facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Τελεσίγραφο προμηθευτών σε Λοβέρδο!

Καζάνι που βράζει είναι ο τομέας της υγείας ενώ τη δραματική κατάσταση που διαμορφώνεται στις επιχειρήσεις που προμηθεύουν τα νοσοκομεία και η οποία αποδεικνύεται από τη συρρίκνωση των τζίρων, έρχεται να επιβαρύνει η ανυπαρξία ρευστότητας, για την οποία σε σημαντικό βαθμό ευθύνεται ο κύριος πελάτης τους, το ελληνικό Δημόσιο.

Οι προμηθευτές, ως αντίδραση αλλά και ως μέσο πίεσης αποφάσισαν να σταματήσουν την αποστολή υλικών προς τα νοσοκομεία - κακοπληρωτές, ως μια πρώτη κίνηση. Έτσι, με επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, οι πρόεδροι των συλλόγων ΣΕΠ, ΠΑΣΥΠΟΥ και ΠΑΣΥΠΙΕ κοινοποιούν την πρόθεσή τους να σταματήσουν από τις 9 Ιανουαρίου τις προμήθειες προς τα νοσοκομεία Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός» , Π.Γ.Ν. «Αττικόν», Π.Γ.Ν. «Αλεξανδρούπολης», Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς», Π.Γ.Ν. «Λάρισας» και «Κωνσταντοπούλειο», Γ.Ν.Ν. Ιωνίας «Η Αγία Όλγα».

Ειδικότερα, προειδοποιούν ότι, σε περίπτωση που μέχρι το τέλος του χρόνου δεν αποπληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες και απαιτητές οφειλές, θα αναγκαστούν σε πρώτη φάση, να διακόψουν την επί πιστώσει τροφοδοσία των νοσοκομείων, τα οποία είναι μακράν τα πιο ασυνεπή.

Επίσης, σε άλλη επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, οι προμηθευτές απευθύνουν έκκληση, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εξοφλήσεις και σημειώνουν πως τα στρατιωτικά νοσοκομεία βρίσκονται σε αδυναμία αποπληρωμής των τεράστιων χρεών τους προς τους προμηθευτές από το 2006, αλλά και παλαιότερα

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τελεσίγραφο προμηθευτών σε Λοβέρδο!"

«Στη Ελλάδα δεν σκοπεύουν να ασχοληθούν με το όνομα»

«Λάβρος» ο Γκρούεφσκι μετά τις απαντήσεις Παπαδήμου -Σαμαρά

Οι οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας «υπονομεύονται από τις εξαιρετικά ακραίες θέσεις της Ελλάδας, οι οποίες είναι εκ των προτέρων γνωστό ότι δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές στην Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας από κανέναν, ούτε από την κυβέρνηση ούτε από την αντιπολίτευση».

Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), Νίκολα Γκρούεφσκι, σχετικά με τις απαντητικές επιστολές που έλαβε από τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, και τον Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Ειδικότερα, ο Γκρούεφσκι θεώρησε ότι οι αντιρρήσεις του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, για συνάντηση μαζί του στην παρούσα φάση, καθώς και οι επισημάνσεις του Λουκά Παπαδήμου για τη σημασία εξεύρεσης μίας αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, η οποία θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), αποτελούν "ακραίες θέσεις" της ελληνικής πλευράς. "Πρόκειται για τις πιο ακραίες θέσεις που έχουν διατυπωθεί από την πλευρά της Ελλάδας και καταδεικνύουν ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να ασχοληθούν με το πρόβλημα του ονόματος. Αποφεύγουν συναντήσεις με κάθε τρόπο και σε κάθε πιθανό επίπεδο", ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός είχε αρχικά αποστείλει επιστολή προς τον κ. Παπαδήμο, με την οποία ζητούσε από την Ελλάδα να συναινέσει για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ, με την Ε.Ε.. Μετέπειτα απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της ΝΔ, ζητώντας να συναντηθεί μαζί του το συντομότερο δυνατό.

«Ανησυχώ ιδιαίτερα για τη συμπεριφορά της Ελλάδας», τόνισε ο κ. Γκρούεφσκι.

«Εάν εντός της ερχόμενης περιόδου ξεκινούσαν οι συνομιλίες υπό κάποια πίεση, σύμφωνα με αυτό που βλέπω τώρα σχετικά με το πώς συμπεριφέρονται στην Ελλάδα, θα επέλεγαν το λεγόμενο blame game, δηλαδή θα προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να δείξουν ότι προσπαθούν και ότι εμείς δεν ανταποκρινόμαστε θετικά. Η νέα πολιτική δομή στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται για την επίλυση του ζητήματος του ονόματος, αλλά κάνει και βήματα προς τα πίσω», κατέληξε.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Στη Ελλάδα δεν σκοπεύουν να ασχοληθούν με το όνομα»"

«Όχι» Σαμαρά στο αίτημα Γκρούεφσκι για συνάντηση

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν πιστεύει ότι η συνάντηση δεν θα είναι χρήσιμη

Αρνητική ήταν η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά στην πρόσκληση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ν. Γκρούεφσκι για συνάντηση των δύο αντρών.

Στην απαντητική του επιστολή, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει χαρακτηριστικά πως λόγω των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών για το ζήτημα της ονομασίας, δεν πιστεύει ότι μία μεταξύ τους συνάντηση θα ήταν, επί του παρόντος, χρήσιμη.

Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τον κ. Γκρούεφσκι να ενθαρρύνει περισσότερο την υπάρχουσα διαδικασία επίσημων συνομιλιών, που περιγράφονται στην Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, ώστε να λυθεί το θέμα της ονομασίας το συντομότερο δυνατό: μια εξέλιξη η οποία, όπως τονίζει θα είχε θετικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή μας.

Ο κ. Σαμαράς πάντως δεν παρέλειψε να καυτηριάσει τη στάση που κρατά η κυβέρνηση των Σκοπίων όλο το τελευταίο διάστημα.

«Είμαι, υποχρεωμένος να τονίσω ότι οι συστηματικές πράξεις της Κυβέρνησής σας και Αξιωματούχων της FYROM, θέτουν εμπόδια στην προαναφερόμενη συμφωνία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος και παρότρυνε τον κ. Γκρούεφσκι να υιοθετήσει μια θετική προσέγγιση σε αυτό το σημαντικό θέμα, το οποίο αντιμετωπίζουν οι δυο Κυβερνήσεις και έχουν συμφωνήσει να επιλύσουν.

Ο κ. Γκρούεφσκι είχε αποστείλει επιστολή προς τον κ. Σαμαρά στις 16 Δεκεμβρίου, με την οποία τον προσκαλούσε σε συνάντηση το συντομότερο δυνατό, σε χρόνο και τόπο που θα επέλεγε ο πρόεδρος της ΝΔ.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Όχι» Σαμαρά στο αίτημα Γκρούεφσκι για συνάντηση"

Ιαπωνία: Εκτός λειτουργίας 48 αντιδραστήρες

Η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας Kyushu Electric Power σταμάτησε και τον τελευταίο πυρηνικό αντιδραστήρα της για λόγους συντήρησης, με αποτέλεσμα σε όλη τη χώρα να λειτουργούν πλέον μόνο 6 μονάδες, σε σύνολο 54.

Ο αντιδραστήρας Γκενκάι 4, που είχε τεθεί σε λειτουργία στις 26 Νοεμβρίου 2010, σταμάτησε τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα για την 11η συντήρησή του. Κάθε τρεις μήνες οι ιαπωνικοί αντιδραστήρες περνούν από έλεγχο που διαρκεί αρκετές εβδομάδες.

Η Kyushu Electric Power διαθέτει έξι αντιδραστήρες, εκ των οποίων πλέον δεν λειτουργεί κανένας. Από τις 54 μονάδες που υπάρχουν σε όλη την Ιαπωνία, μόνο 6 παραμένουν σε λειτουργία όμως και αυτές θα πρέπει να σταματήσουν μέχρι τα τέλη Μαΐου 2012 και κανείς δεν ξέρει πότε θα επανενεργοποιηθούν.

Μετά το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, που προκάλεσε διαρροή ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα Νταϊίτσι, 15 αντιδραστήρες τέθηκαν εκτός λειτουργίας για συντήρηση ή γιατί αντιμετώπιζαν προβλήματα εξαιτίας των δονήσεων.

Για να επαναλειτουργήσουν θα πρέπει να υποβληθούν πρώτα σε νέα τεστ αντοχής (κυρίως έναντι φυσικών καταστροφών) και κατόπιν να δώσουν το πράσινο φως οι τοπικές αρχές.

Οι εταιρείες ηλεκτροδότησης έχουν καλέσει τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις να περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος, φοβούμενες ότι το σύστημα θα φτάσει στα όριά του λόγω της αυξημένης ζήτησης το χειμώνα.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιαπωνία: Εκτός λειτουργίας 48 αντιδραστήρες"

Χαμένη χρονιά το 2012 για την Ευρώπη

Η Κίνα «ο απελευθερωτής» της παγκόσμιας οικονομίας

Μια νέα «χαμένη» χρονιά αναμένεται να αποτελέσει το 2012 για την Ευρώπη. Η οικονομική επιδείνωση της περιοχής θα βαρύνει την παγκόσμια οικονομία, ωστόσο το αντίβαρο αναμένεται να κρατήσουν ΗΠΑ και αναδυόμενες οικονομίες, στρέφοντας τον κόσμο προς τη σωστή κατεύθυνση.

Στα ανωτέρω συμπεράσματα κατέληξε έρευνα του Reuters, στην οποία επισημαίνεται ότι οι παγκόσμιες αγορές θα ανακτήσουν ένα μικρό μόλις μέρος από τις βαριές απώλειες του 2011, ενόσω οι ανεπτυγμένες οικονομίες θα οδεύουν με ταχύ βήμα προς την ύφεση.

Η Κίνα και η Βραζιλία, πάντως, φαίνεται πως μετά τα μετά του 2012 θα επιταχύνουν την ανάπτυξή τους.

«Έτσι, η κρίση χρέους της ευρωζώνης δεν θα μετεξελιχθεί σε μια νέα παγκόσμια οικονομική κρίση», αναφέρεται στα πορίσματα της έρευνας.

Στο μεταξύ, το όλο τοπίο σκιάζουν και τα σύννεφα της πολιτικής αστάθειας, καθώς οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στέκονται σε πήλινα πόδια όπως απέδειξαν οι τελευταίες εκλογές….

Οι αποφάσεις, παράλληλα, περί δημοσιονομικής σύγκλισης, όπως ελήφθησαν στην Σύνοδο της 9ης/12, ανανεώνουν τις ανησυχίες επενδυτών και αναλυτών, καθώς δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο το κατά πόσο κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει στην επίλυση της κρίσης. Γεγονός, φυσικά, που απέδειξαν και οι αγορές, τις επόμενες ημέρες της Συνόδου….

Η έρευνα του Reuters αναδεικνύει την ανησυχία ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν τις ελάχιστες των προσπαθειών για να διεγείρουν την ανάπτυξη, με πρωτοστατούντα τα παραδείγματα της Ιταλίας και της Ισπανίας…

Σημειώνεται ότι οι 27 στους 56 ερωτηθέντες ωστόσο απαντούν ότι Ρώμη και Μαδρίτη δεν θα στραφούν στους μηχανισμούς στήριξης της ΕΕ το 2012.

Στο μεταξύ, η Ινδία υποφέρει εξίσου από ασθενέστερη οικονομική ανάκαμψη, ενώ την ίδια κατάσταση συμμερίζεται και η Βραζιλία. Χαρακτηριστικό είναι ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας μείωσε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη για ακόμη μια φορά στο 3% από 3,5% το 2011 και στο 3,5% το 2012.

To 2012 από ότι φαίνεται θα είναι χρονία αρνητικών ανατροπών για την οικονομία, αλλά και την πολιτική, στο εσωτερικό της ΕΕ.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαμένη χρονιά το 2012 για την Ευρώπη"

Ανοίγουν τα λογιστικά βιβλία και για τους αγρότες

Σοβαρές αλλαγές στη φορολογία των αγροτών προμηνύουν οι τελευταίες εισηγήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως αποκαλύπτει σε σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα Agrenda. Με τις προτάσεις αυτές δεν δείχνει να διαφωνεί η ελληνική κυβέρνηση, με εξαίρεση ίσως τον λαλίστατο (χωρίς βέβαια να πληρώνει φόρο για τα λεγόμενά του) υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αστέριο Ροντούλη, ο οποίος δείχνει να ακολουθεί «ανεξάρτητη» πορεία.

Οι αλλαγές που αφορούν στους αγρότες πρόκειται να ενσωματωθούν στη μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το Μάρτιο και ξεκινάει από την ανάγκη εισαγωγής στο φορολογικό καθεστώς κάθε παραγωγικής διαδικασίας και κάθε διακίνησης προϊόντος στην αγορά. Μ’ αυτό το σκεπτικό, οι προτάσεις των τροϊκάνων (σχετικό ρεπορτάζ σελ. 18) αναφέρονται με σαφήνεια στην ανάγκη ουσιαστικής διεύρυνσης της φορολογικής βάσης, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει το σύνολο των παραγωγικών φορέων να εκδίδει τα απαιτούμενα φορολογικά στοιχεία, άρα να τηρεί και λογιστικά βιβλία. Η αίσθηση που υπάρχει είναι πως στο συγκεκριμένο θέμα, το μόνο που θα επιδιώξει να αποσπάσει η ελληνική κυβέρνηση, είναι μια εξαίρεση για τους μικροκαλλιεργητές με συνολική πρόσοδο όχι μεγαλύτερη των 5.000 ευρώ ετησίως.
Ο μόνος που επιμένει να διαψεύδει και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο τα σενάρια περί αλλαγής στο φορολογικό καθεστώς των αγροτών είναι ο κ. Ροντούλης, που με δηλώσεις του στις αρχές της εβδομάδος στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας ζήτησε… «να κοπεί αυτή η συζήτηση»!

agronews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοίγουν τα λογιστικά βιβλία και για τους αγρότες"

Κατά 30% αύξησε τα αποθέματα της σε χρυσό η Τουρκία

Βρίσκεται στην 22η θέση στη λίστα των χωρών με τα μεγαλύτερα αποθέματα

Κατά 30% αύξησε τα αποθέματά της σε χρυσό η Τουρκία το μήνα Νοέμβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ, η τουρκική κεντρική τράπεζα αύξησε τα αποθέματά της κατά 1,328 εκατ. ουγγιές στις 5,758 εκατ. ουγγιές ενώ τον Οκτώβριο τα είχε ενισχύσει κατά 697 χιλ. ουγγιές.

Σημειώνεται πως η κεντρική τράπεζα είχε ανακοινώσει το Νοέμβριο πως έχει ξεκινήσει να δέχεται χρυσό από τις εμπορικές τράπεζες στο πλαίσιο της νέας πολιτικής της βάσει της οποίας οι τράπεζες μπορούν να διατηρούν το 10% των καταθέσεων τους σε λίρες με τη μορφή του χρυσού, κίνηση η οποία μπορεί να απελευθερώσει έως 5,5 δισ. λίρες.

Πριν τις παραπάνω αγορές η Τουρκία ήταν στη 30η θέση ενώ τώρα υπολογίζεται πως βρίσκεται στην 22η θέση.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατά 30% αύξησε τα αποθέματα της σε χρυσό η Τουρκία"

Economist: «Προβληματική» Δημοκρατία η Ελλάδα

Άλλη μια έκθεση, η οποία δεν είναι ενθαρρυντική για την χώρα μας, δημοσιεύει ο Economist με τίτλο «5 χώρες της Ευρώπης έχουν σημαντικές πτώσεις στους ρυθμούς ανάπτυξης της δημοκρατίας τους».


Αυτές οι χώρες είναι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία, χώρες δηλαδή που βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης χρέους τον τελευταίο χρόνο.

«Οι χώρες αυτές υπό την δαμόκλειο σπάθη της πτώχευσης, έχουν αναγκαστεί να παραχωρήσουν τους πρωθυπουργικούς τους θώκους σε τεχνοκράτες» αναφέρει ο Economist.

Η έρευνα του Economist αναφέρεται εκτενώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, επισημαίνοντας ότι αυτά έχουν σημαντικούς αντίκτυπους στα επιμέρους κράτη.

Συνολικά η χώρα μας ως «προβληματική Δημοκρατία» βρίσκεται μόλις μια θέση πάνω από τη Μποτσουάνα!

 newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Economist: «Προβληματική» Δημοκρατία η Ελλάδα"

Το πνεύμα των εορτών μπορεί να είναι «πράσινο»

Χαρείτε τις γιορτές προστατεύοντας το περιβάλλον

Υπερβολική διακόσμηση και χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, δώρα που συνδέονται με σπατάλη πλαστικού και χαρτιού, διασκέδαση και κάθε είδους... καταχρήσεις.

Το πνεύμα των εορτών έχει συνδεθεί στο δυτικό κόσμο με πράξεις που μπορεί να είναι βλαβερές τελικά, για μας, αλλά και το περιβάλλον.

Παρακάτω, υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές που καλό θα ήταν να έχουμε στο μυαλό μας αυτές τις γιορτινές μέρες για να μην το... παρακάνουμε.

Περιορίστε τα απορρίματά σας. Έχει υπολογιστεί ότι μόνο στην Αθήνα τα απορριπτόμενα σκουπίδια αυξάνονται το εορταστικό 15νθήμερο πάνω από 50%, εκτροχιάζοντας το σύστημα αποκομιδής.

Μην προτιμήσετε τον υπερβολικό στολισμό με τα χαρακτηριστικά χριστουγεννιάτικα φωτάκια, το περιβάλλον δεν αντέχει την υπερκατανάλωση ενέργειας, ούτε τα Χριστούγεννα.

Θυμηθείτε την σπατάλη χαρτιού, πριν τυλίξτε ένα δώρο. Σχετική έρευνα στη Βρετανία κατέδειξε ότι για την παραγωγή του 1,7 δισεκατομμυρίου ευχετήριων καρτών κόπηκαν 300.000 δέντρα, ενώ άλλα 40.000 δέντρα θυσιάστηκαν για το χαρτί περιτυλίγματος. Το ίδιο συμβαίνει και με το πλαστικό - τεράστιες ποσότητες που πετιούνται αμέσως μετά το άνοιγμα της συσκευασίας παιχνιδιών ή άλλων δώρων που περικλείει πετιούνται, επιβαρύνοντας το περιβάλλον.

Η αναζήτηση πιο απλών δώρων, από ξύλο για μικρότερα παιδιά, χρήσιμων αντικειμένων και ανθεκτικών παιχνιδιών, με όσο το δυνατόν μικρότερη συσκευασία, είναι μια διαδικασία που θέλει χρόνο, αλλά αξίζει. Εάν το δώρο χρειάζεται μπαταρίες, προτιμήστε τις επαναφορτιζόμενες. Για μεγαλύτερες ηλικίες, μη διστάσετε να δώσετε πιο προσωπικά δώρα, που συνήθως έχουν και μεγαλύτερη συναισθηματική αξία...

Κατ' εξοχήν οικολογικά δώρα προσφέρουν επίσης πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις και άλλες πρωτοβουλίες: αντικείμενα από ανακυκλωμένα υλικά, συμβολικές υιοθεσίες άγριων ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση, προϊόντα βιώσιμης παραγωγής και «δίκαιου εμπορίου» (fair trade).

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Το πνεύμα των εορτών μπορεί να είναι «πράσινο»"

Πόσο θα είναι το πρόστιμο για όσους δεν ζητούν αποδείξεις;

Πρόστιμα 100 ευρώ θα επιβάλλονται για κάθε αγορά των καταναλωτών που δεν ζητούν αποδείξεις, σύμφωνα με το νέο ποινολόγιο για τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων που αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Αν πληρώνεται στην Εφορία μέσα σε δέκα ημέρες, θα έχει έκπτωση 15%. Την ίδια ώρα προβλέπονται μέχρι και μπόνους ή επιστροφή χρημάτων στους συνεπείς ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Επίσης καταργείται η απόρριψη βιβλίων και στοιχείων και μπλοκάρεται η θεώρησή τους από την Εφορία για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόσο θα είναι το πρόστιμο για όσους δεν ζητούν αποδείξεις;"

Κόλαφος το πόρισμα για την πυρηνική καταστροφή της Φουκοσίμα

Δημοσιοποιήθηκε σήμερα στο Τόκιο πόρισμα (507 σελίδων) για τη μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή σε όλον τον πλανήτη, μετά εκείνη στο Τσερνόμπιλ, αυτήν που έγινε το Μάρτιο στη Φουκουσίμα.
Στο "στόχαστρο" των συντακτών του ανωτέρω πορίσματος είναι :

--ο φορέας Tokyo Electric power (Tepco), που λειτουργεί την ιαπωνική πυρηνική μονάδα στη Φουκουσίμα, όπου συνέβη νωρίς φέτος την άνοιξη η καταστροφή, από κοινού με την κυβέρνηση στο Τόκιο.

Η τελευταία ελέγχεται : "για λάθη που διέπραξε, τόσο προ, όσο και μετά απ το πυρηνικό δυστύχημα" της 11ης Μαρτίου και, πλέον συγκεκριμένα :

--"για τις μη τηρούμενες (προληπτικού χαρακτήρα) διαδικασίες", "για ανυπαρξία μηχανισμών παρεμπόδισης τέτοιας κλίμακας επιπτώσεων", "για την κακή ποιότητα της ενημέρωσης των πολιτών, όσον αφορά το δυστύχημα, όπως και για εμφανή έλλεψη συντονισμού των κυβερνητικών υπηρεσιών μεταγενέστερα"(...) "με δραματικές επιπτώσεις" για τον ιαπωνικό πληθυσμό.

Η διεύθυνση της Tepco στο πόρισμα καυτηριάζεται ιδίως για την ανακοίνωση, που εξέδωσε λίγες μέρες μετά την 11η Μαρτίου, ότι "δεν τής ήταν δυνατόν να έχει προετοιμαστεί για μια κατάσταση, η οποία ήταν αδιανόητο ότι θα συμβεί".

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόλαφος το πόρισμα για την πυρηνική καταστροφή της Φουκοσίμα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news