facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα για το «ΗΛΙΟΣ»

Διαφάνεια ζητάει ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Αναγκαία θεωρεί την άμεση δημοσιοποίηση του πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής για την αεροπορική τραγωδία με την πτώση του αεροπλάνου της εταιρείας «ΗΛΙΟΣ», σύμφωνα με το Δημοκρατικό Συναγερμό.

«Η διαφάνεια είναι το ελάχιστο που η πολιτεία οφείλει στους συγγενείς των νεκρών, αλλά και στην κοινωνία ως σύνολο», δηλώνει ο ΔΗΣΥ με ανακοίνωσή του.

«Εάν παρά ταύτα», συνεχίζει η ανακοίνωση, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση δεν δημοσιοποιήσουν άμεσα το πόρισμα Καλλή, λαμβάνοντας υπόψη και τις θέσεις των άλλων πολιτικών δυνάμεων, θα επιδιώξουμε τη δια νομοθετικής ρυθμίσεως δημοσιοποίηση του πορίσματος».

Όπως αναφέρει ο ΔΗΣΥ, η χθεσινή απαλλακτική για τους κατηγορουμένους απόφαση του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας «ξεκάθαρα δεν ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας».

«Τα ερωτήματα για το ποιος φταίει παραμένουν, διότι ούτε η κοινωνία ούτε εμείς θα ανεχθούμε να εξελιχθεί ο θάνατος 121 ανθρώπων σε έγκλημα χωρίς τιμωρία», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι θα αναμένει τις επόμενες κινήσεις της Νομικής Υπηρεσίας στην υπόθεση,«ευελπιστώντας ότι θα ληφθούν οι αποφάσεις και θα δρομολογηθούν ενέργειες, που, αυτήν τη φορά, θα οδηγήσουν στην τιμωρία των υπευθύνων».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα για το «ΗΛΙΟΣ»"

Εγγυήσεις 45 δισ. ευρώ στην τράπεζα Dexia

Από Βέλγιο, Γαλλία και Λουξεμβούργο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε επί της αρχής σήμερα την παροχή εγγυήσεων στην τράπεζα Dexia όσο και στη θυγατρική της Dexia Credit εκ μέρους του δημοσίου τομέα του Βελγίου, Γαλλίας και Λουξεμβούργου, έως του ποσού των 45 δισ. ευρώ, «μέχρι το τέλος του Μαΐου του 2012».

Προ ολίγων μηνών, είχε γίνει λόγος για περίπου διπλάσιες, συνολικά, εγγυήσεις.

Πάντως όπως εκτιμάται η τράπεζα θα μπορεί τους επόμενους 36 μήνες να δανείζεται κατευθείαν από τις χρηματαγορές.

Παράλληλα, αναγγέλθηκε η διενέργεια έρευνας σε βάθος αναφορικά με το όλο σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας, όσο και για την πορεία της αναγκαστικής διαχείρισης με τελικό στόχο την εκκαθάριση.

Διατάχθηκε η υποβολή πορίσματος στα ενδιαφερόμενα μέρη μετά την παρέλευση ενός τριμήνου.

Στις εγγυήσεις το βελγικό δημόσιο μετέχει με 60,5%, το γαλλικό δημόσιο με 36,5% και τέλος το δημόσιο του Λουξεμβούργου με 3%.

Η Dexia είναι η πρώτη μεγάλη τράπεζα της 17μελούς ευρωζώνης, που πλήττεται από την κρίση χρέους.

Μετά την εκκαθάριση, προβλέπεται η διαίρεση εταιριών του ομίλου κι η εν συνεχεία αυθύπαρκτη λειτουργία τους.

Υπενθυμίζεται ότι ειδικά για την Dexia Luxembourg, έχει εκδηλωθεί κυβερνητικό ενδιαφέρον από το Κατάρ, με προοπτική να αποκτήσει έναντι 730 εκατ. ευρώ το 90% του μετοχικού κεφαλαίου (το υπόλοιπο 10% θα μείνει στο δημόσιο τομέα Λουξεμβούργου).

Εξάλλου, το βελγικό δημόσιο την 20η Οκτωβρίου έναντι 4 δισ. ευρώ απέκτησε το σύνολο των μετοχών της Dexia Banque Belgique, εξέλιξη που λόγω της επιβάρυνσης του βελγικού κρατικού προϋπολογισμού οδήγησε τον οίκο αξιολόγησης Moody's να υποβαθμίσει, μεταγενέστερα, τη βελγική πιστοληπτική ικανότητα δύο βαθμίδες.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εγγυήσεις 45 δισ. ευρώ στην τράπεζα Dexia"

«Πράσινο φως» για τον φόρο άνθρακα στις αερομεταφορές

Σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου

Στην έγκριση του φόρου άνθρακα που θα επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις αερομεταφορές από την 1η Ιανουαρίου 2012 προχώρησε το Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, απορρίπτοντας τα επιχειρήματα των ΗΠΑ σχετικά με το θέμα.

Πάντως, σύμφωνα με το «Reuters», η απόφαση αυτή αναμένεται να κλιμακώσει την ένταση μεταξύ της Ε.Ε και των εμπορικών εταίρων της και κυρίως των ΗΠΑ.

Ουσιαστικά, από την 1η Ιανουαρίου, όλες οι αεροπορικές εταιρείες, που πετούν από και προς την Ε.Ε. θα πρέπει να αγοράζουν δικαιώματα εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου, όπως ισχύει ήδη και για άλλες ρυπογόνες βιομηχανίες.

Μάλιστα, το αρχικό κόστος θα είναι ένα μίνιμουμ ποσό, το οποίο όμως αναμένεται να φθάσει περίπου στα 9 εκ ευρώ έως το τέλος του 2020.

Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, πάντως, η επιβολή του φόρου αυτού παραβιάζει τη λεγόμενη Συμφωνία Ανοιχτών Αιθέρων για τις πτήσεις Ε.Ε. – ΗΠΑ.

Από την πλευρά της, μέσω twitter, η Επίτροπος για την Κλιματική Αλλαγή Connie Hedegaard δήλωσε πως «ύστερα από την ξεκάθαρη απόφαση του δικαστηρίου, η Ε.Ε αναμένει από τις Αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες να σεβαστούν τον νόμο, όπως άλλωστε και η Ε.Ε σέβεται την Αμερικανική νομοθεσία».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πράσινο φως» για τον φόρο άνθρακα στις αερομεταφορές"

Διηπειρωτικό πύραυλο-τέρας ετοιμάζει η Ρωσία

Την κατασκευή ενός διηπειρωτικού πυραύλου με μάζα 100 τόνων ανακοίνωσε η Ρωσία, μετά και τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου πυραύλου αναχαίτισης μικρού βεληνεκούς τη Δευτέρα.

Ο αρχηγός της ρωσικής Διοίκησης Στρατιωτικών Πυραύλων, Σεργκέι Καρακάεφ, δήλωσε στην εφημερίδα «Πράβντα» ότι «η απόφαση έχει ληφθεί για τη δημιουργία ενός νέου, βαρέως πυραυλικού συστήματος υγρών καυσίμων, βασισμένου σε σιλό».

Το νέο πυραυλικό σύστημα «θα διαθέτει αυξημένες δυνατότητες υπέρβασης του μελλοντικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ» τόνισε.

Τα σχέδια για την ανάπτυξη των τεραστίων διαστάσεων πυραύλου έρχονται λίγες εβδομάδες μετά τις προειδοποιήσεις της ρωσικής κυβέρνησης για την αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη.

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Διηπειρωτικό πύραυλο-τέρας ετοιμάζει η Ρωσία"

Υποβαθμίζει την Ουγγαρία η S&P

Η χώρα μπαίνει στην κατηγορία των «σκουπιδιών»

Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ουγγαρίας προχώρησε ο οίκος Standards and Poors.

Ειδικότερα, υποβαθμίζει τα αξιόγραφά της στην βαθμίδα ΒΒ+, από ΒΒΒ- προηγουμένως, με αποτέλεσμα να τοποθετείται, πλέον, στην κατηγορία «junk» ή «σκουπίδια».

Ο S&P επικαλείται για την υποβάθμιση της Ουγγαρίας κατά μία κατηγορία το «απρόβλεπτο πλαίσιο δημόσιων πολιτικών» στη χώρα αυτή, μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησής της, οι οποίες «εγείρουν ερωτήματα όσον αφορά την ανεξαρτησία των ρυθμιστικών ιδρυμάτων και περιπλέκουν το περιβάλλον στο οποίο εξελίσσονται οι επενδυτές».


newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Υποβαθμίζει την Ουγγαρία η S&P"

Καυγάς Βενιζέλου - Βορίδη στο υπουργικό

Την ώρα που η χώρα ζει δύσκολες στιγμές τα μέλη αυτής της κυβέρνησης δείχνουν να μην έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των καταστάσεων.

Σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο έγιναν μαλλιά - κουβάρια ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Μάκη Βορίδη δι' ασήμαντον αφορμήν....

Ο υπουργός Μεταφορών διαφώνησε με την φιλοσοφία του νομοσχεδίου για την μειωση του αξιόποινου κάποιων πράξεων.
Η κουβέντα όμως έφτασε και στο θέμα του διαζυγίου και το πως προβλέπεται η λύση ενός γάμου.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι θα είναι πολύ πιο απλές οι διαδικασίες με την βοήθεια συμβολαιογράφου ή δικηγόρου.

Τότε εξεμάνη ο κ. Βορίδης και είπε: "Εμείς διαφωνούμε. Ο γάμος είναι θεμέλιο της ελληνικής κοινωνίας".

Ο κ. Βενιζέλος θεώρησε σκόπιμο να παρέμβει και είπε: "Φαίνεται ότι εδώ έχουμε κραυγάζοντες."

Ο κ. Βορίδης φυσικά απάντησε και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Βορίδης: "Κύριε υπουργέ είμαστε κυβέρνηση εταίρων και όχι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Οφείλετε να λαμβάνετε υπόψιν σας και τους προβληματισμούς των άλλων κυβερνητικών εταίρων."

Βενιζέλος: "Πρόσεχε πως μιλάς"

Βορίδης: "Θα μιλάω όπως θέλω!"

Ο καυγάς έληξε μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Καυγάς Βενιζέλου - Βορίδη στο υπουργικό"

Στα 20,49 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο 11μηνο

Αποκλίσεις στο σκέλος των εσόδων και των δαπανών καταγράφει ο προϋπολογισμός στο 11μηνο 2011. Εκρηκτικές οι δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων, εγκαταλειμμένο το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και σε καθίζηση τα έσοδα από την φορολογία κεφαλαίου, δικαιολογούν ως εικόνα την απογοήτευση της τρόικα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2011, σε δημοσιονομική βάση, το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώνεται στα 20.490 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου 21.063 εκατ. ευρώ όπως προσδιορίστηκε στον ψηφισθέντα προϋπολογισμό του 2012 και ελλείμματος 19.516 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού (Τακτικός και ΠΔΕ) είναι μειωμένα έναντι του νέου στόχου κατά 165 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές δαπάνες (τακτικός και ΠΔΕ) παρουσιάζονται μειωμένες κατά 738 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 43.860 εκατ. ευρώ και εμφανίζονται μειωμένα κατά 3,0% έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2010.

Η υστέρηση των εσόδων οφείλεται κυρίως στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, κατά το τρέχον έτος λόγω της ευνοϊκότερης φορολόγησης βάσει του νέου φορολογικού νόμου και της μείωσης των εισοδημάτων, καθώς και στις αυξημένες επιστροφές φόρων λόγω συμψηφισμού εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών.

Η υστέρηση έναντι το στόχου για το ίδιο διάστημα οφείλεται σε καθυστερήσεις είσπραξης των φορολογικών εσόδων, που προέκυψαν από την πολυήμερη απεργία του προσωπικού της Γ.Γ.Π.Σ. και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, καθώς και στη μετάθεση στον τελευταίο μήνα του έτους, της είσπραξης εσόδων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα έσοδα του ΠΔΕ είναι αυξημένα κατά 81.2% ή κατά 1.184 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το ενδεκάμηνο του 2010.

Επισημαίνεται ότι τα έσοδα του ενδεκαμήνου βάσει του δελτίου εκτέλεσης του Π/Υ είναι σε ταμειακή βάση. Το συνολικό όμως αποτέλεσμα των εσόδων του 2011, σε εθνικολογιστική βάση, καθορίζεται και από την πορεία των εσόδων έως το πρώτο δίμηνο του 2012, ενώ μέρος των εσόδων της τρέχουσας περιόδου λογίζονται εθνικολογιστικά στα έσοδα του 2010.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 3.657 εκατ. ευρώ ή 6,2% έναντι του 2010. H αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως:

- Στις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 2.638 εκατ. ευρώ ή 20,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010
- Στην αύξηση των πρωτογενών δαπανών κατά 3,0% ή 1.339 εκατ. ευρώ συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2010 που οφείλεται στην αύξηση των δαπανών για ασφάλιση, περίθαλψη και κοινωνική προστασία κατά 2.768 εκατ. ευρώ που υπερέβη την μείωση κατά 1.429 εκατ. ευρώ των υπολοίπων κατηγοριών δαπανών.

Βασικοί αποδέκτες των αυξημένων επιχορηγήσεων ήταν:

- Τα Ασφαλιστικά Ταμεία κατά 1.611 εκατ. ευρώ (κυρίως το ΙΚΑ κατά 1.583 εκατ. ευρώ, στον ΟΑΕΕ κατά 100 εκατ. ευρώ και στο ΝΑΤ κατά 42 εκατ. ευρώ) εξαιτίας της μείωσης των εσόδων τους από ασφαλιστικές εισφορές.
- Ο ΟΑΕΔ για την καταβολή επιδομάτων ανεργίας κατά 410 εκατ. ευρώ και
τα νοσοκομεία κατά 1.059 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των προμηθειών του έτους 2011 (δόθηκαν επιπλέον 89 εκατ. ευρώ για την καταβολή οφειλών από προμήθειες παρελθόντων ετών).
- Οι δαπάνες του ΠΔΕ, τέλος, παρουσιάζουν μείωση κατά 40,1 ή 2.874 εκατ. ευρώ

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα 20,49 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο 11μηνο"

“Όχι” της ΝΔ στη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών

Αρνητική είναι η ΝΔ στο ενδεχόμενο σύγκλησης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην διαρροή από το πρωθυπουργικό περιβάλλον (διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ) ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί το πλαίσιο και η αποστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου η ΝΔ απαντά ότι «τα όσα έχουν συμφωνηθεί είναι προφανή και δεν αλλάζουν, υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο, δεν καταλαβαίνουμε την σκοπιμότητα μίας τέτοιας συνάντησης».

Είναι σαφές ότι η ΝΔ αντιδρά στην προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της συμφωνίας για την κυβέρνηση Παπαδήμου που ενδεχομένως θα επηρέαζε και τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

«Για μας η ημερομηνία είναι η 19 Φεβρουαρίου, λίγο πριν ή λίγο μετά» λέει το γαλάζιο επιτελείο. Οι τοποθετήσεις αυτές δίνουν και το πλαίσιο με το οποίο θα πάει αύριο ο κ. Σαμαρά στην συνάντησή του με τον κ. Παπαδήμο.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "“Όχι” της ΝΔ στη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών"

Η Γαλλία είπε το «ναι» στη Γενοκτονία των Αρμενίων

Ο Τούρκος πρεσβευτής στη Γαλλία αποχωρεί αύριο από τη χώρα

Το Παρίσι παρά τις απειλές τις Άγκυρας, ενέκρινε το νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, με αποτέλεσμα να ξεκινά ο «ψυχρός πόλεμος» στις σχέσεις Γαλλίας-Τουρκίας.

Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε τις τροποποιήσεις όλες που προβλέπουν ξεκάθαρες ποινές για όλους όσοι υποστηρίζουν πως δεν έχει γίνει η γενοκτονία των Αρμενίων.

Ο Τούρκος πρεσβευτής στη Γαλλία θα αποχωρήσει αύριο από τη χώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υιοθέτηση από το γαλλικό κοινοβούλιο ενός νόμου που καθιστά ποινικό αδίκημα την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πρεσβείας.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να επιβεβαιώσει την ανάκληση του πρεσβευτή της χώρας από τη Γαλλία αργότερα σήμερα.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Γαλλία είπε το «ναι» στη Γενοκτονία των Αρμενίων"

Ανοικτό το ενδεχόμενο σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας με τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο.
Την πρωτοβουλία είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις μετά την χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Οι δύο πολιτειακοί παράγοντες συμφώνησαν να μιλήσουν ξανά μετά τον κύκλο των συναντήσεων που θα έχει ο κ. Παπαδήμος με τους πολιτικούς αρχηγούς ενώ άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να συγκληθεί κατόπιν πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοικτό το ενδεχόμενο σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών"

Αυτοκτόνησε ο παιδεραστής - καθηγητής γυμναστικής στην Κρήτη

Ξεψύχησε τελικά ο 50χρονος παιδεραστής – καθηγητής γυμναστής, που συνελήφθη χθες το βράδυ στο Ρέθυμνο κατηγορούμενος για ασέλγεια σε 14χρονα κοριτσάκια.

Όπως σας είχαμε πει από χθες στο star.gr, την ώρα που οι άνδρες των Αρχών τον οδήγησαν στο σπίτι του για να συλλέξουν αποδεικτικά στοιχεία της αποτρόπαιης πράξης του, ο ίδιος πήρε ένα κουζινομάχαιρο και τραυματίστηκε στην κοιλιά και στον λαιμό, προκειμένου να αυτοκτονήσει για να μην συλληφθεί.

Παρόλο που χθες το βράδυ πληροφορίες ήθελαν τον δράστη να μην κινδυνεύει, σήμερα το νοσοκομείο ανακοίνωσε τον θάνατο του.

Η κοινωνία του Ρεθύμνου ζει ένα τεράστιο δράμα, αφού τα χτυπήματα είναι απανωτά. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ο 50χρονος, που διατηρούσε και δικό του γυμναστήριο, είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τουλάχιστον δύο κορίτσια ηλικίας 14 ετών.

Οι Αρχές οδηγήθηκαν σε αυτόν από τις καταθέσεις των ανήλικων- θυμάτων του Ν. Σειραγάκη.

star.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτοκτόνησε ο παιδεραστής - καθηγητής γυμναστικής στην Κρήτη"

Σπρώχνουν πιο πίσω και τις αυξήσεις της ΔΕΗ

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου βρίσκεται σχεδόν σε μία ιδιαίτερα λεπτή ισορροπία, με φόντο τις έντονες αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας για την πρόθεση μεγάλων περικοπών στις επικουρικές συντάξεις, φαίνεται ότι πάει πιο πίσω και τις αποφάσεις για την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, τα οποία πάντως πρόκειται να αναπροσαρμοστούν από 1ης Ιανουαρίου της νέας χρονιάς.

Το ζήτημα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, απάσχολεί σοβαρά τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και φαίνεται ότι κρίθηκε σκόπιμο να μην μεγαλώσει περισσότερο η ένταση τόσο στους κόλπους της κυβέρνησης όσο και στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο.

Έτσι, ενώ στο σημερινό υπουργικό αναμενόταν να παρουσιαστεί η εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, το θέμα δεν περιελήφθη στην ημερήσια διάταξη. Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, ιδιαίτερη δύσκολη αποδεικνύεται και η "εξίσωση" των αυξήσεων καθώς, όπως λέγεται χαρακτηριστικά από παράγοντες του υπουργείου, "ο, τιδήποτε πάνω από 5% στα τιμολόγια θα είναι εξουθενωτικό για την κοινωνία, ο, τιδήποτε κάτω από το 19% (!) που ζητά η ΔΕΗ, θα συνεπάγεται μεγάλες πιέσεις στα οικονομικά της επιχείρησης που κινδυνεύει να καταστεί ζημιογόνα ήδη από φέτος".

Όπως έχει μεταδώσει το protothema.gr, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) έχει εισηγηθεί αύξηση κατά 12% στο μέσο επιτρεπόμενο έσοδο της ΔΕΗ, ωστόσο το υπουργείο καταβάλλει προσπάθεια το ποσοστό να είναι, έστω οριακά, μονοψήφιο.

Ήδη, αποφασίστηκε η αύξηση του τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) κατά 4 ευρώ ανά χίλιες κιλοβατώρες, δηλαδή περίπου ανά μικρομεσαίο λογαριασμό ρεύματος.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σπρώχνουν πιο πίσω και τις αυξήσεις της ΔΕΗ"

Στην Διαμαντοπούλου καταλογίζουν εξυπηρέτηση ημετέρων οι Έλληνες εκδότες

Ανάστατος ο εκδοτικός κόσμος από το ενδεχόμενο μεγάλου σκάνδαλου που έχει ξεσπάσει με αφορμή την εκτύπωση των σχολικών βιβλίων και...
Στην Διαμαντοπούλου καταλογίζουν εξυπηρέτηση ημετέρων οι Έλληνες εκδότες
τις μεθοδεύσεις που οδηγούν σε προνομιακές σχέσεις με εκδοτικούς οίκους και αφήνουν το υπουργείο Παιδείας έκθετο. Η ηγεσία του υπουργείου και συγκεκριμένα η κ. Διαμαντοπούλου είναι υπόλογος τόσο απέναντι στους εκδότες όσο και στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεταο από την ύφεση και τη βαριά φορολογία.
Δριμεία επίθεση κατά της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας εξαπολύουν οι Έλληνες εκδότες, με αφορμή τις πελατειακές σχέσεις που έχει αναπτύξει με συγκεκριμένους εκδοτικούς οίκους, αλλοιώνοντας τις συνθήκες του υγιούς ανταγωνισμού, αλλά και τη διασπάθιση των χρημάτων των Ελλήνων πολιτών.
Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) καταγγέλλει ότι για την παραγωγή των σχολικών βιβλίων της φετινής χρονιάς, αντί να διεξαχθεί διεθνής διαγωνισμός, όπως ορίζεται από το νόμο, συστάθηκε μια επιτροπή αξιολόγησης του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων και, μέσω απευθείας διαπραγματεύσεων με τρεις εταιρείες, αγόρασε 9.915 τόνους χαρτιού έναντι 10.494.973 ευρώ, συν ΦΠΑ 2.500.000 ευρώ. «Πρόκειται για την ακριβότερη τιμή της αγοράς», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΕΚΒ με το Δημόσιο να ζημιώνεται κατά 5 εκατ. ευρώ, 2,5 εκατ. από την καθαρή αξία του προϊόντος και 2,5 εκατ. από τον ΦΠΑ, που δεν θα καταβαλλόταν αν εισαγόταν απευθείας από τον ΟΕΔΒ, όπως συνηθίζεται.
Παράλληλα, οι Έλληνες εκδότες καταγγέλλουν ως «παράνομη και αντισυνταγματική» την απόφαση του υπουργείου να θέσει υπό την αιγίδα του δράση εκδοτικού οίκου, που αφορά σε πρόγραμμα ανάπτυξης της φιλαναγνωσίας σε μικρούς μαθητές. Μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας προώθησε σχετικές εγκυκλίους στα σχολεία, προτρέποντας τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν συμμετοχή στη συγκεκριμένη δραστηριότητα, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη εκδοτική επιχείρηση να έχει εξασφαλισμένα έσοδα 500.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί εκδότες έχουν στείλει εξώδικα απαιτώντας την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, σε μια περίοδο που εκδοτικός χώρος βάλλεται από την οικονομική δυσπραγία και την ύφεση.

epikaira.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Διαμαντοπούλου καταλογίζουν εξυπηρέτηση ημετέρων οι Έλληνες εκδότες"

Το Όσλο προτίθεται να δανείσει 7 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ

Σκοπός να περιορισθεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Η Νορβηγία είναι έτοιμη να δανείσει ποσό επτά δισεκατομμυρίων ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε μια προσπάθεια περιορισμού της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, ανακοίνωσε ο νορβηγός πρωθυπουργός Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Η Νορβηγία πρότεινε σήμερα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δάνειο 55 δισεκατομμυρίων κορωνών για να συμβάλει στη σταθεροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας», είπε ο Στόλντεμπεργκ κατά την εξαμηνιαία συνέντευξη Τύπου. Τη Δευτέρα, οι χώρες της ευρωζώνης συμφώνησαν να προσφέρουν στο ΔΝΤ επιπλέον 150 δισεκατομμύρια ευρώ, με τη μορφή διμερών δανείων, ώστε να υπάρχει ρευστότητα στα ταμεία του.

Ο στόχος που ορίστηκε στην τελευταία ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις 8 και 9 Δεκεμβρίου είναι να συγκεντρωθεί συνολικό ποσό ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, συνυπολογίζοντας τη συμμετοχή κι άλλων ευρωπαϊκών χωρών που δεν είναι μέλη της ευρωζώνης.

«Ενεργούμε με τον τρόπο αυτό γιατί είναι προς το συμφέρον μας να αποκαταστήσουμε επαρκώς την τάξη στη διεθνή οικονομία, ώστε να υπάρξει έξοδος από την κρίση στην οποία έχουμε παγιδευτεί σήμερα».

Η Νορβηγία δεν είναι μέλος της ΕΕ, αλλά τα κράτη μέλη της απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών της σκανδιναβικής χώρας.

Αν η οικονομία της παραμένει ισχυρή λόγω των πετρελαϊκών επενδύσεων, η Νορβηγία ανησυχεί για τα οικονομικά προβλήματα των ευρωπαίων εταίρων της, καθώς κινδυνεύει να μειωθεί η αγορά στην οποία εξάγει τα αγαθά της.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Όσλο προτίθεται να δανείσει 7 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ"

Αγρια κόντρα Βαξεβάνη - Ταγματάρχη

Πόλεμος με αιχμές σε δημόσιες επιστολές  ξέσπασε μεταξύ του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη με αφορμή τη μετάδοση της εκπομπής «Κουτί της Πανδώρας»!

Διαβάστε τις επιστολές:

«Κύριε Ταγματάρχη,

Εδώ και μήνες είστε Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ. Της Δημόσιας Τηλεόρασης δηλαδή και όχι της "κρατικής", όπως θέλουν να την αποκαλούν κάποιοι. Μιας τηλεόρασης που με το δυναμικό της, μπορεί σήμερα, τον καιρό της κρίσης, να παίξει σημαντικό ρόλο ενημέρωσης. Αυτό είναι για κάθε Έλληνα πολίτη το ζητούμενο και όχι για μια ακόμη φορά η ανακάλυψη "συνταγών" ακριβών και ευφάνταστων προγραμμάτων που είχαν ανακαλύψει προκάτοχοί σας που σήμερα απολογούνται στον εισαγγελέα.

Στις 20 Σεπτεμβρίου (ακριβώς πριν 3 μήνες), το Δ.Σ της ΕΡΤ ενέκρινε τον νέο κύκλο επεισοδίων για "Το Κουτί της Πανδώρας". Οι λόγοι νομίζω είναι αυτονόητοι για κάθε Έλληνα. Μια εκπομπή έγκυρη, μεγάλης τηλεθέασης, ειδικού βάρους και φτηνότερη έως και 10.000 ευρώ από άλλες ομοειδείς. Η ΕΡΤ ανακοίνωσε πως η πρώτη εκπομπή του νεόυ κύκλου θα έπαιζε σήμερα στις 23:00, με θέμα "Οι χρεοφειλέτες που όλοι αγαπήσαμε" και αφορούσε τους οφειλέτες του Δημοσίου που είχαν μια χλιδάτη ζωή ενώ χρωστούσαν εκατομμύρια στο Δημόσιο.

Παρά τον προγραμματισμό, εσείς ως σήμερα, δεν έχετε υπογράψει την σύμβαση της εκπομπής, καθιστώντας αδύνατο να παίξει (αυτό ανεξάρτητα με την απεργία της ΕΡΤ). Και το ερώτημα είναι γιατί; Γιατί για όσες εκπομπές εγκρίθηκαν μαζί με τη δική μου έχετε υπογράψει, αλλά όχι για Το Κουτί της Πανδώρας; Γιατί τις έχετε βγάλει όλες στον αέρα αλλά όχι τη δική μου, παρότι έχετε στα χέρια σας ήδη τέσσερα έτοιμα επεισόδια αποκαλυπτικών εκπομπών; Τι είναι αυτό που σας κάνει να συμπεριφέρεστε έτσι, διακινδυνεύοντας μάλιστα δίωξη για παράβαση καθήκοντος, πράγμα για το οποίο έχετε ενημερωθεί από τις νομικές υπηρεσίες;

Επειδή, λοιπόν, πιστεύω και στη Δημοσιογραφία και στη Δημόσια Τηλεόραση, θα σας παρακαλούσα δημόσια να μου απαντήσετε -μια και ποτέ δεν μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε ως επαγγελματίας σε επιστολές που σας έστειλα- σε αυτά που ξέρετε καλά:

Πέρυσι ενώ βρισκόμουν σε αποστολή στο Μπαγκλαντές, έμαθα κατά τύχη πως είχατε δώσει εντολή να μην παίξει Το Κουτί της Πανδώρας. Χωρίς λόγο, χωρίς να με ενημερώσετε. Πετάξατε την εκπομπή για να βάλετε μια άλλη δικής σας έμπνευσης, την "3 ΝΕΤ". Τι είναι αυτό που σας έκανε να θέλετε τόσο πολύ να σταματήσετε ένα πετυχημένο "προϊόν", εσείς ένας μάνατζερ, για να βάλετε κάτι άλλο; Δε μου απαντήσατε. Στη συνέχεια, προσπαθήσατε να κάνετε την εκπομπή 15μερη λέγοντας διάφορες δικαιολογίες που πάλι δεν κάνατε τον κόπο να πείτε σε μένα.

Το πιο χαρακτηριστικό απ' όλα είναι ότι μια μέρα ενώ επρόκειτο να παίξει η εκπομπή, παίξατε τη μεθεπόμενη και στις 2 μετά τα μεσάνυχτα την Πανδώρα που ήταν προγραμματισμένη για τις 23:00. Το γεγονός προκάλεσε σχόλια στον Τύπο αλλά εσείς συνεχίσατε ακάθεκτος.

Το επόμενο διάστημα όταν είχα σε εξέλιξη τρεις εκπομπές έρευνας για το στημένο ποδόσφαιρο, οι εκπομπές μου έπαιζαν μετά τα μεσάνυχτα, ενώ δεν έπαιζε καν τρειλερ, με το επιχείρημα πως έπρεπε να τις δει η νομική υπηρεσία. Όπως έχω μάθει, είμαι ο μοναδικός δημοσιογράφος που έχω το προνόμιο να μου ελέγχετε αυτοπροσώπως τις εκπομπές, μαζί με την κουστωδία συνεργατών σας, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με δημοσιογραφία, ούτε και τέτοιο θεσμικό ρόλο.

Σε μία από τις εκπομπές, αυτή για τον Μάκη Ψωμιάδη, δεν παίξατε κανένα τρέιλερ και αναγκάστηκα να δημοσιοποιήσω μέσω ίντερνετ το γεγονός ώστε να μην πάει χαμένη μια εκπομπή και μια πολύ σοβαρή έρευνα-σοκ που αποτελεί πλέον κομμάτι της δικογραφίας για τα στημένα. Αν και τότε δεν πίστεψα πως μπορεί κάτι να φοβηθήκατε σε αυτή την εκπομπή επειδή ήσασταν συνομιλητής του Ψωμιάδη κατά την αγοραπωλησία της ΑΕΚ, ωστόσο δεν μπόρεσα ποτέ να εξηγήσω τη συμπεριφορά σας.

Το τραγελαφικό επίσης είναι πως λίγο καιρό πριν με είχατε καλέσει με άλλους συναδέλφους (Αυγερόπουλο, Βασιλόπουλο,Κούλογλου) να δώσω χείρα βοηθείας στην προσπάθειά σας για νέο πρόγραμμα. Τελικώς η πρότασή σας για το νέο πρόγραμμα ήταν η εκπομπή Escape η οποία προκάλεσε μεγάλα σχόλια για το κοστολόγιό της. Στοίχιζε 14.000, μία εκπομπή σε ένα στούντιο, όταν θεωρούσατε πως η Πανδώρα με γυρίσματα σε όλο τον πλανήτη και έρευνα μηνών , στοιχίζει πολλά (20.000 ευρώ). Το πόσο έπρεπε να στοιχίζει η εκπομπή την οποία παρότι παίζατε 3 φορές τη μέρα δεν εξασφαλίζατε τηλεθέαση, μπορείτε να το δείτε σε κοστολόγια αντίστοιχων εκπομπών σε ιδιωτική τηλεόραση. (Θα σας παρακαλέσω να μην επικαλεστείτε εδώ τα περί επιτροπής κοστολογίου της ΕΡΤ).

Διαφωνώ με την αντίληψη που έχετε για την Δημόσια Τηλεόραση. Είστε ένας ακόμη που θεωρεί πως η ΕΡΤ πρέπει να σπαταλά εκατομμύρια για να αγοράζει προγράμματα όπως το Champions League , τα οποία αδυνατούν να αγοράσουν ιδιωτικά κανάλια μεγάλης θεαματικότητας επειδή τα έξοδα είναι δυσανάλογα των εσόδων. Δεν ξέρω το λόγο που πρέπει να παίρνουν συνεχώς λεφτά οι εταιρείες πώλησης δικαιωμάτων από την ΕΡΤ που εδώ και χρόνια φαίνεται πρόθυμη να τους πληρώνει. Ξέρω όμως πως με τα χρήματα αυτά ( 30 εκατομμύρια;) θα μπορούσε να δημιουργηθεί πολύ σημαντικό πρόγραμμα στη Δημόσια τηλεόραση και να λυθεί διαφορετικά το θέμα με τους χιλιάδες συναδέλφους που είναι υπό απόλυση.

Δεν ξέρω αν η στάση σας έχει σχέση με απειλές που δέχτηκα από πολιτικό πρόσωπο δημόσια για το θάρρος μου να κάνω τη δουλειά μου. Ξέρω όμως πως αυτή η ΕΡΤ έχει ταλαιπωρηθεί επί δεκαετίες από κομματικές παρεμβάσεις, ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για τη διοίκησή τους και άλλους που την αντιλαμβάνονται ως φέουδο και όχι Δημόσιο αγαθό.

Κύριε Ταγματάρχη, η Δημόσια τηλεόραση δεν χρειάζεται λοχαγούς κομματικών γραμμών ή συμφερόντων. Δεν χρειάζεται ούτε μάνατζερ που αντιλαμβάνονται έναν ευαίσθητο χώρο ως πεδίο συμφωνιών με την γνωστή πιάτσα, αλλά αλήθειες γνωστές σε όλους. Εγώ πάντως αυτό που χρειάζομαι είναι η απάντησή σας, πριν καταφύγω στη Δικαιοσύνη για να σας μηνύσω για παράβαση καθήκοντος».



Προς
τον κ. Κώστα Βαξεβάνη
Δημοσιογράφο

Κύριε Βαξεβάνη,
Έλαβα την επιστολή σας (χωρίς ημερομηνία) και προσπαθώ να κατανοήσω τις πραγματικές προθέσεις σας. Δηλαδή,
1. αν θέλετε να ενημερωθείτε για την καθυστέρηση υπογραφής της σύμβασης μεταξύ ΕΡΤ και της εταιρίας παραγωγής σας,
2. αν έχετε πρόβλημα με τον προγραμματισμό των εκπομπών σας,
3. αν με απειλείτε αναφερόμενος στις εκπομπές «Escape» και «Champions League»,
4. αν θέλετε να μου εκθέσετε τις απόψεις σας για τη Δημόσια Τηλεόραση,
5. αν θέλετε να δηλώσετε πως βρίσκεστε υπό καθεστώς πολιτικής δίωξης.

1. Στην πρώτη ερώτησή σας, για ποιο λόγο δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση της εκπομπής σας, η απάντηση είναι :
• Γιατί στη σύμβαση που είχε η εταιρία παραγωγής σας με την ΕΡΤ και έληξε στις 30/06/2011, υπήρχαν ελλιπή και προβληματικά παραστατικά, που αφορούσαν σε εκτός έδρας μετακινήσεις σας. Ειδικότερα, υπήρχαν τιμολόγια τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στον προϋπολογισμό που είχατε καταθέσει και είχε εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ. Το θέμα εκκρεμούσε στην Επιτροπή Κοστολογίου και τις Οικονομικές Υπηρεσίες, οι οποίες εντέλει απέρριψαν παραστατικά ύψους 24.000€ ως μη αποδεκτά.
• Διότι κατόπιν δικού σας αιτήματος το Νοέμβριο 2011, ζητήσατε τροποποίηση του επιμερισμού του κόστους της παραγωγής σας για τη νέα σύμβαση περιόδου 2011-2012. Η Επιτροπή Κοστολογίου εισηγήθηκε σχετικά στις 07-12-2011, πράγμα το οποίο ενημερωθήκατε και αποδεχτήκατε.
• Παρότι υπήρχε αυτή η οικονομική εκκρεμότητα με την ΕΡΤ, η Δημόσια Τηλεόραση με την από 20-09-2011 Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου της ενέκρινε την ανανέωση της σύμβασης παραγωγής της εκπομπής «Το κουτί της Πανδώρας».

2. Στο δεύτερο ερώτημά σας, σχετικά με τον προγραμματισμό των εκπομπών σας και ειδικότερα αυτών με θέμα τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, η απάντηση είναι ότι, η συγκεκριμένη εκπομπή «Χάσαμε την μπάλα» (Α΄επεισόδιο) προβλήθηκε 2 φορές : την Πέμπτη 07/07/2011 στις 00:30 όπου μεταδόθηκε καθυστερημένα λόγω α) παράτασης του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων, β) έκτακτης συνέντευξης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών γ) προγραμματισμένης ζωντανής εκπομπής για τα μεγάλα θέματα στην παιδεία και την Κυριακή 10/07/2011 σε επανάληψη. Το Β΄επεισόδιο της εκπομπής, μεταδόθηκε στις 14/07/2011 στην προγραμματισμένη ώρα και το Γ΄επεισόδιο μεταδόθηκε στις 21/07/2011 και ώρα 00:41 κατόπιν σύστασης της Νομικής Υπηρεσίας, λόγω ορισμένων σκληρών τηλεοπτικών σκηνών που περιείχε. Παρεμπιπτόντως, στην επιστολή σας αφήνετε απαράδεκτους υπαινιγμούς, ότι δήθεν υπήρξα «συνομιλητής» του κ. Ψωμιάδη και γι’ αυτό το λόγο μετατέθηκε η εκπομπή σας. Θα πρέπει να γνωρίζετε ως ρεπόρτερ, που μάλιστα έχει κάνει και έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα, ότι με το συγκεκριμένο άτομο είχα δεκάδες δικαστικές διαμάχες για αρκετά χρόνια. Κι αν δεν το γνωρίζετε, μπορείτε πολύ εύκολα να το μάθετε αν ανατρέξετε στα σχετικά πρωτοσέλιδα ή ρωτήσετε συναδέλφους σας.

3. Όσον αφορά στους εκβιαστικούς υπαινιγμούς σας σχετικά με το κόστος της εκπομπής «Escape» και το κόστος αγοράς των δικαιωμάτων μετάδοσης του «Champions League», σας απαντώ ότι υιοθετείτε άθελά σας την άποψη των ιδιωτικών καναλιών που θέλουν την ΕΡΤ φτωχό συγγενή στον τηλεοπτικό χώρο. Παρόλα αυτά, θέτω στη διάθεσή σας – όπως και σε κάθε Έλληνα πολίτη - κάθε πληροφορία σχετική με τις εκπομπές αυτές.

4. Σέβομαι τις απόψεις σας για τη Δημόσια Τηλεόραση και σας εύχομαι όταν θα αναλάβετε τη θέση μου να τις εφαρμόσετε.

5. Κατανοώ την ανάγκη σας να εμφανιστείτε ως ήρωας και θύμα πολιτικής δίωξης στη χώρα μας. Αντιπαρέρχομαι τα σενάρια συνομωσίας που αναφέρετε στην επιστολή σας και τις προσωπικές σας εναντίον μου ύβρεις («λοχαγός κομματικών γραμμών ή συμφερόντων») και σας γνωρίζω ότι:

• η ανανέωση της σύμβασης παραγωγής της εκπομπής σας, έγινε κατόπιν δικής μου εισήγησης,
• προγραμματίστηκε να προβληθεί άμεσα, παρότι υπήρχαν οι προαναφερόμενες εκκρεμότητες,
• η προγραμματισμένη μετάδοση της εκπομπής σας αναβλήθηκε, λόγω των παρατεταμένων απεργιακών κινητοποιήσεων των δημοσιογράφων. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΕΣΗΕΑ δεν επιτρέπει τη μετάδοση οποιασδήποτε εκπομπής ενημερωτικού χαρακτήρα (μαγνητοσκοπημένη ή ζωντανή) σε πρώτη μετάδοση.
• η εκπομπή σας θα μεταδοθεί αμέσως μετά τον έλεγχο της Νομικής Υπηρεσίας και το τέλος των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Σας προκαλώ λοιπόν να καταφύγετε στη δικαιοσύνη για να καταθέσετε τη σχετική μήνυση για παράβαση καθήκοντος.

Αναρωτιέμαι :

1. τι είδους «πολιτική δίωξη» είναι αυτή, όταν η εταιρία σας από τη συνεργασία σας με την ΕΡΤ έχει ήδη εισπράξει για την περίοδο 2010-2011 το ποσό των 1.174.120€ ενώ για την νέα περίοδο 2011-2012 έχει εγκριθεί το ποσό των 943.164€, σύνολο και για τις 2 περιόδους 2.117.284€ (δύο εκατομμύρια εκατόν δεκαεπτά χιλιάδες διακόσια ογδοντατέσσερα Ευρώ).
2. τι είδους «πολιτική δίωξη» είναι αυτή, όταν σας ανανεώσαμε τη σύμβασή σας, παρά τα προβλήματα που αναφέρθηκαν
3. τι είδους «πολιτική δίωξη» είναι αυτή, όταν μόλις στις 12/12/2011 κάναμε αποδεκτές τις τροποποιήσεις που ζητήσατε για τη νέα σας σύμβαση και προγραμματίσαμε την προβολή της εκπομπής σας
4. τι είδους «πολιτική δίωξη» είναι αυτή, όταν η εκπομπή σας γνωρίζετε ότι θα προβληθεί άμεσα.

Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν όρια στην ανοχή που πρέπει να επιδείξουν στελέχη της εταιρίας - δεν αναφέρομαι μόνο στο πρόσωπό μου - σε ύβρεις, προσωπικές λοιδορίες και εκβιασμούς.

Ο καθένας από μας, κ. Βαξεβάνη, έχει τη δική του μικρή ιστορία στο χώρο της δημοσιογραφίας. Η δική μου δεν σας επιτρέπει να αφήνετε υπονοούμενα ότι δέχτηκα ή αποδέχτηκα οποιεσδήποτε πιέσεις για να σας κόψω την εκπομπή, αλλά δεν μου επιτρέπει και να σας παρουσιάσω ως θύμα σκευωριών και συνομωσιών.

Λάμπης Ταγματάρχης
Διευθύνων Σύμβουλος ΕΡΤ Α.Ε.»
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρια κόντρα Βαξεβάνη - Ταγματάρχη"

Ο οίκος R&I υποβάθμισε σε ΑΑ+ την Ιαπωνία

Ο ιαπωνικός οίκος αξιολόγησης Rating and Investment Information υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ιαπωνίας σε ΑΑ+. Είναι η πρώτη φορά που μια εγχώρια (ιαπωνική) εταιρεία δηλώνει πως το χρέος της χώρας δεν είναι επιπέδου ΑΑΑ.


Στην ανακοίνωσή της η R&I ανακοίνωσε ότι ακόμη κι αν μια προγραμματισμένη αύξηση στους φόρους των πωλήσεων προχωρήσει, τα έσοδα που θα προστεθούν δεν θα είναι αρκετά να ανακόψουν την αύξηση του ακαθάριστου χρέους της Ιαπωνίας, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 200% του ΑΕΠ.

Προβλέπει ακόμη ότι το χρέος θα συνεχίσει να αυξάνεται για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο.

Επίσης, ο ιαπωνικός οίκος τονίζει πως οι προοπτικές της αξιολόγησης είναι σταθερές σε χαμηλότερο επίπεδο, καθώς και ότι η δημοσιονομική ενοποίηση μπορεί να επιτευχθεί εάν αναληφθούν οι κατάλληλες κυβερνητικές τακτικές.

Στα θετικά περιλαμβάνει τις ανταγωνιστικές βιομηχανίες της Ιαπωνίας, καθώς και τα πλεονάσματα στο τρέχον ισοζύγιο.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Yoshihiko Noda προσπαθεί να πετύχει μια μεγάλη αύξηση στους φόρους επί των πωλήσεων, ώστε να μειωθεί το τρέχον έλλειμμα του προϋπολογισμού, που ανέρχεται στο 50% των ετήσιων δαπανών.

Χρηματοοικονομικοί αναλυτές και ακόμη και η BoJ έχουν δηλώσει ότι τέτοια ελλείμματα είναι μη βιώσιμα, αλλά η αγορά κρατικών ομολόγων συνεχίζει να είναι ισχυρή, υποστηριζόμενη από μεγάλες εισροές κεφαλαίου από τις πλούσιες σε ρευστό ιαπωνικές τράπεζες και ασφαλιστικές.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο οίκος R&I υποβάθμισε σε ΑΑ+ την Ιαπωνία"

Σοκ στο Ρέθυμνο από νέα υπόθεση παιδεραστίας

Συνελήφθη ακόμη ένας προπονητής!

Αργά το απόγευμα συνελήφθη μέσα στο ίδιο του το σπίτι ένας καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής, για τον οποίο υπήρχαν καταγγελίες πως ασελγούσε σε βάρος ανήλικων κοριτσιών.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο άνδρας φέρεται να αυτοτραυματίστηκε με ένα μαχαίρι στην περιοχή του λαιμού προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη και άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου και νοσηλεύεται.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ στο Ρέθυμνο από νέα υπόθεση παιδεραστίας"

Όσο πάει χειροτερεύει η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας

Παρατηρείται επιδείνωση σε ορισμένους τομείς, λέει ο Δήμος Αθηναίων

«Η κατάσταση στο κέντρο, παρά τις εξαγγελίες, τις δεσμεύσεις και τις προσπάθειες υπουργείων και υπηρεσιών, δεν έχει βελτιωθεί και σε ορισμένους τομείς έχει επιδεινωθεί» τονίζεται από το γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, για την αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας.

«Η δημοτική αρχή, με κάθε ευκαιρία και σε κάθε δημόσια παρέμβασή της, τονίζει ότι το πρόβλημα του κέντρου της Αθήνας δεν σχετίζεται μόνο με την αστυνόμευση» προσθέτουν.

Επίσης, αναφέρονται τα εξής:

«Οι επισημάνσεις και οι ανησυχίες που εκφράζει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έχουν πάντοτε ως στόχο να είναι γόνιμες και εποικοδομητικές, απηχούν τις απόψεις φορέων, και αφορούν: στη συνέχιση της ροής μεταναστών προς την πρωτεύουσα, στον περιορισμένο αριθμό απελάσεων, στη μη υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας των εισερχομένων, σε εγκαταστάσεις κοντά στα σύνορα, στην επιβεβλημένη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τη Δημοτική για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου. Η δημοτική αρχή δηλώνει ότι είναι πάντα διαθέσιμη για συνεργασία, χωρίς την οποία δεν μπορούν να ξεπεραστούν τα προβλήματα που σωρεύονται στην Αθήνα».

Τέλος, επισημαίνει ότι συνεχίζεται, στο πλαίσιο αυτό, η στενή συνεργασία της δημοτικής αρχής με την Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης, αρμόδια για τον συντονισμό, ενώ πρόσφατες είναι σχετικές συμφωνίες που υπεγράφησαν για το κέντρο της Αθήνας, με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Χρ. Παπουτσής είχε δηλώσει, για την αστυνόμευση του κέντρου της Αθήνας, ότι εκπονήθηκε και εφαρμόζεται Ειδικό Σχέδιο Αστυνόμευσης, «ένας σχεδιασμός, ο οποίος δεν παρέμεινε στατικός, αλλά μέσα από τη χαρτογράφηση της εγκληματικότητας και την αξιολόγησή του, αναπροσαρμόστηκε και επικαιροποιήθηκε».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Όσο πάει χειροτερεύει η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας"

Οικογένεια έδωσε τα παιδιά της σε ίδρυμα για να ζήσουν

Στα όρια της εξαθλίωσης πολλές οικογένειες που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, φτάνοντας στο σημείο να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Συγκλονίζει το δράμα μιας πολύτεκνης οικογένειας στη Πάτρα.

Συγκλονίζει το δράμα μιας πολύτεκνης οικογένειας στη Πάτρα η οποία αναγκάστηκε να δώσει σε ίδρυμα τα τέσσερα από τα δέκα παιδιά της.

Όπως αναφέρει η Espresso, η οικογένεια δεν έχει κανένα εισόδημα. Ο πατέρας της οικογένειας, ο 45χρονος Δημήτρης Γασπαρινάτος είναι άνεργος καθώς πριν από ένα χρόνο έληξε η σύμβασή του σε νοσοκομείο όπου δούλευε ως σεκιούριτι.

"Βρισκόμαστε σε άθλια κατάσταση. Τα παιδιά μου τα δίνω για να έχουν μια καλύτερη ζωή", αναφέρει ο ίδιος, τονίζοντας "δεν είμαι τεμπέλης".

Η μητέρα των παιδιών δεν είναι καλά στην υγεία της, η οποία επιβαρύνθηκε βλέποντας τα παιδιά της να υποφέρουν.

Έτσι, η απελπισία οδήγησε τον 45χρονο να χτυπήσει τη πόρτα του δήμου Πατρέων και να ζητήσει να πάνε τα τέσσερα μικρότερα παιδιά του σε ίδρυμα αφού οι συνθήκες στο σπίτι είναι άθλιες χωρίς τροφή και ρούχα με τα αγγελούδια να είναι στριμωγμένα σε ένα δωμάτιο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της οικογένειας στάθηκε η πρόεδρος της ανατολικής δημοτικής κοινότητας του δήμου, Κανέλλα Σολώμου, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα με αποτέλεσμα τα αγγελούδια να μεταφερθούν τις επόμενες ημέρες στο ίδρυμα "Σωτήρ" της Κεφαλονιάς.

Μάλιστα η ίδια μαζί με άλλες γυναίκες θα πάνε σπίτι της οικογένειας να καθαρίσουν και να προσφέρουν ό,τι μπορούν.

"Όλοι περιμένουν με χαρά τα Χριστούγεννα και εμένα η οικογένειά μου πεινάει. Το ψυγείο είναι άδειο και όταν τα ακούω να κλαίνε από την πείνα θέλω να πεθάνω, λέει ο 45χρονος πατέρας".

Φανερά συγκλονισμένος και ο αντιδήμαρχος του Κοινωνικού Τομέα Θεοχάρης Μασσαράς, ο οποίος δηλώνει πως πρόκειται για μια πάμφτωχη οικογένεια με όλα της τα μέλη να είναι πολύ ταλαιπωρημένα.

'Τώρα προσπαθούμε να βρούμε σπίτι να μείνουν. Να βοηθήσουμε όσο μπορούμε", λέει χαρακτηριστικά.

Αυτή είναι μια από τις πολλές οικογένειας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης με την κρίση να τους έχει γονατίσει. Καθημερινά συνάνθρωποί μας δεν έχουν ένα πιάτο φαΐ και ένα ζεστό μέρος να κοιμηθούν, ενώ μερικοί φτάνουν στο σημείο να υποδύονται τους ασθενείς για να νοσηλευτούν έστω και για μια μέρα στα νοσοκομεία.

cosmo.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οικογένεια έδωσε τα παιδιά της σε ίδρυμα για να ζήσουν"

Προειδοποίηση για ενδεχόμενη υποβάθμιση στο Λονδίνο

Ο οίκος Moody's προειδοποίησε τη Βρετανία ότι μπορεί να χάσει την υψηλή πιστοληπτική της αξιολόγηση ΑΑΑ, αναφέροντας ως λόγους την επιδείνωση της δημοσιονομικής θέσης και των προοπτικών ανάπτυξής της, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Financial Times».

Στην ετήσια έκθεσή του για το χρέος της Βρετανίας, ο οίκος διατήρησε τη σταθερή προοπτική της αξιολόγησης ΑΑΑ, αλλά προειδοποίησε ότι η χώρα - εκτός από τους εγχώριους κινδύνους που διατρέχει - δεν θα είναι άτρωτη από μία κρίση στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τους «Financial Times», η προειδοποίηση του Moody's σημαίνει ότι η Βρετανία θα χάσει, όπως και άλλες χώρες, την υψηλή αξιολόγησή της, αν δεν βελτιωθούν δραστικά οι προοπτικές της. Ο οίκος κατέστησε σαφές ότι στην αξιολόγησή της έπαιξε ρόλο η επιδείνωση του εγχώριου οικονομικού περιβάλλοντος στη Βρετανία και όχι μόνο η πιθανότητα διάσπασης της Ευρωζώνης.

Οι αξιωματούχοι του βρετανικού Υπουργείου Οικονομικών, ωστόσο, επιμένουν ότι η κύρια απειλή έρχεται από την Ευρωζώνη, σημειώνει η εφημερίδα.

Ο Moody's αναφέρει ότι η βρετανική οικονομία έχει ακόμη σημαντική ισχύ, η οποία τη βοηθά να προστατεύσει την πιστοληπτική της βαθμολογία.

Σύμφωνα με τον οίκο, η βρετανική οικονομία είναι ανταγωνιστική, απολαμβάνει ένα ευέλικτο νόμισμα, πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική, ισχυρούς δημοσιονομικούς θεσμούς, ιστορικό μείωσης του χρέους της στο παρελθόν και μακρά μέση διάρκεια ωρίμανσης του χρέους της.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Προειδοποίηση για ενδεχόμενη υποβάθμιση στο Λονδίνο"

Αίτηση για υπαγωγή της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ στο άρθρο 99

Την προστασία από τις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα ζήτησε η ''Χ.Κ. Τεγόπουλος'', ιδιοκτήτρια εταιρεία της ιστορικής εφημερίδας.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή της της 30ης Νοεμβρίου η διοίκηση της Τεγόπουλος ανέφερε πως βρισκόταν σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με πιστώτριες τράπεζες του εσωτερικού, προκειμένου να εξασφαλίσει άμεση χρηματοδότηση.



Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα και οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως είναι απλήρωτοι από τον Αύγουστο.

Για αυτό και οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να βγάλουν και τον φύλλο της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες.




Διαβάστε την ανακοίνωση των ενώσεων:

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της «Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων», της ΕΣΠΗΤ, της «Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος» και της «Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών» (όσον αφορά στην τελευταία, σε ένδειξη συμπαράστασης των λοιπών), αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους, τους συντάκτες περιοδικού τύπου, τους φωτορεπόρτερ και τους εργαζόμενους στο πρακτορείο ΑΡΓΟΣ (μόνο για τη διανομή της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ), που εργάζονται για την έκδοση και τη διανομή της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» από τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 22 Δεκεμβρίου έως τις 06.00 π.μ. του Σαββάτου, 24 Δεκεμβρίου 2011.

Οι συνάδελφοι έχουν πια εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας, αφού από τα μέσα του καλοκαιριού η εργοδοσία της εφημερίδας εξακολουθεί να επιδεικνύει την ίδια παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά, μην καταβάλλοντας τις δεδουλευμένες αποδοχές τους.

Τα Διοικητικά Συμβούλια ζητούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου στους εργαζόμενους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνικούς τύπου, λιθογράφους, συντάκτες περιοδικού τύπου και φωτορεπόρτερ, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ».

Επίσης η διοίκηση της Alex Pak υπέβαλλε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα για να προστατευτεί από τι απαιτήσεις πιστωτών και προμηθευτών.
Η εταιρεία έχει 30 καταστήματα σε όλη τη χώρα.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αίτηση για υπαγωγή της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ στο άρθρο 99"

Χωρίς δώρο Χριστουγέννων οι κούρσες των ταξί

Χωρίς προσαύξηση ενόψει των εορτών θα εκτελούν τις κούρσες τους οι οδηγοί ταξί στην Αλεξανδρούπολη την περίοδο των Χριστουγέννων, συντασσόμενοι με την απόφαση του πανελλήνιου συνδικαλιστικού τους οργάνου.

Εν τούτοις, ειδικά για την πρωτεύουσα του Έβρου, αυτό συμβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά καθώς οι επαγγελματίες οδηγοί, έχοντας επίγνωση της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, ούτε πέρυσι χρέωναν "δώρο Χριστουγέννων" στους πελάτες τους, ενώ την ίδια πολιτική θα εφαρμόσουν και στις γιορτή του Πάσχα.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς δώρο Χριστουγέννων οι κούρσες των ταξί"

Ζητούνται πάνω από 3 δισ. σε λιγότερο από ένα μήνα

Είναι απορίας άξιον πως στην κυβέρνηση ελπίζουν σε αυξημένα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, με το Χρηματιστήριο Αθηνών να βρίσκεται σε αυτή την οικτρή κατάσταση.


Παρ όλα αυτά στις συσκέψεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στο υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται μετ επιτάσεως ότι για το α’ τρίμηνο του 2012 θα προωθηθούν έντεκα projects, που ως στόχο θα έχουν τη μείωση του χρέους κατά 3,6 δισ. ευρώ.

Κι όλα αυτά, μέχρι το τέλος Μαρτίου. Τουλάχιστον αυτό έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση στην τρόικα.

Ωστόσο, η τελευταία εμφανίζεται συγκρατημένη σε τέτοιου είδους “υποσχέσεις”. Άλλωστε για τη χρονιά που φεύγει η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δεσμευθεί ότι θα διασφαλίσει περί τα 5 δισ. ευρώ, αλλά στο τέλος «της ημέρας» αποδείχθηκε ότι στα κρατικά ταμεία μπήκαν μόλις 1,6 δισ. ευρώ.

Γι' αυτό και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα επιχειρηθεί ένας αγώνας δρόμου, ο οποίος θα στοχεύει κυρίως στο “Ελ. Βενιζέλος”, σε μετοχές τραπεζών που έχει στη κατοχή του το δημόσιο και θα ρευστοποιήσει, καθώς και στη μετοχοποίηση μιας σειράς οργανισμών του δημοσίου όπως ο ΟΠΑΠ, η Λάρκο, το Καζίνο της Πάρνηθας και βεβαίως το πρώτο πακέτο ακινήτων του δημοσίου, που πρόκειται να ρευστοποιηθεί με την πρώτη ευκαιρία.

Για την ιστορία και όχι μόνο, θα πρέπει να αναφερθεί ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί έναντι της τρόικας ότι θα της καταθέσει το τελικό πακέτο των προτάσεων της, αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα έως τις 15 Ιανουαρίου.

Μόνο που εξαιτίας των συνεχών αναβολών που έχουν σημειωθεί κατά το παρελθόν, αναφορικά και με το συγκεκριμένο ζήτημα, η αξιοπιστία της χώρας μας βρίσκεται - και εδώ - στο ναδίρ.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζητούνται πάνω από 3 δισ. σε λιγότερο από ένα μήνα"

ΔΝΤ προς Ιρλανδία : «Συνεχίστε την πολιτική λιτότητας»

Tις προσπάθειες που καταβάλλει η ιρλανδική κυβέρνηση εδώ και δώδεκα μήνες προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα ανάκαμψης της εθνικής οικονομίας της από τα τέλη του 2008 χαιρέτισε σήμερα το ΔΝΤ.
Το Ταμείο επεσήμανε πως η λιτότητα πρέπει να δεσπόζει σε αυτήν την προσπάθεια της ιρλανδικής κυβέρνησης.

Το ΔΝΤ εκταμίευσε προ ημερών 3,9 δισ. ευρώ για λογαριασμό της ιρλανδικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο των συνολικώς 85 δισ. ευρώ δανεισμού, που συνήφθη ανάμεσα στα δύο μέρη πέρυσι τον Νοέμβριο.

Η κυβέρνηση στο Δουβλίνο αναμένει το δημόσιο έλλειμμα που πλησίαζε το 30% του ΑΕΠ στις αρχές του περασμένου έτους, την 31η Δεκεμβρίου να έχει υποχωρήσει σε μονοψήφιο ποσοστό και συγκεκριμένα στο 8,6% του ΑΕΠ.

Η ιρλανδική κυβέρνηση πρόσφατα μάλιστα υιοθέτησε, δέσμη μέτρων οικονομικής λιτότητας, συνολικού ύψους 3,8 δισ. ευρώ, μια κίνηση που χαιρετίζει το ΔΝΤ στο επίσης τέταρτο στη σειρά ανακοινωθέν του για την πορεία της ιρλανδικής οικονομίας μετά από την απόφαση για τον εξωτερικό δανεισμό της (από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, και την ΕΕ) με συνολικά 85 δισ. ευρώ τον περυσινό Νοέμβριο.

Το ΔΝΤ σημείωσε ακόμη πως «η ιρλανδική οικονομία επανήλθε σε θετικό πρόσημο ανάπτυξης στο τέλος του πρώτου φετινού τρίμηνου».

Σύμφωνα μάλιστα με τα πλέον πρόσφατα επίσημα στοιχεία πιστοποιείται ότι η ιρλανδική οικονομία το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, σε σύγκριση με το δεύτερο, κινήθηκε με αρνητική ανάπτυξη (-1,9% του ΑΕΠ).

ΤΟ ΔΝΤ προβλέπει ανάπτυξη της ιρλανδικής οικονομίας με θετικό πρόσημο 1,2% για όλο το 2011 και με 1% για το ερχόμενο έτος συνίσταται, όμως, η κυβερνητική εγρήγορση ώστε να προληφθούν οι επιπτώσεις από τις τυχόν αντίξοες οικονομικές παραμέτρους και από ένα δυσμενές εξωτερικό περιβάλλον για μεγάλο χρονικό διάστημα

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΝΤ προς Ιρλανδία : «Συνεχίστε την πολιτική λιτότητας»"

Οι ομογενείς θα βοηθήσουν τους φτωχούς Έλληνες

Ομογενείς στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης κινητοποιούνται για να αποσταλεί βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες του ελληνικού λαού, κυρίως σε παιδιά, ηλικιωμένους και άστεγους.

Με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού Μαρίας Κράτσα και των Λεωνίδα Κοραχάη και Χρήστου Τριπουλά, στελεχών της ελληνορθόδοξης κοινότητας «Μεταμόρφωσης του Σωτήρος» στο Κουίνς, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Σταθάκειο Κέντρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων στην Αστόρια και αποφασίστηκε η σύσταση 11μελούς Ελληνοαμερικανικής Ανεξάρτητης Επιτροπής Αλληλεγγύης προς την Ελλάδα.

«Σε πρώτη φάση, θα συγκεντρώσουμε τρόφιμα για να αποσταλούν το συντομότερο δυνατό σε άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κράτσα, σημειώνοντας ότι «θα συνεργαστούμε με σχολεία και τοπικές αρχές, ώστε η βοήθεια να δίνεται απευθείας σε όσους έχουν πράγματι μεγάλη ανάγκη».

Η κ. Κράτσα ανέφερε επίσης ότι «μόλις η επιτροπή κατοχυρωθεί νομικά, θα ζητήσουμε τη συνεργασία μεγάλων ομογενειακών φορέων, ώστε να υπάρξει εκστρατεία και για συγκέντρωση χρημάτων, με σκοπό να δίνονται για τις βασικές ανάγκες ατόμων και οικογενειών που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης».

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι «ο ρόλος της επιτροπής θα είναι συντονιστικός, προκειμένου να ενεργοποιηθούν άτομα και οργανισμοί που θα μπορούσαν να στηρίξουν σημαντικά την όλη προσπάθεια, βοηθώντας έμπρακτα συμπατριώτες μας στην Ελλάδα».

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι ομογενείς θα βοηθήσουν τους φτωχούς Έλληνες"

Με μισό τρις ευρώ αιμοδοτεί η ΕΚΤ τις τράπεζες

Με 489.200.000.000 ευρώ αιμοδοτεί τις ευρωπαϊκές τράπεζες η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα (ΕΚΤ). Οι τράπεζες χρειάζονται επειγόντως ρευστότητα.
Ήδη σήμερα 523 τράπεζες κατέθεσαν αίτημα στην ΕΚΤ για συνολικά 489 δις ευρώ, όταν οι ειδικοί της ΕΚΤ είχαν εκτιμήσει ότι ή ζήτηση θα έφθανε στα 310 δις.
Οι τράπεζες προετοιμάζονται για ένα γιγάντιο κύμα αναχρηματοδότησής τους τον επόμενο χρόνο, καθώς τα ύψους 725 δις ευρώ, πρέπει να εξοφληθούν ή να παραταθούν.
Η ΕΚΤ προσφέρει στις τράπεζες τη δυνατότητα, να δανειστούν, με επιτόκιο 1% και με πολύ ευνοϊκούς όρους και επιλεκτικές εξασφαλίσεις. Θα μπορούν να ενεχυριάζουν αξιόγραφα που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους, ακόμη και προβληματικά κρατικά ομόλογα τα οποία εκτός από την ΕΚΤ, δεν γίνονται αποδεκτά από τις χρηματαγορές.
Το επιτόκιο δανεισμού του1% είναι σταθερό για 1134 ημέρες και θα έχουν τη δυνατότητα, αν θέλουν να το εξοφλήσουν σε ένα χρόνο. Πράγμα απίθανο αν το επιτόκιο εξακολουθήσει να παραμένει στο 1%.
Η ΕΚΤ ελπίζει, ότι οι τράπεζες με το φθηνό χρήμα που τις δανείζει, θα αγοράζουν κρατικά ομόλογα, που τους αποφέρει επιτόκιο υψηλότερο του 1%.

kentri.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Με μισό τρις ευρώ αιμοδοτεί η ΕΚΤ τις τράπεζες"

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Διαβάστε τι μαθαίνουν οι Τούρκοι μαθητές για την Ελλάδα

Τι διδάσκονται οι Τούρκοι μαθητές για την ιστορία και την Ελλάδα; Διαβάστε το:

-Σελίδα19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».

-Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη». (!!!)

-Σελίδα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία».

-Σελίδα 110: «Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια το 1930. Έτσι η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας. Το δικαίωμα κυριαρχίας μιας χώρας στα δικά της χωρικά ύδατα της επιτρέπει να ασκεί τα ίδια δικαιώματα στα νησιά που βρίσκονται σε αυτά τα ύδατα».

. Το συγκεκριμένο σύγγραμμα που τιτλοφορείται «Τα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο» (EgeDenizinde TurkHaklari) και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη γείτονα το 1955 με την υπογραφή του Τούρκου καθηγητή Ιστορίας Μεχμέτ Σακά. Βάση των αυθαίρετων ιστορικών θεωριών τις οποίες σήμερα διδάσκονται στις ιστορικές ακαδημίες και στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας, όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου-μεταξύ αυτών και ο ελληνικός- ήταν τουρκικής προέλευσης!

Σύμφωνα με αυτές τις απίστευτες θεωρίες, οι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα μικρό παρακλάδι του «μεγάλου τουρκικού λαού», του «μοναδικού που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς»!

Ακόμη πιο προχωρημένη είναι η εργασία του Σελαχατίν Σαλιζίκ (Turk Yunaniliskilerive filiki eteria) όπου περιλαμβάνονται αλλόκοτοι ισχυρισμοί όπως ότι ο ελληνικός πολιτισμός ήρθε από την Ασία και δεν είχε κανένα πρωτότυπο στοιχείο, ότι οι Τούρκοι ήρθαν στο Αιγαίο το…2480 π.Χ. και ότι ο Δημόκριτος, Ηρόδοτος, Ιπποκράτης, Πυθαγόρας και Όμηρος ήταν όλοι τους τουρκικής καταγωγής. Η εργασία του εγκρίθηκε απ’ το τουρκικό υπουργείο Παιδείας και διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία.

prionokordela.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Διαβάστε τι μαθαίνουν οι Τούρκοι μαθητές για την Ελλάδα"

Απάντηση Τσοχατζόπουλου για τα υποβρύχια

«Παντελώς αυθαίρετες και απόλυτα συκοφαντικές» χαρακτηρίζει τις αναφορές σε βάρος του όσον αφορά το σκάνδαλο των υποβρυχίων ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τις έκνομες ενέργειες για τις οποίες καταδικάστηκε η Ferrostaal.

Όπως υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωση ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ στην επίσημη ανακοίνωση του δικαστηρίου του Μονάχου για την καταδικαστική απόφαση σε βάρος της εταιρείας, δεν υπάρχει αναφορά σε κανένα άλλο πρόσωπο πέραν των καταδικασθέντων.

«Μια και ανεξάρτητα της δικαστικής απόφασης υπήρξαν δημοσιογραφικές πληροφορίες στη Γερμανία που με φέρουν να συγκαταλέγομαι δήθεν μεταξύ των αξιωματούχων που δωροδοκήθηκαν, είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω και πάλι ως παντελώς αυθαίρετες, αστήρικτες και απόλυτα συκοφαντικές τις σχετικές αναφορές σε βάρος μου και επισημαίνω ότι στο πόρισμα της Γερμανικής Δικαιοσύνης δεν υπάρχει ούτε μαρτυρία, ούτε ένδειξη και πολύ περισσότερο απόδειξη περί δικής μου εμπλοκής», ξεκαθαρίζει.

Αναφερόμενος μάλιστα στις αναφορές που υπήρχαν σε βάρος του στην εισαγγελική πρόταση, ο κ. Τσοχατζόπουλος, τονίζει ότι «δεν προκύπτουν από πουθενά, δεν βασίζονται σε κανένα απολύτως στοιχείο, ούτε καν στις καταθέσεις των δύο καταδικασθέντων πρώην διευθυντικών στελεχών της Φέροσταλ. Σημειώνει μάλιστα ότι το αβάσιμο των σχετικών αναφορών για το πρόσωπό του «αποδεικνύεται επιπλέον, από το γεγονός ότι η γερμανική Δικαιοσύνη με δικαίωσε στην προσφυγή του με ασφαλιστικά μέτρα κατά του περιοδικού Σπίγκελ».

«Είναι δεδομένο ότι την ίδια οδό δικαίωσης, -που είναι και η μοναδική-, θα ακολουθήσω και κατά κάθε ΜΜΕ στη Γερμανία που θα προβάλλει παρόμοιους συκοφαντικούς ισχυρισμούς», καταλήγει.

newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντηση Τσοχατζόπουλου για τα υποβρύχια"

Ο Σαμαράς ζήτησε να δει τον Παπαδήμο

Θέμα της συνάντησης η ημερομηνία των εκλογών
Νέα τροπή λαμβάνει η διάσταση απόψεων μεταξύ του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και της Νέας Δημοκρατίας, μετά την γνωστοποίηση από την Συγγρού, ότι η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό, την Παρασκευή στις 6:30 το απόγευμα, θα γίνει κατόπιν αιτήματος του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.

Η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει ότι ενδεχομένως ο πρωθυπουργός αποφάσισε να πραγματοποιήσει συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, μετά το αίτημα του κ. Σαμαρά να συναντηθούν, που έγινε προφανώς για να υπάρξουν εξηγήσεις επί των δηλώσεων του κ. Παπαδήμου στο υπουργικό συμβούλιο, ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς για συγκεκριμένη

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Σαμαράς ζήτησε να δει τον Παπαδήμο"

Αμερικανός Α/ΓΕΕΘΑ: "Είμαστε έτοιμοι να χτυπήσουμε το Ιράν"!

Με μια δήλωσή του που ενδέχεται να αποτελέσει την απαρχή τραγικών -όπως ανέφερε ο ίδιος- εξελίξεων στη Μέση Ανατολή ο Αμερικανός αρχηγός του μικτού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Martin Dempsey ξεκαθάρισε σήμερα πως οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν φτάσει σε ένα σημείο από άποψη προετοιμασίας ώστε είναι έτοιμες να διεξάγουν επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν, εάν απαιτηθεί.

Την παραπάνω δήλωση την έκανε ο αμερικανός στρατηγός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε αμερικανικά μέσα από το Αφγανιστάν όπου βρίσκεται, συμπληρώνοντας:

«Εξετάζουμε μια δέσμη επιλογών που έχουμε στη διάθεσή μας. Είμαι ικανοποιημένος ότι με τις εναλλακτικές επιλογές που έχουμε αναπτύξει έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που είναι άμεσα εκτελέσιμες εάν υπάρξει ανάγκη».

Ο στρατηγός Dempsey είπε ακόμη πως αθόρυβα όλο το προηγούμενο διάστημα ηγείται των πολεμικών προετοιμασιών για μια επίθεση εναντίον της Τεχεράνης πρόσθεσε όμως ότι ένας πόλεμος με το Ιράν μπορεί να αποβεί σε μια «τραγωδία».

«Η μεγαλύτερή μου ανησυχία είναι ότι μπορεί να παρερμηνεύσουν (οι Ιρανοί) την αποφασιστικότητά μας. Μια τέτοια στάση εκ μέρους τους μπορεί να μας παρασύρει σε μια πολεμική αναμέτρηση που μπορεί να καταλήξει σε μια τραγωδία για την περιοχή αλλά και όλο τον κόσμο»!

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν οι ΗΠΑ συλλέγουν πληροφορίες για το Ιράν μέσω πτήσεων UAV ο Αμερικανός στρατηγός απάντησε:

«Εάν με ρωτάτε εάν συλλέγουμε πληροφορίες για το Ιράν με μια σειρά μέσων η απάντηση είναι ναι φυσικά. Θα ήταν απερισκεψία εκ μέρους μας να μην προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς κάνει ένα έθνος που έχει ξεκάθαρα δηλώσει ότι είναι εχθρός των ΗΠΑ».

Μιλώντας για το Ισραήλ και τη συνεργασία μαζί του ο στρατηγός Dempsey δήλωσε πως οι ΗΠΑ συνεργάζονται μαζί με το συγκεκριμένο κράτος στην ανταλλαγή πληροφοριών, αλλά απάντησε πως δεν έχουν εγγυήσεις ότι το Τελ Αβίβ θα τους προειδοποιήσει στην περίπτωση που εξαπολύσει κάποια επίθεση εναντίον του Ιράν!

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Leon Panetta ο οποίος με τηυ σειρά του έκανε σαφές πως η κόκκινη γραμμή για τη χώρα του και το Ισραήλ είναι μην αποκτήσει πυρηνικά όπλα το Ιράν:

«Οι ΗΠΑ δεν θέλουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή για εμάς αλλά και για το Ισραήλ. Εάν πρέπει αυτό να το αποτρέψουμε θα το αποτρέψουμε. Εάν προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο και πάρουμε πληροφορίες ότι ετοιμάζουν ένα πυρηνικό όπλο θα κάνουμε ότι ε΄9ιναι απαραίτητο για να τους σταματήσουμε. Δεν έχουν μείνει άλλες επιλογές στο τραπέζι», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός υπουργός.

Παράλληλα οι ετοιμασίες συνεχίζονται μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ για ένα κτύπημα εναντίον του Ιράν.
Σύμφωνα με την Jerusalem Post πρόκειται να διεξαχθεί κοινή αμερικανο-ισραηλινή αντιπυραυλική άσκηση με την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων.

Οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν τα συστήματα Terminal High Altitude Defense (THAAD) και AEGIS για ασκήσεις προσομοίωσης αντιμετώπισης πυραυλικής επίθεσης από το Ιράν. Τα συστήματα των ΗΠΑ θα λειτουργούν σε συνδυασμό με τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ, Arrow, Patriot και Iron Dome.

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αμερικανός Α/ΓΕΕΘΑ: "Είμαστε έτοιμοι να χτυπήσουμε το Ιράν"!"

Reuters: Η Ελλάδα παραχώρησε το δίκαιο των ομολόγων του PSI

Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει στην παραχώρηση του δικαίου των ομολόγων του PSI και στη μετατροπή του από ελληνικό σε αγγλικό σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters το οποίο επικαλείται τραπεζίτες με γνώση των συζητήσεων. Το Reuters αναφέρει ότι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ είναι αισιόδοξος για την πορεία των συζητήσεων αλλά πως οι τραπεζίτες όχι στον ίδιο βαθμό.

Το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων είναι το σημαντικότερο και ίσως μοναδικό διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας για το χρέος της κάτι που πλέον επιβεβαιώνεται ανοιχτά ακόμη και από το ΔΝΤ στην τελευταία του έκθεση για την Ελλάδα. Δυστυχώς και αν οι πληροφορίες επαληθευτούν η ελληνική κυβέρνηση το έχει παραχωρήσει ρισκάροντας το μέλλον ολόκληρης της Ελλάδας.

XrimaNews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Reuters: Η Ελλάδα παραχώρησε το δίκαιο των ομολόγων του PSI"

Πρόταση 27 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη των οικογενειών

Πρόταση για τη στήριξη των οικογενειών που πιέζονται από τα μέτρα της δημοσιονομικής εξυγίανσης, κατέθεσαν 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο γραφείο του πρωθυπουργού με παράλληλη κοινοποίηση σε εννέα συναρμόδια Υπουργεία.

Τα μέτρα που προτείνονται δεν είναι υποχρεωτικά δημοσιονομικού χαρακτήρα ενώ όπως επισημαίνεται δεν είναι αναγκαίο να είναι μόνιμα, αλλά να επαναξιολογούνται ανάλογα με την πορεία της οικονομίας. Οι βουλευτές προτείνουν μάλιστα και τη συγκρότηση Ομάδας Διοίκησης Έργου (Ο.Δ.Ε.) η οποία θα διασφαλίσει την οριζόντια διασύνδεση και συνέργεια των εμπλεκομένων φορέων.

Μεταξύ των προτάσεων καταγράφονται:

- η επέκταση της αναστολής των πλειστηριασμών 1ης κατοικίας έως το τέλος του 2013.

-Αναστολή πλειστηριασμών κάθε ενυπόθηκου ακινήτου στην περίπτωση που αφορά άνεργους ή εργαζομένους που ετέθησαν σε εφεδρεία ή προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.

-Επέκταση του μέτρου της συνυπηρέτησης συζύγων και σε άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων πλην των δικαστικών και στρατιωτικών που ήδη ισχύει.
-Επέκταση του μέτρου των μετεγγραφών φοιτητών για οικογένειες με άνεργο ή εργαζόμενο σε εφεδρεία ή προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.

-Επίλυση εκκρεμοτήτων που επηρεάζουν τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».

- Μείωση των τελών και αντίστοιχη αύξηση των δόσεων για τακτοποίηση ημιυπαιθρίων ή αυθαιρέτων σε οικογένειες που μέλος τους ανήκει στην κατηγορία ΑΜΕΑ ή υπάρχει άνεργος ή εργαζόμενο που ετέθη στη εφεδρεία ή προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή υπάρχει απώλεια εισοδήματος μεγαλύτερη του 25%.

Οι 27 βουλευτές είναι:

Κώστας Καρτάλης
Άρια Αγάτσα
Δημήτρης Βαρβαρίγος
Γιάννης Βλατής
Γιάννης Βούρος
Σοφία Γιαννακά
Νάντια Γιαννακοπούλου
Θανάσης Γικόνογλου
Σάββας Εμινίδης
Νίκος Ζωίδης
Εύα Καϊλή
Δημήτρης Καρύδης
Βασίλης Κεγκέρογλου
Χαρά Κεφαλίδου
Οδυσσέας Κωσταντινόπουλος
Δημήτρης Λιντζέρης
Σπυροπάνος Μαργέλης
Σούλα Μερεντίνη
Άννα Νταλάρα
Θανάσης Οικονόμου
Παναγιώτης Ρήγας
Δημήτρης Παπουτσής
Νίκος Σαλαγιάννης
Παύλος Στασινός
Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος
Ελπίδα Τσουρή
Τηλέμαχος Χυτήρης

skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόταση 27 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη των οικογενειών"

Ψωμιάδης σε Σαμαρά: «Φύγετε από την κυβέρνηση»

Νέα επιστολή προς τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά απέστειλει ο εν αργία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης όπου του ζητά να αποσύρει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας από την κυβέρνηση συνεργασίας του Λουκά Παπαδήμου.
Ο κ. Ψωμιάδης ζητά από τον κ. Σαμαρά να βάλει «τέλος στο θέατρο σκιών» και να συνταχθεί με το λαό που βλέπει στο πρόσωπο του την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, επισημαίνοντας την ιστορική ευθύνη να ειπωθεί η αλήθεια στους πολίτες.
«Μιλήστε για την πραγματικότητα που έρχεται ολοταχώς, κάντε το χωρίς ταμπού και χωρίς φοβικότητα. Γιατί είτε ευρώ είτε δραχμή, είναι καιρός να βάλουμε μπροστά την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ούτε τις τράπεζες ούτε τα διεθνή συμφέροντα και τους υπηρέτες τους», επισημαίνει στην επιστολή του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Αναλυτικά η επιστολή του Παναγιώτη Ψωμιάδη:
«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Δυστυχώς όσοι μιλάμε εδώ και ενάμιση χρόνο για τα δεινά του μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής, δικαιωνόμαστε. Η κοινωνία έχει ξεπεράσει τις αντοχές της, ενώ η κυβέρνηση Παπαδήμου μοιάζει αδύναμη και απρόθυμη να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αλλάξουν τα δεδομένα και θα αναστρέψουν την αρνητική τροχιά στην οποία έχουν βάλει τον τόπο τα τελευταία δύο χρόνια (βλέπε κυνική ομολογία Χρυσοχοΐδη) οι επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου. Επιλογές για τις οποίες δεν πρέπει να δοθεί άφεση αμαρτιών και συγχωροχάρτι σ’ αυτούς που, χωρίς ντροπή, αποδεδειγμένα έφταιξαν και εξαπάτησαν το λαό. Και μάλιστα την ώρα που πολλοί υπουργοί παραδέχονται ότι εξαιτίας των δικών τους πολιτικών η Ελλάδα οδηγείται στο χάος.

Κύριε Πρόεδρε,
Η χώρα καταρρέει. Δεν αντέχει άλλα μέτρα ο λαός. Και η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν κομίζει τίποτε άλλο παρά τις ίδιες εισπρακτικές τακτικές, υιοθέτηση χαρατσιών, μείωση επικουρικών συντάξεων, τσάκισμα χαμηλών εισοδημάτων, «πάγωμα» επιστροφής φόρων από το Δημόσιο! Το αποτέλεσμα ίδιο και μάλιστα προδιαγεγραμμένο: ύφεση για την οικονομία, εξαθλίωση για το λαό. Λουκέτα, ανεργία, νεολαία που αναγκάζεται να μεταναστεύσει. Καμία διέξοδος, καμία προοπτική για τις επόμενες δεκαετίες. Όποιος δεν το βλέπει, ή είναι ανίκανος ή λειτουργεί σε διατεταγμένη υπηρεσία. Άλλοθι δεν υπάρχει πια για κανέναν. Και η Ελλάδα βυθίζεται μέρα με τη μέρα στο χάος, παρά τη συστηματική προπαγάνδα περί σωτηρίας «εάν κι εφόσον κλπ», την ώρα που το ευρώ καταρρέει και η ευρωζώνη τελεί υπό διάλυση...
Αυτή την ώρα, η Ελλάδα έχει ανάγκη από κυβέρνηση που θα υπηρετήσει τους πολίτες. Ξεκάθαρα και χωρίς «ψιλά γράμματα». Οι ώρες είναι ιστορικές, το ίδιο και οι ευθύνες. Να σταματήσει η ΝΔ να συνεργάζεται με πολιτικούς που έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Να φύγουμε από το θέατρο του παραλόγου. Να πάμε σε εκλογές για να μιλήσει ο λαός. Η Ιστορία σας καλεί, κ. Πρόεδρε, να αποδείξετε στην πράξη ότι υπάρχουν και πολιτικοί που με ειλικρίνεια λένε στο λαό ότι υπάρχει ελπίδα. Ότι υπάρχουν πολιτικοί που δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να πεθάνει, που θα πουν ένα «όχι» στα ξένα συμφέροντα. Πολιτικοί που θα δείξουν ότι εδώ είναι η Ελλάδα που πρόσφερε τα φώτα της γνώσης και του πολιτισμού σε όλον τον κόσμο.
Η μνημονιακή πολιτική δεν είναι μονόδρομος, όπως μας υποδεικνύει ο Ισπανός Πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι που εξήγγειλε επώδυνα μέτρα αλλά και αύξηση συντάξεων σε όρια επιβίωσης ή ότι καμία επιχείρηση δεν θα υποχρεούται στην καταβολή του ΦΠΑ, αν προηγουμένως δεν λάβει τα χρήματα που της οφείλει το Δημόσιο.
Γιατί όταν το κράτος δεν σέβεται τους πολίτες του, δεν μπορεί να περιμένει σεβασμό από αυτούς. Και καμία χώρα που δεν σέβεται τον εαυτό της, δεν μπορεί να περιμένει σεβασμό από τους ξένους.
Κύριε Πρόεδρε,
Σας μεταφέρω την κραυγή απόγνωσης των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας. Βάλτε ένα τέλος στο θέατρο σκιών. Αποσύρετε τώρα τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας από την κυβέρνηση Παπαδήμου. Δεν πρέπει να γίνουμε συνένοχοι στο εθνικό έγκλημα. Συνταχθείτε απόλυτα με το λαό που προσβλέπει στο πρόσωπό σας ως μοναδική ελπίδα αυτή τη στιγμή για αλλαγή πολιτικής και ένα καλύτερο αύριο. Είναι ιστορική ευθύνη να πούμε όλη την αλήθεια στους πολίτες. Μιλήστε για την πραγματικότητα που έρχεται ολοταχώς, κάντε το χωρίς ταμπού και χωρίς φοβικότητα.
Γιατί είτε ευρώ είτε δραχμή, είναι καιρός να βάλουμε μπροστά την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ούτε τις τράπεζες ούτε τα διεθνή συμφέροντα και τους υπηρέτες τους.
Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»

spnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψωμιάδης σε Σαμαρά: «Φύγετε από την κυβέρνηση»"

«Δεν ισχύει η 19η Φεβρουαρίου ως ημερομηνία εκλογών», δήλωσε ο Παπαδήμος στο υπουργικό

Ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης της κυβερνητικής θητείας άφησε εκ νέου σήμερα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στην εναρκτήρια ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο.

Με την έναρξη του υπουργικό, ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης πήρε τον λόγο και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, τόνισε:

«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσουμε σήμερα αν υπάρχει η 19η Φεβρουαρίου ως ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών. Αν ναί, να προχωρήσουμε ως τότε όπως είμαστε σήμερα και βλέπουμε. Αν όμως δεν υπάρχει, να σχηματιστεί μια "κανονική" κυβέρνηση για να κάνει έργο γιατι ετσι δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα της χωρας», είπε ο κ. Βορίδης.

Η απάντηση του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου ήταν ξεκάθαρη: «Η 19η Φεβρουαρίου- είπε- δεν υπάρχει ως ημερομηνία εκλογών. Θα συναντηθώ τις επόμενες ημέρες με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση για να συνενοηθούμε για τα ανοικτα ζητήματα».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ζήτησε από τους υπουργούς προτάσεις για τις επικουρικές συντάξεις και αναφερόμενος στις προτάσεις του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, τις χαρακτήρισε αρχή της συζήτησης για τα σχετικά θέματα.

Πρόσθεσε ότι η αναδιάρθρωση των επικουρικών συντάξεων ήταν στο μνημόνιο και εξειδικεύονται στο μεσοπρόθεσμο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι αναλογιστικές μελέτες και οι λύσεις που μπορούν να υπάρξουν στη βάση αυτή.

newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δεν ισχύει η 19η Φεβρουαρίου ως ημερομηνία εκλογών», δήλωσε ο Παπαδήμος στο υπουργικό"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news