facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Αποκλείονται αιμοδότες λόγω ιού του Δυτικού Νείλου-Δείτε σε ποιες περιοχές

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) προχώρησε στον αποκλεισμό από τη διαδικασία της αιμοδοσίας, πολιτών οι οποίοι προέρχονται από περιοχές που έχουν «χτυπηθεί» από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με στόχο να σταματήσει η μετάδοση του ιού μέσω των μεταγγίσεων.

Έτσι, η αιμοληψία πλέον απαγορεύεται σε Κύμη - Αλιβέρι Ευβοίας, στη Σάμο και στην Ηρωική Πόλη Νάουσας Ημαθίας καθώς και σε 16 περιοχές της Αττικής (Παλαιό Φάληρο, Άγιος Δημήτριος, Αργυρούπολη - Ελληνικό, Άλιμος, Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Μοσχάτο, Μαρούσι, Χαλάνδρι) και 2ο δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Αθηναίων (Νέος Κόσμος, Κυνοσάργους, Μετς, Παγκράτι και Άγιος Ιωάννης - Γούβα).

Μέχρι στιγμής δύο ηλικιωμένοι με βαρύ ιατρικό ιστορικό έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του ιού του Δυτικού Νείλου. Γενικότερα από τον ιό έχουν νοσήσει άτομα ηλικίας από 23 έως και 87 ετών.

Τα 40 έχουν φτάσει τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου, όπως επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά. Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, 15 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, εκ των οποίων οι πέντε βρίσκονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Στο μεταξύ, 16 περιοχές της Αττικής έχουν αποκλειστεί από τη διαδικασία της αιμοδοσίας, καθώς έχουν «χτυπηθεί» από τον ιό, με στόχο να σταματήσει η μετάδοση μέσω των μεταγγίσεων.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news