραγωγός, φτάνει στο 1,5 ευρώ στο ράφι του σούπερ μάρκετ, αυξημένο μόλις κατά 1400%.

Διαβάστε περισσότερα:Ελλάδα αγροτικά προϊόντα ακρίβεια γάλα καρότα κολοκυθάκια λάδι λεμόνια λιανική μήλα περιθώρια κέρδος πορτοκάλια ράφι ρύζι τιμές τομάτες χωράφι.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Από το χωράφι στο ράφι: 171% ακριβότερες οι τιμές των τροφίμων"

"Μαχαίρι" στη δωρεάν περίθαλψη

Ασχημο ποδαρικό για όλους τους ασφαλισμένους, μηδέ εξαιρουμένων κι αυτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως οι καρκινοπαθείς, επεφύλαξε το νέο έτος.
Με το "καλημέρα" της νέας χρονιάς, η δωρεάν περίθαλψη που απολάμβαναν δεκαετίες τώρα οι Ελληνες πολίτες ρίχτηκε στον Καϊάδα του μνημονίου. Μέρος της δαπάνης των παρακλινικών εξετάσεων θα καταβάλλεται πλέον από τους δικαιούχους, ενώ τα νοσήλια σε κάποιο κρατικό νοσοκομείο ή σε συμβεβλημένη ιδιωτική κλινική θα επιβαρύνουν και τον ασθενή. Κόστη που μέχρι σήμερα καλύπτονταν εξ ολοκλήρου από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Προηγουμένως είχε δεχτεί ένα ακόμη πλήγμα ο θεσμός της οικογένειας, με τη μείωση στο μισό του επιδόματος τοκετού, σε μια περίοδο μάλιστα που η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υπογεννητικότητας.
Ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθηνών Μανώλης Αγγελάκης μιλώντας στον "ΑΤ" είναι πραγματικός καταπέλτης και κατηγορεί τον αρμόδιο υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο "για κατεδάφιση και των τελευταίων υπολειμμάτων της δημόσιας υγείας".
Χρησιμοποιώντας ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα, ο πρώην ευρωβουλευτής καταφέρεται κατά του κ. Λοβέρδου τονίζοντας πως με τις εξαγγελίες του και ιδιαίτερα αυτή που αφορά τον περιορισμό κέρδους των φαρμακείων επιδίωξή του είναι να παραδοθεί ο συγκεκριμένος χώρος σε καρτέλ συμφερόντων!..
Το βέβαιο είναι ότι στο πλαίσιο της υποταγής στις επιταγές της τρόικας στερούνται της δωρεάν περίθαλψης ακόμη και άτομα με βαρύτατες χρόνιες παθήσεις. Για παράδειγμα, υποχρεούνται πλέον να συμμετάσχουν με 10% στη δαπάνη για αγορά προϊόντων ειδικής διατροφής πάσχοντες από καρκίνο, φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, παιδιά με αλλεργία, πρόωρα και λιποβαρή νεογνά, ασθενείς με κυστική ίνωση και μεταβολικά νοσήματα.
Οσο για τους νεφροπαθείς, πληρώνουν πια από την τσέπη τους τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο προκειμένου να κάνουν αιμοκάθαρση.
Κι αυτό καθώς μειώθηκε η σχετική αποζημίωση από 115-650 ευρώ το μήνα στα 115-400 ευρώ.
Αυτό πρακτικά σημαίνει, ειδικά για όσους κατοικούν σε απομακρυσμένες ή νησιωτικές περιοχές, ότι θα κληθούν να καταβάλλουν τη διαφορά.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΓΓΕΛΑΚΑ
Λιγότερο από έναν καφέ θα κοστίζει πλέον η αποζημίωση ενός γιατρού για την εξέταση ασθενούς. Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο η αμοιβή ανά εξέταση θα είναι 10 ευρώ (δηλαδή 6,54 ευρώ καθαρά), ενώ καθορίσθηκε ανώτατο πλαφόν 200 ασθενών για κάθε γιατρό. Όλα αυτά σύμφωνα με τον κ. Αγγελακα αποτελούν παράνοια, γιατί υπάρχουν γιατροί εγνωσμένου κύρους και αποτελεσματικότητας που έχουν πολυάριθμη πελατεία. Και αναρωτιέται ο ίδιος "τι θα κάνει ένας γιατρός εάν ξεπεράσει το όριο των 200 ασθενών. Θα διώξει τους υπόλοιπους;".
Παράλληλα, καλούνται τα πέντε εκατ. άμεσων ασφαλισμένων να συμμετέχουν με ποσοστό 15% στη δαπάνη για τις παρακλινικές εξετάσεις.
Επίσης είναι υποχρεωμένοι να φέρου θεώρηση για εξετάσεις κόστους πάνω από 50 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα όσοι ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία δεν πλήρωναν ούτε ευρώ, ενώ η θεώρηση αφορούσε ιατρικές πράξεις με κόστος άνω των 150 ευρώ.
Αμεσα θιγμένοι είναι και οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΠΑΔ, αφού όχι μόνο αυξάνονται οι εισφορές υπέρ του συγκεκριμένου φορέα, αλλά παύει και το προνόμιο που είχαν να νοσηλεύονται σε μονόκλινα ή δίκλινα δωμάτια.
Εφεξής όποιος απ' αυτούς επιθυμεί να νοσηλευθεί σε καλύτερο δωμάτιο, θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη του.


adesmeytos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » ""Μαχαίρι" στη δωρεάν περίθαλψη"

Aνακοίνωση – φωτιά για το ηλεκτροσόκ της ΔΕΗ

Aνακοίνωση – φωτιά για το… ηλεκτροσόκ των αυξήσεων της ΔΕΗ εξέδωσε η ΔΗΜΑΡ: «Σε μια περίοδο που το εισόδημα της μέσης ελληνικής οικογένειας συρρικνώνεται απελπιστικά και σε μια οικονομία που οι επιχειρήσεις -και ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες- πλήττονται τα μέγιστα από την οικονομική κρίση, η αντιμετώπιση των προβλημάτων λειτουργίας της ΔΕΗ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αναζητηθεί μέσα από την αύξηση των τιμολογίων της. Αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική του Υπουργείου Περιβάλλοντος, σε λίγο καιρό το ηλεκτρικό ρεύμα θα αποτελεί είδος πολυτελείας», αναφέρει.

prionokordela.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Aνακοίνωση – φωτιά για το ηλεκτροσόκ της ΔΕΗ"

Καρατζαφέρης: «Aν δεν σοβαρευτούν, βγαίνω από την κυβέρνηση»

Tις προϋποθέσεις για να παραμείνει στην κυβέρνηση επανέλαβε σήμερα ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. «Αν δεν σοβαρευτούν, βγαίνω από την κυβέρνηση, αλλά στηρίζω Παπαδήμο ως πρόσωπο» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Καρατζαφέρης υπογράμμισε ότι η Ευρώπη έχει μετανιώσει για τα 130 δισ. ευρώ και ψάχνει τρόπο να μην τα δώσει, προσθέτοντας: «Δεν γίνεται αν έρθει στις 15 Ιανουαρίου η τρόικα και στις αρχές Μαρτίου, αφού ψηφίσουμε το νέο μνημόνιο που θα συγκλονίζει την Ελλάδα, να πάμε σε εκλογές».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε, επίσης, ότι είτε πρέπει να συνεχίζουν τα κόμματα να στηρίζουν την κυβέρνηση, είτε να γίνουν εκλογές μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Καρατζαφέρης: «Aν δεν σοβαρευτούν, βγαίνω από την κυβέρνηση»"

Το ΙΚΑ ανακάλυψε το Internet! - Ουρές τέλος για μια σειρά από βεβαιώσεις

Από 10 Ιανουαρίου χιλιάδες άνθρωποι θα πάψουν για ένα... χαρτί να ταλαιπωρούνται και να χάνουν μεροκάματα.

Το ΙΚΑ βάζει μπρος την online χορήγηση βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας, με παράλληλη δυνατότητα επιβεβαίωσης της εγκυρότητάς τους μέσω διαδικτύου.

Από την ίδια ημερομηνία καταργείται, η χορήγηση βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας, μέσω fax, και η χορήγησή τους θα γίνεται αποκλειστικά μέσω του ΟΠΣ ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, χρησιμοποιώντας τη νέα υπηρεσία που τίθεται σε εφαρμογή.

Εναλλακτικά οι συναλλασσόμενοι είναι δυνατόν να εξυπηρετούνται:

-Μέσω των υπηρεσιών εσόδων των Υποκαταστημάτων και Παραρτημάτων του Ιδρύματος.

-Μέσω διαδικτύου από πιστοποιημένους φορείς (Δημόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., Τραπεζικά Ιδρύματα, Συμβολαιογράφοι κ.λπ.) και απογεγραμμένους εργοδότες, πιστοποιημένους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ι.Κ.Α-Ε.Τ.Α.Μ..

Με τη νέα υπηρεσία, παρέχεται δυνατότητα σε πιστοποιημένους φορείς του Δημοσίου και απογεγραμμένους εργοδότες, πιστοποιημένους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, να λαμβάνουν βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας μέσω διαδικτύου με χρήση της αντίστοιχης εφαρμογής, από το δικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ( http://www.ika.gr/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ), ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη:

-σε όσους φορείς ή πρόσωπα (δημόσιες υπηρεσίες, ΚΕΠ τράπεζες, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, Επιμελητήρια, Συμβολαιογράφους κ.λπ.) έχουν πιστοποιηθεί ή θα πιστοποιηθούν στο μέλλον, οι οποίοι θα μπορούν να εξυπηρετούν τόσο τους απογεγραμμένους εργοδότες κοινών επιχειρήσεων & οικοδομοτεχνικών έργων, όσο και τους αναπόγραφους εργοδότες κοινών επιχειρήσεων. Οι μη απογεγραμμένοι εργοδότες οικοδομικών έργων θα εξυπηρετούνται μόνο στα κατά τόπους αρμόδια υποκαταστήματα/ παραρτήματα ΙΚΑ - ΕΤΑΜ -σε απογεγραμμένους στο Μητρώο Εργοδοτών του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ εργοδότες (κοινών επιχειρήσεων & οικοδομοτεχνικών έργων), που διαθέτουν ενεργούς κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος για την υποβολή ΑΠΔ.

Η έκδοση των βεβαιώσεων γίνεται μέσω του λογισμικού του Ο.Π.Σ. Ι.Κ.Α- Ε.Τ.Α.Μ.:

-αυτόματα από το σύστημα χωρίς καμία παρέμβαση του χρήστη,

-με προεκτυπωμένη την υπογραφή και σφραγίδα του εκάστοτε Διευθυντή της Δ/νσης Εφαρμογών της Γενικής Δ/νσης Πληροφορικής του Ι.Κ.Α-Ε.Τ.Α.Μ.,

-χωρίς να απαιτείται πλέον η έγκριση και υπογραφή τους από το Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο Εσόδων, πλην των βεβαιώσεων για είσπραξη λογαριασμού δημοσίου έργου.

Τα είδη Ασφαλιστικής Ενημερότητας που εκδίδονται είναι, για κοινές επιχειρήσεις:

-βεβαίωση μη οφειλής - ασφαλιστικής ενημερότητας,

-βεβαίωση για θεώρηση φορολογικών βιβλίων και στοιχείων,

-βεβαίωση οφειλής,

-Υπηρεσιακό Σημείωμα για επιστροφή εισφορών/πληρωμή προμηθευτών Ι.Κ.Α-Ε.Τ.Α.Μ.,

-Υπηρεσιακό Σημείωμα για άλλη χρήση.

Για οικοδομοτεχνικά έργα:

-βεβαίωση για μεταβίβαση κτίσματος,

-βεβαίωση για συμμετοχή σε δημοπρασίες,

-βεβαίωση για είσπραξη λογαριασμού δημοσίου έργου,

-Υπηρεσιακό Σημείωμα για επιστροφή εισφορών/πληρωμή προμηθευτών Ι.Κ.Α-Ε.Τ.Α.Μ..

Τα Κ.Ε.Π. θα χρησιμοποιούν τη νέα υπηρεσία, όπως και οι λοιποί πιστοποιημένοι φορείς, οι δε βεβαιώσεις που θα εκδίδονται από αυτά θα χρησιμοποιούνται, όπως και οι χορηγούμενες στα Υποκαταστήματα/Παραρτήματα I.K.A.-Ε.Τ.Α.Μ..

Για την πιστοποίηση των φορέων, θα τηρούνται οι οδηγίες του υπ' αριθμ. 095/104/11.11.2011 Γεν. Εγγράφου της Γενικής Δ/νσης Πληροφορικής, ενώ για τους απογεγραμμένους εργοδότες δεν απαιτείται διαδικασία πιστοποίησης, αφού αρκεί η εγγραφή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος για την υποβολή ΑΠΔ.

Σε όσες περιπτώσεις, με βάση τα τελευταία επεξεργασμένα στοιχεία από το μηχανογραφικό σύστημα, διαπιστώνεται ότι συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, θα εκδίδεται η αιτούμενη βεβαίωση.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα εκδίδεται "Eνημερωτικό Σημείωμα", με το οποίο ο ενδιαφερόμενος θα ενημερώνεται για την αδυναμία ικανοποίησης του αιτήματος του και, ταυτόχρονα, θα παραπέμπεται στο αρμόδιο υποκατάστημα/παράρτημα IKA -ΕΤΑΜ.

Το υποκατάστημα/παράρτημα ΙΚΑ - ΕΤΑΜ θα πρέπει να καταχωρήσει για το συγκεκριμένο ενδιαφερόμενο νέο αίτημα και να ακολουθήσει τη διαδικασία που περιγράφεται στο εγχειρίδιο διαδικασιών.

Η εγκυρότητα των βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας, που εκδίδονται μέσω της νέας υπηρεσίας, είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί μέσω του δικτυακού τόπου του Ιδρύματος ( http://www.ika.gr/Ηλεκτρονικές_Υπηρεσίες ), ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες.

Οι βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας, που εκδίδονται μέσω διαδικτύου από τους πιστοποιημένους φορείς (υπηρεσίες ή πρόσωπα), ισχύουν αποκλειστικά για τη συναλλαγή που ζητήθηκαν, χωρίς να απαιτείται επικύρωσή τους.

Επίσης, δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε διόρθωσή τους, η αναπαραγωγή τους σε φωτοαντίγραφα ή η θεώρησή τους από οποιονδήποτε.

Οι εργοδότες, που λαμβάνουν μέσω διαδικτύου βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας, έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώσουν περισσότερα του ενός αντίγραφα, χωρίς να απαιτείται θεώρησή τους, δεδομένου ότι υφίσταται δυνατότητα ελέγχου της εγκυρότητάς τους.

Για τυχόν χρήση των βεβαιώσεων στο εξωτερικό, θα τηρούνται, ως προς την επικύρωσή τους, οι οδηγίες του υπ' αριθμ. Ε99/6/21.10.2011 Γενικού Εγγράφου της Δ/νσης Οργάνωσης & Απλούστευσης Διαδικασιών.

Εάν κατά την επεξεργασία αιτήματος για χορήγηση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας (κοινών επιχειρήσεων ή οικοδομοτεχνικών έργων) εντοπισθούν μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες δεν έχουν βεβαιωθεί με τη σύνταξη Πράξης Επιβολής Εισφορών (ΠΕΕ), παρέχεται η δυνατότητα, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων (σχετ. Εγκ. 45/2011) και εφόσον ο ενδιαφερόμενος εργοδότης το επιθυμεί, να καταβληθούν τα αντίστοιχα ποσά (με τα αναλογούντα πρόσθετα τέλη) στα Υποκαταστήματα/ Παραρτήματα ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, ώστε η σχετική πληροφορία να είναι άμεσα διαθέσιμη, για τη διενέργεια, στη συνέχεια, των απαιτούμενων μηχανογραφικών ελέγχων και την έκδοση της ζητούμενης βεβαίωσης.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΙΚΑ ανακάλυψε το Internet! - Ουρές τέλος για μια σειρά από βεβαιώσεις"

Παπούλιας σε Παπαδήμο: "Σου κάνουν πόλεμο"

Αισιόδοξος για την πορεία της χώρας εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ενώ εξέφρασε τη στήριξή του στην κυβέρνηση, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι γίνεται «πόλεμος» στον κ. Παπαδήμο.

Σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά το τέλος της καθιερωμένης τελετής υποβολής ευχών για το νέο έτος από την πολιτική, στρατιωτική, θρησκευτική και δικαστική ηγεσία, δήλωσε πως αισθάνεται ότι «με την κυβέρνηση Παπαδήμου επικρατεί ύφεση, έχει κατακαθίσει ο κουρνιαχτός».

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο σημείωσε χαρακτηριστικά: «Του γίνεται πόλεμος. Το βλέπω στις εφημερίδες με σχόλια που θα μπορούσαν να μην γίνονται, αφού όλοι δηλώνουμε και ζητάμε τα πολλά χρήματα από την Ευρώπη».

Για την πορεία της χώρας επισήμανε ότι τα οικονομικά στοιχεία που έχει υπόψη του, δείχνουν ότι είναι καλύτερες οι συνθήκες για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ανέφερε επίσης ότι στις χριστουγέννιατικες διακοπές του στη Γερμανία, όπου επισκέφθηκε τα παιδιά του, διαπίστωσε πως οι ελληνικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό αρχίζουν να αναπτύσσονται και πρόσθεσε: «Αφού ένας τεχνοκράτης σαν το κ. Παπαδήμο εμφανίζεται αισιόδοξος, θα πρέπει αυτή την αισιοδοξία να την συμμεριστούμε».

Ερωτηθείς σχετικά με την ανάγκη να ομονοήσουν οι στηρίζοντες την κυβέρνηση, ο δήλωσε πως από τη δική του υπουργική εμπειρία καταλαβαίνει ότι η κυβέρνηση με τέτοιο εύρος έχει δυσκολίες.

Όσον αφορά στο χρόνο των εκλογών, πριν ή μετά το πάσχα, απέφυγε να τοποθετηθεί και παρέπεμψε στους πολιτικούς αρχηγούς, τονίζοντας ότι ο ίδιος είναι πρόθυμος να συμβάλλει εφόσον του ζητηθεί. Επιβεβαίωσε ακόμη ότι ο κ. Καρατζαφέρης έχει ζητήσει συνάντηση μαζί του, η οποία θα προγραμματιστεί αμέσως μετά τα Φώτα, για να συζητηθούν όλα τα θέματα.

Ο κ. Παπούλιας συνέστησε επίσης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μη μεταφέρουν τις πληροφορίες που συγκεντρώνουν, επιδιώκοντας να συγκινήσουν, αλλά στις πραγματικές τους διαστάσεις.

Τις ευχές τους για το νέο έτος έδωσαν στον κ. Παπούλια ο κ. Παπαδήμος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο κ. Θ. Δρίτσας από το ΣΥΡΙΖΑ, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κ.ά.

Δεν παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και η αρχηγός της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα μπακογιάννη, ενώ τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο εκπροσώπησε ο α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός παρέστησαν στην πρωτοχρονιάτικη δοξολογία του Έτους, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπούλιας σε Παπαδήμο: "Σου κάνουν πόλεμο""

Βρέθηκε νεκρός, 10 ημέρες μετά, ο 34χρονος καθηγητής από την Ιτέα

Είχε εξαφανιστεί από τις παραμονές Χριστουγέννων...

Δυστυχώς αυτό που φοβόντουσαν οι συγγενείς του 34χρονου καθηγητή από την Ιτέα έγινε. Ο Δαμιανός Χατζηνικολάου είχε πέσει θύμα τροχαίου, την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη του.

Ο 34χρονος καθηγητής του ΕΠΑΛ Επανομής, διέμενε στην Περαία Θεσσαλονίκης και την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου είχε συναντηθεί με συναδέλφους του στο ΕΠΑΛ για τις καθιερωμένες ευχές πριν τις γιορτές και όπως ήταν γνωστό θα αναχωρούσε για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ιτέα Φωκίδας προκειμένου να περάσει τις γιορτές.

Από τότε δεν έδωσε κανένα σημείο ζωής και οι δικοί του άνθρωποι δήλωσαν την εξαφάνισή του στο Α.Τ. Ιτέας, ενώ ταυτόχρονα έψαχναν παντού για τον 34χρονο.

Δυστυχώς η μοίρα έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι στον Δαμιανό, αφού έπεσε θύμα τροχαίου μόλις έφυγε από το σχολείο και συγκεκριμένα στο 2ο χλμ Πλαγαριού-Επανομής.

Το λευκό Seat που οδηγούσε βρέθηκε χθες τουμπαρισμένο από διερχόμενο οδηγό και όπως διαπιστώθηκε, μέσα ήταν νεκρός ο 34χρονος καθηγητής.

Το σημείο που είχε ανατραπεί το αυτοκίνητο δεν φαινόταν από το δρόμο και γι΄αυτό δεν βρέθηκε τόσες ημέρες.

lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρέθηκε νεκρός, 10 ημέρες μετά, ο 34χρονος καθηγητής από την Ιτέα"

Ο Δημήτρης Τσιόδρας νέος διευθυντής στο γραφείο τύπου του πρωθυπουργού

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τσιόδρας θα είναι ο νέος διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και αύριο το πρωί αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα.

Ο Δημήτρης Τσιόδρας ήταν υπεύθυνος πολιτικού στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Με σπουδές στις πολιτικές επιστήμες στην Ελλάδα και τις Η.Π.Α εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης στο ραδιοσταθμό Flash, στις εφημερίδες Επικαιρότητα και Επενδυτής, στην ηλεκτρονική πύλη Flash.gr και στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στο διεθνούς κυκλοφορίας περιοδικό Courrier Intenational.
Είναι άνθρωπος χαμηλων τόνων και είχε καλύψει για χρόνια με επιτυχία το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Δημήτρης Τσιόδρας νέος διευθυντής στο γραφείο τύπου του πρωθυπουργού"

Τροπολογία για τις αποφυλακίσεις κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης

Στόχος η αποσυμφόρηση των φυλακών

Βελτιωμένη κατατέθηκε στη Βουλή, από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, η τροπολογία για τα μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών, έτσι ώστε να επιτευχθούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων στα υπερκορεσμένα σωφρονιστικά ιδρύματα.

Εκτιμάται ότι η επίμαχη τροπολογία, που έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, θα λειτουργήσει ευεργετικά τουλάχιστον για 1.500 κρατούμενους και θα δώσει μία ανάσα στις φυλακές της χώρας που είναι χωρητικότητας 9.700 θέσεων, αλλά βρίσκονται σε αυτές 12.586 κρατούμενοι, από τους οποίους οι 7.000 είναι αλλοδαποί (ποσοστό 57,4%).

Η βασική τροποποίηση που έγινε, σε σχέση με το αρχικό κείμενο το οποίο έχει δοθεί στην δημοσιότητα, είναι ότι στις εξαιρέσεις από τις διατάξεις περί αποφυλακίσεων, εκτός από κάποια οικονομικά εγκλήματα (κατάχρηση δημοσίου χρήματος, παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας-φοροδιαφυγή, συμμετοχή σε εγκληματική ή τρομοκρατική οργάνωση), προστέθηκαν και τα εγκλήματα ηθικής απαξίας, όπως είναι ληστείες, βιασμοί, αποπλανήσεις παιδιών, εμπορία ανθρώπων και δούλων, αρπαγές ανηλίκων, κ.λπ.

Η νέα ρύθμιση αφορά δύο μεγάλες κατηγορίες ατόμων, αυτούς που ήδη έχουν καταδικαστεί και αυτούς που δεν έχουν φυλακισθεί ακόμα, αλλά εκκρεμούν σε βάρος τους διώξεις για ήσσονος σημασίας αδικήματα και ανεκτέλεστες καταδικαστικές αποφάσεις.

Σε ό,τι αφορά στην πρώτη κατηγορία (δηλαδή όσους έχουν καταδικαστεί), οι κρατούμενοι οι οποίοι εκτίουν ποινή που δεν υπερβαίνει τα 10 χρόνια απολύονται ως εξής:

1) Εάν η ποινή έχει διάρκεια έως 3 χρόνια, απολύονται εφόσον έχει εκτιθεί το 1/10 της ποινής.

2) Για ποινές άνω των 3 χρόνων και έως 5 χρόνια, εφόσον έχει εκτιθεί το 1/5 της ποινής, και

3) Για ποινές μεγαλύτερες των 5 χρόνων και έως 10 χρόνια, εφόσον έχουν εκτίσει ή εκτίουν το 1/3 της ποινής.

Η απόλυση γίνεται υπό τον όρο ότι, μέσα στην επόμενη τριετία, οι απολυθέντες δεν θα τελέσουν νέο αδίκημα. Σε αντίθετη περίπτωση θα εκτίσουν σωρευτικά τη νέα ποινή μαζί με την παλαιότερη για την οποία απολύθηκαν. Ο όρος αυτός, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, έχει ταυτόχρονα, αντεγκληματικό και προληπτικό χαρακτήρα, αφού κάποιος μετά την απόλυση πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στην καθημερινή του συμπεριφορά.

Η εξαίρεση από τις παραπάνω ευεργετικές διατάξεις αφορά στους καταδικασθέντες για αδικήματα που σχετίζονται με το δημόσιο οικονομικό συμφέρον, όπως περιπτώσεις καταχραστών δημοσίου χρήματος ή φοροφυγάδων, και όσους έχουν παραβιάσει τα άρθρα 322, 323Α, 324, 336, 339 παράγραφοι 1 α΄ και β΄, καθώς και το άρθρο 380 παράγραφοι 1β και 2 του Ποινικού Κώδικα (ληστείες, βιασμοί, αποπλανήσεις παιδιών, εμπορία ανθρώπων και δούλων, αρπαγές ανηλίκων κ.λπ.). Με άλλα λόγια σε αυτήν την κατηγορία κρατουμένων δεν θα εφαρμόζονται οι ευνοϊκές διατάξεις για τις απολύσεις.

Σε ό,τι αφορά στη δεύτερη κατηγορία, δηλαδή όσους εκκρεμούν σε βάρος τους διώξεις, παραγράφονται ποινές μέχρι ενός έτους, μετατρέπονται ποινές φυλάκισης σε χρηματικές και παραγράφεται το αξιόποινο ήσσονος απαξίας πλημμελημάτων και πταισμάτων.

Παράλληλα, η τροπολογία, με άλλη διάταξή της, επιτρέπει την εξαγορά πλημμεληματικών ποινών, καθώς και την παραγραφή αδικημάτων ήσσονος απαξίας για όσους διώκονται ή έχουν ανεκτέλεστες καταδίκες, ενώ δεν κλείνουν με παραγραφή ή παύση της δίωξης όσοι έχουν παραβιάσει την υποχρέωση για την καταβολή διατροφής ή την εργατική νομοθεσία (μη καταβολή στους εργαζόμενους των κάθε είδους αποδοχών από την πλευρά των εργοδοτών).

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τροπολογία για τις αποφυλακίσεις κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης"

Στα ύψη τα ποσοστά φτώχειας στην Ιταλία

Τους νέους μεταξύ 18 και 24 ετών πλήττει κυρίως η οικονομική κρίση

Στο 24,5% έχει φτάσει το ποσοστό φτώχειας στη χώρας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε ο εθνικός φορέας της Ιταλίας για την οικονομική κατάσταση και την ζωή των Ιταλών πολιτών και που αναφέρεται στο έτος 2010.

Ένας στους τέσσερις Ιταλούς βρίσκονται στο χείλος της απόλυτης φτώχειας και της κοινωνικής απομόνωσης, με την οικονομική κρίση να πλήττει κυρίως τους νέους μεταξύ των 18 και 24 ετών.

Η έρευνα που ολοκληρώθηκε και δημοσιεύτηκε σήμερα στην Ιταλία δείχνει πως το 18,2% των κατοίκων της γείτονος χώρας φαίνεται να είναι εκτεθειμένο στον κίνδυνο της απόλυτης φτώχειας, το 6,9% βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση στέρησης αγαθών πρώτης ανάγκης και ένα 10,2% των κατοίκων ζει σε οικογένειες που η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται από μεγάλα ποσοστά ανεργίας.

Το 8,9% βρέθηκε σε οικονομική δυσχέρεια που δε του επέτρεψε να πληρώνει τους λογαριασμούς, το 11,2% δεν κατάφερνε να αποπληρώνει το νοίκι ή το δάνειο της κύριας κατοικίας στην οποία διέμενε, και το 11,5% δεν μπόρεσε να ζεστάνει την κατοικία του αφού τα χρήματα δεν έφταναν για να πληρώνουν την θέρμανση.

Οι επόμενες δυο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, δηλαδή η Γερμανία και η Γαλλία, δείχνουν να έχουν κατώτερους δείκτες τόσο για τον κίνδυνο της απόλυτης φτώχειας όσο και στον δείκτη της σοβαρή κατάστασης στέρησης ειδών πρώτης ανάγκης.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα ύψη τα ποσοστά φτώχειας στην Ιταλία"

«Χάθηκαν» εκατομμύρια από πρόστιμα της Πυροσβεστικής



Ιδιαίτερα υψηλή ζημία του Δημοσίου καταγγέλλεται ότι έχει προκύψει από τις ποινικές ρήτρες που επιβλήθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στις αναδόχους εταιρείες των μισθωμένων ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης και δεν κοινοποιήθηκαν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., έτσι ώστε τα έσοδα εκ των οποίων να καταλήξουν στα κρατικά ταμεία.
Η υπόθεση, που είναι υπό διερεύνηση και εγείρει αρκετά ερωτήματα για το πού κατέληξαν τα χρήματα, εάν και εφόσον φυσικά εισπράχτηκαν, αφορά στη δεκαετία 2000-2010, ενώ το ποσό που εμφανίζεται να μην έχει παρουσιαστεί ως δημόσια «έσοδα» φθάνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
Εδώ και λίγο καιρό, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κυρία Ελένη Ράικου, έχει διατάξει τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι για τους οποίους δεν έχουν εισπραχθεί τα πρόστιμα από τις ποινικές ρήτρες.
Τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν από την ποινική προκαταρκτική εξέταση είναι: εισπράχθηκαν τα χρήματα; Αν ναι, πού κατέληξαν; Για ποιο λόγο δεν κοινοποιήθηκαν όλα τα πρόστιμα στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.; Μήπως συμψηφίστηκαν με τα χρήματα που έπρεπε να εισπράξουν οι συμβαλλόμενες εταιρείες;
Ανώτεροι αξιωματικοί του Σώματος σχολιάζουν ότι και το τελευταίο να έχει συμβεί, δηλαδή ο συμψηφισμός, είναι ύποπτος και παράνομος, καθώς αντίκειται στις Διακηρύξεις και Συμβάσεις που υπογράφονται κάθε χρόνο.
Τι αναφέρουν οι προκηρύξεις
Όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία και συγκεκριμένα από το Προεδρικό Διάταγμα 16/1981 (άρθρο 55), η Διεύθυνση Οικονομικών του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής οφείλει να κοινοποιεί προς τις εφορίες τον τίτλο βεβαίωσης του προστίμου, για να μπορεί να εισπραχθεί, ως δημόσιο έσοδο, το κάθε πρόστιμο.
Τα εν λόγω πρόστιμα υποβάλλονται κατόπιν της λεπτομερής καταγραφής που υπάρχουν στις διακηρύξεις των διαγωνισμών στο κεφάλαιο με τίτλο «Ποινικές ρήτρες - Εκπτώσεις». Ειδικότερα προβλέπονται ποινές για την περίπτωση που τα ελικόπτερα δεν εγκατασταθούν εγκαίρως, για την περίπτωση που μια επιχειρησιακή αποστολή ματαιωθεί καθώς και για περιπτώσεις τεχνικών βλαβών.
Δείτε το σχετικό έγγραφο


Τα χαμένα εκατομμύρια
Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών, όπως προείπαμε, έχουν μπει όλα τα πρόστιμα της δεκαετίας 2000-2010, που, βάσει των στοιχείων που βρίσκονται στη διάθεση της zougla.gr, αγγίζουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Αφορούν σε ποινές που επιβλήθηκαν σε βαρέως και μεσαίου τύπου ελικόπτερα, τα οποία εκμισθώθηκαν και για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν κατάφεραν να φέρουν σε πέρας ολόκληρο το προγραμματισμένο έργο.
Είναι ενδεικτικό ότι το 2000 επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα ύψους 918.927,59 ευρώ, ενώ τις περιόδους των μεγάλων πυρκαγιών (2007 και 2009) επιβλήθηκαν ποινές ύψους 2.841.726 και 1.243.770 ευρώ αντίστοιχα.

Διαβάστε Περισσότερα » "«Χάθηκαν» εκατομμύρια από πρόστιμα της Πυροσβεστικής"

Εφιαλτικά σενάρια για την τιμή του πετρελαίου

Στα ύψη θα φθάσει η τιμή του Πετρελαίου σε περίπτωση που οι χώρες της δύσης αποφασίσουν να επιβάλλουν κυρώσεις στο Ιράν. Ο ιρανός υπουργός Πετρελαίου προειδοποίησε πως η τιμή του αργού θα ξεπεράσει τα 200 δολάρια το βαρέλι αν επιβληθούν κυρώσεις στη χώρα του εξαιτίας του πυρηνικού της προγράμματος.

«Χωρίς αμφιβολία, η τιμή του αργού πετρελαίου θα αυξηθεί δραματικά αν μας επιβληθούν πετρελαϊκές κυρώσεις.

Θα φτάσει τουλάχιστον τα 200 δολάρια το βαρέλι», τόνισε ο Ροστάμ Κασεμί, σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα Aseman.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εφιαλτικά σενάρια για την τιμή του πετρελαίου"

"Άνθρωπος της Χρονιάς" ο Γιώργος Παπανδρέου

Σε "Άνθρωπο της χρονιάς" για το 2011, ανακηρύττει τον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό και σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, το γνωστό αυστριακό εβδομαδιαίο πολιτικο-οικονομικό περιοδικό "Προφίλ" στο τεύχος του που κυκλοφορεί την ερχόμενη Δευτέρα, δημοσιεύοντας και συνέντευξη του Έλληνα πολιτικού, στην οποία ο κ. Παπανδρέου επιρρίπτει βαριές ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ελληνική κρίση.

"Η Ευρώπη θα έπρεπε να μας είχε προστατέψει καλύτερα, ακόμη και προς συμφέρον των άλλων χωρών", τονίζει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ο κ. Παπανδρέου, σημειώνοντας πως οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα έπρεπε από την αρχή να ξεκαθαρίσουν ότι η Ελλάδα και κάθε μέλος της Ευρωζώνης θα προστατεύονταν σε κάθε περίπτωση από μια χρεοκοπία, όσο μεγάλο και αν ήταν το κόστος.

Ο πρώην πρωθυπουργός, καθιστώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση συνυπεύθυνη για το ελληνικό κρατικό χρέος, επισημαίνει πως "εδώ δεν είναι τελείως ανεύθυνη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή", εξηγώντας στη συνέχεια ότι η συντηρητική κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή είχε ψηφίσει το 2004 νόμο με τον οποίο οι τεράστιες αμυντικές δαπάνες εμφανίζονταν όχι στον τρέχοντα προϋπολογισμό, αλλά, αναδρομικά σε παλιούς προϋπολογισμούς.

Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου είχε απευθυνθεί τότε, όπως παρατηρεί, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θέτοντας το ερώτημα, γιατί αυτή αποδέχεται κάτι τέτοιο, χωρίς όμως ποτέ να πάρει απάντηση.

Στη συνέντευξή του στο "Προφίλ", ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ικανοποιημένος με το κυβερνητικό του έργο, τονίζοντας πως η Ελλάδα θα μπορούσε σήμερα να είναι χρεοκοπημένη, αλλά κάτι τέτοιο το απέτρεψε η κυβέρνησή του και ο ίδιος αισθάνεται υπερήφανος για αυτό.

Ακόμη ο κ. Παπανδρέου δεν θέλει να αποκλείσει μια επιστροφή του ως πρωθυπουργός, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "εκείνο που έχει να πει, είναι πως θα γνωστοποιήσει σύντομα τα σχέδιά του για το μέλλον".

http://www.real.gr ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » ""Άνθρωπος της Χρονιάς" ο Γιώργος Παπανδρέου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news