facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ελληνικό διάβημα στην Άγκυρα για τις δηλώσεις Γιλμάζ

Την ώρα που εκείνος προσπαθεί να ανασκευάσει...

Σε διάβημα προς την Τουρκία προχώρησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για τις δηλώσεις Γιλμάζ περί εμπλοκής Τούρκων πρακτόρων σε φωτιές στη χώρα μας την περίοδο 1995-1997, επί πρωθυπουργίας της Τανσού Τσιλέρ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το υπουργείο: «Κατ' εντολή του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα, ο Διευθυντής της Α4 Διεύθυνσης Τουρκίας πραγματοποίησε διάβημα στην Επιτετραμμένη της τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα, σε σχέση με τις δηλώσεις που αποδόθηκαν από τον τουρκικό Τύπο στον πρώην Πρωθυπουργό της Τουρκίας Μ. Γιλμάζ. Ασχέτως της απόπειρας ανασκευής τους από τον κ. Γιλμάζ, ζητήθηκε διερεύνηση των δηλώσεων αυτών και των αντίστοιχων αναφορών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο παρελθόν, καθώς και σχετική ενημέρωση της ελληνικής πλευράς για κάθε συναφές στοιχείο. Τονίσθηκε δε, ότι ενόσω οι εν λόγω πληροφορίες παραμένουν αδιερεύνητες, δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη και υπονομεύουν τις προσπάθειες οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο λαών. Αντίστοιχες οδηγίες δόθηκαν και στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα».

Προσπαθεί τώρα να τα «γυρίσει» ο Γιλμάζ

Νωρίς το πρωί της Τρίτης ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας επιχείρησε να ανασκευάσει τις ανατριχιαστικές δηλώσεις του.

"Το θέμα πηγάζει πλήρως από παρεξήγηση. Στην τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχα με τον δημοσιογράφο της Μπιργκιούν, όταν ρωτήθηκα "σε ποιες περιπτώσεις ισχύει η έννοια του κρατικού μυστικού;" είπα ότι αυτό έχει σχέση με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ότι για παράδειγμα οι πυρκαγιές δασών που σημειώθηκαν στα παράλιά μας στο Αιγαίο, και οι αξιολογήσεις ότι αυτές έχουν σχέση με την ελληνική Μυστική Υπηρεσία, υπάρχουν επιφυλάξεις από πλευράς εξωτερικής πολιτικής να δοθούν στην δημοσιότητα όσο δεν αποδεικνύονται. Όπως γίνεται αντιληπτό το θέμα δεν έχει σχέση με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, αλλά με τις πυρκαγιές δασών στην Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτό δεν ετέθη θέμα για μυστικά κονδύλια. Στην ουσία αν συγκριθεί ο τίτλος με το περιεχόμενο, αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Αυτά τα παραθέτω στην κοινή γνώμη έτσι ώστε να μην γίνουν λανθασμένες αξιολογήσεις"!

Το πρωί της Τρίτης και λίγο πριν αναχωρήσει για το Λος Αντζελες των ΗΠΑ, ο κ. Γιλμάζ υποστήριξε ότι "οι Έλληνες φίλοι μας βιάστηκαν να αντιδράσουν. Εκείνο που εννοούσα εγώ εκεί ήταν οι πυρκαγιές δασών στην Τουρκία. Την δεκαετία του ’90 στην Τουρκία σχετικά με τις μεγάλης έκτασης πυρκαγιές δασών στην χώρα μας, υπήρξαν αξιολογήσεις και ορισμένες πληροφορίες ότι είχαν σχέση με την ελληνική Μυστική Υπηρεσία. Εγώ είπα ότι αυτό, όσο αυτές οι πληροφορίες δεν οριστικοποιούνται και δεν αποδεικνύονται, η κυκλοφορία τους θα είναι λάθος από την πλευρά των σχέσεών μας με την Ελλάδα. Το θέμα διαστρεβλώθηκε πλήρως. Η αλήθεια είναι έτσι όπως την αναφέρω".

Ίσως η προσπάθεια αυτή του κ. Γιλμάζ να ανασκευάσει τις αρχικές δηλώσεις του δεν είναι άσχετη με το γεγονός ότι όπως ο ίδιος είπε, οι χρηματοδοτούμενοι από τουρκικές υπηρεσίες εμπρησμοί ελληνικών δασών είναι για την Τουρκία κρατικό μυστικό. Είναι γνωστό ότι σε όλες τις χώρες ισχύουν σοβαρές ποινές για όσους αποκαλύπτουν κρατικά μυστικά, πόσο μάλλον για έναν πρώην πρωθυπουργό που εν γνώση του κοινοποιεί απόρρητα κρατικά σχέδια για δολιοφθορές σε γειτονική χώρα.

Το γεγονός είναι παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει αρκετά εικοσιτετράωρα από την δημοσίευση των ανατριχιαστικών δηλώσεων του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ ότι το επίσημο τουρκικό κράτος χρηματοδοτούσε τον εμπρησμό των ελληνικών δασών, ακόμη το καθεστώς της Άγκυρας δεν έχει αντιδράσει.
Ουδεμία τοποθέτηση από τους κινητικούς και δραστήριους Τούρκους διπλωμάτες, καμία δήλωση από τους λαλίστατους υπουργούς της κυβέρνησης Ερντογάν, καμία απάντηση από την κυρία Τανσού Τσιλέρ η οποία -κατά τον κ. Γιλμάζ- έδινε κονδύλια από τις απόρρητες τουρκικές δαπάνες για την χρηματοδότηση επιχειρήσεων στα δάση της Ελλάδας.

"Όλοι οι πρωθυπουργοί όταν τελειώνει η θητεία τους και έρχεται νέος πρωθυπουργός τον ενημερώνουν σχετικά με το πού και πώς χρησιμοποιήθηκαν τα μυστικά κονδύλια. Και εγώ ενημέρωσα σχετικά τον διάδοχό μου και οι προκάτοχοί μου έπραξαν το ίδιο. Οι Ερμπακάν, Ετζεβίτ και Ντεμιρέλ ενημέρωσαν τους διαδόχους τους για τα μυστικά κονδύλια. Μόνο η Τσιλέρ δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για τη διάθεση μυστικών κονδυλίων της περιόδου που ήταν πρωθυπουργός. Και κρατικά μυστικά είναι τα σχετικά με την απόπειρα για πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας...", δήλωσε ο Μεσούτ Γιλμάζ στην τουρκική εφημερίδα Μπιργκιούν.

Ο Γιλμάζ δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Διετέλεσε πρωθυπουργός της Τουρκίας δύο φορές και ήταν αναπληρωτής πρωθυπουργός μέχρι το 2002 που την εξουσία ανέλαβε το κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν. Το γεγονός ότι, πολιτικά, ο Γιλμάζ αποτελεί παρελθόν για την Τουρκία δεν δικαιολογεί το ότι η σημερινή κυβέρνηση της γειτονικής χώρας δεν έχει ακόμη σχολιάσει, επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την χρηματοδότηση των εμπρησμών ελληνικών δασών.
Για κάποιους η σιωπή ισοδυναμεί με αποδοχή, ή με επιβεβαίωση των καταγγελομένων.

Την ίδια ώρα η πρώτη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης εκφράστηκε μέσα από μια ήπια δήλωση, από την οποία μοιάζει σαν η Αθήνα να μην θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά.
"Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και που αποδίδονται από τον τουρκικό Τύπο στον πρώην Πρωθυπουργό της Τουρκίας Μ. Γιλμάζ είναι σοβαρές και πρέπει να διερευνηθούν. Η ελληνική πλευρά αναμένει να ενημερωθεί από τις αρμόδιες Αρχές της Τουρκίας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Κατά πληροφορίες, τα επόμενα εικοσιτετράωρα, ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Άγκυρα κ. Φωτής Ξύδας θα ζητήσει από τις αρμόδιες διπλωματικές υπηρεσίες του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών πλήρη ενημέρωση.

Οι Τούρκοι προς το παρόν αποφεύγουν να δώσουν απαντήσεις. Το ερώτημα είναι αν οι καταλληλότεροι να διερευνήσουν τις καταγγελίες ενός πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας είναι οι κρατικές υπηρεσίες της Τουρκίας που χρηματοδοτούσαν πράκτορες να καίνε τα ελληνικά δάση. Δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι η ελληνική πλευρά δεν ζητά από την τουρκική κυβέρνηση εξηγήσεις αλλά "ενημέρωση".

Μεταξύ άλλων, ο Μεσούτ Γιλμάζ είπε στην εφημερίδα Μπιργκιούν ότι η χρηματοδότηση επιχειρήσεων εμπρησμών ελληνικών δασών ήταν κάτι σαν αντίποινα, προφανώς για να δικαιολογήσουν οι Τούρκοι τον ισχυρισμό τους ότι η Αθήνα έβλεπε θετικά κάποιες οργανώσεις Κούρδων.
Ομως η ομολογία ενός πρώην πρωθυπουργού ότι τουρκικές υπηρεσίες χρηματοδοτούσαν, άρα σχεδίαζαν και υλοποιούσαν, εμπρησμούς δασών στην Ελλάδα έχει τεράστια βαρύτητα. Άλλωστε ο ίδιος ο Γιλμάζ αναφέρθηκε σε κρατικό μυστικό...

Και προφανώς, επειδή το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό από τη δράση της οργανώσης Εργκενεκόν και το σχέδιο "Βαριοπούλα", δηλαδή το πλάνο μιας ομάδας Τούρκων στρατιωτικών να κάνουν προβοκάτσιες στη χώρα τους και να τις αποδώσουν στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις για να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να δώσει πλήρη ενημέρωση και να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη...

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελληνικό διάβημα στην Άγκυρα για τις δηλώσεις Γιλμάζ"

Στο κόκκινο τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου - Ξοδεύτηκαν τα 8 δισ. της Τρόικας - Προσπαθούν να βάλλουν "χέρι" στα 3 δισ. του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Στο κόκκινο βρίσκονται ήδη τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου αφού η κυβέρνηση ξόδεψε κάθε ευρώ από τα 8 δισ. ευρώ του δανείου που πήρε από την Τρόικα.
Τούτο προκαλεί μεγάλη ανησυχία στον Ευάγγελο Βενιζέλο αφού η αυγή του 2012 τον βρίσκει με ένα τεράστιο πρόγραμμα υποχρεώσεων και το κυριότερο με τα κρατικά ταμεία στεγνά από ρευστό.
Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν αρχίσει από τώρα να «ξύνουν τον «πάτο του βαρελιού» προκειμένου να βρούν λεφτά που θα τους επιτρέψει να καλύψουν τις δανειακές ανάγκες του Ιανουαρίου αλλά και των μηνών που ακολουθούν.
Τον Γενάρη του 2012 μεγάλη πίεση θα δεθχεί ο προϋπολογισμός και για την πληρωμή μισθών και συντάξεων στο δημόσιο. Πρόκειται για ένα ποσό το οποίο φθάνει το 1,63 δισ. ευρώ, από το οποίο 1,1 δισ. ευρώ απαιτείται για την καταβολή της μισθοδοσίας στο Δημόσιο και 530 εκατ. ευρώ για τις συντάξεις.
Να σημειωθεί ότι μεγάλος μέρος της μισθοδοσίας στο Δημόσιο κάλυπτε το υπουργείο Οικονομικών με εκδόσεις εντόκων γραμματίων στην εσωτερική αγορά που απορροφούσαν κυρίως οι τράπεζες.
Το ίδιο σκοπεύει να κάνει και τώρα η κυβέρνηση εκδίδοντας από πολύ νωρίς τίτλους τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας που θα καλυφθούν από τα πιστωτικά ιδρύματα – εφόσον διαθέτουν ακόμη ρευστότητα.
Για το 2012 πάντως έχουν προγραμματιστεί να εκδοθούν έντοκα γραμμάτια αξίας 17 δις. ευρώ.
Εκτός από τα έντοκα στο υπουργείο Οικονομικών έχουν και τα λεφτά του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα τον Ιανουάριο και τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου - μέχρις ότου η Αθήνα πάρει την μεγάλη δόση των 90 δισ. ευρώ.
Στο λογαριασμού του Ταμείου βρίσκονται 3 δισ. ευρώ, (1,5 δισ στο Ταμείο και άλλο 1,5 δισ το οποίο μπορεί να εκταμιευθεί άμεσα) τα οποία όπως όλα δείχνουν θα κατευθυνθούν για οποιεσδήποτε άλλες ανάγκες εκτός από αυτές για τις οποίες έχουν εγκριθεί.
Είναι η δεύτερη φορά που η κυβέρνηση έρχεται πολύ κοντά στο να βάλει χέρι σε αυτά τα λεφτά. Προηγήθηκε αυτή με την μεγάλη καθυστερήση που σημειώθηκε με την καταβολή της 6ης δόσης.
Στο υπουργείο Οικονομικών έζησαν ένα θρίλερ με τα 8 δισ. ευρώ της Τρόικας η οποία εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα «έπαιζε» συνεχώς με τις ημερομηνίες εκταμίευσης αυτού του ποσού.
Η τρίμηνη καθυστέρηση είχε σαν αποτέλεσμα πριν ακόμη προλάβει η ελληνική κυβέρνηση να πάρει στα χέρια της αυτό το ποσό, να εξαφανιστεί αμέσως.
Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που έγιναν στο Μνημόνιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχασε μία δόση από το πρόγραμμα.
Και έτσι αντί για 15 δισ. ευρώ που έπρεπε να πάρει η Ελλάδα βάσει των δράσεων που είχε αναλάβει έβαλε στα ταμεία της μόλις 8 δισ. ευρώ.
Η απώλεια μιά δόσης γιγάντωσε το πρόγραμμα των υποχρέωσεων μέσα στον Δεκέμβριο.
Μήνα κατά τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έπρεπε να πληρωθούν, εκτός από τις αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο και 135 εκατ. ευρώ σε δώρα και επιδόματα, 720 εκατ. ευρώ σε μισθολογικές διαφορές που προέροχνται από την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου, 125 εκατ. ευρώ, 200 εκατ. ευρώ σε άλλα επιδόματα ( κίνητρο απόδοσης κλπ., θέσης ευθύνης, οικογενειακό κλπ.) και 125 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Μ. Χριστοδούλου bankingnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο κόκκινο τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου - Ξοδεύτηκαν τα 8 δισ. της Τρόικας - Προσπαθούν να βάλλουν "χέρι" στα 3 δισ. του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας"

«Σφίγγα» ο Παπανδρέου, έριξαν το «γάντι» Βενιζέλος, Λοβέρδος, Χρυσοχοϊδης

Πενήντα ημέρες μετά το σχηματισμό νέας κυβέρνησης και ενώ το ΠΑΣΟΚ «βράζει» κυριολεκτικά από τα ιστορικά χαμηλά ποσοστά του σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συγκάλεσε ένα άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο, προκειμένου να δηλώσει ότι ...θα παραμείνει ο εγγυητής της ενότητας του ΠΑΣΟΚ και θα διευκολύνει τις διαδικασίες!
Στην πρωτομιλία του ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επι μία ώρα και δέκα λεπτά στο σημαντικό έργο της κυβέρνησής του και στις πολιτικές εξελίξεις, ενώ αγνόησε κάθε προηγηθείσα έκκληση για «καθαρή λύση» άμεσα! Οι αντιδράσεις όμως των επίδοξων διαδόχων του Κινήματος, δεν άφησαν περιθώρια στον κ. Παπανδρέου, για νέα παράταση χρόνου: Λοβέρδος, Βενιζέλος, Χρυσοχοϊδης, Μίχος, κ.α, έθεσαν σαφώς θέμα διαδικασιών διαδοχής, πετώντας το «γάντι» στον κ. Παπανδρέου.
Εάν και στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν «σηκώσει το γάντι» να απαντήσει ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις του που δεν μπορεί να είναι άλλες από την απόφασή του να παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και στην υποψηφιότητά του ως πρωθυπουργού στις προσεχείς εκλογές ή να ανοίξει άμεσα τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου, τότε είναι σαφές ότι ο τέως πρωθυπουργός «ροκανίζει» τον χρόνο προκειμένου να φέρει προ τετελεσμένων το κόμμα του. Δηλαδή, να οδηγηθεί στις εκλογές υπό την ηγεσία του, την προσεχή Άνοιξη. Ή τουλάχιστον μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευθεί η πρόθεσή του να μην τοποθετείται πολιτικά για την «επόμενη ημέρα».
Μάλιστα σε μια τέτοια επιλογή, συνηγορεί και η άποψη, ότι η συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου (με τη συμμετοχή 36 υπουργών και πολιτικών στελεχών) και η προαναγγελία και επόμενου την προσεχή εβδομάδα, έξω από τα θεσμικά όργανα του ΠΑΣΟΚ τα οποία θα κληθούν σε «δεύτερο χρόνο» να λάβουν αποφάσεις, είναι ένα εξόφθαλμο «ροκάνισμα» του πολιτικού χρόνου μέχρι τις προσεχείς εκλογές.
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επί μακρόν στον απολογισμό της διετίας, αλλά δεν άνοιξε τα χαρτιά του.
Αμέσως μετά έλαβε το λόγο ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καρχιμάκης, ο οποίος αφού εξάντλησε την αυτοκριτική – όπως ο ίδιος είπε – λέγοντας ότι «στα δύο αυτά χρόνια υπήρξαν λάθη, παραλείψεις, πράγματα που έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν, πράγματα που έγιναν και δεν έπρεπε να γίνουν» κάλεσε για «ρεαλιστικό και ψύχραιμο» απολογισμό και όχι για «αυτομαστίγωμα» για να μην «προσφέρουμε εξαιρετικές υπηρεσίες στα άλλα πολικά κόμματα και τις χειρότερες υπηρεσίες στη Χώρα και μετά στο ΠΑΣΟΚ και την παράταξή μας». Έκλεισε δε την ομιλία του χωρίς καμία αναφορά στο θέμα της διαδοχής, αλλά με κριτική στα «συμφέροντα» και στις «αγορές» που θέλουν να πλήξουν την παράταξη.
Λοβέρδος: Η ασάφεια δεν συμφέρει κανέναν
Ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, έλαβε αμέσως μετά το λόγο και επικαλούμενος τη φράση του κ. Παπανδρέου ότι «θα κάνω το χρέος μου», ζήτησε διευκρίνηση για το «ποιό απ΄ όλα» τα χρέη εννοεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ . Συνέχισε απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου με τις φράσεις ότι η εισήγησή σας δεν είναι ξεκάθαρη, επικρατεί η ασάφεια, η οποία δεν συμφέρει κανέναν».
Ο κ. Λοβέρδος αντιπρότεινε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ με τον κ. Παπανδρέου να εγγυάται γι΄αυτές. Ζήτησε 3ήμερης διάρκειας εκλογικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ για την εκλογή νέου προέδρου μέσα από μια διαδικασία «λιτή και αδάπανη», χωρίς καμία περιοδεία υποψηφίων «διότι όλοι είναι γνωστοί και δεν χρειάζονται συστάσεις». Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, προσδιόρισε τις εκλογικές διαδικασίες μέσα στον Φεβρουάριο, χωρίς να αποκλείει οποιονδήποτε άλλο χρόνο, με τη φράση «ή όποτε άλλοτε κριθεί σκοπιμότερο». Πρότεινε, δε, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν ξεκαθαριστούν, να συνεδριάσει εκ νέου το Πολιτικό Συμβούλιο για να πάρει σχετικές αποφάσεις.
Βενιζέλος: Να τελειώσουν όλα μέχρι 15 Ιανουαρίου
Με την πορεία των διαπραγματεύσεων για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, το λεγόμενο του PSI, συνέδεσε σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, τις όποιες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Φέρεται να δήλωσε πως δεν είναι κατά των καταστατικών διαδικασιών, οι οποίες προβλέπουν εκλογή Προέδρου με καθολική ψηφοφορία μελών και φίλων, αλλά ζήτησε «μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου να έχουν τελειώσει όλα». Επέμεινε δε σε «καθαρή» και «σταθερή» λύση , όχι δηλαδή δυαρχία με άλλο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και άλλο πρωθυπουργό,
Ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος δεν θα είναι σε θέση να μετέχει σε διαδικασίες ανάλογες με τη σημερινή ή άλλες, καθώς θα πρέπει να συμμετέχει στη διαδικασία ολοκλήρωσης του PSI. Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη για το τι θα κάνει, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Μεταξύ άλλων , μιλώντας ανακοίνωσε ότι οι προσεχείς εκλογές «θα γίνουν μετά το Πάσχα, στα τέλη Απριλίου» (γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με όσα είχε πει λίγες ώρες πριν ο εκπρόσωπος της ΝΔ).
Σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος, δήλωσε έτοιμος να καταθέσει τις φιλοδοξίες του, «εφόσον μου το ζητήσετε».
Χρυσοχοϊδης: Όχι στο μετέωρο βήμα
Την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, «συντεταγμένη συζήτηση, απόδοση ευθυνών, ξεκαθάρισμα των απόψεων» ώστε το κόμμα να προχωρήσει συντεταγμένα στον καθορισμό διαδικασιών συζήτησης και τοποθέτησης σε όσα έχουν συμβεί με εσωκομματικές εκλογές άμεσα », ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Μίλησε για «λύση των εσωκομματικών εκκρεμοτήτων, καθαρή κατεύθυνση που αυτοκριτικά, με θάρρος και αποφασιστικότητα θα παράγουμε και θα προτείνουμε στους πολίτες και την κοινωνία «Δεν ταιριάζει στο ΠΑΣΟΚ και δεν είναι στο πολιτικό του κύτταρο, το μετέωρο βήμα του πελαργού» φέρεται να σημείωσε προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αφήνει την κοινωνία «στην πιο κρίσιμη περίοδο της μεταπολιτευτικής περιόδου χωρίς στίγμα και χωρίς πρόταση».
Ο κ. Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε και στα πραγματικά δεδομένα με τα οποία είναι αντιμέτωπο το ΠΑΣΟΚ σήμερα, λέγοντας: «Η δραματική παραίτηση της κυβέρνησης μας προ διμήνου, τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων που μετρούν την απήχησή μας σε επίπεδα του 15% αλλά και η απλή καθημερινή επαφή με τον κόσμο δείχνουν, αποδεικνύουν πως έχουμε χάσει την προωθητική μας δύναμη».
Μίχος: Να μας πει εάν θα είναι υποψήφιος ο κ. Παπανδρέου
Ο Λάμπρος Μίχος έθεσε θέμα ταχύτατων διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Χαρακτήρισε «κλειδί» στις εσωκομματικές εξελίξεις τη στάση του κ. Παπανδρέου αναφέροντας ότι είναι δική του ευθύνη να ξεκαθαρίσει εάν θα είναι υποψήφιος ή εάν θα εγγυηθεί τις εκλογικές διαδικασίες και πρότεινε την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Η συνεδρίαση συνεχίζεται με τοποθετήσεις υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τις οποίες δεν έγιναν γνωστές άλλες πληροφορίες, μέχρι αυτή την ώρα, ενώ όλοι αναμένουν τις ανακοινώσεις του τέως πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου, στη δευτερομιλία του πριν από τη λήξη της.

eklogika.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Σφίγγα» ο Παπανδρέου, έριξαν το «γάντι» Βενιζέλος, Λοβέρδος, Χρυσοχοϊδης"

Στη ΓΑΔΑ θα περάσει τη νύχτα ο Εφραίμ

Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση θα περάσει την νύχτα η ηγούμενος Εφραίμ, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Περνώντας το κατώφλι της ΓΑΔΑ, τον περίμεναν δεκάδες υποστηρικτές του, που τον υποδέχθηκαν με επευφημίες.

Η ίδια σκηνή είχε επαναληφθεί νωρίτερα έξω από το Εφετείο, όταν ο αρχιμανδρίτης έφθανε λίγο μετά τις 20:30, αφού μεταφέρθηκε οδικώς από το Άγιο Όρος, συνοδεία αστυνομικών, ώστε να εκτελεστεί εισαγγελικό ένταλμα προσωρινής κράτησής του. Το ένταλμα εκτέλεσε ο εισαγγελέας Εφετών Κ. Τζαβέλλας παρουσία του Αντ. Λιόγα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μοναχός δεν επικαλέστηκε ενώπιών τους πρόβλημα υγείας και έτσι εκδόθηκε διατακτικό για την μεταφορά του το πρωϊ της Τετάρτης, στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο Εφραίμ κρίθηκε προφυλακιστέος με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στις 23 Δεκεμβρίου, καθώς φέρεται να θεωρήθηκε ύποπτος για την διάπραξη νέων αδικημάτων.

star.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη ΓΑΔΑ θα περάσει τη νύχτα ο Εφραίμ"

Επανεξέταση των δικογραφιών για πυρκαγιές

Με αφορμή τις δηλώσεις Γιλμάζ

Την ανάσυρση όλων των δικογραφιών που αφορούν σε εμπρησμούς δασών στην Ελλάδα και κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τα διάστημα 1995 – 1997, ζητεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες με παραγγελία του προς όλες τους προϊσταμένους των εισαγγελιών Εφετών της χώρας.

Αφορμή για την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αποτέλεσαν οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμαζ, σύμφωνα με τις οποίες Τούρκοι μυστικοί πράκτορες επιδίδονταν σε εμπρησμούς ελληνικών δασών την περίοδο 1993-1996, όταν πρωθυπουργός της Τουρκίας ήταν η Τανσού Τσιλέρ.

Η παραγγελία του κ. Τέντε αφορά όσες δικογραφίες έχουν τεθεί στο αρχείο αγνώστων δραστών. Στόχος είναι «να αξιολογηθούν οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των παραπάνω εγκλημάτων».

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επανεξέταση των δικογραφιών για πυρκαγιές"

Το μετρό χάνει 190.000 ευρώ την ημέρα!

Από το «φρένο» στους επτά νέους σταθμούς

Περισσότερα από 68 εκατ. ευρώ το χρόνο χάνει από τα ταμεία του το Μετρό, λόγω του «φρένου» που έχει μπει στις επεκτάσεις.

Οι επτά νέοι σταθμοί είναι έτοιμοι και το μόνο που απομένει η σηματοδότηση από τη Siemens, ωστόσο δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σχετική σύμβαση λόγω του γνωστού σκανδάλου με τα «μαύρα ταμεία» της εταιρείας.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Υποδομών, κάθε μέρα που οι σταθμοί μένουν με κατεβασμένα ρολά, το Μετρό μετράει απώλειες 190.000 ευρώ και χάνει 160.000 επιβάτες.

Πρόκειται για τεράστιες απώλειες, την ώρα που το κατασκευαστικά έργα έχουν ολοκληρωθεί πλήρως, ενώ εκτός από αυτά τα έσοδα, σε περίπτωση νέων καθυστερήσεων, το ελληνικό δημόσιο θα κληθεί να επιστρέψει 430 εκατ. ευρώ κοινοτικών κονδυλίων. Αυτή τη στιγμή απομένει μόλις το 25 της κατασκευής, δηλαδή η σηματοδότηση από την εταιρεία.

Στο αρμόδιο υπουργείο εκτιμούν ότι μέσα στον Ιανουάριο θα κατατεθεί η σχετική σύμβαση στη Βουλή και θα πέσουν οι υπογραφές με τη Siemens, έτσι ώστε να ξεμπλοκάρουν τα έργα που θα δώσουν ανάσα στο κυκλοφοριακό.

Πρόκειται για τους σταθμούς Περιστέρι, Ανθούπολη και Χαϊδάρι στη γραμμή 1 του μετρό της Αθήνας προς τα δυτικά προάστια και Ηλιούπολη, Αλιμος, Αργυρούπολη και Ελληνικό στην γραμμή 2 του μετρό προς τη νότια Αθήνα.

Με την επέκταση της γραμμής προς τα νότια προάστια εκτιμάται ότι η ημερήσια επιβατική κίνηση του Μετρό αναμένεται να αυξηθεί κατά 80.000 επιβάτες. Αντίθετα, στην οδική κυκλοφορία εκτιμάται ότι θα υπάρξει μείωση της τάξεως των 50.000 μετακινήσεων με ΙΧ ημερησίως.

Με την επέκταση στα δυτικά, ο μεγαλύτερος δήμος της Δυτικής Αθήνας, ο Δήμος Περιστερίου, θα διαθέτει πλέον τρεις σταθμούς ΜΕΤΡΟ (Αγ. Αντώνιος, Περιστέρι, Ανθούπολη) που προβλέπεται- βάσει των μελετών-να εξυπηρετούν συνολικά 75.000 άτομα ημερησίως.

Ο Αγ. Αντώνιος είναι ήδη σε λειτουργία, όμως με την προσθήκη των νέων σταθμών θα προστεθούν 40.000 ακόμη Αθηναίοι στους χρήστες του μέσου. Στο Χαϊδάρι θα εξυπηρετούνται 30.000 επιβάτες καθημερινά.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Το μετρό χάνει 190.000 ευρώ την ημέρα!"

Σε εκλογές «όχι μετά το Πάσχα» συμφώνησε η ΝΔ, δίνοντας παράταση στον βίο της κυβέρνησης

Τη συμφωνία της ΝΔ στην παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου αποκάλυψε, μιλώντας την Τρίτη στον Βήμα FM, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «κανείς δεν μιλάει [σ.σ. για εκλογές] για μετά το Πάσχα».

«Η όποια αλλαγή της προκαθορισμένης ημερομηνίας της 19ης Φεβρουαρίου εξαρτάται από το PSI και ασφαλώς κανείς δεν μιλάει για μετά το Πάσχα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.

Η ΝΔ είχε ήδη συμφωνήσει σε παράταση δύο ή τριών εβδομάδων μετά τη 19η Φεβρουαρίου, πάντα σε συνάρτηση με την εξέλιξη της εθελοντικής ανταλλαγής των ελληνικώνομολόγων (PSI), ωστόσο ο κ. Μιχελάκης αποκάλυψε την Τρίτη ότι ο βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου θα κρατήσει λίγες εβδομάδες ακόμη, δεδομένου ότι φέτος το Πάσχα πέφτει στις 15 Απριλίου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το Κοινοβούλιο θα μείνει ανοικτό το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου.

Η συμφωνία για εκλογές μέχρι το Πάσχα φαίνεται ότι «κλείδωσε» στη συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόδερο της ΝΔ Αντώνη Σαμάρα, την περασμένη Παρασκευή. Μετά τη συνάντηση, κυβερνητικές πηγές είχαν αναφέρει πως ο κ. Σαμαράς είχε επιβεβαιώσει τη στήριξη της ΝΔ στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Στόχος είναι να τεθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για τις πολιτικές εξελίξεις, προκειμένου να υπάρξει ηρεμία στο οικονομικό περιβάλλον.

in.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε εκλογές «όχι μετά το Πάσχα» συμφώνησε η ΝΔ, δίνοντας παράταση στον βίο της κυβέρνησης"

Δημόσιο: 6 ανατροπές στις συντάξεις από το 2012

Εξι αλλαγές στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, αλλά και μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης των συντάξεων, «φέρνει» η νέα χρονιά για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Εξι αλλαγές στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, αλλά και μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης των συντάξεων, «φέρνει» η νέα χρονιά για τους δημοσίους υπαλλήλους. Οι αλλαγές στα όρια ηλικίας προβλέπονται στον ασφαλιστικό νόμο του 2010 και υλοποιούνται σε... δόσεις.

Στόχος είναι το 2013 να κλείσουν οι πόρτες εξόδου για όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος ή εναλλακτικά δεν έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος και 40 έτη ασφάλισης. «Κλειδί» για την ταχύτερη έξοδο αποτελεί η αναγνώριση πλασματικών ετών ασφάλισης, τα οποία τη νέα χρονιά αυξάνονται και μπορούν να φτάσουν τα δέκα (μέχρι πέντε είναι τα πλασματικά έτη για τα παιδιά).
Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης, που προβλέπεται σε νόμο του 2002 και υλοποιείται σταδιακά. Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως εκκρεμούν και νέες παρεμβάσεις στους φορείς επικουρικής ασφάλισης και στο ταμείο πρόνοιας (που θα οριστικοποιηθούν το επόμενο διάστημα).
Το «Εθνος-Συντάξεις», με τη βοήθεια του δικηγόρου Διονύση Ρίζου, που ειδικεύεται σε θέματα εργατικού και ασφαλιστικού δικαίου, παρουσιάζει τις αλλαγές που θα τεθούν σε ισχύ στο Δημόσιο τη νέα χρονιά. Η αύξηση στα όρια ηλικίας αφορά ασφαλισμένους από 1ης Ιανουαρίου 1983 έως 31 Δεκεμβρίου 1992 που δεν πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010.
Αναλυτικά οι ρυθμίσεις που θα «τρέξουν» από 1ης Ιανουαρίου είναι οι εξής:
1. Ασφαλισμένοι με περισσότερα από 35 έτη. Διπλή είναι η επιβάρυνση, καθώς τη νέα χρονιά η «έξοδος» θα γίνεται με 37 έτη ασφάλισης και σε ηλικία 59 ετών. Πρόκειται για ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στον ασφαλιστικό νόμο του 2010 και υλοποιούνται σε δόσεις, προκειμένου σταδιακά η σύνταξη να καταβάλλεται σε ηλικία 60 ετών με 40 έτη ασφάλισης.
Υπενθυμίζουμε εδώ πως το συγκεκριμένο δικαίωμα συνταξιοδότησης θεμελιώνεται με τη συμπλήρωση 25 ετών ασφάλισης για το όριο ηλικίας που ισχύει κατά το έτος συμπλήρωσης. Ενδεικτικά αναφέρονται δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:
Ανδρας 48 ετών, δημόσιος υπάλληλος, που το 2011 συμπληρώνει 25ετία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μπορεί να συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία 58 ετών αφού πρώτα θα έχει συμπληρώσει 36 συντάξιμα έτη.
Γυναίκα άγαμη με 22 έτη ασφάλισης, εξαγοράζει 3 πλασματικά έτη το 2012 και συμπληρώνει 25. Η ασφαλισμένη αυτή θεμελιώνει δικαίωμα για συνταξιοδότηση με 37 έτη ασφάλισης σε ηλικία 59 ετών.
2. Ασφαλισμένοι με 25 συντάξιμα έτη. Το όριο ηλικίας αυξάνεται για όσους αποχωρούν είτε με πλήρη είτε με μειωμένη σύνταξη. Ειδικότερα, από τη νέα χρονιά το όριο ηλικίας για την πλήρη σύνταξη πάει στα 63 έτη για όσους συμπληρώσουν εντός του 2012 τουλάχιστον 25 έτη ασφάλισης. Σε ηλικία 58 ετών καταβάλλεται μειωμένη σύνταξη.
3. Γονείς ανήλικων παιδιών. Το όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότηση με 25ετία διαμορφώνεται τη νέα χρονιά στο 55ο έτος. Το δικαίωμα αυτό έχει επεκταθεί και στους πατέρες ανήλικων τέκνων, οι οποίοι και αποκτούν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης με τις ευνοϊκές αυτές διατάξεις εφόσον θεμελιώσουν εντός του 2012 δικαίωμα με 25ετία.
Ωστόσο χρειάζεται προσοχή καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2013 παύει να ισχύει το εν λόγω καθεστώς. Επισημαίνουμε πως η 25ετία δεν θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί πριν από την 31η Δεκεμβρίου 2010.
Για παράδειγμα, δημόσιος υπάλληλος 46 ετών σήμερα έχει 23 έτη ασφάλισης και ανήλικο παιδί. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος θα πρέπει να εξαγοράσει επαρκή πλασματικό χρόνο ώστε να συμπληρώσει την 25ετία εντός του 2012 και να θεμελιώσει ώστε να δύναται να συνταξιοδοτηθεί από τα 55 και εφεξής με πλήρη σύνταξη αναλογική των ετών ασφάλισής του.
4. Τρίτεκνοι. Ανάλογη ρύθμιση ισχύει και για τους τρίτεκνους γονείς (άνδρες - γυναίκες) οι οποίοι μπορούν να θεμελιώσουν δικαίωμα με αυτό το καθεστώς εφόσον συμπληρώσουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012 τα απαραίτητα 20 έτη ασφάλισης. Από τη νέα χρονιά αυξάνεται όμως ο απαραίτητος χρόνος για τη συνταξιοδότηση σε 23 έτη, ενώ το όριο ηλικίας ανεβαίνει στα 55. Και στις δύο περιπτώσεις (τρίτεκνοι, γονείς ανηλίκων) το δικαίωμα μπορεί να ασκηθεί και από τους δύο γονείς.
5. Ενστολοι. Από την 1η Ιανουαρίου ο χρόνος ασφάλισης που απαιτείται για τη θεμελίωση δικαιώματος για συνταξιοδότηση χωρίς όριο ηλικίας αυξάνεται από τα 26 έτη σε 27,5. Δεν αλλάζει όμως η δυνατότητα συνταξιοδότησης χωρίς όριο ηλικίας.
6. Πλασματικά έτη. Οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου που επιθυμούν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέσα στο 2012 μπορούν από τη νέα χρονιά να εξαγοράσουν ένα επιπλέον έτος (π.χ. από στρατό, σπουδές). Ετσι, ο δημόσιος υπάλληλος θα μπορεί να εξαγοράσει 5 πλασματικά έτη σε σχέση με τα 4 που είχε τη δυνατότητα φέτος.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως ο χρόνος των τέκνων βρίσκεται εκτός του συγκεκριμένου ορίου. Δηλαδή, εάν ο υπάλληλος έχει 4 έτη σπουδές και 2 έτη στρατιωτική υπηρεσία και είναι πατέρας 2 τέκνων μπορεί να εξαγοράσει για τη θεμελίωση δικαιώματος αλλά και την προσαύξηση της σύνταξής του συνολικά 8 πλασματικά έτη (4 σπουδές + 1 στρατό + 3 τέκνα).


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ *
ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 35 ΕΤΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΕΤΗ
ΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ
ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
36
2011
58
37
2012
59
ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ 25ΕΤΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΕΤΗ
ΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ
ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗ
ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ
25
2011
61
56
25
2012
63
58
ΓΟΝΕΙΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ
ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΕΤΗ
ΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
25
2011
52
25
2012
55
ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ
ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΕΤΗ
ΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
21
2011
52
23
2012
55
* Για ασφαλισμένους που δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010.


ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημόσιο: 6 ανατροπές στις συντάξεις από το 2012"

Έντονη αντίδραση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για το νέο μισθολόγιο

Τη διαφωνία της με το νέο μισθολόγιο που ψήφισε η κυβέρνηση Παπανδρέου, καταθέτει η «Δημοκρατική Συμμαχία».

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Ζαφειριάδης δήλωσε ότι το νέο μισθολόγιο, αντί να αντιμετωπίσει τις αυθαιρεσίες των πελατειακών ρυθμίσεων και να διορθώσει τη διοίκηση, της δίνει τη χαριστική βολή, με ισοπεδωτικές και οριζόντιες περικοπές, που θα ζήλευαν και σοβιετικά καθεστώτα. «Επειδή το μεγάλο και σπάταλο κράτος δεν αξιολογεί, δεν μετρά και δεν επιβραβεύει, με το μισθολόγιο που ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, ακυρώνεται μια σημαντκή διαρθρωτική μεταρρύθμιση, ενώ παραμένουν άθικτα ο κομματισμός και η διαφθορά», είπε και υποστήριξε ότι με μείωση του κράτους, εξορθολογισμό των υπηρεσιών του και αποκρατικοποιήσεις θα επιτρέπονταν αυξήσεις στις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων.

«Παράλληλα θα λειτουργούσε ως επιβράβευση των καλύτερων, των άξιων και των έντιμων δημοσίων υπαλλήλων», πρόσθεσε ο κ. Ζαφειριάδης. Τη διαφωνία της με το νέο μισθολόγιο που ψήφισε η κυβέρνηση Παπανδρέου, καταθέτει η «Δημοκρατική Συμμαχία».

newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έντονη αντίδραση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για το νέο μισθολόγιο"

«Μας έκαιγαν δια… θαλάσσης»



Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός
Αποκαλυπτικά στοιχεία για τον τρόπο δράσης των Τούρκων πρακτόρων αλλά και την… αδράνεια των ελληνικών Αρχών μπροστά στο φαινόμενο των ανεξέλεγκτων πυρκαγιών στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου –και όχι μόνο- την πενταετία 1995-2000, δίνει μέσω συνέντευξής του στη zougla.gr ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Ανδριανός Γκουρμπάτσης.
Λίγα 24ωρα μετά την ωμή -εξ ανατολής- παραδοχή δια στόματος του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, περί Τούρκων πρακτόρων οι οποίοι την τριετία 1995-98 πυρπολούσαν ελληνικές δασικές εκτάσεις και την προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος με νέες δηλώσεις που κάνουν λόγο για «παρανόηση» και ενώ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επιφυλάσσεται να απαντήσει όταν και εάν ενημερωθεί πλήρως, ο έμπειρος αξιωματικός εξηγεί τον τρόπο δράσης των γειτόνων-«εμπρηστών».
Ο κ. Γκουρμπάτσης είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος προκειμένου να ρίξει «φως» στην υπόθεση καθώς για πολλά χρόνια υπήρξε επικεφαλής  της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ( Δ.Α.Ε.Ε. ), ενώ υπήρξε και μάρτυρας ενός περιστατικού το οποίο –περιέργως- ουδέποτε έλαβε δημοσιότητα ή τουλάχιστον δεν απασχόλησε σοβαρά τις ελληνικές Αρχές.
«Τι είδα στη Χίο»
Το 1998 η δασοπυρόσβεση και η προστασία των Δασών ανατίθεται και επισήμως στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Αρχηγός του Σώματος εκείνη την περίοδο είναι ο κ. Ανδρέας Γκέκας. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου είναι ιδιαίτερα «θερμό» με πολλές πυρκαγιές να εκδηλώνονται σε δασικές εκτάσεις νησιών του Ανατολικού και Βορειοανατολικού  Αιγαίου. Κυρίως στη Χίο και τη Σάμο.
«Εκείνη την περίοδο ο Αρχηγός του Σώματος αλλά και η Πολιτική Ηγεσία ήταν πολύ προβληματισμένοι σχετικά με τις πυρκαγιές στα ελληνικά νησιά. Μου ανατέθηκε, λοιπόν, να μεταβώ με κλιμάκιο στη Χίο και να διαπιστώσω τι ακριβώς συμβαίνει», αναφέρει ο κ. Γκουρμπάτσης και συνεχίζει: «Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρισκόμασταν σε ένα δάσος στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού και επόπτευα με τα κιάλια. Λίγη ώρα αργότερα είδα ένα ταχύπλοο σκάφος από τη γείτονα χώρα, το οποίο δεν έφερε διακριτικά στοιχεία, να πλέει προς το νησί εκτοξεύοντας μια φωτοβολίδα. Ήταν φωτοβολίδα με αλεξίπτωτο και επρόκειτο για εμπρηστικό μηχανισμό. Αμέσως ενημέρωσα το Λιμενικό που προσπάθησε να καταδιώξει το σκάφος. Ωστόσο δεν υπήρξε σύλληψη καθώς το ταχύπλοο εισήλθε και πάλι στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να εξαφανισθεί».
Σχηματίσθηκε δικογραφία
Στη συνέχεια, ως όφειλε, ο έμπειρος αξιωματικός ενημέρωσε τη φυσική ηγεσία της Πυροσβεστικής η οποία με τη σειρά της ειδοποίησε και την Πολιτική Ηγεσία του υπουργείου. Στην υπόθεση παρενέβησαν και οι εισαγγελικές Αρχές καθώς σχηματίσθηκε δικογραφία. Ουδείς όμως γνωρίζει ποια ήταν η τύχη της.
Ο κ. Γκουρμπάτσης αναφέρει: «Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαμε μόνο υπόνοιες για το ποιος μπορεί να ευθύνεται για τους εμπρησμούς στα ελληνικά νησιά. Πολλοί έκαναν λόγο για τους «Γκρίζους Λύκους» και άλλα ακραία στοιχεία αλλά δεν υπήρχαν αποδείξεις. Το συγκεκριμένο, όμως, περιστατικό ήταν άκρως αποκαλυπτικό. Δεν μπορώ να σας πω τι έγινε στη συνέχεια καθώς λίγο καιρό αργότερα φύγαμε από το νησί. Δεν μπορώ να γνωρίζω ποια ήταν η τύχη της υπόθεσης».
Κατά τον αντιστράτηγο εν αποστρατεία ο πλέον δημοφιλής τρόπος δράσης των εμπρηστών  ήταν η ρίψη φωτοβολίδων με αλεξίπτωτο. Πολλούς παρόμοιους εμπρηστικούς μηχανισμούς συναντήσαμε και την επόμενη χρονιά, το καλοκαίρι του 1999, στη Σάμο». Μέχρι εκείνη την περίοδο πιστεύαμε ότι στόχευαν στο να πλήξουν τον τουρισμό μας. Τώρα πλέον μαθαίνουμε ότι ήταν ένα είδος αντιποίνων για την εξωτερική πολιτική μας…».
Δεύτερη προσωπική μαρτυρία
Επιβεβαιώνει τη δράση Τούρκων πρακτόρων σε όλη την ελληνική επικράτεια ο απόστρατος αξιωματικός Μηνάς Ρασούλης, ο οποίος σε δηλώσεις του, σύμφωνα με το cretalive.gr αναφέρεται σε πληροφορίες για τη δράση των «γειτόνων» μας που φέρονται να πυροδοτούσαν μεγάλες και ταυτόχρονες πυρκαγιές τη δεκαετία του '90.



«Πριν 20 χρόνια υπήρχε η πληροφορία ότι Τούρκοι πράκτορες είχαν δράσει στην ακριτική Ελλάδα αλλά και στην Κρήτη» - αναφέρει ο κ.Ρασούλης, τοποθετώντας τις πυρκαγιές που τότε έπλητταν τη χώρα παράλληλα με την κρίση στην Ευρωκαυκασία και τα Βαλκάνια.


Σύμφωνα με τον απόστρατο αξιωματικό, η Τουρκία διέθετε πολλά μυστικά κονδύλια επιδιώκοντας συμφέροντά της στα Βαλκάνια, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν τη δράση Τούρκων πρακτόρων στην Ελλάδα.


«Η ΕΥΠ τότε είχε προτείνει να πάνε στην Τουρκία εισαγγελείς και να εξετάσουν εκείνους που φέρονταν να συμμετέχουν σε διάφορα επεισόδια» - λέει ο Μηνάς Ρασούλης, τονίζοντας ότι η πολιτική ηγεσία, τότε, (για άγνωστους λόγους) αρνήθηκε.


zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μας έκαιγαν δια… θαλάσσης»"

Ορατές από σήμερα οι μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων

Σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές τους, οι οποίες μπορούν να φτάσουν και στα 1.000 ευρώ, έχουν εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.

Οι περικοπές αυτές, λογω του νέου ενιαίου μισθολογίου και αναδρομικών κρατήσεων από 1ης Νοεμβρίου, είναι "ορατές" στους δημοσίους υπαλλήλους στους μισθούς που λαμβάνουν σήμερα και αύριο ως προκαταβολή για το πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου.

Οι διατάξεις του νέου ενιαίου μισθολογίου μπαίνουν σε πλήρη εφαρμογή και καθώς, σύμφωνα με τον νόμο, τίθενται σε ισχύ αναδρομικά από την 1/11/2011, οι συνολικές απώλειες στις αποδοχές κυμαίνονται από 206 ευρώ έως και 937 ευρώ, ανάλογα με το υπουργείο και τα χρόνια προϋπηρεσίας.

Ειδικά, όμως, για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, οι περικοπές μπορούν να φτάσουν και στα 1.000 ευρώ, λόγω των επιδομάτων που λάμβαναν. Όπως προβλέπεται στον νόμο, οι περικοπές επιβάλλονται σταδιακά με ποσοστό μείωσης 25% από την 1η Νοεμβρίου 2011. Το μισό του εναπομείναντος ποσοστού μείωσης εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου 2012 και το άλλο μισό από την 1η Ιανουαρίου 2013.

Σοβαρό πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν λάβει δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τη δόση να παρακρατείται αυτόματα από τον μισθό τους. Αναμένεται να υπάρξουν και περιπτώσεις υπαλλήλων, οι καθαρές αποδοχές των οποίων δεν θα φθάνουν για να καλυφθεί η δόση του στεγαστικού δανείου τους. Παράλληλα, το 2012 φέρνει περικοπές μεταξύ 15% και 20% και στις αποδοχές των περίπου 300.000 υπαλλήλων των ειδικών μισθολογίων.

Στο μνημόνιο υπάρχει σαφής πρόβλεψη για τις μειώσεις μισθών στα ειδικά μισθολόγια και το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, καταρτίζει τις σχετικές διατάξεις. Οι μειώσεις αφορούν δικαστικούς, γιατρούς του ΕΣΥ και ένστολους (Ένοπλες Δυνάμεις, Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό Σώμα).

isotimia.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ορατές από σήμερα οι μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων"

Συνελήφθη γιατρός στην Τρίπολη για «φακελάκι»

Συνελήφθη, σήμερα 46ρονος γιατρός στην Αρκαδία σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.

Ειδικότερα, νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο 46χρονος γιατρός στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, απαίτησε από τον 38χρονο ασθενή «φακελάκι» με το ποσό των 250 ευρώ, για να κάνει επέμβαση στην σύζυγό του.
Ο 38χρονος ενημέρωσε την Ασφάλεια Τρίπολης και στη συνέχεια επέστρεψε στο Νοσοκομείο και παρέδωσε στον 46χρονο προσημειωμένο χρηματικό ποσό, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του γιατρού κατά τη σύλληψή του.
Ο 46χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη γιατρός στην Τρίπολη για «φακελάκι»"

«Πράσινο φως» Παπανδρέου σε Παπαδήμο για ανασχηματισμό και εκλογές μετά το Πάσχα

Πλήρη στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνάντησης με τον πρωθυπουργό. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Παπανδρέου έδωσε πράσινο φως και για διαρθρωτικές αλλαγές στην κυβέρνηση στην περίπτωση κατά την οποία ο κ. Παπαδήμος διαπιστώσει δυσλειτουργίες στο κυβερνητικό σχήμα. «Δεν βάζουμε εμπόδια στον πρωθυπουργό» ήταν το μότο που κυριάρχησε στη συνάντηση.

Ο Γ. Παπανδρέου συμφώνησε και στην παράταση του βίου της κυβέρνησης με ενδεχόμενο οι εκλογές να γίνουν μετά το Πάσχα, προκειμένου να μπει η χώρα σε τροχιά ανάκαμψης. Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι μπορεί να αλλάξει και να σπάσουν οι μέγαλες εκλογικές περιφέρειες αλλά οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν με σταυρό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνο Μπεγλίτη, ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνάντηση του με το Λουκά Παπαδήμο επαναβεβαίωσε τη στήριξή του στο δύσκολο έργο που ανέλαβε ο κ. Παπαδήμος, καθώς επίσης και τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην απρόσκοπτη λειτουργία της κυβέρνησης.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει την ιστορική ευκαιρία να λάβει με την ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων αποφάσεις για την προώθηση μεγάλων αλλαγών στους τομείς της διαφάνειας, της καταπολέμησης της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής αλλά και γενικότερα της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.

Παπαδήμος και Παπανδρέου συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ε.Ε. και τις υποχρεώσεις που απορρέουν για τη χώρα μας προκειμένου να υπερασπίζεται την ισότιμη συμμετοχή της στο ευρώ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση Μπεγλίτη, αυτό πρέπει να αποτέλει τον εθνικό στόχο.

Η συνάντηση διάρκειας 90 λεπτών έγινε στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή και ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δήλωσεις.

Το Σάββατο, παραμονή των Χριστουγέννων, ο Λουκάς Παπαδήμος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γιώργο Παπανδρέου, στην οποία συζητήθηκαν τα θέματα που θα μπουν στην ατζέντα της κατ' ιδίαν συνάντησης.


newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πράσινο φως» Παπανδρέου σε Παπαδήμο για ανασχηματισμό και εκλογές μετά το Πάσχα"

Παπαδημούλης: Καταχρηστική εφαρμογή του άρθρου 99

Καταχρηστική εφαρμογή του άρθρου 99 από ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου, προκειμένου να αποφύγουν τις φοροδοτικές και άλλες νομικές τους υποχρεώσεις, καταγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, που φέρνει το θέμα με ερώτησή του στη Βουλή.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί εξηγήσεις και στοιχεία για την έκταση του φαινομένου και κυρίως ρωτά την κυβέρνηση για το πότε και πώς σκοπεύει να κλείσει τη «μαύρη τρύπα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, που επιτρέπει σε επιτήδειους να αποφεύγουν τις φοροδοτικές τους υποχρεώσεις αλλά και τις υπόλοιπες συνέπειες του νόμου.
Μεταξύ άλλων ρωτά τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης:
- Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση ώστε να σταματήσει η καταχρηστική εφαρμογή του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα από τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου;
- Τίνος εισήγηση ήταν η τροποποίηση του άρθρου 99 τον Σεπτέμβριο του 2011 στην σημερινή του μορφή; Με ποιο σκεπτικό έγινε; Πόσες εταιρείες έχουν προσφύγει σε αυτό από τότε μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2011;
- Για ποιο λόγο μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχαν συλλήψεις μεγαλοφειλετών, ενώ το επέτρεπε το νομοθετικό πλαίσιο, με αποτέλεσμα να αφήνεται να αυξάνεται το χρέος τους προς το Δημόσιο ανεξέλεγκτα;

newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαδημούλης: Καταχρηστική εφαρμογή του άρθρου 99"

Προς αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων το Ισραήλ

Τεντώνει ακόμη περισσότερο το σχοινί στις τουρκο-ισραηλινές σχέσεις μετά την απόφαση του Τελ Αβίβ να ακολουθήσει την στάση της Γαλλίας και να αναγνωρίσει και αυτό με την σειρά του τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Ειδική επιτροπή του ισραηλινού κοινοβουλίου αναμένεται να εξετάσει νομοσχέδιο με το οποίο θα αναγνωρίζεται η γενοκτονία των Αρμενίων, απόφαση η οποία αναμένεται να επιδεινώσει τις ήδη προβληματικές σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία.

Η επιτροπή εκπαιδευτικών θυμάτων θα συνεδριάσει για να συζητήσει την πρόταση νόμο που θα ορίζει την 24η Απριλίου την ημέρα που ξεκίνησαν οι σφαγές στην Αρμενία το 1915-- ως ημέρα μνήμης της "σφαγής του αρμενικού λαού".

Το κοινοβούλιο είχε απορρίψει μια παρόμοια πρόταση το 2007, όταν το Ισραήλ και η Τουρκία διατηρούσαν στενούς δεσμούς. Από τότε όμως μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει στις σχέσεις των δύο χωρών με αποκορύφωμα το θάνατο των εννέα Τούρκων ακτιβιστών από τις ισραηλινές ειδικές δυνάμεις που επιχείρησαν να σταματήσουν το στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, τον Μάιο του 2010. Τον Οκτώβριο, η Τουρκία απέλασε τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Άγκυρα και ακύρωσε τις στρατιωτικές συμφωνίες που είχε συνάψει με τη χώρα.

"Είναι χρόνια που επεξεργαζόμαστε" αυτό το νομοσχέδιο, είπε η Ζορζέτ Αβακιάν, μέλος της Εθνικής Αρμενικής Επιτροπής της Ιερουσαλήμ, μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο. "Ελπίζουμε πως ήρθε η ώρα", πρόσθεσε.

"Επί χρόνια η ισραηλινή κυβέρνηση αρνιόταν να αναγνωρίσει τη γενοκτονία για κυνικούς, στρατηγικούς και οικονομικούς λόγους, που συνδέονταν με τις σχέσεις της με την Τουρκία", είπε η Ζαχάβα Γκαλ-Ον, βουλευτής με το αριστερό κόμμα Μερέτζ, που στηρίζει το νομοσχέδιο.

Η σφαγή περίπου 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων το 1915 αναγνωρίστηκε από τον ΟΗΕ το 1985 ως γενοκτονία, όμως η Τουρκία απορρίπτει κατηγορηματικά αυτό το χαρακτηρισμό κάνοντας λόγο για νεκρούς σε μάχες και για απελάσεις.

Την περασμένη εβδομάδα η Άγκυρα αντέδρασε έντονα όταν το γαλλικό κοινοβούλιο ενέκρινε νόμο με τον οποίο ποινικοποιείται η άρνηση της γενοκτονίας. Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι παγώνει τη στρατιωτική συνεργασία της με τη Γαλλία, ανακάλεσε τον πρεσβευτή της και κατηγόρησε με τη σειρά της τους Γάλλους για γενοκτονία στην Αλγερία.
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι τουρκικές αντιδράσεις μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Μετά τις επίσημες αντιδράσεις της Άγκυρας ήρθε η σειρά τούρκων χάκερς να δώσουν την δική τους απάντηση καθώς «εισέβαλαν» σε περίπου εκατό ιστότοπους που σχετίζονται με την αρμενική διασπορά στη Γαλλία, λίγο αφότου το ίδιο συνέβη και στον ιστότοπο του βουλευτή και εισηγητή του νομοσχεδίου για την ποινικοποίηση της απόρριψης της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Η ομάδα Τούρκων εθνικιστών χάκερ MilliKuvvetler.net ανέλαβε την ευθύνη, μέσω του τούρκικου ιστότοπου cyberhaber.com, τη «σημερινή» πειρατεία σε περίπου 100 ιστότοπους στη Γαλλία που σχετίζονται με δράσεις των Αρμένιων στη Γαλλία, καθώς και σε ιστότοπους πολιτικών όπως του βουλευτή του UMP Μπερνάρ Ντεπιέρ.

Στους ιστότοπους εμφανίζονταν μηνύματα στην τουρκική γλώσσα, τα οποία κατηγορούσαν τη Γαλλία για τη «γενοκτονία στην Αλγερία». «Οι Γάλλοι στρατιώτες έσφαξαν τους Αλγερινούς και βίασαν τις γυναίκες» ανέφεραν τα μηνύματα, σύμφωνα με το cyberhaber.com.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Προς αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων το Ισραήλ"

Χωρίς «Χριστούγεννα» έμειναν τα ξενοδοχεία της Ξάνθης

Τη χειρότερη κίνηση εδώ και πολλά χρόνια καλούνται να αντιμετωπίσουν αυτά τα Χριστούγεννα τα ξενοδοχεία της Ξάνθης.

Η κίνηση έχει παρουσιάσει κατακόρυφη πτώση τη φετινή χρονιά, σε βαθμό που να υπολογίζεται ότι αγγίζει ακόμη και το 50% σε κάποιες περιπτώσεις. Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει το XanthiPress.gr, κανένα ξενοδοχείο δεν παρουσιάζει πληρότητα τις μέρες των Χριστουγέννων αν και στο παρελθόν θεωρείτο δεδομένο.

Και αυτό γιατί οι κρατήσεις τη φετινή χρονιά κινήθηκαν σε πολύ «ρηχά νερά» Ενδεικτικά, ξενοδοχείο της πόλης, με εξασφαλισμένη πληρότητα μέχρι και πέρυσι, με δυσκολία κινήθηκε πάνω από το 50 % τη φετινή χρονιά. Σε άλλα σημεία της πόλης η χαμηλή τιμή ενός φτηνού ξενοδοχείου, ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις να προσέφερε κάποιες επιπλέον κρατήσεις, όμως η γενική εικόνα είναι αποκαρδιωτική.

Στην Ορεινή Ξάνθη, που είναι πιο γνωστός προορισμός των ημερών η κάμψη είναι μικρότερη, αφού η πληρότητα φτάνει μέχρι και το 75% σε μονάδες που ήταν τα προηγούμενα χρόνια γεμάτες, ενώ μικτή είναι η εικόνα στις λίγες μονάδες που βρίσκονται κοντά στις παραλίες της Ξάνθης.

Γενικότερα, η οικονομική κρίση, ίσως τα προβλήματα εξαιτίας της Ενγατίας Οδού αυτές τις μέρες και, ίσως, ένας μικρός κορεσμός του προορισμού, έχουν περιορίσει τους επισκέπτες στην Ξάνθη.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς «Χριστούγεννα» έμειναν τα ξενοδοχεία της Ξάνθης"

Το τσιγάρο οδηγεί τους νέους στη θανατηφόρο νόσο των καπνιστών

Εκτόξευση της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας

Ευάλωτοι μπροστά στη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια αποδεικνύονται και οι νέοι άνθρωποι κοντά στα 35, καθώς το τσιγάρο σε συνδυασμό με την ατμοσφαιρική ρύπανση είναι όπως φαίνεται ακόμη πιο επικίνδυνο από ότι φανταζόμασταν.

Ραγδαία αύξηση εμφανίζει η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) στους νέους καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες σήμερα περίπου 25000 έλληνες παραγωγικής ηλικίας από 30 έως 49 ετών πάσχουν από την ασθένεια.

Η εκτόξευση αυτή της νόσου οφείλεται κυρίως στο κάπνισμα και δευτερευόντως στην ατμοσφαιρική ρύπανση, σε παράγοντες επιβαρυντικούς από χώρους εργασίας και σε γονιδιακά αίτια.

Όπως επισημαίνει ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Νικόλαος Κουλούρης σήμερα περίπου το 5% των πασχόντων από τους συνολικά 500.000 που υπάρχουν στη χώρα μας είναι νέοι στην ηλικία.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η νόσος δεν αφορά πια μόνο τους ηλικιωμένους καθώς το τσιγάρο καταστρέφει όλο και πιο νέες ηλικίες. Είναι ενδεικτικό ότι το 22% των ασθενών είναι 45 έως 54 ετών και το 28% από 55 έως 64 ετών.

Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια –που θεωρείται η νόσος των καπνιστών- αποτελεί σήμερα την 4η αιτία θανάτου τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. Και το πιο ανησυχητικό είναι ότι το 10,6% όσων εμφανίζουν απόφραξη των πνευμόνων δεν παρουσιάζουν συμπτώματα με αποτέλεσμα να μην πηγαίνουν στο γιατρό.

Γι αυτό άλλωστε και το 4% του πληθυσμού που πάσχει από ΧΑΠ εμφανίζει αδιάγνωστη απόφραξη των αεραγωγών στους πνεύμονες.

Τα συμπτώματα της ΧΑΠ είναι: εύκολο λαχάνιασμα, δύσπνοια, χρόνιος βήχας, εύκολη κόπωση, συχνά κρυολογήματα και μεταξύ άλλων απόχρεμψη.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Το τσιγάρο οδηγεί τους νέους στη θανατηφόρο νόσο των καπνιστών"

Προβλέψεις IIF για Ελλάδα και €ζώνη

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, προβλέποντας ότι το 2012 θα είναι για την ευρωζώνη έτος σύγκλισης ή διάσπασης. «Όλα θα κριθούν στο πρώτο εξάμηνο του 2012, διάστημα που η ζώνη του ευρώ επιδιώκει να αποκαταστήσει την οικονομική και δημοσιονομική της σταθερότητα», τονίζεται στην έκθεση και σημειώνεται ότι η παγκόσμια ανάπτυξη το 2012 θα κάνει βουτιά στο 2,8%, από το 3,2% που βρίσκεται σήμερα. Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τη χώρα μας.

Προβλέψεις IIF για Ελλάδα
Για την Ελλάδα αναφέρεται ότι το αρνητικό εξωτερικό περιβάλλον είναι πιθανό να οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση τις ήδη αδύναμες προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, επιδεινώνοντας τα σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα και αυξάνοντας τις ήδη μεγάλες ανάγκες εξωτερικής χρηματοδότησης.

Σημειώνεται, επίσης, πως η Ελλάδα έχει χάσει την επαφή με τις αγορές εδώ και καιρό και για αυτό η επιδείνωση των συνθηκών στην αγορά ομολόγων είχαν περιορισμένο άμεσο αντίκτυπο στην χώρα.

Η έκθεση αναφέρεται και στις ελληνικές τράπεζες που εξακολουθούν να βασίζονται στη χρηματοδότηση της ΕΚΤ επισημαίνοντας πως η χαμηλή πιστοληπτική ικανότητα της χώρας περιόρισε τη θετική επίδραση της πρόσφατης απόφασης της ΕΚΤ να χαλαρώσει τις απαιτήσεις για τα ομόλογα που δέχεται ως εγγύηση για την χορήγηση ρευστότητας.

Για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους τονίζεται πως το πρόγραμμα ανταλλαγής του ελληνικού χρέους (PSI) που κατέχουν ιδιώτες πρέπει να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου 2012, καθώς τον Μάρτιο ακολουθούν μεγάλες αποπληρωμές ομολόγων.

Το IIF σημειώνει πως το σημαντικό είναι η Ευρωζώνη να αντιμετωπίσει τις οικονομικές και δημοσιονομικές επιπτώσεις της επερχόμενης ύφεσης ενώ προβλέπει ότι τη μεγαλύτερη πρόκληση θα αντιμετωπίσει η Ιταλία.

ert.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Προβλέψεις IIF για Ελλάδα και €ζώνη"

Σε 300.000 γυναίκες τα επικίνδυνα εμφυτεύματα στήθους

Στο στόχαστρο των αμερικανικών υγειονομικών αρχών μπήκε από το 2000 η γαλλική κατασκευάστρια εταιρία εμφυτευμάτων στήθους, που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου με θύματα 300.000 γυναίκες σε όλο τον κόσμο

Η Αμερικανική Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έστειλε εμπειρογνώμονα για να επιθεωρήσει ένα εργοστάσιο της Poly Implant Prothese (PIP) στην περιοχή Σεν Σιρ Μερ στη νοτιοανατολική Γαλλία, το Μάιο του 2000.

Λίγο αργότερα, η FDA απέστειλε στον ιδρυτή της εταιρείας Ζαν-Κλοντ Μας προειδοποιητική επιστολή στην οποία ανέφερε ότι τα εμφυτεύματα ήταν «νοθευμένα», επικαλούμενη τουλάχιστον 11 παραβιάσεις των κανόνων κατασκευής.

Τα προβλήματα αφορούσαν τα αλατούχα εμφυτεύματα της PIP -έναν διαφορετικό τύπο από τα εμφυτεύματα σιλικόνης τα οποία οι γαλλικές αρχές απέσυραν από την αγορά το 2010 επειδή χρησιμοποιούσαν βιομηχανική σιλικόνη αντί για ιατρική, με αποτέλεσμα η γαλλική εταιρεία να χρεοκοπήσει.

Το εργοστάσιο που επιθεώρησε η FDA χρησιμοποιείτο για την κατασκευή των εμφυτευμάτων σιλικόνης της PIP.

Η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε την περασμένη εβδομάδα οι γυναίκες στη Γαλλία που έχουν εμφυτεύματα σιλικόνης της συγκεκριμένης εταιρείας να τα αφαιρέσουν, καθώς αποδείχτηκε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να υποστούν ρήξη.

Σε άλλες χώρες, όπως στη Βρετανία και τη Βραζιλία, οι αρχές έκαναν έκκληση στις γυναίκες που έχουν αυτά τα εμφυτεύματα να επισκεφθούν τον γιατρό τους για έλεγχο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εις βάρος προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πηγές, δικαστήριο της Μασσαλίας θα απαγγείλει σύντομα κατηγορίες για απάτη εις βάρος τεσσάρων με έξι πρώην υπαλλήλων της PIP.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για ακούσια ανθρωποκτονία από τις γαλλικές αρχές μετά τον θάνατο από καρκίνο, τον περασμένο χρόνο, μιας γυναίκας, η οποία είχε εμφυτεύματα στήθους της εν λόγω εταιρείας.

Ο δικηγόρος του Μας, Ιβ Χαντάντ, είπε χθες στο Reuters ότι ο 72χρονος πελάτης του έχει προβλήματα υγείας αλλά είναι έτοιμος να παρουσιαστεί στο δικαστήριο, αν κληθεί.

O δικηγόρος διέψευσε ότι ο Μας κρύβεται και επανέλαβε ότι εξακολουθεί να βρίσκεται στην περιοχή Βαρ της νότιας Γαλλίας.

Η προειδοποίηση της FDA για τα αλατούχα εμφυτεύματα της PIP πριν από περισσότερα από 11 χρόνια θέτει ζήτημα ασφαλείας για περισσότερες από 300.000 γυναίκες παγκοσμίως που έχουν εμφυτεύματα σιλικόνης της εταιρείας.

Η επιστολή της FDA μνημονεύθηκε σε αγωγή που κατατέθηκε στο Αμερικανικό Περιφερειακό Δικαστήριο για την Νότια Περιφέρεια του Τέξας στην υπόθεση Αμερικανίδων που είχαν τοποθετήσει αλατούχα εμφυτεύματα στήθους στα τέλη του 1990 και μιας γυναίκας που είχε πράξει το ίδιο το 2001.

Οι ενάγουσες κατήγγειλαν ότι τα εμφυτεύματα υπέστησαν ρήξη ύστερα από μερικά χρόνια.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε 300.000 γυναίκες τα επικίνδυνα εμφυτεύματα στήθους"

«Τα γυρίζει» ο Γιλμάζ για τις πυρκαγιές

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ «ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ»

Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο πρώην αξιωματικός των Ε.Δ. Σάββας Καλεντερίδης ανέφερε ότι ο Μεσούτ Γιλμάζ με γραπτή δήλωσή του προσπαθεί να ανασκευάσει όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τον «τουρκικό δάκτυλο» πίσω από πυρκαγιές στην Ελλάδα την περίοδο της διακυβέρνησης της Τανσού Τσιλέρ.
Οπως φέρεται να υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, υπήρξε παρανόηση σχετικά με τα «αντίποινα», μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν τουριστικές περιοχές της Τουρκίας την ίδια περίπου περίοδο.
«Λάθος του συντάκτη» ήταν η ερμηνεία των πυρκαγιών στην Ελλάδα ως εμπρησμών από Τούρκους, κατά τον ίδιο.
Από το Κουρδιστάν στη... Σάμο
Ο κ.Καλεντερίδης παράλληλα αναφέρθηκε στις τακτικές αποψίλωσης των δασών που χρησιμοποιούντο στην Τουρκία από το στρατό και τους Κούρδους αντάρτες, αλλά και στην επέκτασή του στα ελληνικά νησιά.
Οπως σημείωσε, οι τουρκικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκτεταμένη αποψίλωση δασών στο Κουρδιστάν για να μειώσουν τη δυνατότητα κάλυψης των ανταρτών του PKK.
Απαντώντας, οι αντάρτες «έπληξαν» δασικές περιοχές με τουρκικές στρατιωτικές μονάδες και στα μικρασιατικά παράλια, προκαλώντας σημαντική ζημιά και στην τουριστική εικόνα των περιοχών αυτών.
Τελικά, οι Τούρκοι -κατά τον κ.Καλεντερίδη- προχώρησαν σε επιχειρήσεις εμπρησμού σε ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προκειμένου αφενός να «ισοσκελίσουν» απώλειες στον τουρισμό και αφετέρου να μειώσουν αντίστοιχα στρατηγικά πλεονεκτήματα της ελληνικής άμυνας.

ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Τα γυρίζει» ο Γιλμάζ για τις πυρκαγιές"

Αυτοί είναι οι Τούρκοι που έβαζαν τις φωτιές στην Ελλάδα!

ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΜΕ 13 ΝΕΚΡΟΥΣ- ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2007
ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
Συγκλονίστηκε, δήθεν, η ελληνική κοινή γνώμη από την κυνική ομολογία του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, ότι από τα μυστικά κονδύλια της Τουρκίας χρηματοδοτούνταν εμπρηστικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας. Κι όμως. Ήταν γνωστό ότι πίσω από συγκεκριμένες πυρκαγιές σε δασικές και κατοικημένες περιοχές, βρίσκονταν Τούρκοι πράκτορες και παρακρατικοί που χρηματοδοτούνταν από την "μητέρα Τουρκία". 
Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες το γνώριζαν αυτό, εδώ και χρόνια. Και μάλιστα, το πρώην στέλεχος της ΕΥΠ, Σάββας Καλεντερίδης, είχε προτείνει να σταλεί στην Τουρκία Έλληνας εισαγγελέας για να ανακρίνει συγκεκριμένο Τούρκο που είχε ομολογήσει για τις δασικές πυρκαγιές, ή να ζητηθεί η έκδοσή του. Όμως, δεν κουνήθηκε φύλλο. Και, για να μη λέμε αερολογίες ότι οι κυβερνήσεις Σημίτη και Παπανδρέου "έψαξαν και δεν βρήκαν στοιχεία" (όχι ότι η κυβέρνηση Καραμανλή έκανε κάτι παραπάνω) παραθέτουμε εμείς τα αδιάσειστα στοιχεία του ρεπορτάζ. Για να δούμε: Θα τολμήσει κάποιος εισαγγελέας να ανοίξει την έρευνα; Η ελληνική 
Δικαιοσύνη, με την ιστορία του Εφραίμ, αφού δεν κάμφθηκε από τις πιέσεις, απέδειξε ότι μπορεί. Ας δούμε λοιπόν δύο από τα πρόσωπα:

Γιασάρ Οζ: "Όταν έβαζα τις φωτιές στην Ελλάδα, ήμουν καλός! Τώρα με βάζετε φυλακή;", είπε στους δημοσιογράφους ο μαφιόζος- παρακρατικός- όργανο της ΜΙΤ
Γιασάρ Οζ: Ο Γιασάρ Οζ, ήταν μέλος τουρκικής παρακρατικής οργάνωσης, η οποία κατευθυνόταν από τη ΜΙΤ και είχε σχέσεις με τη μαφία. Ουσιαστικά, ο Οζ, ήταν το "δεξί χέρι" του αρχηγού των Γκρίζων Λύκων, Αμπντουλάχ Κατλί που σκοτώθηκε στο δυστύχημα του Σουσουρλούκ, το 1996. Μέσω του Κατλί, ο Οζ, είχε γνωρίσει τον Μεχμέτ Αγκάρ, πρώην βουλευτή και, τότε, αρχηγό της Αστυνομίας της Τουρκίας. Η οργάνωση που κατηύθυναν, έκανε εμπόριο σκληρών ναρκωτικών, διακίνηση λαθρομεταναστών και άλλες "βρώμικες δουλειές". Οι περισσότεροι που θα μπορούσαν να μιλήσουν, σκοτώθηκαν σε περίεργα ατυχήματα. Ο Οζ, όμως, τη γλίτωσε. Και όταν συνελήφθη με 10 κιλά ηρωίνη, "κελάηδησε". Όταν τον πήγαιναν στη φυλακή, ήταν συγκεντρωμένα τηλεοπτικά συνεργεία. Τότε ο Οζ, έριξε τη "βόμβα", ελπίζοντας ότι θα εκδοθεί στην Ελλάδα για να δικαστεί και θα γλιτώσει τη δολοφονία του στις τουρκικές φυλακές: "Όταν έβαζα φωτιές στην Ελλάδα, ήμουν καλός! Και τώρα, με κλείνετε στη φυλακή"; Ο Οζ, ήταν αποφασισμένος να το τραβήξει. Σε κατάθεσή του μάλιστα, υποστήριξε πως ο Αγκάρ μίλαγε συνέχεια με την τότε πρωθυπουργό, Τανσού Τσιλέρ. Σε μια από αυτές τις συνομιλίες, ο Οζ βρισκόταν μαζί με τον Αγκάρ, όταν αυτός μίλαγε με την Τσιλέρ στο τηλέφωνο: "Έχω δίπλα μου τον ήρωα", της είπε. 
Προφανώς και ο Αγκάρ αναφερόταν στις μεγάλες πυρκαγιές στο ανατολικό Αιγαίο και τη Μακεδονία. Ο Σάββας Καλεντερίδης πρότεινε τότε να ζητήσει η Ελλάδα την έκδοση του Οζ στη χώρα μας, ή να μεταβεί εισαγγελέας εκεί να τον ανακρίνει. Περιέργως, τίποτα δεν έγινε. Οι άνδρες της ΕΥΠ θεωρούσαν τότε ότι πιθανότατα ο Οζ ήταν ο δράστης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ικαρία, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άτομα. Πέρασε από το μυαλό σας ότι δεν ήταν ικανός για φόνους; Ο Οζ εκτίει ποινή σε τουρκικές φυλακές, επειδή ο κύριος ρόλος του, ήταν οι δολιοφθορές και οι δολοφονίες Κούρδων. 
Ο Αμπντουλάχ Τσατλί: Το "ομορφόπαιδο" των Γκρίζων Λύκων, μυστικός πράκτορας της ΜΙΤ, έκαψε τη μισή Ελλάδα.
Αμπντουλάχ Τσατλί: Το "ομορφόπαιδο" των Γκρίζων Λύκων, ανασύρθηκε νεκρό από τα συντρίμμια της μαύρης Mercedes στο δυστύχημα του Σουσουρλούκ. Ο Τσατλί, ψυχρός εκτελεστής, ουσιαστικά αποδείχθηκε πως δούλευε για το τουρκικό κράτος. Οι συνεργάτες του, παραδέχθηκαν πως (και) ο ίδιος έβαζε φωτιές σε ελληνικά δάση (κυρίως της νησιωτικής χώρας) "για το καλό της μητέρας πατρίδας". Φέρεται μάλιστα ότι υπάρχει και ηχογραφημένη ομολογία του Τσατλί, πριν σκοτωθεί. Όπως είναι φυσικό, η τουρκική Δικαιοσύνη δεν ασχολήθηκε με αυτή την πτυχή και έκανε δεκτό τον ισχυρισμό ότι οι φωτιές έμπαιναν ως "αντίποινα" σε πυρκαγιές στο τουρκικό έδαφος. Όμως για τις φωτιές στην Τουρκία δεν υπάρχει καν... υποψία ελληνικής ανάμιξης, ενώ για αυτές στην Ελλάδα, υπάρχουν ομολογίες!
Τα στοιχεία για τη δράση του Τσατλί αποκαλύφθηκαν μετά από έρευνα της CIA και, ακόμα και οι πιο σκληροί πράκτορες έπαθαν σοκ με αυτά που βρήκαν. Ο Τσατλί, συνδέεται με τη σκοτεινότερη ίσως πτυχή του ΝΑΤΟ: Το δίκτυο "Gladio", το οποίο ευθύνεται για τη "Σφαγή της Πρωτομαγιάς" το 1977 στην Κωνσταντινούπολη, την απόπειρα δολοφονίας του Πάπα και εκατοντάδες (μετριοπαθώς) δολοφονίες Κούρδων και Αρμενίων. Ο Τσατλί ήταν επίσης ηγετικό μέλος του "Δικτύου Ειδικού Πολέμου" των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που οργάνωσε το Πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Πόλης, το 1955 και ίδρυσε την ένοπλη οργάνωση των Τουρκοκυπρίων ΤΜΤ, το 1957. Θέλετε κι άλλα; 

Οι πυρκαγιές του 2007: Στις πυρκαγιές του 2007, μια από τις μεγαλύτερες σύγχρονες τραγωδίες της χώρας, ο Βύρων Πολύδωρας είχε μιλήσει για "ασύμμετρη απειλή". Τότε, ο υπουργός είχε δεχθεί άγριο κράξιμο. Μπορεί να είχε δίκιο; Ο Σάββας Καλεντερίδης, έχει δηλώσει πως ναι. Και, προφανώς, ο κ. Πολύδωρας το είχε πει αυτό (παρότι αναγκάστηκε να το γυρίσει στον "στρατηγό άνεμο") με τα στοιχεία που είχε από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Το προηγούμενο, άλλωστε, υπήρχε. Οι ελληνικές Αρχές γνώριζαν ότι οι Τούρκοι έβαζαν φωτιές σε ελληνικά δάση. Όμως αυτό, δεν ήταν αρκετό για να οδηγήσει προς ένα τέτοιο (έστω και αυθαίρετο) συμπέρασμα. Ούτε και οι πολλαπλές εστίες πυρκαγιάς σε όλη τη χώρα που έδειχναν συντονισμένο σχέδιο εμπρηστών. Ας δεχτούμε ότι οι οικοπεδοφάγοι έβαλαν όλες αυτές τις φωτιές. Υπάρχει ένα άλλο στοιχείο που έχει αποκαλύψει ο Σάββας Καλεντερίδης: Η αποδόμηση της Πυροσβεστικής. Τις ημέρες της πυρκαγιάς, η Πυροσβεστική δεχόταν τηλεφωνήματα από "απεγνωσμένους πολίτες" που κατήγγειλαν πυρκαγιές σε διάφορα σημεία. Οι πυροσβέστες με τα οχήματα έσπευδαν στα σημεία και διαπίστωναν ότι δεν υπήρχε φωτιά. Το πλέον περίεργο είναι ότι για τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα έγινε ανάκριση και έρευνα στην οποία ενεπλάκη και η ΕΥΠ. Όμως δεν ήταν δυνατό να εντοπιστεί το από πού έγιναν. Εσείς, τώρα, πιστεύετε ότι αν κάποιος ήθελε να κάνει φάρσα, θα μπορούσε να κρυφτεί και από την... ΕΥΠ;


athenapost.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτοί είναι οι Τούρκοι που έβαζαν τις φωτιές στην Ελλάδα!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news