facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Σχεδόν όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ κατάγονται από τον ίδιο Άγγλο βασιλιά!

Τι κοινό έχουν ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Τόμας Τζέφερσον, ο Τζορτζ Μπους και σχεδόν όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ, εκτός από το γεγονός ότι έχουν καταλάβει το ανώτατο αξίωμα της χώρας; Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, είναι όλοι τους ξαδέρφια.

Την απίθανη αυτή ανακάλυψη έκανε η 12χρονη Μπρίτζαν Νταβινιόν, από την Καλιφόρνια, η οποία δημιούργησε ένα πρωτοποριακό οικογενειακό δέντρο που συνδέει τους 42 από τους 43 Αμερικανούς προέδρους με έναν κοινό, και μάλλον απρόσμενο, πρόγονο: τον βασιλιά Ιωάννη της Αγγλίας.

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail για την ανακάλυψή της, η νεαρή ανέφερε ότι χρειάστηκε επί πολλούς μήνες να ερευνήσει περισσότερα από 500.000 ονόματα, ώστε να εντοπίσει τόσο τους αρσενικούς, όσο και τους θηλυκούς προγόνους των Αμερικανών προέδρων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνάς της, ο μόνος ηγέτης των ΗΠΑ, ο οποίος δεν συνδέεται με το βασιλιά Ιωάννη είναι ο 8ος πρόεδρος, Μάρτιν Βαν Μπιούρεν, ο οποίος είχε ολλανδική καταγωγή.

Πριν την έρευνα της 12χρονης, οι γενεαλόγοι είχαν καταφέρει να συνδέσουν μόνο 22 Αμερικανούς προέδρους, πιθανότατα επειδή είχαν επικεντρωθεί μόνο στους αρσενικούς προγόνους τους.

Ο βασιλιάς Ιωάννης, γνωστός επίσης και ως ως «Ακτήμονας», έμεινε στην ιστορία για την υπογραφή της Magna Carta το 1215, η οποία περιόρισε τη δύναμη του μονάρχη, προστάτεψε τα δικαιώματα των υπηκόων του και βοήθησε στη διαμόρφωση του βρετανικού κοινοβουλίου.

iefimerda

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news