facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Η Ελλάδα θα δει άσπρη μέρα το 2026

Σε 15 χρόνια θα γίνουμε και πάλι ανταγωνιστικοί, σύμφωνα με τη Goldman Sachs
Δυσοίωνα είναι τα νέα για την ελληνική οικονομία καθώς η Goldman Sachs σε έκθεσή της υποστηρίζει ότι «Η Ελλάδα θα γίνει και πάλι ανταγωνιστική σε 15 χρόνια».

Η έκθεση έρχεται να βαρύνει το ήδη αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί την ίδια ώρα που ο επικεφαλής της Royal Bank of Scotland προειδοποίησε χθες ότι μια μικρή χώρα θα βγει εκτός της ευρωζώνης, χωρίς βέβαια να κατονομάζει ποια εννοεί.

Όπως αναφέρει η αμερικανική τράπεζα στην έκθεσή της, «μεγάλο μέρος των περιφερειακών ανισορροπιών στη ζώνη του ευρώ θα μπορούσε να εξομαλυνθεί μέσω τεχνικής υποτίμησης που θα βελτίωνε τη θέση κρατών όπως η Πορτογαλία, η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Ισπανία σε σχέση με κράτη του “πυρήνα” της ευρωζώνης».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, η Πορτογαλία θα απαιτήσει τη μεγαλύτερη πραγματική υποτίμηση περίπου κατά 45%, ενώ η Ελλάδα, λόγω των εξαγωγικών της επιδόσεων, φαίνεται να έχει μικρότερη ανάγκη προσαρμογής (περίπου 35%). Αντίστοιχη, στο 35%, εκτιμά ότι θα είναι η ανάγκη υποτίμησης και της Ισπανίας.

Όπως τονίζει η Goldman Sachs, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα μπορούσαν να ενισχύουν τις οικονομικές επιδόσεις των χωρών, όμως προς την ίδια κατεύθυνση μπορούν να στραφούν και οι εξαγωγές ώστε να διευκολύνουν την προσαρμογή του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.

Για την περίπτωση της Ελλάδας, ο κολοσσός των ΗΠΑ θεωρεί πως απαιτείται μια 15ετής προσαρμογή, στη διάρκεια της οποίας οι τιμές θα πρέπει να αυξάνονται λιγότερο ή ακόμα και να υποχωρούν σε σχέση με τον μέσο όρο της ευρωζώνης. Η αντίστοιχη προσαρμογή για την Ιρλανδία θα ήταν περίπου 3 χρόνια στην Ιρλανδία, για την Ιταλία και Ισπανία 8 χρόνια και για την Πορτογαλία 20 χρόνια.


newsbeast.gr


Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ελλάδα θα δει άσπρη μέρα το 2026"

Οι ελβετικές καταθέσεις φέρνουν σε νευρική κρίση τους βουλευτές

«Στριμώχνονται» για το ποιος θα υποβάλλει πρώτος την εξουσιοδότηση να ανοίξουν οι λογαριασμοί.

Στα όρια των αντοχών τους βρίσκονται οι βουλευτές κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων με αφορμή τη συζήτηση για το αν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα με καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες.

Αφορμή στάθηκαν οι καταγγελίες του ελληνικής καταγωγής Ελβετού βουλευτή Ιωσήφ Ζησιάδη ο οποίος «αποκάλυψε» ότι υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί με καταθέσεις στην Ελβετία, όμως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής πόθεν έσχες, Βαγγέλη Αργύρη, περί 11 βουλευτών που εμφανίζουν μειωμένες καταθέσεις έως και 400.000 ευρώ.

Η σκιά βάρυνε και οι βουλευτές «στριμώχνονται» για το ποιος θα υποβάλλει πρώτος την εξουσιοδότηση να ανοίξουν και να ελεγχθούν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες στις αρχές του νέου χρόνου αναμένεται να ξεκινήσει μαζικά η διαδικασία για την υπογραφή εξουσιοδοτήσεων από τα μέλη του κοινοβουλίου, προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως στις ελβετικές τράπεζες να διερευνήσουν την πιθανότητα να υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί Ελλήνων βουλευτών.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το 24h.gr, η Επιτροπή Ελέγχου πόθεν έσχες δεν θα κάνει εορταστικές διακοπές καθώς έχει δοθεί εντολή από τον κύριο Αργύρη προς τους ορκωτούς λογιστές να ταυτοποιήσουν άμεσα τους 11 και να έρθουν τα σχετικά στοιχεία και τα αποτελέσματα των ερευνών στην επιτροπή την άλλη εβδομάδα. Μάλιστα η επιτροπή θα συνεδριάσει εκτάκτως την ερχόμενη Τετάρτη και είναι πολύ πιθανό να δοθούν στη δημοσιότητα και τα ονόματα όσων δεν «έπεισαν» για το που πήγαν οι καταθέσεις τους.

Ήδη πάντως αρκετοί βουλευτές υπό τον φόβο των Ιουδαίων έχουν αποστείλει επιστολές τόσο στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, όσο και στον κύριο Αργύρη με τις οποίες παρέχουν τη σχετική εξουσιοδότηση για να «ξεσκονιστούν» οι λογαριασμοί τους.

Στο θέμα παρενέβη και ο Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος μιλώντας στη βουλή ανέφερε χαρακτηριστικά «τώρα οι Έλληνες βουλευτές στηρίζουν την τιμή τους στο ελβετικό τραπεζικό σύστημα και στα νησιά Κέυμαν», ενώ σε παρέμβαση του ο Πρόεδρος του Λαός Γιώργος Καρατζαφέρης έθεσε και αυτός τους λογαριασμούς του στη διάθεση των ελεγκτών.

Πάντως ο Πρόεδρος της βουλής ο οποίος είχε και τη σχετική πρωτοβουλία των εξουσιοδοτήσεων κάνοντας λόγο για θέμα διαφάνειας, διευκρίνισε ότι ο κάθε βουλευτής ξεχωριστά πρέπει να παράσχει εξουσιοδότηση, διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι ο πρώτος που θα υπογράψει το σχετικό έγγραφο. 


newsbeast.gr





Διαβάστε Περισσότερα » "Οι ελβετικές καταθέσεις φέρνουν σε νευρική κρίση τους βουλευτές"

Στη δημοσιότητα το πόρισμα για την τραγωδία της «Ήλιος»

Καταλογίζει ποινικές ευθύνες σε στελέχη του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας

Ποινικές ευθύνες σε στελέχη του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας (ΤΠΑ) και στους κατηγορουμένους που απάλλαξε χθες το Κακουργιοδικείο, καταλογίζει το πόρισμα της διερευνητικής Επιτροπής υπό τον πρώην δικαστή Παναγιώτη Καλλή για την αεροπορική τραγωδία με το αεροσκάφος της εταιρείας ΗΛΙΟΣ το 2005, στην οποία έχασαν την ζωή τους 121 άνθρωποι.

Το πόρισμα δόθηκε, μετά από έξι χρόνια, απόψε στη δημοσιότητα από την Γενική Εισαγγελία, ύστερα από απαίτηση των συγγενών των θυμάτων και των πολιτικών κομμάτων.

Επισημαίνεται ότι, παρά τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα, τα στελέχη του ΤΠΑ δεν κατηγορήθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου.
Η Επιτροπή διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο τον Μάιο του 2006 για να εξετάσει το θέμα της ευθύνης για την αεροπορική τραγωδία.

Το πόρισμα δεν είχε δημοσιοποιηθεί με την επίκληση του δικαιώματος των κατηγορουμένων σε δίκαιη δίκη και επειδή, σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη, η δημοσιοποίηση «θα έκανε ζημιά στην υπόθεση, που βρισκόταν ενώπιον του δικαστηρίου».

Στο πόρισμά 144 σελίδων, η Επιτροπή, αφού εξετάζει τις διάφορες επιθεωρήσεις και τα διάφορα ευρήματα που διαπιστώθηκαν για την 'ΗΛΙΟΣ από το ΤΠΑ, κρίνει ότι οι διευθυντές της και ο τότε αναπληρωτής διευθυντής «παρέλειψαν να εγκαθιδρύσουν μηχανισμούς που θα καθιστούσαν δυνατή την ενημέρωσή τους» και ότι «δεν τύγχαναν ούτε στοιχειώδους ενημέρωσης».

Κατά το πόρισμα, «η αδιαφορία τους ήταν τέτοιου βαθμού που ευχερώς υπολογίζεται ότι θα παράβλαπτε το δημόσιο συμφέρον με τρόπο που να απαιτεί καταδίκη και τιμωρία». Η Επιτροπή, καταλήγει με τη διαπίστωση ότι «η μαρτυρία αποκαλύπτει την ύπαρξη ποινικής ευθύνης».

Επίσης, ποινικές ευθύνες καταλογίζονται στον Εκτελεστικό Πρόεδρο της εταιρείας Ανδρέα Δράκο, στον διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτρη Πανταζή, στον διευθυντή πτητικών Γιώργο Κικκίδη και στον αρχιπιλότο της εταιρείας Γιάνκο Στοϊμένοφ. Πρόκειται για τα πρόσωπα, τα οποία απάλλαξε των κατηγοριών το Κακουργιοδικείο.

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι η Επιτροπή «θεωρεί ότι λόγω της ανεπάρκειας των χειριστών ο κίνδυνος ή το ενδεχόμενο πρόκλησης σοβαρής προσωπικής βλάβης σε άλλα άτομα ήταν και προβλεπτός και εμφανής. Πάρα ταύτα η εταιρεία και οι πιο πάνω αξιωματούχοι της αδιαφόρησαν και τον αγνόησαν».

Η στάση τους καταδεικνύει, όπως επισημαίνεται, «τέτοια αδιαφορία για την ζωή και ασφάλεια των άλλων, έτσι που να ισοδυναμεί με έγκλημα κατά της Πολιτείας και συμπεριφορά που πρέπει να τιμωρηθεί».

Η μαρτυρία αποκαλύπτει, αναφέρεται στο πόρισμα, «και τη διάπραξη του αδικήματος της ανθρωποκτονίας από την εταιρεία και από τα πρόσωπα που κατονομάζονται, Δ. Πανταζής, Γ. Κικκίδης, Γ. Στοϊμένοφ και Α. Δράκος».

Η Επιτροπή θεωρεί ότι «όσο πιο σοβαρές είναι οι συνέπειες μιας παράλειψης τόσο πιο μεγαλύτερο είναι και το καθήκον επιμέλειας που πρέπει να επιδεικνύεται», αναφέρεται στο πόρισμα.

newsbeast.gr





Διαβάστε Περισσότερα » "Στη δημοσιότητα το πόρισμα για την τραγωδία της «Ήλιος»"

Προς παράταση το μέτρο της απόσυρσης

Επέκταση και στα βαρέα φορτηγά

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου αναμένεται να συνεχιστεί και το 2012 το μέτρο της απόσυρσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Το νέο μέτρο της απόσυρσης αναμένεται να θεσπιστεί είτε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, είτε με τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή. Το σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι 50.000 και πλέον ιδιοκτήτες παλαιών οχημάτων που έχουν ήδη αποσυρθεί, θα «κερδίσουν χρόνο», έτσι ώστε να μπορέσουν να προβούν σε αγορά νέου οχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται πολλά νέα ενδεχόμενα τα οποία αναμένεται να ισχύσουν στο νέο μέτρο της απόσυρσης, μεταξύ άλλων και η επέκταση του μέτρου στα βαρέα φορτηγά, τα οποία ούτως ή άλλως θα βρεθούν «αντιμέτωπα» με τον Πράσινο Δακτύλιο από την 1η Μαΐου, καθώς και απόσυρση με απόκτηση κάποιου καινούριου ή εισαγόμενου μεταχειρισμένου οχήματος, το οποίο βέβαια θα πρέπει να καλύπτει τις Euro5 προδιαγραφές για εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Προς παράταση το μέτρο της απόσυρσης"

Προς εκμετάλλευση τα μεταλλεύματα χρυσού και χαλκού

Διεθνή διαγωνισμό προκηρύσσει το ΥΠΕΚΑ.

Δημόσιο διεθνή ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμετάλλευση των μεταλλευμάτων χρυσού και χαλκού του νομού Κιλκίς προκηρύσσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Πρόκειται για αποθέματα εκτιμώμενης αξίας έως 7 δις. ευρώ, που βρίσκονται σε έκταση 91 τετρ. χιλιομέτρων στις περιοχές Μεταξοχωρίου, Βάθης, Γερακαριού, Φύσκας, Κεντρικού, Μυλοχωρίου και Αντιγόνειας.

Συγκεκριμένα, τα δεδομένα που διαθέτει αυτή τη στιγμή το ΥΠΕΚΑ από τις έρευνες στην περιοχή δείχνουν ότι υπάρχουν βεβαιωμένα αποθέματα 1,5 δισ. ευρώ ενώ τα αναμενόμενα αποθέματα, με βάση τα γεωλογικά χαρακτηριστικά της περιοχής προβλέπεται ξεπεράσουν τα 7δισ. ευρώ.

Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, για πρώτη φορά προβλέπεται ελάχιστο ετήσιο μίσθωμα κατά το στάδιο των ερευνών το οποίο θα αυξάνεται από χρόνο σε χρόνο με στόχο να πιεσθούν οι επενδυτές να προχωρήσουν το συντομότερο σε πλήρη λειτουργία και εκμετάλλευση του μεταλλείου.

Δίνονται επίσης κίνητρα για πλήρη καθετοποίηση της εκμετάλλευσης καθώς το ελάχιστο μίσθωμα αυξάνεται για πωλήσεις ανεπεξέργαστων προϊόντων και μειώνεται για πλήρη καθετοποίηση. Σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, θεσπίζεται επίσης ελάχιστο μίσθωμα που συνδέεται και με τις διεθνείς τιμές των μετάλλων.

Το Δημόσιο θα εισπράττει επιπλέον αναλογικό μίσθωμα 1 - 6 % επί της αξίας του πωλούμενου προϊόντος καθώς και φόρο 20% επί του κύκλου εργασιών της εκμετάλλευσης.

Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Γιάννης Μανιάτης, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Ο ορυκτός πλούτος της χώρας αποτελεί βασικό αναπτυξιακό και οικονομικό πυλώνα στήριξης της κοινωνίας μας. Με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και με σημαντικά αντισταθμιστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία, αναδεικνύουμε τους κρυμμένους και αναξιοποίητους πόρους της πατρίδας μας».

Ανέφερε ακόμη ότι στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα κληθούν οι θεσμικοί εκπρόσωποι του νομού Κιλκίς, προκειμένου να ξεκινήσει η ενημέρωση στις τοπικές κοινωνίες με επιστημονική τεκμηρίωση και πλήρη διαφάνεια.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Προς εκμετάλλευση τα μεταλλεύματα χρυσού και χαλκού"

Προφυλακιστέος ο Εφραίμ

Δύο χρόνια μετά το πολύκροτο σκάνδαλο των "ιερών" ανταλλαγών, ο μοναχός Εφραίμ γίνεται ο μόνος κατηγορούμενος που παίρνει τον δρόμο για τις φυλακές, και αυτό με τη βούλα του δικαστικού συμβουλίου, αφού ανακρίτρια και εισαγγελέας είχαν διαφωνήσει για την ποινική του μεταχείριση.

Οι δικαστές υιοθέτησαν σήμερα την άποψη της ανακρίτριας ότι πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος, καθώς εάν αφεθεί ελεύθερος είναι πιθανό να διαπράξει νέα αξιόποινα αδικήματα, και σε βάρος του εξεδόθη ήδη ένταλμα σύλληψης.

Οι συνήγοροι του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου ανέφεραν ότι ο Εφραίμ προτίθεται να παρουσιαστεί αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα στις Καρυές, ενώ την εκτίμηση αυτή εξέφρασε και ο διοικητής του Αγίου Όρους κ. Κασμίρογλου σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους. Ο κ. Κασμίρογλου δήλωσε πως δεν γνωρίζει εάν ο μοναχός βρίσκεται εντός της Αθωνικής Πολιτείας.

Στις 6 Δεκεμβρίου η ανακρίτρια κ. Καλού είχε "δείξει" στον Εφραίμ την πόρτα των φυλακών, ενώ ο εισαγγελέας είχε την άποψη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 200.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, όροι που επιβλήθηκαν και στον μοναχό Αρσένιο, μετά την πολύωρη απολογία του.

Χθες, ο ηγούμενος Εφραίμ παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως ενώπιον του συμβουλίου Εφετών και προσπάθησε να πείσει τους δικαστές ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για την προφυλάκισή του, τα επιχειρήματά του ωστόσο δεν έγιναν δεκτά.

Το κατηγορητήριο σε βάρος του Εφραίμ ήταν βαρύ, αφού οι δικαστικές αρχές του απέδιδαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο των ανταλλαγών της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων με οικόπεδα του Δημοσίου. Ειδικότερα, οι κατηγορίες που βαρύνουν τον μοναχό είναι για:

-Ηθική αυτουργία σε απιστία
-Ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση
-Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Στην απολογία του ο ηγούμενος Εφραίμ είχε υποστηρίξει ότι ενήργησε με την πεποίθηση πως η λίμνη ανήκε στη μονή βάσει των γνωμοδοτήσεων που είχαν ήδη εκδοθεί. Μάλιστα, είχε αρνηθεί κατηγορηματικά ότι προσπάθησε να ασκήσει επιρροή σε πολιτικούς για να επιτύχει την ανταλλαγή των εκτάσεων. Όσο για τις επισκέψεις στο μέγαρο Μαξίμου, είχε υποστηρίξει ότι αυτές έγιναν για να δοθούν προσκλήσεις για τις εκδηλώσεις της Μονής.

Η θύελλα για τις "ιερές" ανταλλαγές ξέσπασε μετά την 19σέλιδη παραγγελία του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά, ο οποίος ζητούσε τον Σεπτέμβριο του 2008 να ερευνηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης, αλλά και η νομιμότητα των ανταλλαγών.

Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, οι δύο εισαγγελείς Σωτηροπούλου και Κολιούσης "σκόνταψαν" σε ευθύνες υπουργών, αλλά η δικογραφία δεν διαβιβάστηκε στη Βουλή. Οι εισαγγελείς παραιτήθηκαν, το ίδιο και υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή.

Η πρώτη εξεταστική στη Βουλή ήταν μονόδρομος. Χρειάστηκε μία ακόμη εξεταστική και μία προανακριτική εξέταση στη Βουλή, όπου όμως η πρόταση για παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο 6 εμπλεκόμενων υπουργών απερρίθφη και το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου περιορίστηκε στις ευθύνες μη πολιτικών προσώπων, συνολικά 32.

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης εξέφρασε σε ανακοίνωσή του τη δυσαρέσκειά του για την προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ, σημειώνοντας: "Ποια δικαιοσύνη οραματίζεται το ΠΑΣΟΚ; Αυτή που κλείνει στην φυλακή έναν μοναχό και θέλει να απελευθερώσει άμεσα από τις φυλακές βιαστές, ληστές και εμπόρους ναρκωτικών;".

megatv.com

Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλακιστέος ο Εφραίμ"

ΝΔ: «Ισχύουν όσα συμφωνήθηκαν στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών»

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά «πήγε πολύ καλά», σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, οι οποίες επισήμαιναν ότι ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε η αρχική συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για τον χαρακτήρα της κυβέρνησης. Αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός συναντάται με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη. Οι συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν το κυβερνητικό σχήμα είναι «βαρόμετρο» για το μέλλον της μεταβατικής κυβέρνησης και τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών. Ο κ. Παπαδήμος σκοπεύει να ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για το σκοπό και τον χρονικό ορίζοντα της κυβέρνησης.

Το αντίστοιχο ραντεβού με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου εκκρεμεί.

Εκ μέρους της ΝΔ επισημαίνεται ότι είναι όλα διευκρινισμένα από τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και απορρίπτεται η σκέψη για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ έλεγαν ότι η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ορίζει τον μεταβατικό χαρακτήρα της παρούσας κυβέρνησης, η οποία είναι ειδικού σκοπού και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

«Τα όσα έχουν συμφωνηθεί στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι προφανές ότι δεν αλλάζουν» ανέφεραν.

Παράλληλα, με αφορμή τις πληροφορίες, μετά το τηλεφώνημα του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον πρωθυπουργό, περί πιθανής νέας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, πηγές της ΝΔ σχολίαζαν: «Δεν καταλαβαίνουμε τη σκοπιμότητα μιας νέας τέτοιας συνάντησης».

Σε μια χρονική στιγμή ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται αποφασισμένος να παρουσιαστεί το απόγευμα της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου με την πρόθεση να τονίσει πως το κόμμα του δεν θα στηρίξει τη λήψη νέων μέτρων, προκειμένου να κλείσει η τρύπα του προϋπολογισμού του 2011.

Επίσης, θα ξεκαθαρίσει ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη διάρκεια ζωής, αν και δεν θα είναι αρνητικός να υπάρξει παράταση λίγων εβδομάδων, αλλά θα επιμείνει πως η κυβέρνησή του, αφού πιστεύει πως θα νικήσει στις εκλογές, θα διαπραγματευτεί τη νέα συμφωνία με τους πιστωτές.

Στο ερώτημα «τι θα πράξει η ΝΔ στην πίεση της τρόικας για τη λήψη νέων μέτρων», ο κ. Σαμαράς, υποστηρίζει πως θα πρέπει να επικεντρωθούν μόνο στην περικοπή της σπατάλης.

Από την πλευρά τους, κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δρομολογημένο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Από την πλευρά του, ο Γ.Καρατζαφέρης εξέφραζε την εκτίμηση ότι «το πράγμα, όπως έχει σήμερα, δεν προχωράει. Θα γίνουν διαβουλεύσεις με τον Πρωθυπουργό, αλλά καλό θα είναι να υπάρχουν και στα πρακτικά της Βουλής, οι ενστάσεις μας και οι προβληματισμοί μας, κατά πόσο η παρούσα σύνθεση της κυβέρνησης εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας, όταν κάποιοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, ευτυχώς όχι όλοι, επιδίδονται σε κομματικές διαδικασίες αλλά και στην αναμονή των εκλογών».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προτείνει «ή προκήρυξη εκλογών αύριο ή προκήρυξη εκλογών με ένα χρόνο που θα επιτρέπει την επώαση και την διύλιση όλων αυτών των θεμάτων που πρέπει να αντιμετωπίσουμε προκειμένου η χώρα να μην βρεθεί σε αδιέξοδο τη 15η Μαρτίου όπου έχουμε να δώσουμε το μεγάλο ομόλογο».

Υπέρ της συνεδρίασης του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τάσσεται η Δημοκρατική Συμμαχία και ζητά επιπλέον να κρατηθούν πρακτικά και να δημοσιοποιηθούν. Το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη αφού επισημαίνει πως «τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να παίζουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης», χαρακτηρίζει χρήσιμες αυτές τις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών για «να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να σταματήσουν τα παλαιοκομματικά πολιτικά παιχνίδια».

Τα φαινόμενα ενδοκυβερνητικής δυσλειτουργίας που παρατηρούνται, καθώς και το θέμα που έχει ανακύψει με το χρονικό ορίζοντα της κυβέρνησης, προκάλεσαν το ενδιαφέρον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλιας, ο οποίος επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρωτοβουλία ανήκε στον κ. Παπούλια ο οποίος ανέφερε ότι βρίσκεται στη διάθεση του Πρωθυπουργού για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών εφόσον κριθεί απαραίτητο μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών του με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δρομολογημένο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

tanea.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: «Ισχύουν όσα συμφωνήθηκαν στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news