facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Αυθαίρετο και κατεδαφιστέο το παλάτι Γαβαλά στο Μαρκόπουλο

Σφίγγει κι άλλο ο κλοιός για τον Mr Lak


Αυθαίρετο και κατεδαφιστέο κρίθηκε το «παλάτι» του Mr Lak από την πολεοδομία Μαρκοπούλου. Ο βασιλιάς του lifestyle καλείται τώρα εκτός από τις νομικές του εκκρεμότητες να πληρώσει και ένα μεγάλο χρηματικό πρόστιμο που του υπεβλήθη.   

Κόστισε 17.450.000 ευρώ και χτίστηκε σε επιφάνεια 23.000 τ.μ. Το «παλάτι» του εμπόρου προϊόντων ένδυσης κ. Λάκη Γαβαλά, συνολικού εμβαδού 8.000 τ.μ κρίθηκε αυθαίρετο και κατεδαφιστέο  από την Πολεοδομία Μαρκοπούλου που έχει επιβάλει στην εταιρία ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ Α.Ε χρηματικό πρόστιμο ύψους 325.000 ευρώ. 

Όταν χτιζόταν οι διθυραμβικές αναφορές μέσω των μμε σχεδόν εξυμνούσαν την επιχειρηματική δραστηριότητα του αυτοαποκαλούμενου αρχηγού του lifestyle στην Ελλάδα, ο οποίος οραματιζόταν την δημιουργία ενός  νέου μοντέρνου και λειτουργικού κτηρίου για τη στέγαση των δραστηριοτήτων του. Ήταν η εποχή όπου ο κ. Λάκης Γαβαλάς προβαλλόταν ως επιχειρηματίας – πρότυπο στο χώρο της μόδας και όχι μόνο.  

Το εν λόγω κτίριο σχεδιάστηκε με καινοτομίες στον αρχιτεκτονική του γραμμή και την ανάπτυξη των εσωτερικών του χώρων ώστε να δημιουργήσει, όπως υποστήριζε ο ίδιος,  όλες τις προϋποθέσεις για την προώθηση της νεανικής εταιρικής εικόνας και την εξέλιξη της μάρκας .LAK που είχε δημιουργήσει.

Ένα κτήριο ιδιαίτερης τεχνικής, όπως αναφερόταν στο site της κατασκευάστριας τεχνικής εταιρίας, με μεταλλικό σκελετό, που θα περιλάμβανε showroom, αποθήκες, γραφεία, εστιατόρια και υποστηρικτικούς χώρους. 

Σε μια περιοχή (37,5 χλμ Αττικής Οδού, Παιανία) όπου οι όροι δόμησης επιτρέπουν μόνο  την δημιουργία αποθηκών  η ευρηματικότητα και η έμπνευση του mr Lak, κατάφεραν να την μετατρέψουν σε ένα πρότυπο κέντρο μόδας με ζηλευτή αρχιτεκτονική σχεδίαση. 

Φαίνεται όμως πως λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο. Στην παρούσα περίπτωση χωρίς την άδεια της Πολεοδομίας Μαρκοπούλου, κλιμάκιο της οποίας έπειτα από σειρά αυτοψιών διαπίστωσε ότι τα μόνα νόμιμα στο χώρο ήταν τα …δέντρα. 

Σε μια από τις εκθέσεις αυτοψίας της Πολεοδομίας Μαρκοπούλου, οι υπάλληλοι έμειναν με ανοιχτό το στόμα διαπιστώνοντας τις ακόλουθες παρανομίες: Αλλαγή χρήσεων τμημάτων των κτιρίων από αποθήκες σε γραφεία, χώρους σχεδιαστηρίων, τουαλέτες, εστιατόρια, χώρους υπολογιστών και από γραφεία σε εργαστήρια ραπτικής, χώρους με χρήση καπνιστηρίων, εξωτερικά φυλάκια, ψευδοροφές, ασφαλτόστρωση οικοπέδων για χρήση πάρκινγκ και άλλα πολλά. 

Όπως αναφέρεται παρακάτω στο έγγραφο της Πολεοδομίας, « ύστερα από τα παραπάνω η οικοδομή κρίνεται κατεδαφιστέα και τα πρόστιμα που αναφέρονται καθίστανται οριστικά εκτός αν ο ιδιοκτήτης ή ο κάθε ενδιαφερόμενος υποβάλει ένσταση κατ’ αυτής».

Πράγματι η εταιρία ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ Α.Ε μέσω των νομικών της εκπροσώπων κατέθεσε ένσταση κατά της επίμαχης εκθέσεως αυτοψίας της Πολεοδομίας Μαρκοπούλου, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε, όπως αναφέρει στο protothema.gr, ο διευθυντής της υπηρεσίας κ. Ιωάννης Ραζής. 

Μετά μάλιστα τα δυσάρεστα γεγονότα με την πτώχευση της εταιρίας του κ. Γαβαλά αλλά και την πρόσφατη σύλληψη του για χρέη προς το Δημόσιο, ο επιχειρηματίας ευελπιστούσε ότι θα βρισκόταν άμεσα αγοραστής για το εν λόγω ακίνητο το οποίο φέρεται να κοστολογεί στα 40.000.000 ευρώ. Χρήματα τα οποία θα χρησίμευαν ώστε να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες του  αλλά και να προχωρήσει στο επόμενο επαγγελματικό του εγχείρημα. 

Το γεγονός, ωστόσο, ότι όλες οι παραπάνω κτιριακές εγκαταστάσεις κρίθηκαν αυθαίρετες ψαλίδισαν τις όποιες ελπίδες του για να τις πουλήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες οι παρανομίες που εντοπίστηκαν από την Πολεοδομία Μαρκοπούλου αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα στο ενδιαφέρον που έδειξε η εταιρία Ιντεραμέρικαν προκειμένου να τις νοικιάσει έπειτα από ενδιαφέρον που έδειξε.  

Συμβολική διαμαρτυρία

Την ίδια στιγμή που ο κ. Γαβαλάς καλείται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με αφορμή την πτώχευση της εταιρίας του και φυσικά τις νομικές εκκρεμότητες του λόγω οφειλών του στο Δημόσιο, ένας ακόμα πονοκέφαλος έρχεται να προστεθεί στους ήδη υπάρχοντες. Ο λόγος για τους αλλοδαπούς κατασκευαστές των ρούχων του ( σειρά LAK), οι οποίοι εδώ και ένα μήνα περίπου διεκδικούν δεδουλευμένα μιας ολόκληρης χρονιάς. 

Σύμφωνα με τον Σύρο ιδιοκτήτη μικρής βιοτεχνίας στο Περιστέρι, ο κ. Λάκης Γαβαλάς χρωστάει τόσο στον ίδιο όσο και στους υπαλλήλους του το ποσό των 150.000 ευρώ για την δημιουργία της σειράς Lak καλοκαίρι –χειμώνας 2011. 

Την προηγούμενη μάλιστα βδομάδα συγκεντρώθηκαν έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις της ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ Α.Ε στην Παιανία και διαδήλωσαν με συμβολικό τρόπο ξαπλώνοντας στο έδαφος με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζεται ως ένδειξη διαμαρτυρίας η επωνυμία LAK, ενώ έκαψαν ταμπελάκια και σακούλες της ίδιας φίρμας.  

 

« Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τα χρήματα μας. Μας οδήγησε στην οικονομική μας καταστροφή και πήρε στο λαιμό του δεκάδες οικογένειες» δήλωσε στο protothema.gr ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας κ. Αμπτελγάνι Αλμάνλα ή Κώστας όπως είναι γνωστός στο χώρο της ένδυσης. 



protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυθαίρετο και κατεδαφιστέο το παλάτι Γαβαλά στο Μαρκόπουλο"

Ήρθαν τα ρούχα που αυτοκαθαρίζονται στον ήλιο!

Ήρθε το ύφασμα που θα κάνει τα απορρυπαντικά.. Ιστορία. Το έφτιαξαν στην Κίνα και οι κατασκευαστές λένε ότι είναι φτηνό, μη τοξικό και φιλικό στο περιβάλλον.

Για την ακρίβεια πρόκειται για μια ουσία με την οποία καλύπτονται τα υφάσματα, τα οποία φτάνει να εκτεθούν στον ήλιο για να αυτοκαθαριστούν. Μέσω του ήλιου και μόνο αφαιρούνται από αυτά τόσο οι λεκέδες όσο και οι μυρωδιές.

Η έρευνα έγινε στο Πανεπιστήμιο Ζια Τονγκ της Σανγκάης και στο Πανεπιστήμιο Χουμπέι. Η ουσία που κάνει τη διαφορά είναι το διοξείδιο του τιτανίου, που θεωρείται “άριστος καταλύτης για την αποσύνθεση οργανικών ουσιών”.

Ήδη χρησιμοποιείται για να κατασκευαστούν κάλτσες που δεν έχουν δυσάρεστες οσμές και πανάκια για το μπάνιο και την κουζίνα που καθαρίζονται εύκολα.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ήρθαν τα ρούχα που αυτοκαθαρίζονται στον ήλιο!"

Να «κλείσουν» τα παράθυρα για τους φοροφυγάδες

Τα «παραθυράκια» της νομοθεσίας που επιτρέπουν στους φοροφυγάδες και στους μεγαλοοφειλέτες να «ξεγλιστρούν» προσπαθούν να «κλείσουν» οι εισαγγελείς παίρνοντας την πρωτοβουλία να υποβάλουν το συντομότερο δυνατό σχετικές προτάσεις προς την κυβέρνηση.

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε χθες το μεσημέρι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιω. Τέντες με τους αρμόδιους εισαγγελείς για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος διατυπώθηκαν -σύμφωνα με πληροφορίες- έντονοι προβληματισμοί για διάφορες δυσλειτουργίες αλλά και νομοθετικά εμπόδια, που καθιστούν μέχρι στιγμής όχι μόνο αναποτελεσματικό το κυνήγι της φοροδιαφυγής, αλλά και δυσκολεύουν το Δημόσιο να εισπράξει άμεσα σημαντικά ποσά που χρειάζεται κατεπειγόντως στη φάση αυτή της έντονης δημοσιονομικής κρίσης.
Στην πράξη οι εισαγγελείς ψάχνουν να βρουν τρόπους όχι μόνο να περνούν χειροπέδες -όπως έχουν ξεκινήσει να κάνουν με πολλούς φοροφυγάδες και μεγαλοοφειλέτες- αλλά και να τις διατηρούν για αρκετό διάστημα, χωρίς να αναιρούνται οι ενέργειές τους με άμεσες αποφυλακίσεις. Στη σύσκεψη που έγινε υπό τον εισαγγελέα ΑΠ Ιω. Τέντε συμμετείχαν ο αντεισαγγελέας ΑΠ Ν. Πεπόνης (που εποπτεύει τις ενέργειες για την αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος), καθώς και ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης (με αναπληρωτή τον αντεισαγγελέα εφετών Σπ. Μουζακίτη) και προϊστάμενοι των εισαγγελιών εφετών και πρωτοδικών.
Πυρά κατά ρυθμίσεων
Τα «πυρά» τους δέχθηκαν οι γνωστές ρυθμίσεις για την πτώχευση και υπαγωγή στο άρθρο 99, που έχει λειτουργήσει όχι μόνο ως ασπίδα για πολλούς παραβάτες της φορολογικής νομοθεσίας, αλλά και «ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για να αποφύγουν περαιτέρω ποινικές περιπέτειες, παραμένοντας ελεύθεροι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς είναι θετικοί προς την κατεύθυνση της κατάργησης της επίμαχης ρύθμισης, που έχει αποτελέσει μέχρι στιγμής τροχοπέδη στις προσπάθειές τους να «στριμώξουν» πολλούς παραβάτες της ποινικής νομοθεσίας, κυρίως μεγαλοφοροφυγάδες. Παράλληλα θεωρούν ότι η πολιτεία πρέπει να προωθήσει άμεσα μέτρα που να διευκολύνουν και να μην προκαλούν κωλύματα στην προσωρινή κράτηση.
Σημειώνεται ότι για να «τρέξουν» οι φορολογικές δίκες θα εκδικάζονται από μονομελείς κυρίως συνθέσεις, θα επιδιωχθεί να μετατραπούν σε κακούργημα και άλλες φορολογικές παραβάσεις, ενώ θα εξαιρεθούν από κάθε ευεργετική ρύθμιση για αποφυλάκιση όσοι καταδικάζονται για φοροδιαφυγή, κατάχρηση δημόσιου χρήματος κ.λπ.

ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Να «κλείσουν» τα παράθυρα για τους φοροφυγάδες"

Ξεγλιστράνε 10 χρόνια 7 εφοριακοί που χάρισαν 28 εκατ. ευρώ στη STET

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΡ. ΠΕΠΟΝΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΖΩΝΤΑΝΗ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΜΕ 2 ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ

Μία δεκαετία ποινικής διερεύνησης μετρά ο οικονομικός έλεγχος μεγάλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, η εξέλιξη του οποίου φέρνει για τρίτη φορά στο εδώλιο 7 εφοριακούς με την κακουργηματική κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία. Το ποσό, με το οποίο θα ασχοληθεί ξανά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αγγίζει περίπου τα... 28 εκατομμύρια ευρώ!

Υπόλογοι μιας ιστορίας... «όλα τα λεφτά», με τη φερόμενη ζημία σε βάρος του Δημοσίου να φτάνει τα 8 ψηφία, είναι ένας πρώην προϊστάμενος του Εθνικού Ελεγκτικού Κέντρου και 6 ελεγκτές-εφοριακοί, οι οποίοι κατηγορούνται για άμεση συνέργεια στην απιστία.

Σύμφωνα μάλιστα με το κατηγορητήριο, και οι 7 «ελάττωσαν εν γνώσει τους κατά τον προσδιορισμό των φόρων την περιουσία του Δημοσίου και για ωφέλεια της εταιρείας και κατ' επέκταση των μετόχων αυτής» περίπου κατά το ποσό των 27.879.000 ευρώ (9,5 δισ. δρχ. κατά προσέγγιση).

Η ιστορία ξεκινά στα τέλη του 2000, όταν ο κατηγορούμενος πρώην προϊστάμενος, αρμόδιος για τον προσδιορισμό του φόρου εισοδήματος των υπαγομένων στο Κέντρο Επιχειρήσεων και επιφορτισμένος με τη σύνταξη εκθέσεων ελέγχου φορολογουμένων επιχειρήσεων, έδωσε εντολή να ελεγχθούν τα εισοδήματα της εταιρείας «STET Ελλάς Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ» για την περίοδο 1998-1999.

Η Αλίκη Κυριακάκη, η οποία αργότερα γνωστοποίησε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ήταν η ελέγκτρια φορολογικού εισοδήματος που ανέλαβε τον έλεγχο.

Ετσι, βρέθηκε μέσα σε μια ιστορία, η οποία, όπως αναφέρει και ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Γ. Απατσίδης, έμελλε να γίνει «εφιάλτης» της για σειρά ετών. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με το δικηγόρο, «λόγω αυτής της καταγγελίας, η εντολέας μου υπέστη άδικες πειθαρχικές και ποινικές διώξεις για τις οποίες έχει απαλλαγεί, χωρίς όμως να έχει μέχρι σήμερα δικαιωθεί απολύτως, αφού είναι στόχος του συστήματος».

Η εφοριακός κατέθεσε στο τελευταίο δικαστήριο ότι, ενώ αρχικώς είχε καταλήξει σε φόρους ύψους περίπου 12,5 δισ. δρχ. (36 εκατ. ευρώ), έπειτα από πιέσεις ορισμένων εκ των κατηγορουμένων, προχώρησε σε σχεδόν ολικές μειώσεις. Στο τέλος, όμως, απέσυρε την έκθεσή της και έπραξε τα νόμιμα.

«Πήρα τηλέφωνο τον Α. να μην υπογράψει την έκθεση, γιατί δεν θα πάω για κανέναν φυλακή», κατέθεσε. Αμέσως μετά, όπως ανέφερε, η εταιρεία προχώρησε σε καταγγελία, για την οποία η ελέγκτρια, αφού καταδικάστηκε από το υπουργείο Οικονομικών (το οποίο -κατά πληροφορίες- ουδέποτε έλεγξε πειθαρχικά τους 7 συναδέλφους της), αθωώθηκε στο διοικητικό εφετείο.

«Χωρίς να μπορώ να αποκαλύψω τίποτα περισσότερο, η εντολέας μου μόλις πρόσφατα κατέθεσε στον επικεφαλής εισαγγελέα του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος, Γρ. Πεπόνη, νέα στοιχεία, τα οποία οδηγούν στην υποστασιοποίηση και νέων αδικημάτων εκ μέρους συγκεκριμένων εφοριακών, ακόμη και σε ύψιστα κλιμάκια», προσθέτει ο κ. Απατσίδης.

«Ελάττωσαν εν γνώσει τους»

Σήμερα, 10 χρόνια μετά, η εταιρεία έχει προσφύγει στη διοικητική δικαιοσύνη, ενώ αναμένεται να προσδιοριστεί το τρίτο κατά σειρά δικαστήριο έπειτα από δύο αλλεπάλληλες αναιρετικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου. Οι δικαστές θα εξετάσουν εκ νέου τις ποινικές ευθύνες του πρώην προϊσταμένου και των 6 συγκατηγορούμενών του εφοριακών, που -κατά την κατηγορία- καταλόγισαν στην έκθεσή τους φόρους που προσεγγίζουν μόλις τα 8 εκατ. ευρώ (2,8 δισ. δρχ.).

Συγκεκριμένα, «δεν καταλόγισαν από πρόθεση ποσά, τα οποία έπρεπε να καταλογιστούν για τον προσδιορισμό του φόρου εισοδήματος που είχε υποχρέωση να καταβάλει η εταιρεία και ελάττωσαν έτσι εν γνώσει τους κατά τον προσδιορισμό των φόρων την περιουσία του Δημοσίου και για ωφέλεια της εταιρείας και κατ' επέκταση των μετόχων αυτής».

Και μπορεί το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να απαλλάσσει τους κατηγορούμενους, ο οποίοι αρνούνται τις σε βάρος τους κατηγορίες, ο Αρειος Πάγος όμως ασκεί από το 2009 έως σήμερα αναιρέσεις, με αποτέλεσμα η υπόθεση να επιστρέφει κάθε φορά στο ακροατήριο.

Οπως επισημαίνει ο Γ. Απατσίδης, «η επί της ουσίας εξέλιξη της υπόθεσης μέχρι σήμερα είναι καθρέφτης είτε διαφθοράς είτε ανεπάρκειας ακόμη και της ύψιστης Αρχής, αυτής της Δικαιοσύνης. Αποκλειστικά χάρη σε έντιμους δικαστικούς λειτουργούς, στην αντίπερα όχθη, η υπόθεση εκδικάζεται για τρίτη φορά και ευχόμεθα, ως πολίτες πρωτίστως, να εφαρμοστούν οι νόμοι του κράτους και να τιμωρηθούν πραγματικά όσοι και εφόσον παρανομούν κραυγαλέα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους».

Πιο πρόσφατη είναι η αναίρεση του Μαρτίου του 2011, οπότε το Στ' Ποινικό Τμήμα, με την υπ' αριθμ. 1285/2011 απόφαση, ζήτησε ξανά την εκδίκαση της υπόθεσης, «λόγω έλλειψης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας της προσβαλλόμενης απόφασης» για βασικό σκέλος της υπόθεσης. Κατά πόσο δηλαδή τα ποσά, για τα οποία φέρεται να ζημιώθηκε το Δημόσιο, ήταν λογιστικές διαφορές σε βάρος της εταιρείας για την περίοδο 1998-1999, και άρα θα έπρεπε να προστεθούν στα δηλωθέντα κέρδη και να φορολογηθούν, αφού -κατά την αναίρεση- οι συμβάσεις της εταιρείας ήταν αθεώρητες από τη ΔΟΥ. *

enet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεγλιστράνε 10 χρόνια 7 εφοριακοί που χάρισαν 28 εκατ. ευρώ στη STET"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ALTER CHANNEL

Θεωρούμε απαραίτητο να πάρουμε επίσημα θέση σε δημοσιεύματα, που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο σχετικά με τις απόψεις που φέρεται να εξέφρασε και τις δηλώσεις που εμφανίζεται να έκανε (δεν ήμασταν παρόντες) ο Πρόεδρος τους Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κος Ιωάννης Λασκαρίδης. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αναγράφονται ότι ειπώθηκαν σε ενημέρωση των συντακτών, ο Πρόεδρος του ΕΣΡ ανέφερε ότι: «Η Ανεξάρτητη Αρχή προβληματίστηκε με την κατάσταση στον Τ/Σ ALTER κυρίως διότι το εργατικό προσωπικό δεν περιορίστηκε στο να κάνει επίσχεση εργασίας, αλλά προχώρησε παραπέρα, στην κατάληψη του Σταθμού, που στο κάτω-κάτω η κατάληψη είναι μία πράξη που δεν αφορά το Ε.Σ.Ρ., αλλά τη δικαιοσύνη.
Αυτή θα μπορούσε να επιληφθεί αν αυτή είναι νόμιμη ή παράνομη.
Αλλά το Ε.Σ.Ρ. ελέγχει και έχει τη δικαιοδοσία για να εξετάσει αυτά που εκπέμπουν»
Σε αυτό ενημερώνουμε τον Πρόεδρο του ΕΣΡ ή τους συντάκτες των δημοσιευμάτων – αν παρερμήνευσαν τα λεγόμενα του Προέδρου- ότι

ΤΟ ALTER CHANNEL ΔΕΝ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ.

Στη συνέχεια των δημοσιευμάτων διαβάζουμε ότι ο κος Λασκαρίδης φέρεται να δήλωσε ότι: «και αυτά που εκπέμπουν δεν είναι μόνον η δική τους διεκδίκηση. Αυτό που εκπέμπουν δεν ανάγεται μόνον στα δικά τους δικαιώματα, αλλά αναφέρονται και σε δικαιώματα ανθρώπων που δεν εργάζονται στον Σταθμό. Αναφέρονται δηλαδή στον Ρ/Σ Ξένιο, αναφέρονται σε άλλους εργαζομένους για να μην δεχτούν μικρότερες αποδοχές. Δεν περιορίζονται στο να αναφέρουν τα δικά τους βάσανα, τα δικά τους προβλήματα, αλλά επεκτείνονται. Αυτό είναι ένα πρόβλημα»
Σε αυτά τα δημοσιεύματα απαντάμε ότι αναφερόμαστε σε όσους μας συμπαραστέκονται ηθικά και έμπρακτα ή αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εμάς και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους ευχαριστήσουμε δημοσίως. Δυστυχώς στις μέρες αυτές που μοιάζουν να είναι οι τελευταίες της Πομπηίας δεν υπάρχουν ΜΟΝΟ δικά μας προβλήματα στην μικρή κοινωνία του ALTER.
Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο διαδίκτυο ο Πρόεδρος του ΕΣΡ εμφανίζεται να αναφέρει: «Έπίσχεση εργασίας σημαίνει ότι δεν εργάζομαι. Αυτοί δεν σταμάτησαν εκεί, ότι δεν εργάζονται, αλλά καταλαμβάνουν και τον Σταθμό. Επαναλαμβάνω ότι το να καταλάβουν τον Σταθμό δεν είναι δική μας δουλειά, δεν θα κρίνουμε εμείς αν αυτό είναι νόμιμο ή παράνομο. Είναι δουλειά της δικαιοσύνης. Όμως, από εκεί και πέρα, έχουμε και μία εκπομπή, η οποία εκπομπή δεν αναφέρει μόνον τις δικές τους διαμαρτυρίες, αλλά αναφέρει και για άλλους εργαζομένους σε άλλα μέσα ενημέρωσης, ή σε άλλους τομείς εργασίας.
Ορίσαμε έναν νομικό, γνωρίζοντας ότι ο Σταθμός είναι στην διαδικασία του άρθρου 99, προκειμένου να κάνει εισήγηση για να δούμε αν έχουμε την αρμοδιότητα να λάβουμε μέτρα.»



Η απάντησή μας σε αυτό είναι ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΑΘΜΟ, ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΡΟΛΟ Ή ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ; ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ, ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΕ (ALTER CHANNEL), ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ.

Στο διαδίκτυο διαβάζουμε ότι σε σχετική ερώτηση συντάκτριας «γιατί θεωρείτε πρόβλημα το ότι εκπέμπουν μηνύματα συμπαράστασης και προς άλλους εργαζομένους» ο κος Λασκαρίδης απάντησε: «Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά το εξετάζουμε, το διερευνούμε αν υπάρχει θέμα νομιμότητας. Θα το δούμε. Αν ήμασταν βέβαιοι, θα βγάζαμε και απόφαση. Ο συλλογισμός μας είναι ο εξής: Επίσχεση εργασίας, δικαίωμα μου, εμένα δεν με πληρώνουν, σταυρώνω τα χέρια και δεν εργάζομαι. Δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα. Είναι άσκηση ενός δικαιώματος. Εκείνοι όμως δεν έκαναν αυτό. Έκαναν κατάληψη ενός χώρου εργασίας και δεν αφήνουν να εισέλθει κανείς. Είναι κατάληψη μίας περιουσίας ενός άλλου. Εμείς λέμε ότι εκ πρώτης όψεως μπορεί να μην έχουμε καμία δουλειά σε αυτό. Αυτό είναι ενδεχομένως μία παράνομη κατάληψη, μία αυθαίρετη πράξη και η δικαιοσύνη έχει την αρμοδιότητα να το κρίνει. Ωραία. Να δούμε τώρα τι εκπέμπει. Τον κατέλαβαν. Τι εκπέμπει. Εκπέμπουν πρόγραμμα; Όχι. Τι έχουν; Έχουν τη διαμαρτυρία. Ωραία. Έχουν τη διαμαρτυρία για τα δικά τους. Κανείς θα έλεγε ότι εντάξει, μπορούν να πούνε για τα δικά τους, ότι κανείς δεν μας πληρώνει και αυτό το κρατάμε. Αυτό όμως επεκτάθηκε και προς τα άλλα, σε άλλα. Να δούμε αυτό είναι νόμιμο; Είναι παράνομο; Πρέπει να λάβουμε κάποια μέτρα;»

Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ κο ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ή ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΝ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΧΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΝΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ…


ΥΓ: Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ALTER CHANNEL εδώ στο Μπουρνάζι του Περιστερίου δεν ανέχεται απαγορεύσεις, αυτό ήταν απόλυτα γνωστό όταν το κανάλι εξέπεμπε πρόγραμμα, το δείξαμε με την στάση μας στη συνέχεια, δεν δυσφημίσαμε κανέναν τόσους μήνες, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να πειράξει τον εξοπλισμό του σταθμού. Στο ALTER για όσους δεν το γνωρίζουν ακόμη και τις μεταμεσονύχτιες ώρες τις Πρωτοχρονιάς υπήρχαν και εργάζονταν άνθρωποι. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Η παρουσία μας εδώ ακόμη μας δίνει την «ψευδαίσθηση» ότι είμαστε ακόμη ζωντανοί και αυτή η «ψευδαίσθηση» γίνεται ΑΙΣΘΗΣΗ όταν θεωρούμε ότι αυτό πρέπει να κάνουμε.
Κε Πρόεδρε του ΕΣΡ σας περιμένουμε εδώ για να μιλήσουμε για όσα μας συμβαίνουν και σίγουρα δεν χρειάζεται η Δικαιοσύνη να πάρει θέση για τον αγώνα μας αλλά, να πάρουμε τους μισθούς για ότι έχουμε προσφέρει και σε ένα λεπτό το alter channel θα είναι και πάλι το ΠΡΩΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
.
ΥΓ2: Καλούμε τις επίσημες συνδικαλιστικές μας ενώσεις: ΕΣΗΕΑ – ΕΤΙΤΑ – ΕΠΗΕΑ να διαψεύσουν άμεσα τα όσα δημοσιεύονται με επίσημε επιστολή τους προς το ΕΣΡ.

ΜΕ ΤΙΜΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΑΛΤΕΡ
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ALTER CHANNEL"

Ανοίγουν τα σύνορα για τους Τούρκους

Μαζική είσοδος Τούρκων στην Ελλάδα με την βοήθεια της Ξενογιαννακόπουλου.

Οδηγίες προκειμένου να διευκολυνθεί η μαζική είσοδος Τούρκων στην Ελλάδα έχει δώσει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας στις αρμόδιες προξενικές αρχές σύμφωνα με την αποκαλυπτική απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Η υπουργός μάλιστα εξηγεί απροκάλυπτα ότι αρκεί η «καλή πίστη» των ταξιδιωτών και τα «εγκεκριμένα ταξιδιωτικά πρακτορεία» προκειμένου να παρακαμφθεί ακόμα και η αυτοπρόσωπη παρουσία στο ελληνικό προξενείο των Τούρκων που θέλουν να εισέλθουν στην χώρα μας!

Συγκεκριμένα, το έγγραφο – απάντηση της κυρίας Ξενογιαννακοπούλου προς απάντηση σχετικής ερώτησης της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη αναφέρει ότι «έχουν δοθεί οδηγίες εφ όσον οι περιστάσεις το επιτρέπουν για τη χρήση δυνατότητας εξαίρεσης από την υποχρέωση αυτοπρόσωπης παρουσίας των αιτούντων, προκειμένου περί ταξιδιωτών καλής πίστης ή όταν μεσολαβούν εγκεκριμένα ταξιδιωτικά πρακτορεία καθώς και οδηγίες για την συντόμευση του χρόνου έκδοσης των θεωρήσεων εντός 24 ωρών».

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά το υπουργείο «εφηύρε» «κάρτες ελευθέρας εισόδου» 5ετούς διάρκειας!

Αναλυτικά η υπουργός εξηγεί ότι «με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή διευκόλυνση των Τούρκων ταξιδιωτών «καλής πίστης», δηλαδή, μεταξύ άλλων, επιχειρηματιών, ατόμων εγνωσμένου οικονομικού και κοινωνικού κύρους, πανεπιστημιακών, ερευνητών, κλπ ισχύουν γενικές οδηγίες προς Προξενικές μας Αρχές στην Τουρκία για τη χορήγηση σε αυτούς, κατ αρχήν, θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων μακράς διάρκειας, ισχύος μέχρι 5 ετών».

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοίγουν τα σύνορα για τους Τούρκους"

Ήρθη το απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά


Ήρθη το απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά το οποίο ωστόσο εξακολουθεί να ισχύει για τα δρομολόγια Ρίου-Αντιρίου και για τα πλοία που αναχωρούν από το λιμάνι του Λαυρίου.

Το πρωί δεν πραγματοποιήθηκαν από το λιμάνι του Πειραιά τα δρομολόγια για Κυκλάδες. Τα κλειστού τύπου πλοία προς Αργοσαρωνικό ταξίδεψαν κανονικά, ενώ τα δελφίνια πήγαιναν μέχρι την Αίγινα.

Από τη Ραφήνα, το πλοίο «Πηνελόπη» που αναχώρησε το πρωί για Κυκλάδες έφτασε μέχρι την Άνδρο, ενώ τα δρομολόγια προς Μαρμάρι εκτελούνται κανονικά.

Από το λιμάνι του Λαυρίου δεν πραγματοποιήθηκε το πρωινό δρομολόγιο για Κέα και Κύθνο.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν καλό θα ήταν να επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.


Διαβάστε Περισσότερα » "Ήρθη το απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά"

Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το PSI

Σημαντική πρόοδος σημειώνεται στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικών αρχών και τραπεζών για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, με τις αρχές να εμφανίζονται πρόθυμες να μελετήσουν τρόπους βελτίωσης της ποιότητας των νέων τίτλων.

Το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) εστίασε χθες στην «πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για την απομείωση κατά 50% του δημόσιου χρέους της χώρας που διακρατούν ιδιώτες πιστωτές. «Οι διαβουλεύσεις σημείωσαν πρόοδο στο Παρίσι», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το IIF, το τραπεζικό λόμπι που εκπροσωπεί τους ιδιώτες πιστωτές.

«Ο ιδιωτικός τομέας χαιρέτισε τη βούληση των αρχών να εργαστούν για τους τρόπους βελτίωσης της ποιότητας του ανταλλασσόμενου χρέους. Έχει σημειωθεί πρόοδος και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους να βρουν μια εθελοντική λύση», προσθέτει το Ινστιτούτο.

Το IIF είχε δεχτεί κατά τη σύνοδο κορυφής στα τέλη Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, μια συμφωνία με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ζώνης του Ευρώ για την ανταλλαγή των παλαιών ομολόγων με νέους τίτλους. Ένδεκα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εκπροσωπούνται στη μόνιμη επιτροπή που έχει επιφορτιστεί με τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων.


Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ίση μεταχείριση των ιδιωτικών τραπεζών με τους διεθνείς πιστωτές είχε αφήσει ο επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο η συμφωνία ανταλλαγής να προβλέπει ίση μεταχείριση των ιδιωτικών τραπεζών με τους διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας, με τα κουπόνια στα νέα ομόλογα να αποπληρώνονται το ίδιο χρονικό διάστημα με τις καταβολές τόκων σε δάνεια.

Στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων αναφέρθηκε και ο Αθανάσιος Ορφανίδης, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Σύμφωνα με τον κ. Ορφανίδη, η απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών την προηγούμενη εβδομάδα να μην επιδιώξουν συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε μελλοντικά πακέτα διάσωσης είναι θετική, τα λόγια όμως θα πρέπει να συνοδευθούν και από πράξεις.

«Οι αγορές δεν έχουν πεισθεί... Για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών, τα λόγια πρέπει να συνοδεύονται από πράξεις», δήλωσε από τη Φλορεντία ο κ. Ορφανίδης.

Αβεβαιότητες

Το μεσημέρι μέλος της ηγεσίας της τρόικας είχε διατυπώσει τον προβληματισμό του στο Reuters για την επιτυχία και τον εθελοντικό χαρακτήρα του PSI, αλλά και για την τύχη της δανειακής σύμβασης, τονίζοντας ότι προϋπόθεση είναι η προώθηση των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες είτε καθυστερούν είτε προωθούνται σε λάθος βάση, όπως η εφεδρεία.

Οι επαφές για την ανταλλαγή των ομολόγων, συνεχίστηκαν χθες στο Παρίσι, μεταξύ του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και των εκπροσώπων των τραπεζών και σύμφωνα με πληροφορίες προχωρούν, με βήματα σημειωτόν, αλλά χωρίς καμία θεαματική εξέλιξη προς το παρόν.

Τόσο το υπουργείο Οικονομικών όσο και οι τράπεζες πιέζονται για να κλείσει το PSI, αφού η εκκρεμότητα εγκυμονεί κινδύνους και για τις δύο πλευρές, αλλά υπάρχει ακόμα το πρόβλημα της διαφοράς στα επιτόκια των νέων ομολόγων. Οι τράπεζες επιμένουν σε επίπεδα κοντά στο 8% ώστε να περιορίσουν τη ζημιά στα χαρτοφυλάκιά τους και το Δημόσιο θέτει «οροφή» το 5%, ώστε να μειώσει τη δαπάνη των τόκων στα επόμενα χρόνια.

Ωστόσο, ανώτατος αξιωματούχος της τρόικας δηλώνει στο Reuters πως «οι συνομιλίες για το ελληνικό PSI σημειώνουν πρόοδο, ωστόσο δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα οδηγήσουν σε εθελοντική συμφωνία με υψηλό επίπεδο συμμετοχής των ιδιωτών ομολογιούχων».

Ερωτώμενος σχετικά με το ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας και αν αυτό είναι πιθανό, το στέλεχος της τρόικας υπογράμμμισε ότι «στόχος μας παραμένει το πρόγραμμα να έχει εθελοντικό χαρακτήρα. Αν με ρωτήσετε αν υπάρχει εγγύηση ότι η ανταλλαγή θα είναι εθελοντική, θα σας πω: "Φυσικά, τίποτα δεν είναι εγγυημένο"».

Αναφορικά με τη νέα δανειακή σύμβαση και τις ελληνικές προσδοκίες για τη λήψη 90 δισ. ευρώ, στις αρχές του 2012, εκ των οποίων 30 δισ. για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και 30 δισ. ως κίνητρο προς τους ομολογιούχους για τη συμμετοχή τους στο PSI, καθώς και κεφάλαια για την αποπληρωμή χρέους που λήγει, ο αξιωματούχος της τρόικας ήταν επιφυλακτικός.

Αρχικά αρνήθηκε να επιβεβαιώσει το συγκεκριμένο ποσό, σημειώνοντας με νόημα πως η Ελλάδα θα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις και να μην θεωρεί δεδομένη τη νέα βοήθεια. Όπως είπε «τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και το ΔΝΤ δεν θα είναι πρόθυμα να δώσουν στην Ελλάδα το τεράστιο αυτό ποσό που ανέρχεται σε δεκάδες δισ. ευρώ, χωρίς πρώτα να έχουν πειστεί ότι τα χρήματα θα πιάσουν τόπο» και πρόσθεσε με έμφαση «είναι πολύ σημαντικό οι ελληνικές αρχές να το κατανοήσουν αυτό».

Σημείωσε, πάντως, ότι στόχος της τρόικας είναι οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για τη νέα δανειακή σύμβαση να ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια της επόμενης επίσκεψής τους που είναι προγραμματισμένη για τα μέσα Ιανουαρίου.

Νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας

Στην άντληση ποσού ύψους 1,6 δισ. ευρώ, αποσκοπεί η έκδοση των εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας την επόμενη εβδομάδα, κατά την οποία οι πιέσεις των αγορών θα είναι ισχυρές, υπό το βάρος της αβεβαιότητας που δημιουργούν οι υποβαθμίσεις τραπεζών και χωρών της ευρωζώνης.

Ειδικότερα την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, προγραμμάτισε τη διενέργεια δημοπρασίας εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων ποσού 1 δισ. ευρώ. Με την αποδοχή και των μη ανταγωνιστικών προσφορών (60% του αρχικού ποσού) το συνολικό ποσό που θα αντληθεί φτάνει σε 1,6 δισ. ευρώ.

Οι λήξεις από την έκδοση του Σεπτεμβρίου των τριμήνων εντόκων, ανέρχονται σε 2 δισ. ευρώ, και το υπόλοιπο ποσό, που απομένει από το 1,6 δισ. ευρώ που θα αντληθεί από τη νέα έκδοση, θα εξοφληθεί. Σε ό,τι αφορά στο επιτόκιο, παρά την κρίση και τις πιέσεις των αγορών, τα επιτόκια των ελληνικών εντόκων γραμματίων εμφανίζουν αντιστάσεις.

Στις δύο προηγούμενες εκδόσεις Νοεμβρίου και Οκτωβρίου τα επιτόκια που προέκυψαν ήταν 4,63% και 4,61% αντίστοιχα. Παράλληλα με τη δημοπρασία, το υπουργείο Οικονομικών παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες αποταμιευτές) να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους με αφορολόγητη απόδοση, υπό την προϋπόθεση ότι θα διακρατηθούν μέχρι τη λήξη τους και θα αποκτηθούν:

- Μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή χρηματιστηριακή εταιρεία, από Δευτέρα έως και Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 ευρώ. Η τιμή διάθεσης θα είναι η τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price). Το συνολικό ποσό των τίτλων που θα διατεθούν, μέσω αυτής της διαδικασίας, θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής.

- Εντός πέντε εργάσιμων ημερών μετά την ημερομηνία διακανονισμού, δηλαδή μέχρι και τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012, για απεριόριστα ποσά αλλά στην τιμή που καθορίζουν οι τράπεζες και οι χρηματιστηριακές εταιρείες.

Αισιοδοξία Βενιζέλου

Την αισιοδοξία του σχετικά με την πορεία της ανταλλαγής ομολόγων που στοχεύει στη μείωση του δημόσιου χρέους, εξέφρασε, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. «Έχω θετικές ενδείξεις από τις διαβουλεύσεις και την πορεία της σχετικής συζήτησης» ανέφερε και επισήμανε ότι η επιτυχία του προγράμματος θα προσφέρει «απάλυνση» στον ελληνικό λαό η οποία θα αποτελεί ανταπόδοση στις θυσίες του και προοπτική για τη νέα γενιά.


Βουλή: Επίκαιρη Ερώτηση Α. Τσίπρα στον Ευ. Βενιζέλο.
«Το PSI θα μας επιτρέψει να μειώσουμε δραστικά τους τόκους και άρα να επιτύχουμε τους στόχους μας για πρωτογενή πλεονάσματα» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική για τη χώρα παρά μόνο η επιτυχής εφαρμογή του προγράμματος και η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. Ως εκ τούτου μάλιστα, όπως είπε, η κρίσιμη διαπραγμάτευση γίνεται τώρα εν όψει της υπογραφής της νέας συμφωνίας. «Μετά την υπογραφή δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης» ξεκαθάρισε.

Απαντώντας, δε στις επίμονες ερωτήσεις, του κ. Τσίπρα σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ο κ. Βενιζέλος επικαλέστηκε τη δήλωση του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου πως δεν προβλέπεται μείωση των ονομαστικών μισθών και συντάξεων ούτε αύξηση των φορολογικών συντελεστών.

naftemporiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το PSI"

Ιδιώτες φοροεισπράκτορες εναντίον φοροδιαφυγής

Εταιρείες θα τρέξουν για να μαζέψουν τα 42 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο

Ιδιώτες φοροεισπράκτορες επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των 42 δισ. ευρώ, αναθέτοντας σε εισπρακτικές εταιρίες τη λύση ενός μέρους από τον γόρδιο δεσμό της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών αποκάλυψε ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη βήμα της Βουλής, όταν απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη είπε ότι «οργανώνουμε τη συνεργασία μας με μεγάλες εισπρακτικές εταιρίες, οι οποίες εξειδικεύονται στην είσπραξη ιδιωτικών χρεών και τραπεζικών χρεών».

Ο κ.Βενιζέλος, μάλιστα, έκανε ακόμη ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι «χρειαζόμαστε όλους τους παράπλευρους μηχανισμούς και τους ιδιώτες και τις τράπεζες και τις εισπρακτικές εταιρίες και φυσικά μηχανισμούς, όπως η ΔΕΗ που λειτουργεί με μεγάλη αποτελεσματικότητα».

Η εμπλοκή ιδιωτών στο εγχείρημα είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών μελετάται εδώ και μήνες από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και μάλιστα, όπως λένε αρμόδιες πηγές, είναι θέμα εβδομάδων η ενεργοποίησή τους.

tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιδιώτες φοροεισπράκτορες εναντίον φοροδιαφυγής"

Στυγερή δολοφονία 22χρονης φοιτήτριας στην Καστοριά

Τη σκότωσε γιατί την…αγαπούσε


«Λυπάμαι και συγγνώμη… ό,τι έγινε πλέον δεν αλλάζει… σε αγάπησα… σε αγαπάω και θα συνεχίσω να σε αγαπάω Μάου μου!!!. Έναν ολόκληρο χρόνο  μαζί και από εδώ και πέρα για  πάντα ως την αιωνιότητα μαζί! Καλό ταξίδι και έρχομαι και εγώ  μαζί σου! Άλλωστε ένα χρόνο τώρα ποτέ δεν άφησε ο ένας τον άλλο μόνο του… Έρχομαι (Νιέχ-Νιέχ μου).

Τα παραπάνω λόγια  έγραψε στο λογαριασμό του στο facebook ο Στάθης Ευσταθίου, δράστης της άγριας δολοφονίας της 22χρονης φοιτήτριας Ανδριάνας Γαργικιώτη λίγα λεπτά αφού τη σκότωσε, καρφώνοντάς της τουλάχιστον δέκα φορές το κρητικό μαχαίρι που είχε στην καρδιά.

Ο δράστης στη  συνέχεια χτύπησε την κοπέλα και  με κατσαβίδι στο λαιμό ενώ  την πέταξε στη λίμνη της Καστοριάς.

Σύμφωνα με την αστυνομία  το έγκλημα έγινε μέσα στο αυτοκίνητο του δράστη, ο οποίος συνελήφθη στο Κιλκίς όταν η αστυνομία τον σταμάτησε τυχαία για έλεγχο, ίσως για υπερβολική ταχύτητα. Στο κάθισμα εντοπίστηκαν ίχνη από αίμα και τρίχες από μαλλιά.

Σύμφωνα με τον alphafm.gr ο δράστης ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του.

Οι αστυνομικοί  πήγαν στο σημείο που τους είχε υποδείξει ο δράστης ότι έγινε το έγκλημα και ανέσυραν από τα παγωμένα νερά της λίμνης της 22χρονη κοπέλα στο σώμα της οποίας ήταν καρφωμένα και το μαχαίρι και το κατσαβίδι.

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί πριν από ένα χρόνο μέσα από κοινούς γνωστούς. Η 22χρονη είχε φύγει από την Κέρκυρα όπου γεννήθηκε και σπούδαζε στην Καστοριά Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις. Σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντος του ζευγαριού ήταν δυο αγαπημένα μεταξύ τους παιδιά και όλοι μιλούσαν για ένα μεγάλο έρωτα. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ο Στάθης όπλισε το χέρι του και σκότωσε την αγαπημένη του Ανδριάνα.  

Διαβάστε το ρεπορτάζ από το alphafm.gr εδώ και εδώ








protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στυγερή δολοφονία 22χρονης φοιτήτριας στην Καστοριά"

"Έξοδος από το ευρώ και υποτίμηση δεν λύνουν τα προβλήματα της Ελλάδας"

Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και η επιστροφή σε ένα εθνικό νόμισμα που θα υποτιμηθεί δεν μπορεί να αποτελέσει τη «μαγική λύση» στα προβλήματα ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, σχολιάσει σε έκθεσή της η Credit Agricole, αντιθέτως ενέχει σοβαρούς κινδύνους τόσο για τη χώρα όσο και για την υπόλοιπη Ευρωζώνη.

Από την έναρξη της ελληνικής κρίσης στα τέλη του 2009 έχουν γίνει πολλές συγκρίσεις μεταξύ της σημερινής εικόνας της Ελλάδας και της εικόνας που εμφάνιζε η Αργεντινή προ δεκαετίας, σημειώνουν οι αναλυτές της CA. Η ευκολία με την οποία γίνονται αυτοί οι παραλληλισμοί οφείλεται στο γεγονός ότι και στις δύο περιπτώσεις ως πρώτιστο και μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται η ανταγωνιστικότητα, και στις δύο περιπτώσεις υπήρξαν δυσμενείς εξελίξεις που ανέδειξαν τις υπάρχουσες αδυναμίες (κρίσεις σε μία από σειρά αναδυόμενων οικονομικών στην περίπτωση της Αργεντινής, χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 στην περίπτωση της Ελλάδας), και στις δύο περιπτώσεις υπήρξε πρόβλημα υπερβολικού δημόσιου χρέους και επώδυνων προσαρμογών στην πραγματική οικονομία.

Όπως αναφέρει στην έκθεσή της η CA, οι ομοιότητες αυτές έχουν δώσει αφορμή σε πολλούς να διατυπώσουν προβλέψεις, ή ακόμα και συστάσεις, για μια θεραπεία-σοκ στην Ελλάδα που θα είναι αντίστοιχη με της Αργεντινής. Στην περίπτωση της Ελλάδας, αυτό σημαίνει έξοδο από το ευρώ, επιστροφή σε ένα υποτιμημένο εθνικό νόμισμα και χρεοκοπία.

Όμως η Ελλάδα για χρόνια συσσώρευε μεγάλα ελλείμματα στο εμπορικό ισοζύγιο, της τάξης του 16% του ΑΕΠ κατά μέσο όρο την περίοδο 2005-2009, κάτι που καταμαρτυρεί τις χρόνιες αδυναμίες της παραγωγικής δομής της χώρας. Το πρόβλημα μεγεθύνεται από την έλλειψη ανταγωνιστικότητας και οδηγεί τελικά όχι μόνο σε αδυναμία εξαγωγών, αλλά και ικανοποίησης των εγχώριων αναγκών, εξηγούν οι αναλυτές της CA. Ο τουρισμός, αν και αποτελεί τη βασική πηγή συναλλάγματος της χώρας, δεν επαρκεί για να εξισορροπήσει το ισοζύγιο, κι ως αποτέλεσμα το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών παραμένει στο 8%-10% του ΑΕΠ.

Ακόμα κι αν η Ελλάδα κήρυττε χρεοκοπία, η εξισορρόπηση αφενός θα γινόταν αδύνατη λόγω της διακοπής της εξωτερικής χρηματοδότησης, αφετέρου θα απαιτούσε μία εξωπραγματική πτώση στη ζήτηση για εισαγόμενα αγαθά, της τάξης του 30%. Η Αργεντινή δεν αντιμετώπισε τέτοιο πρόβλημα λόγω του εμπορικού της πλεονάσματος (2,7% του ΑΕΠ το 2001) και της άμεσης ανάκαμψης του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της, στο πλαίσιο μιας βαθιάς ύφεσης και παύσης πληρωμών του εξωτερικού χρέους.

Το επιχείρημα ότι ίσως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας μια δραστική (και προσωρινά καταστροφική) εξυγίανση παρουσιάζει την επιστροφή της χώρας σε ένα υποτιμημένο εθνικό νόμισμα ως μία ελκυστική επιλογή, απέναντι στην επιλογή που προσφέρεται σήμερα. Ήτοι, η χώρα να υποφέρει λιγότερο αλλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ένα σενάριο δηλαδή μακροπρόθεσμης προσαρμογής που θα συνδυάζει ύφεση, λιτότητα και εγχώριο αποπληθωρισμό. Όμως το παράδειγμα της Αργεντινής μπορεί να λειτουργήσει για την Ελλάδα μόνο αν θεωρήσουμε ότι η δεύτερη διαθέτει τις ίδιες δυνατότητες ανάκαμψης και ανάκτησης ανταγωνιστικότητας.

Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει, σημειώνει η Credit Agricole. Τόσο λόγω γεωγραφικής θέσης, όσο και λόγω της φύσης των ελληνικών εξαγωγών που, μεταξύ άλλων, απευθύνονται κυρίως σε ώριμες και πλήρως ανεπτυγμένες αγορές, οι οποίες δεν διαθέτουν προοπτικές υψηλής ανάπτυξης.

Με δεδομένο ότι η ναυτιλία αποτελεί μία υπεράκτια δραστηριότητα, οι ελπίδες της Ελλάδας στρέφονται κατά κύριο λόγο στον τουρισμό. Μία υποτίμηση θα έκανε πιο ανταγωνιστικές τις ελληνικές τιμές και πιθανότατα θα βοηθούσε ώστε η χώρα να ξανακερδίσει την χαμένη πελατεία, η οποία έχει στραφεί προς πιο φθηνούς προορισμούς όπως η Τουρκία, η Τυνησία και το Μαρόκο. Δεν αρκούν όμως μόνο οι χαμηλές τιμές. Θα πρέπει να προσαρμοστεί και η τουριστική υποδομή της χώρας σε μέγεθος και ποιότητα, με τρόπο που να επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος. Προσαρμογή αυτής της κλίμακας συνεπάγεται επενδύσεις και κεφάλαια που αποτελούν πολυτέλεια για τη χώρα.

Οι αναλυτές της CA καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η επιστροφή της Ελλάδας σε εθνικό νόμισμα και η υποτίμηση δεν προσφέρουν τις λύσεις που θα νομιμοποιούσαν την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, ακόμα και με κόστος μια προσωρινή κοινωνική κρίση. Αντίθετα, ενέχει κινδύνους σοβαρής αποσταθεροποίησης, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρωζώνη.

Η οικονομική και νομισματική ένωση έχει ενισχύσει τους δεσμούς στο εσωτερικό της με τέτοιο τρόπο, που αν και το ελληνικό πρόβλημα είναι σχετικά μικρό σε μέγεθος (2,1% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης και 4,5% του συνολικού χρέους της Ε.Ε.), παραμένει μεγάλο σε όρους πιθανών συνεπειών. Αν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ, τότε οι πιθανότητες θα ήταν πολύ υψηλές να δούμε επιδείνωση και σε άλλες χώρες και τραπεζικά συστήματα, ο κίνδυνος διάλυσης της Ευρωζώνης θα καθίστατο πραγματικός και οι συνέπειες από μια τέτοια εξέλιξη παραμένουν άγνωστες, αλλά σίγουρα θα ήταν καταστροφικές.

capital.gr
Διαβάστε Περισσότερα » ""Έξοδος από το ευρώ και υποτίμηση δεν λύνουν τα προβλήματα της Ελλάδας""

Απαγορευτικό για Κυκλάδες

Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προκαλούν οι θυελλώδεις άνεμοι έως και 9 μποφόρ που πνέουν στα πελάγη.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν αναχώρησαν το πρωί του Σαββάτου τα πλοία για Κυκλάδες, ενώ τα δελφίνια φθάνουν μέχρι την Αίγινα.

Κανονικά αναχωρούν τα κλειστού τύπου πλοία για τον Αργοσαρωνικό.

Από τη Ραφήνα, το πλοίο «Πηνελόπη» με προορισμό της Κυκλάδες έφτασε μέχρι την Άνδρο, ενώ από το Λαύριο δεν έγινε το πρωινό δρομολόγιο για Κέα και Κύθνο.

Κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Λευκίμμη-Ηγουμενίτσα.

skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγορευτικό για Κυκλάδες"

Ο Βενιζέλος "καίει" τις προσδοκίες για συμψηφισμό χρεών με το δημόσιο!

"Μπουρλότο" βάζει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στις προσδοκίες του επιχειρηματικού κόσμου ότι θα μπορέσει να συμψηφίσει τα χρέη που έχει απέναντι στις εφορίες με οφειλές του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις που σήμερα ξεπερνούν τα 7 δις ευρώ, εφαρμόζοντας το αντίστοιχο μέτρο όπως τον... συμφέρει.

Καθώς τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου στις επιχειρήσεις φτάνουν τα 7 δισ. ευρώ και παρότι ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «δεν μπορούμε να ζητάμε φορολογική συμμόρφωση μόνο εάν δεν έχουμε και εμείς εκπληρώσει τη δική μας υποχρέωση», ξεκαθάρισε ότι το κράτος θα πληρώνει όταν και εάν μπορεί!

Παρόλο που απαιτεί απαίτηση στο Μνημόνιο το κράτος να μην καθυστερεί να πληρώνει, ο κ.Βενιζέλος ανέφερε πως «οι συμψηφισμοί θα προωθούνται στα όρια της ταμειακής αντοχής του δημοσίου και στα όρια της εκπλήρωσης των δημοσιονομικών μας στόχων». Πέραν τούτων δηλαδή θα διακόπτονται, παρότι προβλέπεται!

Μπορούν να συμψηφισθούν με χρέη των επιχειρήσεων, μόνο οι οφειλές του στενού δημοσίου τομέα. Ό,τι χρωστά δηλαδή «το δημόσιο στενά, το νομικό πρόσωπο του δημοσίου και όχι άλλη οντότητα του δημόσιου τομέα» όπως ανέφερε. Αν λοιπόν κάποια επιχείρηση «έχει λαμβάνειν» (αλλά δεν λαμβάνει) από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (π.χ. ΟΤΑ, ασφαλιστικό Ταμείο, ΔΕΚΟ κλπ.) θα πρέπει να πληρώνει στο ακέραιο ό,τι της ζητά το κράτος, χωρίς να περιμένει πως θα τα συμψηφίζει με αυτά που περιμένει να εισπράξει από τον δημόσιο τομέα.

Τα χρέη του δημοσίου τα οποία μπορούν οι επιχειρήσεις να συμψηφίσουν, θα πρέπει να είναι τελεσίδικα, βεβαιωμένα και εκκαθαρισμένα. Παρότι ο νόμος 3943 ορίζει πως οποιαδήποτε «απαίτηση ενός οφειλέτη κατά του Δημοσίου αποδεικνύεται με τελεσίδικη δικαστική απόφαση ή με δημόσιο έγγραφο, συμψηφίζεται με τα βεβαιωμένα χρέη του προς το Δημόσιο», στην πράξη οι ιδιώτες πρέπει να περιμένουν μια ολόκληρη γραφειοκρατία ελέγχων και επικυρώσεων βεβαίωσης της οφειλής που έχει δημιουργηθεί (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Αρχή Πληρωμής κλπ.) με βασικό σκοπό να καθυστερεί τις πληρωμές –και δευτερευόντως να ελέγχει την σκοπιμότητα ή την ορθότητά τους.

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Βενιζέλος "καίει" τις προσδοκίες για συμψηφισμό χρεών με το δημόσιο!"

Βούλιαξε το πλωτό δέντρο της Θεσσαλονίκης

taxalia.blogspot.com
Πάει το πλωτό δέντρο της διοίκησης Μπουτάρη στο Θερμαϊκό.

Ο αέρας το πήρε και το πέταξε στην προβλήτα του λιμανιού, όπου σιγά σιγά βυθίζεται.
2-3 από τους αχινούς έχουν πέσει μέσα στη θάλασσα και οι υπόλοιποι που ήταν στοιχισμένοι, πλέον είναι σχεδόν «ξεχαρβαλωμένοι».
Κοινώς τέλος το δέντρο της Θεσσαλονίκης…

14:15
Η κατασκευάστρια εταιρία του πλωτού δέντρου, θα ξεκινήσει τις διαδικασίες ανάσυρσης του δέντρου έτσι ώστε να το επισκευάσει και μετά να ξαναστηθεί και να κοσμεί την παραλία.
Σύμφωνα με το Ράδιο Θεσσαλονίκη, που επικαλείται ανεπίσημη ενημέρωση, το πλωτό δέντρο είχε σχεδιαστεί για ανέμους μέχρι 7 μποφόρ. Όταν ενημερώθηκαν ότι οι άνεμοι θα ήταν μεγαλύτεροι, κρίθηκε επίφοβο να πέσει στη θάλασσα δύτης για να λύσει το δέντρο από τους κάβους και επιλέχθηκε μια "ελεγχόμενη καταστροφή" και η επισκευή του.
Αύριο αναμένεται η επίσημη ενημέρωση με σχετικό δελτίο τύπου από την εταιρία

spnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Βούλιαξε το πλωτό δέντρο της Θεσσαλονίκης"

Μία μέρα αποβολή στον μαθητή που μούντζωσε τους επισήμους

Είχε αποδώσει το παράσημο της ανοικτής παλάμης στους επισήμους κατά την ημέρα της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.

Τελικά, οι καθηγητές - μέλη του συλλόγου διδασκόντων στο 3ο - νυχτερινό - ΕΠΑΛ Λάρισας συνεδρίασαν χθες και αποφάσισαν την επιβολή ποινής μίας ημέρας αποβολής για τον μαθητή του σχολείου ο οποίος μούντζωσε τους επισήμους στην πρόσφατη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Λάρισα.

Οπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθερίας", στη χθεσινή συνεδρίαση του συλλόγου μετείχε και εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ η οποία εξαρχής - όπως και μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης του τόπου μας - είχε προσπαθήσει να δικαιολογήσει την ενέργεια του μαθητή, παιδί πολύτεκνης οικογένειας που εργάζεται παράλληλα ως οικοδόμος, τόσο για να ενισχύσει οικονομικά την οικογένειά του, όσο και για να καταφέρει να ολοκληρώσει τη βασική του - τουλάχιστο - εκπαίδευση.

Αξίζει πάντως να επισημανθεί οτι η απόφαση του συλλόγου διδασκόντων προσπαθεί εύλογα να κρατήσει ίσες αποστάσεις, τόσο από αυτούς που στηρίζουν τον μαθητή, όσο και από εκείνους που θεωρούν οτι ήταν μια ενέργεια που οι κανονισμοί λειτουργίας μιας σχολικής μονάδας την τιμωρούν.

Είναι χαρακτηριστικό οτι ο σύλλογος διδασκόντων μπορούσε να επιβάλλει μέχρι και 5νθήμερη αποβολή στον μαθητή.

e-volos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μία μέρα αποβολή στον μαθητή που μούντζωσε τους επισήμους"

Βροχή διαμαρτυριών για το πριμ στους υπαλλήλους της Βουλής

Εντονες διαμαρτυρίες από αγανακτισμένους πολίτες προκάλεσε η καθιέρωση κινήτρου επίτευξης στόχων (όπως και στον δημόσιο τομέα) για τους υπαλλήλους της Βουλής που αντικαθιστά το λεγόμενο 15ο και 16ο μισθό που λάμβαναν για το άνοιγμα και κλείσιμο των εργασιών του Κοινοβουλίου.

Το συγκεκριμένο «πριμ» θα δίδεται έπειτα από απόφαση του προέδρου του Κοινοβουλίου, ο οποίος θα το χορηγεί μετά τη λήξη κάθε Συνόδου λαμβάνοντας υπ' όψιν τον όγκο του κοινοβουλευτικού έργου, το ρυθμό διεκπεραίωσής του και την εξοικονόμηση πόρων κατά την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Κοινοβουλευτικές πηγές διευκρίνιζαν πάντως ότι όσοι από τους 1.250 και πλέον υπαλλήλους της Βουλής τύχουν αυτού του «προνομίου» δεν θα δουν τις μηνιαίες αποδοχές τους να αυξάνονται σημαντικά. Και αυτό γιατί, όπως υποστήριζαν οι ίδιοι, μεσοσταθμικά οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν περί τα 100 ευρώ μηνιαίως.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την εφαρμογή του Μνημονίου το σχετικό κονδύλι που αντιστοιχούσε στον 15ο και 16ο μισθό ανερχόταν στα 16.902.600 ευρώ.

Στη συνέχεια είχε υπάρξει μείωση κατά 30%, φορολόγηση και καταμερισμός σε έξι μηνιαίες δόσεις.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Βουλής για τη νέα χρονιά ο ίδιος κωδικός έχει μειωθεί κατά 2/3 και κυμαίνεται τώρα στα 5,1 εκατομμύρια ευρώ.

Σκοτεινό ωστόσο σημείο εξακολουθεί να παραμένει, παρά τις διευκρινίσεις, η «οροφή» τής συγκεκριμένης οικονομικής ενίσχυσης, αλλά και ο τρόπος επιλογής των υπαλλήλων που θα το δικαιούνται.

Σχετικές ενστάσεις είχαν διατυπώσει μάλιστα βουλευτές της Αριστεράς κάνοντας λόγο για επιλογές που δεν θα έχουν χαρακτήρα αξιοκρατικό, αλλά θα βασίζονται σε κομματικά κριτήρια.

Οι υπάλληλοι της Βουλής πρόκειται εξάλλου υποστούν περαιτέρω μείωση στις απολαβές τους από την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο και βαθμολόγιο.

enet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Βροχή διαμαρτυριών για το πριμ στους υπαλλήλους της Βουλής"

«Θερμή» υποδοχή του «Ιεράπετρα» στην Ικαρία

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους επιβάτες του πλοίου «Ιεράπετρα», καθώς κάτοικοι και φορείς που αντιδρούν στην αντικατάσταση του «Νήσος Μύκονος» (αποσύρθηκε για ετήσια συντήρηση), εμπόδισαν το πλοίο να «δέσει» το πρωί του Σαββάτου στον Εύδηλο και στον Άγιο Κήρυκο της Ικαρίας.

Το πλοίο κατευθύνεται προς Φούρνους και Σάμο. Μετά τους Φούρνους το δρομολόγιό του προβλέπει σταθμούς σε Καρλόβασι και Βαθύ, πριν ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής.

Έως αργά το απόγευμα της Παρασκευής δεκάδες μέλη των εν Αθήναις συλλόγων Ικαρίας και Φούρνων, καθώς και ναυτεργατικών σωματείων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντικατάσταση του «Νήσος Μύκονος» είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του καταπέλτη του 36 ετών πλοίου «Ιεράπετρα», με αποτέλεσμα το πλοίο να αποπλεύσει τελικά μετά τις 11 το βράδυ.

Οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς των νησιών που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις όλες τις τελευταίες ημέρες χαρακτηρίζουν το «Ιεράπετρα» ως υποψήφιο νέο «Σαμίνα».

skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Θερμή» υποδοχή του «Ιεράπετρα» στην Ικαρία"

Ραγκούσης "αδειάζει" Βενιζέλο: "Να εξηγήσει γιατί χρειαστήκαμε νέα μέτρα"!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, σχολίασε την κυβέρνηση Παπαδήμου, υποστηρίζοντας ότι είναι προσωρινή και ότι έχει επιφορτιστεί με έναν σκοπό: το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ο Γιάννης Ραγκούσης, υποστήριξε ότι οι εταίροι δεν θα δέχονταν να προχωρήσουν στη σύμβαση, εάν δεν είχε αποφασίσει η Ελλάδα τι θα πρέπει να κάνει το επόμενο χρονικό διάστημα. «Θα ζητηθεί να ληφθούν μέτρα άμεσα, ακόμη και μέσα στον Ιανουάριο».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το πώς η κυβέρνηση "κατάφερε" να πάρει και νέα μέτρα, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας απάντησε «Θέλω να ακούσω τον υπουργό Οικονομικών γιατί χρειαστήκαμε νέα μέτρα». Παράλληλα, δήλωσε ότι «το υπουργείο Οικονομικών ήταν από μόνο του μία κυβέρνηση»!

Ο Γιάννης Ραγκούσης υποστήριξε ότι η χώρα βούλιαξε στην ύφεση, διότι «δεν υπάρχει επενδυτής να επενδύσει, καταναλωτής να καταναλώσει και αποταμιευτής που να μην έχει σκεφτεί να πάρει τις καταθέσεις του. Η Ελλάδα έδινε έξω μία εντύπωση «ότι κοροϊδεύει».

Ο κ. Ραγκούσης ανέφερε επίσης, ότι ολοι οφείλουν να κάνουν τον απολογισμό τους. «Οποιοι μέσα στην κυβέρνηση, την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από την αντιπολίτευση καθυστέρησαν στην εφαρμογή όσων δεσμεύτηκε η χώρα, ευθύνονται που βούλιαξε χώρα στην ύφεση».

Επανέλαβε ότι προτεραιότητα έχει η δανειακή σύμβαση και μετά οι διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι όποιος δηλώσει υποψήφιος, αυτονόητα θα πρέπει να παραιτηθεί από την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Για το «λεφτά υπάρχουν», ο ΑΝΥΕΘΑ ανέφερε ότι από το στόμα του δεν θα ακουστεί ποτέ μία τέτοια φράση. «Αν ήμουν συμμέτοχος σε μία φράση, ήταν το αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», πρόσθεσε.

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ραγκούσης "αδειάζει" Βενιζέλο: "Να εξηγήσει γιατί χρειαστήκαμε νέα μέτρα"!"

ΣΟΚ στην ΠΑ: Έκοψαν το δώρο Χριστουγέννων στους πιλότους!

Τελικά η «θεόσταλτη» αυτή κυβέρνηση δεν έχει το Θεό της μένοντας στην ιστορία του νέο-ελληνικού κράτους όχι μόνο ως η πλέον κοινωνικά ανάλγητη αλλά πλέον και ως η πιο επικίνδυνη για την ίδια την εθνική ασφάλεια.

Όπως αναφέρει το YENED.blogspot.com έκπληκτο το προσωπικό της ΠΑ και ιδιαίτερα το ιπτάμενο, οι πιλότοι δηλαδή που πραγματοποιούν τις αναχαιτίσεις στο Αιγαίο ή σβήνουν τις πυρκαγιές στα δάση διαπίστωσαν σήμερα πως δεν πρόκειται να λάβουν δώρο Χριστουγέννων!

Αυτό διαπιστώθηκε με την παραλαβή του φακέλου μηνιαίας μισθοδοσίας –οι οποίοι αποστέλλονται αυτές τις ημέρες- φάκελοι οι οποίοι περιείχαν μια δυσάρεστη έκπληξη: Απουσίαζε το δώρο Χριστουγέννων.

Η δικαιολογία; Νόμος που εμπεριέχεται στο Μεσοπρόθεσμο ο οποίος ψηφίστηκε πριν από ένα μήνα περίπου και θέτει πλαφόν –κάτω από τις επιταγές της τρόικα- στις μηνιαίες απολαβές οι οποίες σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 2000 – κατ άλλες πηγές 3000 ευρώ- μηνιαίως.

Και μην σας ξεγελούν τα νούμερα γιατί πρόκειται περί μικτών αποδοχών!

Έτσι συμψηφίζοντας το πτητικό επίδομα των Ιπταμένων –το οποίο παρέχεται δύο φορές το χρόνο, έχει δηλαδή εξαμηνιαία βάση- με τις μικτές αποδοχές τους και διαιρούμενο δια του 12 κάποιοι κατάφεραν να βγάλουν τις αποδοχές τους κατά μέσο όρο μεγαλύτερες από το πλαφόν που προβλέπεται από το σχετικό νόμο και κατά συνέπεια να τους κόψουν το δώρο!

Και δεν είναι μόνο οι πιλότοι που επηρεάζονται από το «δώρο» της κυβέρνησης. Είναι και οι μηχανικοί της ΠΑ, οι άνθρωποι δηλαδή πολύ υπογράφουν για να φύγει με ασφάλεια ένα αεροσκάφος και να πραγματοποιήσει την αποστολή του καθώς και σε αυτούς δεν θα καταβληθεί το δώρο εφόσον ξεπερνούν το πλαφόν στις μικτές μηνιαίες αποδοχές.

Όταν κάποιοι ρώτησαν πότε θα πάρουν το πτητικό τους περίμενε και νέα σφαλιάρα καθώς ενδέχεται και αυτό να πέσει θύμα του νέου μισθολογίου οπότε να μην πάρουν ούτε το πτητικό το όποιο θυμίζουμε λογω του ότι τώρα υπολογίζουν οι ταμίες πως θα το πάρουν οι πιλότοι οδηγεί στην κατάργηση του δώρου!!!
Νομίζουμε ότι τα σχόλια πια περιττεύουν με την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, έτσι όπως διαμορφώνεται στις ΕΔ και δη και ένα από τα πλέον νευραλγικά κομμάτια αυτών της ΠΑ.

Και πότε διαλέγει η κυβέρνηση αυτή, να περικόψει το δώρο στους Ιπταμένους και μηχανικούς της ΠΑ;

Σε μια εποχή που η Τουρκία νιώθει υπερδύναμη, σε μια στιγμή που ο υπουργός Εξωτερικών Σ.Δήμας μιλά ότι η ΑΟΖ είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης, σε μια περίοδο που η κατάσταση στην ΝΑ Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή είναι κρίσιμη, σε μια συγκυρία όπου η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι αυτή που είναι και υπάρχει άμεση η ανάγκη για την εξεύρεση νέων τρόπων αύξησης του εθνικού εισοδήματος. Και ποιοι είναι αυτοί;

Οι φυσικοί της πόροι. Φυσικούς πόρους που απαγορεύει πρακτικά την εκμετάλλευσή τους η Τουρκία!

Για πιο λόγω άλλωστε δεν έχει γίνει η ανακήρυξη της ΑΟΖ; Γιατί δεν είμαστε έτοιμοι ή γιατί φοβούμαστε την οργή της Υψηλής Πύλης –κάτι που δεν φοβήθηκε να κάνει η Κύπρος!

Και πως θα γίνουν όλα αυτά, χωρίς ισχυρή αποτρεπτική παρουσία, τη στιγμή που πετσοκόβουν μισθούς και καταργούν δώρα από αυτούς που θα κληθούν να ανακόψουν αυτή την τουρκική επιθετικότητα;

Μήπως θα μπουν στα πιλοτήρια οι γραφειοκράτες των Αθηνών ή και των Βρυξελών για να προασπίσουν τα εθνικά συμφέροντα;

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΟΚ στην ΠΑ: Έκοψαν το δώρο Χριστουγέννων στους πιλότους!"

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός λιτότητας στην Κύπρο

Υπολογίζουν να περιορίσουν το έλλειμμα στο 2,5% του ΑΕΠ

Με σημαντικές αλλαγές που υπολογίζεται ότι περικόπτουν ή δεσμεύουν γύρω στο 5% των συνολικών κρατικών δαπανών εγκρίθηκε από την Κυπριακή Βουλή κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του 2012.

Υπέρ του προϋπολογισμού ψήφισαν οι τριάντα παρόντες βουλευτές του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ. Κατά του προϋπολογισμού ψήφισαν οι 17 παρόντες βουλευτές του ΔΗΣΥ, ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης, ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας.

Σύμφωνα με μέλη της Επιτροπής Οικονομικών, που συζήτησε σε έκτακτη συνεδρία τις τροπολογίες, το ύψος των περικοπών φθάνει τα 260 εκ ευρώ. Η βουλή δέσμευσε επίσης κονδύλια που υπολογίζεται ότι φθάνουν τα 80 εκ ευρώ.

Είναι η πρώτη φορά που η Βουλή επιφέρει τόσο πολλές αλλαγές στον προϋπολογισμό, που καταθέτει η εκτελεστική εξουσία, «τεστάροντας» τα όρια της νομοθετικής εξουσίας, αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας της κρατικής μηχανής.

Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι με τον προϋπολογισμό που κατέθεσε και τα μέτρα που ψηφίστηκαν από την Βουλή το έλλειμμα θα περιοριστεί κοντά στο 2,5% του ΑΕΠ.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός λιτότητας στην Κύπρο"

Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις για την τροπολογία του Μ. Παπαϊωάννου

Αναφορικά με τη απόλυση υπό όρους περίπου 1.500 μικροπαραβατών

Θετική αποδοχή τόσο από τους ίδιους τους κρατούμενους και τους υπεύθυνους των φυλακών όσο και από δικαστικούς κύκλους συγκεντρώνει η τροπολογία που φέρνει σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και αφορά στην απόλυση υπό όρους περίπου 1.500 μικροπαραβατών.

Σκοπός της τροπολογίας «είναι να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα του υπερπληθυσμού στις φυλακές, ώστε να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους κρατούμενους», εξηγούσαν πηγές μέσα από τις φυλακές τονίζοντας ότι «η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο», γεγονός που επέβαλε άμεσα τη λήψη μέτρων αποσυμφόρησης.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ανώτερα στελέχη των φυλακών «η κοινωνία δεν κινδυνεύει από την απόλυση κρατουμένων ελάχιστους μήνες πριν από την κανονική αποφυλάκιση τους. Αντίθετα ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος έντονης αντίδρασης των κρατούμενων που στοιβάζονται στα κελιά. Οι εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να επιφέρουν δυσμενείς συνέπειες, που θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε δύσκολη θέση τις αρχές ασφαλείας».

Σύμφωνα με την τροπολογία κρατούμενοι οι οποίοι εκτίουν ποινή που δεν υπερβαίνει τα 10 χρόνια απολύονται ως εξής:

Εάν η ποινή έχει διάρκεια έως 3 χρόνια, απολύονται εφόσον έχει εκτιθεί το 1/10 της ποινής.

Για ποινές άνω των 3 χρόνων και έως 5 χρόνια, εφόσον έχει εκτιθεί το 1/5 της ποινής.

Για ποινές μεγαλύτερες των 5 χρόνων και έως 10 χρόνια, εφόσον έχει εκτιθεί το 1/3 της ποινής.

Η απόλυση γίνεται υπό τον όρο ότι μέσα στην επόμενη τριετία οι απολυθέντες δεν θα τελέσουν νέο αδίκημα. Σε αντίθετη περίπτωση θα εκτίσουν σωρευτικά τη νέα ποινή μαζί με την παλαιότερη για την οποία απολύθηκαν.

Η μόνη εξαίρεση από τις παραπάνω ευεργετικές διατάξεις αφορά στους καταδικασθέντες για παράβαση: α) του ν. 1608/1950, περί καταχραστών του δημοσίου, β) του ν. 1882/1990, για τα χρέη προς το Δημόσιο, γ) του ν. 2523/1997, για οποιοδήποτε αδίκημα περί την φορολογία και την φοροδιαφυγή και δ) των άρθρων 187 και 187 Α του Ποινικού Κώδικα, για την εγκληματική και τρομοκρατική οργάνωση.


newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις για την τροπολογία του Μ. Παπαϊωάννου"

Επιστολή Γκρούεφσκι στον Σαμαρά για συνάντηση

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με την οποία τον προσκαλεί σε συνάντηση.

Ο κ. Γκρούεφσκι, στην αρχή της επιστολής του, η οποία δόθηκε το απόγευμα στη δημοσιότητα από το γραφείο του, επισημαίνει προς τον κ. Σαμαρά ότι «η ενσωμάτωση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στις ευρωατλαντικές δομές έχει ιδιαίτερη σημασία για την μακεδονική κυβέρνηση και για τους πολίτες της χώρας μου».

«Επίσης, ιδιαίτερη σημασία για εμάς», αναφέρει ακόμη ο κ. Γκρούεφσκι, «αποτελεί η συνεπής τήρηση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, καθώς και η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας, με τη χώρα σας.

Η πρόοδος μίας χώρας της περιοχής αναφορικά με την ενσωμάτωση της στις ευρωαατλαντικές δομές θα έχει ιδιαίτερη σημασία για τη σταθερότητα, την ευημερία και την ώθηση της περιοχής στο σύνολο της».

«Αφορμή για την επιστολή μου αυτή προς εσάς, αποτέλεσαν οι ανακριβείς φήμες που εμφανίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε μερίδα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, ότι δήθεν δεν υπήρξε πρόσκληση ή προσπάθεια για συνάντηση με εσάς, στη διάρκεια του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιήθηκε στη Μασσαλία», αναφέρει ο κ. Γκρούεφσκι και καταλήγει:

«Δράττομαι της ευκαιρίας να εκφράσω την αίσθηση ότι ίσως πρόκειται για λάθος ή για σύγχυση αυτού που διέδωσε την ανακριβή αυτή τοποθέτηση προς τα ελληνικά ΜΜΕ, και για άλλη μια φορά σας εκφράζω το ενδιαφέρον μου για την πραγματοποίηση συνάντησης.

Ως εκ τούτου, θα ήθελα με την επιστολή αυτή, και προς το συμφέρον της ενδυνάμωσης του διαλόγου μεταξύ των χωρών μας, να σας προσκαλέσω σε συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, σε χρόνο και τόπο που εσείς θα επιλέξετε. Με τον τρόπο αυτό νομίζω ότι θα μπορούσε να υλοποιηθεί η δέσμευση για τη συνέχιση του διαλόγου επί ουσιαστικών θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος και παράλληλα θα ήταν δυνατόν να συμβάλουμε στις προσδοκίες για κοινή ευημερία και στην οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης.

Για άλλη μια φορά τονίζω ότι αφήνω στην δική σας ευχέρεια να ορίσετε τον τόπο και το χρόνο της συνάντησης»

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή Γκρούεφσκι στον Σαμαρά για συνάντηση"

Αγριεύουν τα πράγματα: τηλεδιάσκεψη με σενάριο την εγκατάλειψη του ευρώ!

Τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα η Διεθνής Ένωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) για να συζητήσουν τι θα συμβεί με τα παράγωγα που είναι αποτιμημένα σε ευρώ στην περίπτωση που μια ή περισσότερες χώρες εγκαταλείψουν το ενιαίο νόμισμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswires, το οποίο επικαλείται σχετικό υπόμνημα!
Στο εν λόγω υπόμνημα με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου που έχει στην κατοχή του το DJ, η διεθνής ένωση αναφέρει ότι θεωρεί απίθανη την διάσπαση του ευρώ, ωστόσο σημειώνει ότι πολλά μέλη της έχουν έρθει σε επαφή μαζί της λόγω των έντονων ανησυχιών για μια τέτοια έκβαση.
«Οι ενδεχόμενες συνέπειες διάσπασης του ευρώ είναι ουσιαστικές και οι ανησυχίες για τις πιθανές επιπτώσεις στα παράγωγα είναι καθοριστικής σημασίας για την αγορά παραγώγων», αναφέρεται.
Επιπλέον στο ίδιο υπόμνημα, η ISDA αναφέρει πως πολλές χώρες έχουν ήδη ετοιμάσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο διάλυσης της ευρωζώνης, ενώ οι εποπτικές αρχές έχουν ζητήσει ήδη από ορισμένες τράπεζες να δώσουν αναφορά ως προς την προετοιμασία έκτακτου σχεδίου. Σημειώνεται ότι η ISDA έχει περισσότερα από 820 μέλη σε 57 χώρες.
«Η ISDA θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 3 μ.μ. ώρα Λονδίνου για να εξετάσει πιθανά σενάρια και να συζητήσει πως θα μπορούσε ο τομέας να ανταποκριθεί σε κάθε ένα από αυτά», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ένωσης.

star.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγριεύουν τα πράγματα: τηλεδιάσκεψη με σενάριο την εγκατάλειψη του ευρώ!"

Ευρωδιαβατήριο για δουλειά στο εξωτερικό

Ολοένα και περισσότεροι Ελληνες συμπληρώνουν τον φάκελο Europass

Ολοκαι περισσότεροι Ελληνες συμπληρώνουν τον τελευταίο καιρό το Επαγγελματικό Ευρωδιαβατήριο, με την ελπίδα να ξεφύγουν από την Ελλάδα της κρίσης βρίσκοντας εργασιακή διέξοδο στο εξωτερικό. Η συμμετοχή των πολιτών στο Europass εμφανίζει μεγάλη αύξηση, με περισσότερες από 190.000 επισκέψεις στον σχετικό ιστότοπο (http: //europass.cedefop.europa.eu/el/home) εφέτος.
Το Europass είναι ουσιαστικά ένας φάκελος προσόντων, τυποποιημένος με την ίδια δομή για όλη την Ευρώπη, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στον ξένο εργοδότη να κάνει σύγκριση των τυπικών και των πραγματικών προσόντων ενός υποψηφίου για πρόσληψη, ώστε να μπορεί να επιλέγει εύκολα αυτόν που έχει τα κατάλληλα προσόντα για τη συγκεκριμένη δουλειά.
Οπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου σε χθεσινή εκδήλωση για τη χρησιμότητα του Europass, ο αριθμός των νέων που έχουν καταθέσει τα στοιχεία τους αυξήθηκε πολύ. «Αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες, ακόμα και σε εκείνες που δεν έχουν το σοβαρό πρόβλημα ανεργίας που έχουμε εμείς».
Αξιοσημείωτη είναι η μεγάλη αύξηση των ελλήνων πολιτών που συμπληρώνουν το βιογραφικό τους διαδικτυακά μέσω του Cedefop Europass CV. Ενδεικτικά, από τον Αύγουστο μέχρι τον Νοέμβριο εφέτος προστέθηκαν 30.000 βιογραφικά ανεβάζοντας σε 89.300 τον συνολικό αριθμό, με πρόβλεψη μέχρι το τέλος του χρόνου να ξεπεράσουν τα 100.000. Καθώς ο αντίστοιχος συνολικός αριθμός συμπληρωμένων Europass βιογραφικών στη χώρα μας για το 2010 ανήλθε στα 46.399 CV, παρατηρείται υπερδιπλασιασμός της τάσης των Ελλήνων για κινητικότητα.
Ο φάκελος Europass, που μπορεί να συνταχθεί από τον κάθε ενδιαφερόμενο στο Ιντερνετ (http: //europass.eoppep.gr) αποτελείται από πέντε επιμέρους έγγραφα περιγραφής των προσόντων, γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων, που έχει αποκτήσει ο κάτοχός του κατά την εκπαιδευτική και εργασιακή πορεία του. Ετσι, μπορεί να προβάλει τα επαγγελματικά προσόντα και τις δεξιότητές του.

Τα έγγραφα του φακέλου εξειδικεύονται ως εξής:
- Βιογραφικό Σημείωμα (CV)
- Διαβατήριο Γλωσσών (LP) που γνωρίζει ο κάτοχος
- Κινητικότητα (Mobility), δηλαδή τυχόν επαγγελματικά ή σπουδαστικά ταξίδια που έχει κάνει
- Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού (CS), έγγραφο που περιγράφει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει οι κάτοχοι πιστοποιητικών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.
- Παράρτημα Διπλώματος (DS), το οποίο δεν υποκαθιστά το πτυχίο, όμως είναι πολύ χρήσιμο καθώς εξηγεί λ.χ. ότι ένας αγιογράφος που σπούδασε στην Ελλάδα, έχει εξειδικευθεί και σε προγράμματα σχεδιασμού σε υπολογιστές, πέρα από την τέχνη του.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωδιαβατήριο για δουλειά στο εξωτερικό"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news