facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΕ ..ΟΓΚΟ !!!!!

Πώς είναι 114,5 Τρισεκατομμύρια Δολάρια... (το σύνολο των χρεών στην Αμερική) ;;;;;;


Δείτε παρακάτω πως είναι σε όγκο μετρητά μέχρι 114,5 τρις δολάρια.


100 Δολάρια



Δέκα Χιλιάδες Δολάρια ( Ο μέσος ετήσιος μισθός στην Γη)

Ένα Εκατομμύριο δολάρια (δεν είναι τόσο μεγάλο σε όγκο, ο μέσος άνθρωπος στη Γη τα κερδίζει σε 92 χρόνια δουλειάς)   


Εκατό Εκατομμύρια Δολάρια (Αρκετά για όλους, Χωράνε σε μια συνηθισμένη παλέτα φορτίων)


Ένα δισεκατομμύριο δολάρια (Θα χρειαστείτε βοήθεια, αν κλέψετε την τράπεζα, τα πράγματα σοβαρεύουν)


Ένα τρισεκατομμύριο δολάρια (Αυτές είναι διπλές παλέτες η μία επάνω στην άλλη, θα χρειαστείτε πολλά φορτηγά για να τα μεταφέρετε. Αν ξοδεύατε ένα εκατομμύριο ανά ημέρα από την γέννηση του Χριστού μέχρι σήμερα δεν θα είχατε ξοδέψει 1τρισεκατομύριο, αλλά περίπου 700 δισεκατομμύρια.) 


Δείτε πάλι το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια σε σύγκριση με ένα Αμερικάνικο και με ένα Ευρωπαικό γήπεδο. Μαζί με ένα Boeing 747-400 που μέχρι πρόσφατα ήταν το μεγαλύτερο επιβατικό αεροπλάνο στον κόσμο. 


Δεκαπέντε τρισεκατομμύρια δολάρια, όσα θα είναι τα χρέη σε πιστωτικές κάρτες στην Αμερική μέχρι τα χριστούγεννα του 2011.


114,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, το σύνολο των χρεών στην Αμερική. (Ο όγκος των χαρτονομισμάτων των 100 δολαρίων είναι ψηλότερος από τους δίδυμους πύργους της Ν. Υόρκης και το  Empire State Building ,  κάπου εκεί θα δείτε και το άγαλμα της ελευθερίας.)




Υ.Γ. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ ΣΕ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ 20 Ή ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΔΟΛΑΡΙΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Διαβάστε Περισσότερα » "ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΕ ..ΟΓΚΟ !!!!!"

Αμερικανός αποκάλεσε τα Σκόπια "Μακεδονία" μέσα στη Βουλή

Να τινάξει στον αέρα την συνεδρίαση της επιτροπής δημόσιας διοίκησης του ελληνικού κοινοβουλίου επιχείρησε ο αμερικάνος σύμβουλος της παγκόσμιας τράπεζας Γκάρι Ριντ αποκαλώντας τα Σκόπια «Μακεδονία».

Αναλυτικά ο κύριος Ρίντ είχε κλιθεί από τα μέλη της επιτροπής προκειμένου να μιλήσει «για ένα νέο μοντέλο διοίκησης» κατά την διάρκεια όμως της τοποθέτησης του υπέπεσε σε ένα σοβαρότατο λάθος που ξεπερνά τα όρια της πρόκλησης καθώς δεν είναι μόνο ότι αποκάλεσε την Π. Γ. Δ. Μ. ως Μακεδονία αλλά ότι το έκανε μέσα στην καρδία του κοινοβουλίου.

Όπως ήταν φυσικό το γεγονός αυτό προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση των βουλευτών, πρώτοι οι Θανάσης Πλεύρης και Ηλίας Πολλατίδης μίλησαν για πρόκληση άνευ προηγουμένου ενώ ο κύριος Γρηγόρης Αποστολάκος σε αυστηρό ύφος είπε ότι «οφείλατε να γνωρίζατε ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει με το όνομα αυτό την συγκεκριμένη χώρα».

Ο αμερικανός σύμβουλος κατάλαβε από πρώτο χέρι τη σημασία του Μακεδονικού για την Ελλάδα και αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αμερικανός αποκάλεσε τα Σκόπια "Μακεδονία" μέσα στη Βουλή"

Στις 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί στους επιδοτούμενους ανέργους το δώρο των Χριστουγέννων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Την ίδια μέρα θα προπληρωθούν, τα επιδόματα ανεργίας και τα επιδόματα για τους μακροχρόνιους ανέργους, τα οποία καταβάλλονται κανονικά από τις 21 Δεκεμβρίου 2011 μέχρι και την 1η Ιανουαρίου του 2012.
Στις 21 Δεκεμβρίου επίσης, θα καταβληθεί και το δώρο Χριστουγέννων των δικαιούχων της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
Ο ΟΑΕΔ, ενημερώνει τους δικαιούχους ότι δεν απαιτείται η προσέλευσή τους στις Υπηρεσίες του Οργανισμού, καθόσον οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ"

Στο επίκεντρο τα θέματα ενέργειας, ΑΟΖ και αερίου

Σύσφιξη σχέσεων με το Ισραήλ προωθεί ο Αντώνης Σαμαράς

Οι συζητήσεις που είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ σε ανώτατο πολιτειακό και πολιτικό επίπεδο, διεξήχθησαν σε πολύ θερμό κλίμα.

Εξετάστηκαν, ανάμεσα στα άλλα, θέματα που αφορούν στην ΑΟΖ, στην ενέργεια και το φυσικό αέριο, καθώς και οι δυνατότητες αύξησης των επενδύσεων στην Ελλάδα και ενίσχυσης του Τουρισμού.

Επισημάνθηκε, επίσης, η καλή συνεργασία Ελλάδος- Ισραήλ και έγινε ενδελεχής ανάλυση σε θέματα που αφορούν τη γεωστρατηγική στην ευρύτερη περιοχή, την τρέχουσα κατάσταση και τις ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, «σε μια στιγμή μεγάλης δοκιμασίας για τον Ελληνικό λαό, βρίσκομαι εδώ και παίρνω πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τη χώρα.

Μιλάω για οικονομική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα: Ενέργεια, ΑΟΖ, Τουρισμό, Γεωργία, αναφέρομαι και σε αμυντική συνεργασία, αλλά, βεβαίως, και στην προσέλκυση ισραηλινών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Στόχος μας είναι μια –όχι ευκαιριακή- αλλά μακροπρόθεσμη και στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία των δύο χωρών μας.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος, γιατί οι συνομιλίες μου εδώ είναι ουσιαστικές και θα αποδώσουν».

Σημειώνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε, σήμερα το πρωί, το Μνημείο του Ολοκαυτώματος και υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, στον οποίο και δώρισε αντίγραφο εκθέματος του Μουσείου της Ακρόπολης, που συμβολίζει τη συνεργασία και τη φιλία.

Αμέσως μετά, ο κ. Αντώνης Σαμαράς παρακάθισε σε γεύμα, που παρέθεσε προς τιμήν του ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Dany Ayalon.

Στη συνέχεια, ο κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και προσκύνησε στον Πανάγιο Τάφο.

Στη συζήτηση που είχε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο υπογράμμισε τη στήριξη της Ελλάδας προς το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο.

Αυτή την ώρα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρακάθεται σε δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών, Avigdor Liberman.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο επίκεντρο τα θέματα ενέργειας, ΑΟΖ και αερίου"

Θα κόβουν την σύνταξη σε όσους παρακάμπτουν την εφεδρεία

Θύελλα προκαλεί απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη από την οποία προκύπτει ότι εάν δημόσιος υπάλληλος πληροί τους όρους του νόμου για να μπει σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν μπει τελικά, όταν έρθει η ώρα να βγει στη σύνταξη το ΓΛΚ θα «κόψει» από αυτήν τα ποσά που εισέπραξε κατά τη διάρκεια όπου κανονικά θα έπρεπε να είχε τεθεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα! 

Αναλυτικά, στην εγκύκλιο Σαχινίδη αναφέρεται:
1.Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 60 του Π.Δ. 169/2007 (κώδικας Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων), σε περίπτωση που υπάλληλος αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης και έχει εισπράξει όταν ήταν στην ενέργεια αποδοχές που δεν δικαιούται, τα ποσά που καταβλήθηκαν χωρίς να οφείλονται παρακρατούνται συμψηφιστικά με δόσεις από τη σύνταξή του ή από τη σύνταξη των μελών της οικογένειάς του σε περίπτωση μεταβίβασης της σύνταξης σε αυτά. Η παρακράτηση γίνεται με πράξη του αρμόδιου Διευθυντή Συντάξεων ύστερα από σχετική βεβαίωση του εκκαθαριστή αποδοχών για το ποσό που καταβλήθηκε επιπλέον. Το ποσό που παρακρατείται κάθε μήνα δεν μπορεί να υπερβεί το 1/4 της σύνταξης που καταβάλλεται.

2. Κατόπιν των ανωτέρω, αυτονόητο είναι ότι, εάν υπάλληλος, παρότι πληροί τις προϋποθέσεις του άρθρου 33 του ν. 4024/2011, δεν τεθεί για οποιονδήποτε λόγο σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, η Υπηρεσία μας κατά τη συνταξιοδότησή του θα διενεργήσει αυτεπάγγελτα τον ανωτέρω έλεγχο και θα προβεί, σε συνεννόηση με τον εκκαθαριστή αποδοχών της Υπηρεσίας του, σε παρακράτηση από τη σύνταξή του των αχρεωστήτως εισπραχθέντων ποσών κατά τη διάρκεια που ο υπάλληλος αυτός έπρεπε να τελεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.

3. Για τις ανάγκες εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4024/2011 και μόνο, ως «πραγματική συντάξιμη δημόσια υπηρεσία» νοείται:

α) η υπηρεσία που έχει παρασχεθεί στο Δημόσιο ή ΝΠΔΔ ή σε ΟΤΑ (α’ και β’ βαθμού) με οποιαδήποτε σχέση εργασίας καθώς και η υπηρεσία που αναγνωρίζεται ως πραγματική δημόσια, με βάση ειδικές διατάξεις (άρθρο 155 παρ. 4 του Υ. Κ.).

β) η υπηρεσία που έχει διανυθεί στον ιδιωτικό ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η οποία έχει ληφθεί υπόψη για τη μισθολογική εξέλιξη του υπαλλήλου και είναι συντάξιμη (μπορεί δηλαδή να αξιοποιηθεί ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά είτε με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης είτε εφόσον πρόκειται για υπηρεσία που έχει διανυθεί με ασφάλιση σε χώρα-μέλος της Ε.Ε., με την εφαρμογή των Κοινοτικών Κανονισμών).

Επισημάνσεις:
α. Προκειμένου για υπαλλήλους που έχουν επαναπατριστεί από πρώην «ανατολικές χώρες», μη μέλη της Ε.Ε., από την προϋπηρεσία τους σε αυτές, η οποία έχει αναγνωριστεί για τη μισθολογική τους εξέλιξη, θα ληφθεί υπόψη μόνο εκείνη που τυχόν έχει μεταφερθεί (ως χρόνος ασφάλισης) σε ασφαλιστικό φορέα της χώρας και θα αξιοποιηθεί ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά με τις διατάξεις της «διαδοχικής ασφάλισης».

β. Στις προαναφερόμενες υπηρεσίες της περ. β’ δεν περιλαμβάνεται η προϋπηρεσία που αναγνωρίζεται ως συντάξιμη με τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 1405/1983 (δηλαδή με την καταβολή συμπληρωματικής εισφοράς εξαγοράς).
Διαβάστε Περισσότερα » "Θα κόβουν την σύνταξη σε όσους παρακάμπτουν την εφεδρεία"

Αστυνομικό μπλόκο στα ΑμεΑ


Φωτογραφίες από τη σημερινή διαμαρτυρία στο κέντρο

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα άτομα με αναπηρία και οι συγγενείς τους, ενώ προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας.

Στόχος των διαδηλωτών ήταν να φθάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο όταν έφτασαν στο Σύνταγμα, η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να συνεχίσουν προς τον προορισμό τους, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικροένταση.

Τα ΑμεΑ συγκεντρώθηκαν στις 11 στην πλατεία Ομονοίας, ζητώντας την εξαίρεσή τους από σειρά μέτρων λιτότητας (καταβολή ειδικού τέλους ακινήτων, περικόπες συντάξεων και επιδομάτών κ.ά.).















newsbeast.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομικό μπλόκο στα ΑμεΑ"

PSI: Ζητούν την "ψυχή" μας οι δανειστές - Θέλουν αλλαγή νομίσματος χρέους!

Πλήρες αδιέξοδο καταγράφεται την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές στις διαπραγματεύσεις μεταξύ δημοσίου και δανειστών για την αναδιάρθρωση του χρέους με "κούρεμα" της ονομαστικής αξίας των ομολόγων κατά 50%. Κατ'αρχήν οι τραπεζίτες επιμένουν ότι η ανταλλαγή τους με νέα ομόλογα θα πρέπει να διέπεται από το αγγλικό δίκαιο που σημαίνει ότι το χρέος δεν θα πληρωθεί με "εθνικό νόμισμα", αλλά οπωσδήποτε με ευρώ!

Δηλαδή ζητούν να αλλάξουμε την μορφή του χρεόυς και να δεθούμε με ένα τεράστιο χρέος σε ευρώ, το οποίο χρέος σήμερα είναι στο μεγαλύτερο μέρος του σε δραχμές από το δανειστήκαμε πριν από το 2002. Γίνεται εύκολα αντιληπτό το πόσο επαχθές θα είναι να το μετατρέψουμε σε ευρώ. Για καλό (εντος ευρωζώνης) και κακό (εκτός ευρωζώνης) πρέπει να χρωστάμε σε εθνικό νόμισμα. Σημειώνεται ότι ο Λ.Παπαδήμος πρόσφατα δήλωσε ότι η σύμβαση δεν θα γίνει με το αγγλικό δίκαιο.

Από εκεί και πέρα δεν είναι σαφές αν εξακολουθεί να ισχύει η πρόταση για καταβολή μετρητών ίση με το 15% των ομολόγων και έκδοση νέων ομολόγων ίση με το 35%.

Το δημόσιο επιμένει σε επιτόκιο 4,5% και η απόσταση είναι πολύ μεγάλη με τους τραπεζίτες να δέχονται το 6% το οποίο είναι σαφώς βελτιωμένο από το 8% που ζητούσαν αρχικά, αλλά και πάλι είναι πολύ μακριά από το 4,5%.

Κατά τους τραπεζίτες η εφαρμογή του PSI με τους όρους που βάζει στο τραπέζι το δημόσιο σημαίνει για τις τράπεζες κεφαλαιακές ζημίες που κυμαίνονται από 65% μέχρι 80%. Σ’ αυτή την περίπτωση οι τράπεζες τουλάχιστον σ’ αυτή τη φάση της διαπραγμάτευσης ούτε καν συζητούν την εθελοντική τους συμμετοχή σ’ ένα πρόγραμμα που θεωρούν «καταδικαστικό».

Επίσης ζητούν να εγγυηθεί το EFSF τα νέα κουπόνια! Δηλαδή ένα είδος "ευρωομολόγου" ειδιοκά για την Ελλάδα! Κάτι που δεν αφορά την Ελλάδα, αλλά είναι 100% απορριπτικό από τους γαλλογερμανούς.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το δημόσιο εξετάζει επίσης να συμπεριλάβει στους όρους της συμφωνίας τα CACS. Πρόκειται για τις ρήτρες συλλογικής δράσης που καθιστούν από εθελοντική σε υποχρεωτική, τη συμμετοχή όσων δεν προσέλθουν εθελοντικά, υπό την προϋπόθεση ότι η συμμετοχή όσων ιδιωτών συμφωνήσουν θα ξεπερνά το 60% - 65%, ποσοστό που κρίνεται επαρκές για την ενεργοποίηση της ρήτρας αυτής χωρίς η υποχρεωτική συμμετοχή του 20% - 25% να θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός.

Έχοντας "στο χέρι", η ελληνική κυβέρνηση, το 30-35% περίπου από τα ομόλογα που βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους (τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία) και υπολογίζοντας ότι θα μαζέψει άλλο ένα ποσοστό περί το 25-30% από την ευρωπαϊκή αγορά που θα πιεστούν από τις κυβερνήσεις τους, θα φτάσει κατ'ελάχιστον στο 60%. Εκεί μπορεί να λειτουργήσει εκβιαστικά το CACS.

Από την πλευρά των τραπεζών, εκτιμούν ότι το θέμα ενσωμάτωσης των CACS τίθεται «εκβιαστικά» στο τραπέζι ως μέσο πίεσης από την πλευρά του δημοσίου και απλά δεν το δέχονται

Τώρα, τι σημαίνουν όλα αυτά: Κατ'αρχήν αποκλείεται να βρεθεί λύση μέσα στην χρονιά. Νταλάρας και σία, αποχωρούν στο τέλος της εβδομάδας. Αλλά και πολύ δύσκολα γενικότερα θα βρεθεί συνολικά λύση για ποσοστό πάνω από το 60%. Κανείς από τους τραπεζίτες δεν θέλει το PSI και κανείς από τις τράπεζες δεν κινδυνεύει πραγματικά από μια πτώχευση της Ελλάδας. Προτιμούν να μείνουν οι απαιτήσεις τους έντοκα στο 100%.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα βοηθηθούν από τις κυβερνήσες τους, οι εκτός Ε.Ε. έχουν ήδη παίξει μεγάλα ποσά υπέρ της πτώχευσης της χώρας ή έχουν ασφαλίσει τις απώλειές τους. Πρακτικά οι μοναδικοί που ενδιαφέρονται να μην πτωχεύσει η χώρα είναι οι ασφαλιστικές των CDS και αυτοί που έχουν κόψει κουπόνια στοιχήματος με την πτώχευση της χώρας. Αλλά είναι πολύ λίγοι...

Aν αποτύχει το PSI, κάτι πιθανότερο σήμερα από το αντίθετο, όλα είναι ανοιχτά. Ακόμα και το τέλος του δράματος με την Νέμεσι να έρχεται πριν το Πάσχα...

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "PSI: Ζητούν την "ψυχή" μας οι δανειστές - Θέλουν αλλαγή νομίσματος χρέους!"

«Δεν έγινε καμία συζήτηση με τη τρόικα για νέα μέτρα»

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών τις φήμες για νέα «χαράτσια»

Δεν έγινε καμία συζήτηση για νέα μέτρα για το 2012, κατά την χθεσινή πρώτη συνάντηση της τρόικας με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τονίζουν κύκλοι του υπουργείου.

Και διευκρινίζουν ότι έγινε μία γενική επισκόπηση γύρω από τα μακροοικονομικά δεδομένα και την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2011 και συζητήθηκε η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα των συζητήσεων για το νέο πρόγραμμα.

Ακόμη, όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, επιβεβαιώθηκε ότι η εξειδίκευση των μέτρων που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής για το 2013-2014-2015 θα γίνει περίπου τον Ιούνιο του 2012.

Υποστηρίζουν δε ότι, δεν είναι δυνατόν οι επιδόσεις του τελευταίου τριμήνου του 2011 να θεωρηθούν ως χαρακτηριστικές και αντιπροσωπευτικές, γιατί πρόκειται για μία περίοδο με πάρα πολύ μεγάλη αβεβαιότητα, σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και πολλές έκτακτου χαρακτήρα εξελίξεις στην Ελλάδα, όπως ήταν οι δύο διαδικασίες για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, η υποβολή της πρότασης για το δημοψήφισμα, η αλλαγή στην Κυβέρνηση, κοκ.

Εκτός από τον κ. Βενιζέλο, η τρόικα έχει δει μέχρι τώρα μόνον έναν υπουργό, τον κ. Ρέππα με τον οποίο συζήτησε για θέματα δημόσιας διοίκησης και πιο συγκεκριμένα για το ζήτημα της εφεδρείας, ενώ αύριο πρόκειται να συναντηθεί με τον κ. Βορίδη, τον κ. Χρυσοχοΐδη και τον κ. Κουτρουμάνη.

Με τον υπουργό Οικονομικών προβλέπεται να έχει και δεύτερη συνάντηση την Πέμπτη και τρίτη συνάντηση την Παρασκευή, παρουσία και του Πρωθυπουργού, με τον οποίο και θα κλείσει ο κύκλος αυτός των προκαταρκτικών επαφών ενόψει της διαπραγμάτευσης του Ιανουαρίου.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δεν έγινε καμία συζήτηση με τη τρόικα για νέα μέτρα»"

«Απόλυση» κρατουμένων μελετά η κυβέρνηση

Στις φυλακές υπάρχουν 12.300 κρατούμενοι, ενώ «αντέχουν» μόλις 9.000

Ο υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε στη Βουλή ότι την Παρασκευή θα φέρει τροπολογία η οποία θα προβλέπει απόλυση φυλακισμένων υπό όρους και εγγυήσεις.

Ο κ. Παπαϊωάννου επισήμανε ότι η κατάσταση τις φυλακές είναι δραματική τονίζοντας ότι «στις φυλακές υπάρχουν 12.300 κρατούμενοι, την ώρα που τα σωφρονιστικά ιδρύματα «αντέχουν» μόνο 9.000.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Απόλυση» κρατουμένων μελετά η κυβέρνηση"

Μαύρη τρύπα-ρεκόρ, ύψους 6,9 δισ. ευρώ στο 11μηνο

Τρύπα-μαμούθ ύψους 6,886 δισ. ευρώ παρουσιάζει ο προϋπολογισμός στο εντεκάμηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου, κυρίως λόγω της δραματικής υστέρησης των εσόδων αλλά και λόγω της σημαντικής υπέρβασης των δαπανών.
Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, τα καθαρά έσοδα στο 11μηνο ανήλθαν στα 43,833 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας υστέρηση έναντι του, δις αναθεωρηθέντος προς τα κάτω, στόχου του προϋπολογισμού κατά 5,473 δισ. ευρώ.

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της απόκλισης, αρκεί να αναφερθεί ότι μέσα στο Δεκέμβριο οι συνολικές καθαρές εισπράξεις του δημοσίου θα πρέπει να ανέλθουν στα 7,4 δισ. ευρώ, ενώ κατά μέσο όρο το πρώτο ενδεκάμηνο εισπράττονται μηνιαίως 3,9 δισ. ευρώ. Στο σκέλος των δαπανών, στο 11μηνο, ξοδεύτηκαν 3,7 δισ. περισσότερα σε σχέση με όσα είχαν ξοδευτεί την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Συγκεκριμένα ξοδεύτηκαν 62,7 δισ. ευρώ έναντι 59 δισ. ευρώ (αύξηση 6,2%), έναντι στόχου συγκράτησης της αύξησης στο 3,8%. Η υπέρβαση των δαπανών με βάση αυτά τα στοιχεία ανέρχεται στο 1,413 δισ. ευρώ.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαύρη τρύπα-ρεκόρ, ύψους 6,9 δισ. ευρώ στο 11μηνο"

Την Τετάρτη η εκταμίευση 5,8 από τα συνολικά 8 δισ. ευρώ της έκτης δόσης

Την Τετάρτη αναμένεται να εκταμιευθούν τα 5,8 δισ. ευρώ της συμμετοχής των ευρωπαϊκών κρατών στη έκτη δόση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας.

Τα 2,2 δισ. ευρώ της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχουν ήδη εισρεύσει στα δημόσια ταμεία και έδωσαν ανάσα στα ταμειακά διαθέσιμα.

skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Την Τετάρτη η εκταμίευση 5,8 από τα συνολικά 8 δισ. ευρώ της έκτης δόσης"

Καταπέλτης η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα

«Σε εξαιρετικά δύσκολη φάση το ελληνικό πρόγραμμα»

Σε εξαιρετικά δύσκολη φάση βρίσκεται το πρόγραμμα της ελληνικής οικονομίας, αν και έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, αναφέρει στην τελευταία έκθεσή του για την Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με το Ταμείο, η νέα δανειακή σύμβαση που έχει συμφωνηθεί με τους πιστωτές της χώρας δίνει το περιθώριο στην Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, αρκεί να τηρηθούν όλες οι αναγκαίες δεσμεύσεις.

Κατά το ΔΝΤ, η άμεση πρόκληση με την οποία βρίσκονται αντιμέτωπες οι ελληνικές αρχές είναι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Μεταξύ άλλων, το ταμείο προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα παραμείνει βυθισμένη στην ύφεση. Ειδικότερα, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ύφεση 5,5% -6% το 2011 και 3% το 2012.

Παράλληλα, εκτιμά ότι το ελληνικό χρέος θα καταστεί βιώσιμο όταν εφαρμοστεί το νέο δανειακό πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει μεγάλη συμμετοχή των ιδιωτών (PSI), αλλά και σημαντική οικονομική στήριξη από τους πιστωτές με ευνοϊκούς όρους.

Στην έκθεσή του το ταμείο αναφέρει ότι οι πιέσεις στις ελληνικές τράπεζες έχουν αυξηθεί, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το σχέδιο ανταλλαγής ομολόγων.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταπέλτης η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα"

Μητέρα και κόρη μήνυσαν τον Παπανδρέου για εσχάτη προδοσία

Μήνυση κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας κατέθεσαν δύο Ελληνίδες, μητέρα και κόρη.



Πρόκειται για την εκπαιδευτική ψυχολόγο Όλγα Γεριτσίδου και την κόρη της Τάνυα,ψυχοπαιδαγωγό και εκδότρια.
mana-kori-araxni
Η μήνυση κατατέθηκε στις 22 Μαρτίου του 2011. Σε αυτήν οι δύο γυναίκες καταγράφουν όλες τις – όπως υποστηρίζουν – προδοτικές πράξεις που έχει διαπράξει ο κ. Παπανδρέου και με τις οποίες κατέστησε το κράτος μας με μειωμένη ή και ανύπαρκτη εθνική κυριαρχία και τον ελληνικό λαό εξαθλιωμένο. Οι κυρίες Γεριτσίδου προσέφυγαν επίσης στον ΟΗΕ και το ποινικό δικαστήριο της Χάγης, καταγγέλλοντας τον πρώην πρωθυπουργό για καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και γενοκτονία. «Ορμώμενες από τις επιταγές του Ελληνικού Συντάγματος, καθώς επίσης και από την ανάγκη να υπερασπίσουμε τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μας τα οποία εμφανώς, εμβριθώς, συνεχώς, χονδροειδώς και βιαίως παραβιάζονται, με τρόπο ώστε να βρισκόμαστε εμείς, μαζί με τους συμπατριώτες μας Πολίτες, θύματα μίας σοβαρής και διαρκούς, και συνεχώς επιδεινωνόμενης επίθεσης εναντίον της Ανθρώπινης μας Αξιοπρέπειας, όπως και πολυαρίθμων απανθρώπων πράξεων οι οποίες εκ προθέσεως προκαλούν / επιφέρουν σοβαρή βλάβη στην ευημερία και τις βασικές Ελευθερίες μας, είμαστε υποχρεωμένες να Σας καταγγείλουμε τα κατά συρροήν κα κατ' εξακολούθηση αυτά αδικήματα που διαπράχθηκαν και διαπράττονται από τον Γεώργιο Α. Παπανδρέου και τις κυβερνήσεις / κυβερνητικά σχήματα του, με την ανοχή ή στήριξη των Βουλευτών, μαζί με όλες τις συναφείς αδιάσειστες αποδείξεις που συμπεριλαμβάνουν σημαντικές αποδείξεις δόλου και προμελέτης εκ μέρους των ως άνω εγκαλουμένων», σημειώνουν χαρακτηριστικά στη μήνυσή τους. Όπως δηλώνουν, θεωρούν τον κ. Παπανδρέου εκτελεστή ενός οργανωμένου σχεδίου για την εξόντωση των Ελλήνων, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή μετά τη «μαύρη επταετία» της Χούντας.

«Κέρδισε τις εκλογές με χυδαία αθέτηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων»
Παρά τις αλλεπάλληλες επιστολές τους προς τον κ. Παπανδρέου, όπως λένε, δεν έλαβαν καμία απάντηση. «Αισθανόμαστε ότι πρέπει να τονίσουμε το γεγονός, ότι δεδομένης της παταγωδώς χυδαίας αθέτησης των προεκλογικών του δεσμεύσεων βάσει των οποίων κέρδισε τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 και δεδομένης της τάσης του να τρομοκρατεί τον κόσμο με επερχόμενο χάος εάν δεν υποταγούν τυφλά στην εντελώς αυθαίρετη και μη εξουσιοδοτημένη διακυβέρνηση του, η άρνησή του να μας απαντήσει είναι ενδεικτική και αποδεικτική της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος από τον Γ.Α.Παπανδρέου ώστε να αναρριχηθεί τούτος στην εξουσία παράνομα», δηλώνει η κα Όλγα Γεριτσίδου.
mana-araxni

Ασφαλιστικά μέτρα κατά Παπανδρέου
Τελικά και επειδή ουδεμία απάντηση έλαβαν σε κανένα από τα γράμματα που δεόντως του είχαν επιδοθεί, οι δύο γυναίκες κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να λάβουν απάντηση σε αυτά, την οποία δικαιούνταν βάσει των Συνταγματικών εγγυήσεων που καθορίζονται στα Άρθρα 10 και 25 του Συντάγματος, καθώς και σε άρθρα διαφόρων νομικών Κωδίκων σχετικών με την διοίκηση.«Πέραν της περιφρόνησης, προσβολής και απαξίωσης που οφθαλμοφανώς έχει συμβεί εις βάρος του ατόμου μου και της ταυτότητος και ιδιότητος μου ως Ελληνίδος Πολίτη, η αποχή του Πρωθυπουργού και του γραφείου του και / ή των εκπροσώπων του να μου δώσουν τις απαντήσεις που χρειάζομαι και δικαιούμαι, μου στερούν ζωτικότατα στοιχεία βάσει των οποίων θα έχω την δυνατότητα να προασπίσω τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μου και το έννομο μου συμφέρον σύμφωνα πάντα με το Σύνταγμα και τους Νόμους», σημειώνουν στα ασφαλιστικά μέτρα.
Υπεράνω του Συντάγματος ο Παπανδρέου!
Η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων ανάγκασε τον πρώην πρωθυπουργό να βγει από το καβούκι του και να απαντήσει, μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Η πάρεδρος κα Παναγιώτα Δασκαλέα – Ασημακοπούλου χαρακτηρίζει την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων ως «απαράδεκτη»και «αβάσιμη» και ζητά να απορριφθεί. Στο σκεπτικό σημειώνεται μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει έλλειψη δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων επί της υποκρίση διαφοράς, η υποκρίση αίτηση δεν έχει κοινοποιηθεί στον Υπ. Οικονομικών, δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις λήψης ασφαλιστικών μέτρων, ενώ δεν μπορούν να αποτελούν περιεχόμενο της αναφοράς αιτιάσεις σχετικά με κυβερνητικές πράξεις, που ανάγονται στη διαχείριση της πολιτικής εξουσίας.
Η απάντηση αυτή του πρωθυπουργού μέσω της παρέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, προκάλεσε την έκπληξη των δύο Ελληνίδων. «Προς έκπληξή μας, ο Πρωθυπουργός Παπανδρέου, μέσω της δικηγόρου του μας δήλωσε ότι έθετε εαυτόν υπεράνω του Συντάγματος και όλων των Νόμων συμπεριλαμβανομένων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το να είναι ο ανώτατος κύριος του Κράτους και συνεπώς δεν είναι δυνατόν για αυτόν να υπόκειται στους Νόμους που δεσμεύουν κάθε άλλον Πολίτη ούτε και να υποχρεώνεται να απαντήσει στις επιστολές μας υπό τον ρόλο του ως μέλος της Ελληνικής Κρατικής διοίκησης! Έφθασε δε στο σημείο να χαρακτηρίσει το σύνολο των πράξεων του ως υπεράνω του Νόμου και αμετάκλητες δια παντός και με αυτό το σκεπτικό προσπάθησε να εμποδίσει τα Δικαστήρια να κρίνουν το έννομο των πράξεων του και να αποδεσμεύσει τον εαυτό του από την υπαγορευόμενη από τον Νόμο υποχρέωση του να δίνει λόγο / λογοδοτεί για ο,τιδήποτε στον Λαό», δηλώνουν χαρακτηριστικά οι κυρίες Γεριτσίδου.
tania-araxni
Οι δύο γυναίκες δηλώνουν αποφασισμένες να φτάσουν την υπόθεση μέχρι το τέλος. Δεν θα εγκαταλείψουν, αν δεν δουν τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τις πράξεις του, με τις οποίες, όπως λένε, βύθισε στη δυστυχία και την εξαθλίωση τον ελληνικό λαό. Μάλιστα, στη μήνυσή τους επισυνάπτουν μία πολυσέλιδη αναφορά όλων των πράξεων και των δηλώσεων, όπως το προεκλογικό σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», αλλά και το «μαζί τα φάγαμε» του Θεόδωρου Πάγκαλου.
newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητέρα και κόρη μήνυσαν τον Παπανδρέου για εσχάτη προδοσία"

Σενάρια για έξοδο της Γαλλίας από το ευρώ

Μέχρι το Μάρτιο του 2012 θα οριστικοποιηθεί η διακρατική συμφωνία μεταξύ των 26 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αυστηρότερους δημοσιονομικούς κανόνες, το περίφημο «δημοσιονομικό σύμφωνο» που αποφασίστηκε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής.

Αυτή ήταν και η δέσμευση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ενώ από το ίδιο βήμα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο διευκρίνισε ότι η διακυβερνητική συμφωνία των 26 κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι αρκετή από μόνη της να αναδιατάξει την προβληματική ευρωπαϊκή οικονομία και να αντιμετωπίσει την κρίση που τη μαστίζει και απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς όλα τα κράτη μέλη να φροντίσουν για την αποκατάσταση των ρυθμών ανάπτυξης και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Την ίδια ώρα στη Γαλλία πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν πια ανοικτά για την πιθανότητα εξόδου μιας χώρας από το ευρώ και συνεπακόλουθης κατάρρευσης της Ευρωζώνης.

«Η έξοδος από το ευρώ, μια εκδοχή που ποτέ μέχρι την κατάρρευση της Ελλάδας δεν παρουσιάστηκε στα σοβαρά από κανέναν, έχει εισέλθει πλέον στη σφαίρα του πιθανού» αναφέρει χαρακτηριστικά σε σημερινό της δημοσίευμα η γαλλική Les Echos. H οικονομική εφημερίδα παραθέτει στη σημερινή της έκδοση σχεδιαγράμματα, συνεντεύξεις και μια μελέτη του ινστιτούτου Montaigne για τις καταστροφικές επιπτώσεις μιας επιστροφής της Γαλλίας (!) στο εθνικό νόμισμα.

Δείτε εδώ

Και δεν είναι μόνον η κορυφαία γαλλική εφημερίδα που αναφέρεται σε ενδεχόμενο διάσπασης της Ευρωζώνης.

Και η Le Monde, στο οικονομικό της ένθετο, φιλοξενεί άρθρα γνώμης και αναλύσεις οικονομολόγων που αναφέρονται σε σενάρια κατάρρευσης της ευρωζώνης υπό το φως των αποφάσεων της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Χαρακτηριστικό είναι πως το γαλλικό Ινστιτούτο Ερευνών συνέταξε μελέτη για τις επιπτώσεις που θα είχε μια ενδεχόμενη έξοδος της Γαλλίας από το κοινό νόμισμα.

Τα συμπεράσματα της έρευνας έδειξαν πως μια τέτοια εξέλιξη θα στερούσε έως και το 20% του ΑΕΠ της Γαλλίας σε ορίζοντα 10 ετών ενώ το ίδιο διάστημα ο κάθε πολίτης θα έχανε κατά μέσο όρο 9.000 ευρώ. Επίσης θα χάνονταν συνολικά πάνω από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας.

Πέραν αυτών, μια έξοδος της δεύτερης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας από το ευρώ θα οδηγούσε σε … καταστροφή το κοινό νόμισμα. Τότε αυτομάτως η Γαλλία θα έχανε κι άλλους «πόντους ανταγωνιστικότητας» της οικονομίας της καθώς το «νέο φράγκο» θα δεχόταν μια υποτίμηση περί το 20% έναντι της τωρινής αξίας του ευρώ, αλλά τα εθνικά νομίσματα χωρών όπως η Ισπανία και την Ιταλία θα ήταν ακόμα πιο υποτιμημένα.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σενάρια για έξοδο της Γαλλίας από το ευρώ"

Θα μονομαχήσουν για την προεδρία Προκόροφ και Πούτιν

Ο Ρώσος πολυεκατομμυριούχος Μιχαήλ Προκόροφ ανακοίνωσε ότι θα «μονομαχήσει» με τον πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πόυτιν διεκδικώντας την Προεδρία της χώρας στις εκλογές του Μαρτίου.

Ο Ρώσος « κροίσος» ανέφερε πως πρόκειται για την πιο σημαντική απόφαση στη ζωή του.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν οι μεγαλύτερες και πιο πολυπληθείς διαδηλώσεις των δεκαετιών, καθώς οι Ρώσοι διαμαρτύρονται για μεγάλη νοθεία στις πρόσφατες εκλογές και ζητούν την διεξαγωγή νέας αναμέτρησης.

Μάλιστα στις κοινοβουλευτικές εκλογές του περασμένου μήνα, το κόμμα του κ. Πούτιν υπέστη ταπεινωτική διολίσθηση, κρατώντας μετά βιας την εξουσία.

Ο χρηματιστηριακός δείκτης RTS υπέστη την περασμένη εβδομάδα την μεγαλύτερη πτώση μεταξύ όλων των μεγάλων διεθνών χρηματιστηρίων, με απώλειες 9% εξαιτίας της μετεκλογικής αναταραχής και των διαδηλώσεων και εξαιτίας των φόβων για επιβράδυνση στην οικονομική παραγωγή και την παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας.

Ως ο 3ος πλουσιότερος Ρώσος, με περιουσία που κυμαίνεται στα 18 δισ. δολάρια αξιολογείται από το Forbes ο κ. Προκόροφ.

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Θα μονομαχήσουν για την προεδρία Προκόροφ και Πούτιν"

Τους κοροϊδέψαμε τους… κουτόφραγκους

«Όταν ο Νικολά Σαρκοζί ανέφερε ότι “μερικοί” σίγουρα δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν στη ζώνη του ευρώ, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι εννοούσε την Ελλάδα και δεν είναι η πρώτη φορά που οι καταχρεωμένοι Έλληνες ακούν ότι δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν στο κοινό νόμισμα» γράφει σήμερα η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Η εφημερίδα αναφέρεται στο γεγονός ότι η συζήτηση και οι προβλέψεις ότι η Ελλάδα δεν «αντέχει» και ούτε θα έπρεπε να εισαχθεί στην Ευρωζώνη φαίνεται ότι θα συνεχιστούν.

Η συζήτηση ότι είναι πιθανή μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι μάλλον δύσκολο να σταματήσει σύντομα, υποστηρίζει η εφημερίδα. Οικονομολόγοι από τη γερμανική «Deutsche Bank» προβλέπουν ότι η πιθανότητα η Ελλάδα να βγει από την ομάδα των «17» συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των 10 πιο πιθανών και μεγαλύτερων κινδύνων εντός της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τον «Guardian», οι Ευρωπαίοι «παραπλανήθηκαν». Μάλιστα, αναφέρει και ένα χαρακτηριστικό περιστατικό: Όταν ο Γάλλος πρόεδρος και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες προσγειώθηκαν στην Ελλάδα για την υπογραφή της ένταξης της χώρας μας στο κλαμπ των Ευρωπαίων, ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε δώσει εντολή να γίνουν έργα ανάπλασης στον κεντρικό δρόμο που ενώνει το αεροδρόμιο με το κέντρο της πόλης. Σε χρόνο-ρεκόρ, ο δρόμος μετατράπηκε σε έναν αυτοκινητόδρομο, τεσσάρων λωρίδων. Στον ντ’ Εστέν και τους Ευρωπαίους εταίρους άρεσε αυτό που είδαν… καθ’ οδόν.
Όμως, «τους είχαν… κοροϊδέψει», καταλήγει το δημοσίευμα.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τους κοροϊδέψαμε τους… κουτόφραγκους"

Ίντερνετ, στρατό και Εκκλησία εμπιστεύονται οι Έλληνες

Σε ένα θαύμα ελπίζουν πλέον οι Έλληνες, οι οποίοι καθημερινά «γονατίζουν» όλο και περισσότερο από τα μέτρα λιτότητας!

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», αυξημένο σε σχέση με το 2008 είναι το ποσοστό των πολιτών που εναποθέτει τις ελπίδες του στην Εκκλησία, ενώ την ίδια στιγμή καμία εμπιστοσύνη δεν φαίνεται να έχει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ωστόσο, παρόλο που η σχέση τους με την Εκκλησία φαίνεται να γίνεται καλύτερη, το μήνυμα «αγαπάτε αλλήλους» απομακρύνεται όλο και περισσότερο, καθώς οι πολίτες αναφέρουν ότι είναι διστακτικοί με τους ανθρώπους δίπλα τους, ενώ έχουν πάντα τα μάτια τους «ανοιχτά».

Οι Έλληνες σερφάρουν στο Διαδίκτυο
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση που έγινε σε δείγμα 2.200 ατόμων οι Έλληνες έχουν βάλει το Internet καλά στη ζωή τους! Συγκεκριμένα, το ποσοστό σήμερα φθάνει το 50,5%, τη στιγμή που τον Μάρτιο του 2006 δεν ξεπερνούσε τα 23%. Το 91,5% των νεαρών, ηλικίας από 18 έως 24 σερφάρουν στο internet, ενώ το 21,6% αφορά μεγαλύτερες ηλικίες. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός, ότι ο κόσμος του Διαδικτύου έχει προσελκήσει ακόμα και άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Οι Έλληνες παρακολουθούν ειδήσεις, αλλά όχι τις κινήσεις του... ΔΝΤ
Αγαπημένη δραστηριότητα των Ελλήνων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση είναι η ανάγνωση ειδήσεων με ποσοστό που αγγίζει το 80,9%. Ωστόσο, παρόλο που το ΔΝΤ έχει καθημερινά πρωταγωνιστικό ρόλο στα δελτία ειδήσεων, φαίνεται πως δεν αφορά τους πολίτες, οι οποίοι δεν εμπιστεύονται αυτό τον θεσμό. Παράλληλα, στο ερώτημα ποιους θεσμούς εμπιστεύονται περισσότερο, ο στρατός είναι η επικρατέστερη απάντηση, παρότι «ψαλιδίστηκε» κατά 0,5% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2008. Πιστοί παραμένουν οι πολίτες στην Εκκλησία, η οποία κατέχει τη δεύτερη θέση στη λίστα αυτή. Μάλιστα, η δημοσκόπηση δείχνει ότι η Ελλάδα κατέχει εδώ και χρόνια το χαμηλότερο ποσοστό άθεων στην Ευρώπη. Το 95% απάντησε πως είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, ενώ μόνο το 1,5% πιστεύει σε άλλη θρησκεία. Παράλληλα, το 23,3% ισχυρίζεται πως πηγαίνει στην Εκκλησία τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές το μήνα.

Την τρίτη θέση κατέχει η Αστυνομία, με 4,9% μονάδες σε αντίθεση με την Εκκλησία που το ποσοστό αγγίζει το 5,1%.

Η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια που επικρατούν στην κοινωνία κρατάνε το ενδιαφέρον των Ελλήνων στραμμένο στα ΜΜΕ, με την καθημερινή χρήση της τηλεόρασης ως μέσου ενημέρωσης να «αγγίζει» το 87,7%, παρουσιάζοντας ανοδική πορεία, σε αντίθεση με το ραδιόφωνο, που μειώνεται στο 34,9%.

Οι συνδικαλιστές χάνουν την εμπιστοσύνη των πολιτών
Από «φίλοι σε απλοί γνωστοί» φαίνεται να εξελίσσεται η σχέση μεταξύ των συνδικαλιστών και των πολιτών, με τους πρώτους να χάνουν όλο και περισσότερους οπαδούς. Σύμφωνα με δημοσκόπηση, οι πολίτες εμπιστεύονται λιγότερο τους συνδικαλιστές, οι οποίοι κατέχουν μία από τις τελευταίες θέσεις στη λίστα.

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ίντερνετ, στρατό και Εκκλησία εμπιστεύονται οι Έλληνες"

Βρέθηκε χρυσός αξίας 7 εκατ. ευρώ στην Πάτρα

Σκόπευαν να τον πουλήσουν στη Γερμανία.

Στα ίχνη κυκλώματος λαθρεμπορίου χρυσού, βρίσκεται το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Στελέχη του ΣΔΟΕ και άντρες του Λιμενικού εντόπισαν στην Πάτρα, μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο που επρόκειτο να ταξιδέψει μέχρι τη Γερμανία, χρυσό βάρους 130 κιλών η συνολική αξία του οποίου υπολογίζεται στα επτά εκατομμύρια ευρώ!

Τα στελέχη του ΣΔΟΕ θεωρούν πως κρύβεται μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίου, καθώς δεν υπήρχε παραστατικό για την αγορά του χρυσού, παρά μόνο έγγραφα που υποδείκνυαν ως τελικό προορισμό του χρυσού τη Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χρυσός προέρχεται από τήξη χρυσαφικών, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί σε ενεχυροδανειστήρια σε όλη την Ελλάδα, καθώς ο χρυσός των ενεχυροδανειστηρίων προωθείται με παράνομες διαδικασίες στην διεθνή αγορά.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρέθηκε χρυσός αξίας 7 εκατ. ευρώ στην Πάτρα"

«Κούρεμα» 53.807 ευρώ σε χρέος πολυτέκνου

Νέο «κούρεμα» χρέους, αυτή τη φορά ύψους 53.807 ευρώ, υπέρ του συζύγου πολύτεκνης οικογένειας που είχε προς τις τράπεζες οφειλές ύψους 69.647 ευρώ, αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Χανίων.

«Ηρωική» χαρακτηρίζει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης την απόφαση αυτή (υπ' αριθμ. 366/2011) του δικαστηρίου, καθώς «ήρθε να ρυθμίσει, να ''κουρέψει'', αλλά και να σώσει την κύρια κατοικία οικογένειας πολυτέκνων, με τέσσερα παιδιά, τα τρία ενήλικα και το ένα ανήλικο» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κούρεμα» 53.807 ευρώ σε χρέος πολυτέκνου"

Επιταχύνονται οι διαδικασίες κτηματογράφησης

Αναμένεται η έλευση εμπειρογνωμόνων από το Ολλανδικό Κτηματολόγιο

Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κτηματογράφησης ζήτησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της Κτηματολόγιο ΑΕ.

Επίσης, στη συνάντηση εξετάστηκαν θέματα γενικής λειτουργίας της κτηματογραφικής διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένων των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν, προκειμένου να ενεργοποιηθούν τα οριστικά κτηματογραφικά γραφεία, όπου έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε να εξεταστούν οι εναλλακτικές δυνατότητες επιτάχυνσης της διαδικασίας κτηματογράφησης και της υπόλοιπης χώρας, παρότι αναμένεται ότι θα έχουν προκηρυχθεί προγράμματα κτηματογράφησης επτά εκατομμυρίων δικαιωμάτων, εντός του 2011, αντί της προβλεπόμενης προκήρυξης προγράμματος τεσσάρων εκατομμυρίων δικαιωμάτων, όπως προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής.

Επισημαίνεται στο πλαίσιο αυτό η πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να ζητήσει συνδρομή από την «Ομάδα Δράσης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις εναλλακτικές δυνατότητες καλύτερης λειτουργίας και αξιοποίησης του κτηματολογίου.

Για το σκοπό αυτό, αναμένεται η έλευση εμπειρογνωμόνων από το Ολλανδικό Κτηματολόγιο εντός της εβδομάδας, με στόχο να αξιολογηθεί η λειτουργία του υφιστάμενου συστήματος και να υποβληθούν προτάσεις.


newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιταχύνονται οι διαδικασίες κτηματογράφησης"

Αυξήσεις - φωτιά ζητεί η ΔΕΗ

Την ώρα που ήδη οι πολίτες δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με ενσωματωμένο το ειδικό τέλος ακινήτων, η επιχείρηση ζητεί αυξήσεις- φωτιά 15% στα τιμολόγια του ρεύματος για το 2012.

Η ΔΕΗ επικαλείται ακόμη και τον κίνδυνο μερικής στάσης πληρωμών κατά το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους προκειμένου να εγκριθεί το αίτημά της από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του υπουργείου, πάντως, το αίτημα της ΔΕΗ απορρίπτεται, αν και οι αυξήσεις που τελικά θα εγκριθούν εκτιμάται ότι θα είναι τσουχτερές και θα ανέρχονται στα επίπεδα του 10% - 12%, όπως αναφέρει δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ»

Σημειώνεται ότι αρχικά η επιχείρηση είχε ζητήσει το μέσο έσοδό της για το 2012 να αυξηθεί κατά 19%, εν συνεχεία το υπουργείο απέρριψε το αίτημά της και οι τελευταίες πληροφορίες το φέρουν να εξετάζει διάφορα σενάρια αυξήσεων: από μονοψήφια ποσοστά μέχρι διψήφια ποσοστά μέχρι διψήφια, της τάξεως του 10% ή του 12%.

Στην επιστολή της επιχείρησης προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος, υπάρχει αναφορά σε σενάρια αυξήσεων 5% και 10%, για τα οποία σημειώνει ότι εφόσον εφαρμοστούν θα οδηγήσουν σε αύξηση, αντί γα μείωση, του καθαρού χρέους του 2012 (στα 5,35 και στα 5.58 δισ. ευρώ αντίστοιχα), θα τη μετατρέψουν σε ζημιογόνο και θα κάνουν πιθανό το ενδεχόμενο υποβάθμιση της με ορατό τον κίνδυνο της στάσης πληρωμών από το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Στην κατεύθυνση των αυξημένων του μέσου εσόδου της ΔΕΗ σε επίπεδα γύρω στο 12% αναμένεται να κινηθεί η γνωμοδότηση της ΡΑΕ, που πρόκειται πιθανότατα να ληφθεί εντός της εβδομάδας.

Από την πλευρά της ΓΕΝΟΠ, σε ανοικτή επιστολή που έστειλε χθες προς τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο με αίτημα να απαλλάξει τη ΔΕΗ από το ρόλο του εισπράκτορα του τέλους ακινήτων, κάνει λόγο για πιστωτική ασφυξία της επιχείρησης, για αβέβαιη χρηματοδότηση της νέας μονάδας που προγραμματίζει στην Πτολεμαΐδα και για επισφαλείς που φουντώνουν με ραγδαίο ρυθμό στη λιανική.

real.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξήσεις - φωτιά ζητεί η ΔΕΗ"

Δωρεάν εμβολιασμοί για τα παιδιά ανέργων

Πράξη ελπίδας από τους Γιατρούς του Κόσμου

Δωρεάν εμβολιασμοί για τα παιδιά ανέργων γονέων πραγματοποιείται από τους Γιατρούς του Κόσμου. Η αρχή έγινε σήμερα με τον εμβολιασμό 50 παιδιών, στην πλειοψηφία τους βρέφη, στο Πολυϊατρείο του Περάματος. Όλα παιδιά Ελλήνων που έχουν χάσει το βασικότερο δικαίωμά τους: την πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

Με αυτό τον τρόπο, την έναρξη ενός εκτεταμμένου προγράμματος δωρεάν εμβολιασμού, οι Γιατροί του Κόσμου (ΓτΚ) δίνουν απάντηση ελπίδας και συμπαράστασης σε αυτούς που συνθλίβονται κάτω από το βάρος της οικονομικής κρίσης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται χάρη στη συνδρομή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου του ομίλου Υγεία, το Παίδων Μητέρα, το οποίο ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ανθρωπιστικής οργάνωσης για στήριξη των ανέργων οικογενειών και πρόσφερε αρχικά 300 βασικά παιδικά εμβόλια 8 διαφορετικών κατηγοριών.

Τα εμβόλια παραδόθηκαν σήμερα σε ειδική τελετή από εκπροσώπους του νοσοκομείου, με επικεφαλής τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, ομότιμο καθηγητή Παιδιατρικής Χρήστο Μπαρτσόκα, στο Πολυϊατρείο των ΓτΚ στο Πέραμα, παρουσία του δημάρχου Περάματος Παντελή Ζουμπούλη, εκπροσώπων των Γιατρών του Κόσμου και συνεργαζόμενων με την Οργάνωση παιδιάτρων της ευρύτερης περιοχής.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δωρεάν εμβολιασμοί για τα παιδιά ανέργων"

Χατζηνικολάου σε βουλευτές: Δεν ντρέπεστε ρε καραγκιόζηδες; (vid)

Άστραψε και βρόντηξε μέσα από την ραδιοφωνική εκπομπή του στον Real Fm ο Νίκος Χατζηνικολάου για τους 117 πρώην βουλευτές - οι 113 προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ- που ζητούν αναδρομικά εκατομμύρια ευρώ!
Ο δημοσιογράφος και εκδότης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή του και ανέφερε:
"Δεν ντρέπεστε ρε καραγκιόζηδες; Δεν ντρέπεστε καραγκιοζάκια; Κωμικοί τύποι. Δεν αισχύνεστε; Την ίδια περίοδο που συζητιέται ότι θα κοπεί και ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, την ίδια περίοδο που συζητάμε για υποσιτισμό μαθητών και οι καθηγητές κινητοποιούνται για να βρουν τρόπο να τρώνε τα παιδιά, που συζητιέται στο Υπουργείο Παιδείας αν θα υπάρξουν κουπόνια των δύο και των τριών ευρώ -θαρρείς και είμαστε σε κατοχική περίοδο- για να παίρνουν κάτι τα παιδιά δωρεάν από τα κυλικεία των σχολείων για να φάνε.
Δεν ντρέπεστε ρε καραγκιόζηδες; Δεν ντρέπεστε ρε θεομπαίχτες να ζητάτε από 240.000 ευρώ ο καθένας εν μέσω κρίσης, αντί να προσφέρεστε οικειοθελώς να μειώσετε αυτά που παίρνετε για να συμβάλλετε στην έξοδο της χώρας από την κρίση; Εσείς που την οδηγήσατε εκεί που βρίσκεται σήμερα".
Ακούστε το απόσπασμα:


mediagate.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Χατζηνικολάου σε βουλευτές: Δεν ντρέπεστε ρε καραγκιόζηδες; (vid)"

Κλείνουν τα παράθυρα ατιμωρησίας του άρθρου 99

Η εντολή είναι σαφής όσο και κατηγορηματική. Προέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, απ το γραφείο του ίδιου του οικονομικού εισαγγελέα, ο οποίος έχει ζητήσει άμεσα ρύθμιση με την οποία θα κλείσουν όλα τα «παράθυρα» του νόμου που επιτρέπουν σε διάφορους επιτήδειους να αξιοποιούν το άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, ως καταφύγιο από τις επιπτώσεις των πράξεων τους.

Όπως έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα, κυρίως από την πλευρά του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιχειρηματίες που επιδιώκουν να καταφύγουν στις «υπηρεσίες» του άρθρου 99 όχι για να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους παρέχει για να διασώσουν τις εταιρίες τους από την πτώχευση, αλλά για να καλυφθούν οι ίδιοι από τις κυρώσεις του ποινικού κώδικα.

Διότι με ρύθμιση που πέρασε σε ανύποπτο χρόνο (και συγκεκριμένα τον περασμένο Σεπτέμβριο), παρέχεται η ευκαιρία σε όσους έχουν ενταχθεί στο 99 να αποφύγουν όλες τις κυρώσεις που συνεπάγονταν φορολογικές, ασφαλιστικές και άλλες παρατυπίες που είχαν διαπράξει.

Όπως είναι φυσικό, το γεγονός έχει εξοργίσει τον οικονομικό εισαγγελέα, αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΔΟΕ, οι οποίες κάνουν λόγο για καθεστώς ανισομέριας, αφού οι «τυχεροί» γλιτώνουν τις επιπτώσεις των πράξεων τους, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι δίνουν καθημερινό αγώνα για να επιβιώσουν. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, προωθείται άμεσα νέα ρύθμιση, με την οποία θα καταργούνται όλες οι παραπάνω «ωφέλειες» και θα επανέρχεται η κατάσταση στην προτέρα σωστή θέση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς, κοινή είναι η αίσθηση ότι αυτή η κατάσταση δεν θα μπορεί να διαιωνίζεται για πολύ καιρό ακόμα.

newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνουν τα παράθυρα ατιμωρησίας του άρθρου 99"

«Κύματα» Ελληνόπουλων στα δημόσια νοσοκομεία

Ακόμα και ο ιδιώτης παιδίατρος θεωρείται… πολυτέλεια

Οι εποχές που οι Έλληνες γονείς επισκέπτονταν έναν ιδιώτη παιδίατρο για να αντιμετωπίσουν ένα σύνηθες πρόβλημα υγείας του παιδιού τους όπως μία ίωση φαίνεται πως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες στρέφονται στα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία προκειμένου να εξασφαλίσουν για τα παιδιά τους μία οικονομική και συμφέρουσα εξέταση στο πλαίσιο της εφημερίας.

Όπως όλα δείχνουν πάνε οι παλιές εικόνες με τους αλλοδαπούς γονείς να σχηματίζουν ουρές σε κάθε εφημερία ενώ πολύ λιγότεροι ήταν οι Έλληνες γονείς. Η κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά. Ακόμη και η καταβολή του ποσού που κοστίζει μια επίσκεψη στον παιδίατρο, από 30 έως 70 ευρώ, αποτελεί δαπάνη πολυτελείας για μεγάλη μερίδα Ελλήνων.

Τώρα οι γονείς δείχνουν να… προτιμούν τα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία. Το κόστος του εισιτηρίου που καλούνται να καταβάλλουν όλοι, ανεξάρτητα από το εάν έχουν ασφαλιστική κάλυψη, πριν μπουν στον παιδίατρο είναι 5 ευρώ, τιμή κίνητρο για μεγάλη μερίδα γονέων.

Το βάρος που επωμίζονται μερικές δεκάδες γιατροί των Παίδων στις εφημερίες, ιδίως σε αυτή τη συγκυρία, είναι τεράστιο. Δεδομένου όμως ότι οι παιδιατρικές δομές των ασφαλιστικών φορέων στην Αττική λειτουργούν σε… ωράριο 8 το πρωί με 2 το μεσημέρι μελετάται πλέον ένα σχέδιο συλλειτουργίας προς όφελος όλων, και κυρίως των μικρών ασθενών.

Όπως ήταν φυσικό επακόλουθο, η αυξημένη ζήτηση των παδιατρικών υπηρεσιών έχει οδηγήσει και σε αύξηση του χρόνου αναμονής ο οποίος μπορεί να φτάνει από 2,5 ώρες έως και 4,5 ώρες ιδίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες της εφημερίας που είναι στατιστικά διαπιστωμένο ότι μεγαλώνει η λίστα με τους επισκέπτες των επειγόντων.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κύματα» Ελληνόπουλων στα δημόσια νοσοκομεία"

Στο τραπέζι το ύψος του κατώτατου μίσθου

Η τρόικα έχει θέσει θέμα κατώτατου μισθού, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, σχολιάζοντας τα σχετικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι οι δανειστές δεν έχουν θέσει μέχρι στιγμής θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ούτε έχουν ζητήσει την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων που προβλέπουν μικρές αυξήσεις.

Σύγκληση της ολομέλειας ζητεί ο Χαραλαμπόπουλος

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, κατέθεσε αίτημα να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να συζητηθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τα εργασιακά.

"Στο σημείο που βρισκόμαστε δεν είναι πλέον αποδεκτό να ενημερώνεται η Βουλή για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών μας σε θέματα που αγγίζουν τόσο άμεσα τους πολίτες τους οποίους εκπροσωπούμε, μόνο από δημοσιεύματα και διαρροές στα μέσα ενημέρωσης", τόνισε στην επιστολή του προς τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

enet.gr
ΣΧΕΤΙΚΟ:«Δεν ξανανοίγει το θέμα του κατώτατου μισθού»
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο τραπέζι το ύψος του κατώτατου μίσθου"

Για νέο μπαράζ περικοπών προϊδεάζει ο Βενιζέλος

«Ετοιμη» η συμφωνία με την Ελβετία για τη φορολόγηση καταθέσεων.

Ανοιχτό άφησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος το ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετων μέτρων λιτότητας. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ανέφερε ότι δεν θα χρειασθούν αν ο προϋπολογισμός του 2011 εφαρμοστεί όπως έχει προβλεφθεί. Πρόσθεσε, όμως, ότι το τελευταίο τρίμηνο του έτους -που είναι και το πιο κρίσιμο για τα δημοσιονομικά μεγέθη- συνέπεσε με μία φάση μεγάλης αβεβαιότητας στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, ουσιαστικά προεξοφλώντας αποτυχία επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί.

Υποστήριξε, πάντως, ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα λήψης και νέων μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα και έθεσε ως προτεραιότητα την περαιτέρω μείωση των δημοσίων δαπανών και ανέφερε ότι το θέμα δεν ετέθη κατά τη σημερινή, πρώτη, συνάντησή του με το κλιμάκιο της τρόικας.

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα την εβδομάδα που ξεκίνησε και μίλησε για δύσκολες συζητήσεις με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα δανειοδότησης, αλλά και την αναθεώρηση του ισχύοντος Μνημονίου -η οποία, όως είπε, αποτελεί και τη βάση της διαπραγμάτευσης για το νέο πακέτο. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι οι προγνώσεις του αρχικού προγράμματος δεν επιβεβαιώθηκαν.

Όσον αφορά στα εργασιακά, υποβάθμισε τις πληροφορίες που φέρουν την τρόικα να ζητεί επιπρόσθετες ανατροπές, λέγοντας πως δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο, πέραν του άρθρου 37 του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου και συμπλήρωσε ότι ισχύουν όσα έχει πει ο αρμόδιος υπουργός, Γ. Κουτρουμάνης.

Σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων για το κούρεμα, δήλωσε ότι η πρόσφατη συνομιλία του με τον εκπρόσωπο των τραπεζών, Τσαρλς Νταλάρα ήταν "χρήσιμη, πολύ φιλική και δημιουργική". Εξέφρασε την ελπίδα ότι η συζητήσεις για την ανταλλαγή ομολόγων (PSI) θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του Ιανουαρίου. Εκτίμησε ότι η πρόσφατη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία το ελληνικό PSI αποτελεί εξαιρετική περίπτωση και δεν θα υπάρξει αντίστοιχο πρόγραμμα και για άλλα υπερχρεωμένα κράτη, βοηθά στην επίτευξη συμφωνίας.

Άφησε ανοιχτή την ημερομηνία των εκλογών, αναφέροντας ότι υπάρχει επί της αρχής συμφωνία (σ.σ. για τις 19 Φεβρουαρίου), αλλά θα εξαρτηθεί από το χρονοδιάγραμμα για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη συμφωνία με την Ελβετία για τη φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων, δήλωσε ότι το σχετικό σχέδιο είναι έτοιμο. Πρόσθεσε ότι το Δημόσιο θα εισπράξει "σημαντικό" ποσοστό επί των καταθέσεων.

Κληθείς να τοποθετηθεί για την υπόθεση της Proton, αρκέστηκε να τονίσει ότι διεξάγεται εισαγγελική έρευνα.

enet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Για νέο μπαράζ περικοπών προϊδεάζει ο Βενιζέλος"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news