facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Ιαπωνία: Διαρροή ραδιενέργειας σε νέο πυρηνικό σταθμό

Περίπου 1,8 τόνοι ραδιενεργών υδάτων διέρρευσαν στον πυρηνικό σταθμό του Γκενκάι, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, ανακοίνωσε η ιαπωνική κυβέρνηση.

Η διαρροή ανακαλύφθηκε την Παρασκευή και σύμφωνα με τους Ιάπωνες αξιωματούχους δεν είχε επίδραση στο περιβάλλον, καθώς ήταν εντός του πυρηνικού σταθμού.

Το ραδιενεργό υγρό διέφυγε από το σύστημα ψύξης του αντιδραστήρα της μονάδας, όταν ένας εκ των αγωγών τέθηκε εκτός λειτουργίας μετά από συναγερμό για αύξηση της θερμοκρασίας στον αντιδραστήρα.

Το νέο πυρηνικό συμβάν στην Ιαπωνία έρχεται μια στιγμή που οι παγκόσμιες ανησυχίες για την ασφάλεια της πυρηνικής ενέργειας αυξάνονται και οι εργάτες στη Φουκουσίμα προσπαθούν ακόμα να αντιμετωπίσουν την πυρηνική καταστροφή που προκάλεσε ο σεισμός και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιαπωνία: Διαρροή ραδιενέργειας σε νέο πυρηνικό σταθμό"

Τρία σενάρια για μείωση αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα

Κανείς δεν γλιτώνει το «μαχαίρι»
Σενάρια για τη μείωση των αποδοχών και στον ιδιωτικό τομέα εξετάζει η κυβέρνηση, με εφαρμογή στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2012.


Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται η εφημερίδα «Κεφάλαιο», η μείωση στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους:

1. Πάγωμα όλων των αυξήσεων για το 2013-2014
2.Πάγωμα των αυξήσεων με ταυτόχρονη κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας και ενίσχυση της προσωρινής απασχόλησης
3. Μείωση του βασικού μισθού κατά 10% ώστε να φθάσει στα 675 ευρώ μικτά.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρία σενάρια για μείωση αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα"

Μια ανακάλυψή της μπορεί να οδηγήσει στην ίαση του καρκίνου!

Δεκαεφτάχρονη κερδίζει 100 χιλ. δολάρια για τη δημιουργία αντικαρκινικών σωματιδίων
Στην ηλικία των 17 ετών πολλοί ασχολούνται με διάφορα πράγματα, άλλοι με τον αθλητισμό, άλλοι με το να ζήσουν απλά την εφηβεία τους, άλλοι με τα μαθήματά τους και το πως θα καταφέρουν να περάσουν στην σχολή που επιθυμούν.
Μία δεκαεφτάχρονη, όμως, εργάζεται πάνω σε μία πρωτοποριακή θεραπεία ενάντια του καρκίνου, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη μίας πλήρως αποτελεσματικής ίασης της ασθένειας.

Το όνομα αυτής είναι Angela Zhang, και είναι η έφηβη στην οποία απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο 100.000 δολαρίων στην ατομική κατηγορία του διαγωνισμού της Siemens πάνω στα Μαθηματικά και την Επιστήμη&Τεχνολογία. Το project της είχε τίτλο «Design of Image-guided, Photo-thermal Controlled Drug Releasing Multifunctional Nanosystem for the Treatment of Cancer Stem Cells».

Η δημιουργία της χαρακτηρίζεται ως ένας «ελβετικός σουγιάς για τη θεραπεία του καρκίνου». Η Zhang κατάφερε να αναπτύξει ένα νανοσωματίδιο ικανό να φτάσει στην περιοχή του όγκου μέσω του φαρμάκου σαλινομυκίνη. Από τη στιγμή που φτάσει στην περιοχή τότε αρχίζει να σκοτώνει τα βλαστικά κύτταρα του καρκίνου. Ωστόσο, η Zhang, πρόσθεσε στοιχεία χρυσού και οξειδίου του σιδήρου, τα οποία επιτρέπουν στην μη επεμβατικής μεθόδου απεικόνιση της περιοχής μέσω MRI και Photoacoustics.

Όσον αφορά το γιατί επέλεξε αυτό το project, η Zhang, εξηγεί ότι έμεινε έκπληκτη όταν αντίκρισε τα ποσοστά επιβίωσης των ασθενών που λάμβαναν κάποια αντικαρκινική θεραπεία. Δεδομένου ότι τα βλαστικά κύτταρα του καρκίνου είναι ανθεκτικά σε πολλές μορφές της θεραπείας του, της φάνηκε ως μία πολύ καλή πρόκληση. Τα νανοσωματίδιά της βραβεύτηκαν ακριβώς επειδή ενδέχεται να είναι ικανά να υπερπηδήσουν τις αντιστάσεις του καρκίνου, ενώ παράλληλα προσφέρουν την δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας της θεραπείας σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας τις ήδη υπάρχουσες τεχνικές απεικόνισης.

Το επίτευγμα της νεαρής Zhang είναι εντυπωσιακό αν αναλογιστούμε όχι μόνο ότι είναι 17 ετών, αλλά και του επιπέδου κατανόησης που απαιτείται για τη δημιουργία τέτοιου είδους νανοσωματιδίων. Έχει δαπανήσει πάνω από 1000 ώρες από το 2009 για την έρευνα και την ανάπτυξη των σωματιδίων, και επιθυμεί να σπουδάσει χημικός μηχανικός, βιοϊατρική τεχνολογία ή φυσική. Δουλειά των ονείρων της είναι, τι άλλο από το να γίνει ερευνητικός καθηγητής.

Ο Διαγωνισμός της Siemens βρίσκεται στο 13ο έτος του και έχει ως στόχο να αναδείξει το ταλέντο νέων που βρίσκονται ακόμα στο σχολείο και ενδιαφέρονται για την έρευνα και την επιστήμη. Πέρυσι, στην αντίστοιχη κατηγορία, κέρδισε ο 15χρονος Benjamin Clark για την εργασία του πάνω στην αστροφυσική και την γέννηση των αστέρων, ενώ το 2009, ο Ruoyi Jiang κέρδισε για την έρευνά του πάνω στην αντοχή των φαρμάκων χημειοθεραπείας.


newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μια ανακάλυψή της μπορεί να οδηγήσει στην ίαση του καρκίνου!"

Υποχρεωτική η υπαγωγή στο ΕΤΕΑΜ όσων έχουν διπλή ασφάλιση

Παράλληλη ασφάλιση στο ΕΤΕΑΜ και στο εκάστοτε επικουρικό ταμείο που προβλέπει η ασφάλισή του θα πρέπει να έχει κάθε διπλοασφαλισμένος που μετρά ένσημα προ της 31ης/12.1992 σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΙΚΑ.
Το ΙΚΑ ξεκαθαρίζει σαφώς ότι καταργείται η εξαίρεση από το ΕΤΕΑΜ των πολλαπλά απασχολουμένων που υπάγονται για παράλληλη απασχόληση στην ασφάλιση άλλου επικουρικού ταμείου.

Με τις νέες διατάξεις, ισχύει ότι:

στην ασφάλιση του επικουρικού των μισθωτών υπάγονται υποχρεωτικά τα πρόσωπα τα οποία παρέχουν εργασία για την οποία ασφαλίζονται στο ΙΚΑ ή άλλο φορέα κύριας ασφάλισης μισθωτών και
δεν υπάγονται για την εργασία τους αυτή στην ασφάλιση άλλου φορέα επικουρικής ασφάλισης, ανεξαρτήτως της ονομασίας και την νομικής μορφής του.
Εάν κάποιο πρόσωπο, εκτός από την εργασία που παρέχει και για την οποία ασφαλίζεται σε άλλο φορέα επικουρικής ασφάλισης, παρέχει και άλλη εργασία του ίδιου ή διαφορετικού επαγγέλματος προς άλλο εργοδότη, η οποία δεν δημιουργεί υποχρέωση ασφάλισης σε άλλο φορέα επικουρικής ασφάλισης, ανεξαρτήτως της ονομασίας και της νομικής του μορφής, υπάγεται ως προς την εργασία του αυτή στην ασφάλιση του ΕΤΕΑΜ.

Στην ουσία, δηλαδή, καταργείται η εξαίρεση από το ΕΤΕΑΜ των πολλαπλά απασχολουμένων που υπάγονται για την αυτή απασχόληση στην ασφάλιση άλλου επικουρικού ταμείου.

24h.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Υποχρεωτική η υπαγωγή στο ΕΤΕΑΜ όσων έχουν διπλή ασφάλιση"

Βουλγαρικό λεωφορείο μετέφερε μαθητές ιδιωτικού σχολείου

Στον εισαγγελέα ο Έλληνας οδηγός

Λεωφορείο με βουλγαρικές πινακίδες, ιδιοκτησίας εταιρείας μεταφορών με έδρα τη Σόφια, εντοπίστηκε την Πέμπτη το μεσημέρι να μεταφέρει μαθητές ελληνικού ιδιωτικού σχολείου.


Το λεωφορείο σταμάτησαν για έλεγχο άνδρες της Τροχαίας ενώ κινείτο στη Λ. Κηφισίας. Ο 52χρονος Έλληνας οδηγός του συνελήφθη και με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για υποκλοπή μεταφορικού έργου, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλγαρικό λεωφορείο μετέφερε μαθητές ιδιωτικού σχολείου"

Διαφωνεί η ΝΔ με τον Παπαδήμο για τα μέτρα

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης τύπου του Λουκά Παπαδήμου στις Βρυξέλλες, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων τα επόμενα χρόνια, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ σε ανακοίνωση του τονίζει με νόημα πως οι παρεμβάσεις που θα ισχύσουν την περίοδο 2013 – 2015 για την επίτευξη των στόχων θα τις διαπραγματευτεί η επόμενη κυβέρνηση. 

«Αυτό, άλλωστε, αναφέρεται και στη δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για την πέμπτη αποστολή αξιολόγησης. 

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζουμε ότι η προσαρμογή θα πρέπει να προέλθει από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την περιστολή των δαπανών, εξαιρουμένων των δημοσίων επενδύσεων. Και όχι από την περαιτέρω αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων».

Παράλληλα ο Γιάννης Μιχελάκης έδωσε απάντηση σε όσους υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση Παπαδήμου θα συνεχίσει το έργο της για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμα. 

Η δήλωση του Λ. Παπαδήμου για τα μέτρα


Επίσης η ΝΔ σχολιάζοντας τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής τονίζει πως χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση των μηχανισμών στήριξης προκειμένου να δημιουργηθεί μια Ευρώπη Αλληλεγγύης και όχι σχηματισμοί χωρών. 

«Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι απαιτείται η εμβάθυνση της δημοσιονομικής ενοποίησης, η επιθετικότερη παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η ενίσχυση της δύναμης πυρός των μηχανισμών στήριξης, η έκδοση ευρωομολόγων και η δημιουργία μιας ανεξάρτητης ευρωπαϊκής εταιρίας αξιολόγησης». 



real.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαφωνεί η ΝΔ με τον Παπαδήμο για τα μέτρα"

Αμερικανός A/ΓΕΕΘΑ: "Έρχεται πόλεμος στην Ευρώπη λόγω ευρώ"!

Σε πρωτοφανείς δηλώσεις για μετατροπή της ευρωζώνης ή και της Ε.Ε. σε ένα τεράστιο πεδίο μάχης ανάλογο με αυτό του Β'Π.Π. ή -στην καλύτερη περίπτωση- για δημιουργία ενός σκηνικού που θα χαρακτηρίζεται από εσωτερική βία και συνοριακές συγκρούσεις, προχώρησε ο ανώτατος στρατιωτικός ηγέτης των ΗΠΑ, ο Αρχηγός του Μικτού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Martin Dempsey.
Διαβάστε Περισσότερα » "Αμερικανός A/ΓΕΕΘΑ: "Έρχεται πόλεμος στην Ευρώπη λόγω ευρώ"!"

Σε εξέλιξη «μυστική» επιχείρηση της ΕΥΠ κόστους 1,2 εκατ. ευρώ

Σε πλήρη δράση βρίσκονται οι άνδρες της ΕΥΠ καθώς σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής στην Ολομέλεια της Βουλής, αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της υπηρεσίας το κόστος της οποίας ανέρχεται σε 1,2 εκατομμύρια ευρώ!
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε εξέλιξη «μυστική» επιχείρηση της ΕΥΠ κόστους 1,2 εκατ. ευρώ"

Aκριβό μου πετρέλαιο!

Mείωση της κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης κατά 50% στην περιφέρεια και κατά 25% στα αστικά κέντρα, λόγω της κατακόρυφης αύξησης της τιμής του καυσίμου, που προκάλεσε η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, διαπιστώνει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος και προβλέπει ότι δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού για είσπραξη επιπλέον φόρων, ύψους 269 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα » "Aκριβό μου πετρέλαιο!"

Guardian: "Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από όλους στην ΕΕ - Η κρίση καταρρίπτει τα στερεότυπα"

Οι Έλληνες εργάζονται τις περισσότερες ώρες σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας.
Διαβάστε Περισσότερα » "Guardian: "Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από όλους στην ΕΕ - Η κρίση καταρρίπτει τα στερεότυπα""

Βενιζέλος: «Κύρωση της νέας σύμβασης με τα 3/5 της βουλής»

Με αυξημένη πλειοψηφία 3/5 από την ελληνική Βουλή θα κυρωθεί ο νέος δημοσιονομικός κανόνας, ο οποίος αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Διαβάστε Περισσότερα » "Βενιζέλος: «Κύρωση της νέας σύμβασης με τα 3/5 της βουλής»"

Αυτός ο Δήμαρχος έχει μπερδέψει τα Χριστούγεννα με την Ανακύκλωση!

Το είδαμε και αυτό! Είναι γνωστή η απέχθεια του Καμίνη προς τις γιορτές (μην ξεχνάμε την μη μετάδοση ευχών και λειτουργιών από τον 9,84 και τόσα άλλα)...αλλά το να μετατρέψει τα Χριστούγεννα σε γιορτή ανακύκλωσης δεν το περιμέναμε.
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτός ο Δήμαρχος έχει μπερδέψει τα Χριστούγεννα με την Ανακύκλωση!"

«Πόρτα» Σαμαρά στον Γκρουέφσκι

Πρώτο θέμα στα ΜΜΕ των Σκοπίων έγινε η «πόρτα» που έριξε στον Νικολά Γκρουέφσκι ο Αντώνης Σαμαράς στο περιθώριο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στη Μασσαλία.
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πόρτα» Σαμαρά στον Γκρουέφσκι"

Εξαίρεσαν από το τέλος ακινήτων τιμολόγιο που δεν υπάρχει

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ (Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - ΛΑΟΣ): […] Στο νόμο 4021 στο άρθρο 53 και στην παράγραφος 3 δηλώνεται με ενάργεια και σαφήνεια -διαβάζω- ότι τα ακίνητα που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική ή βιοτεχνική ή βιομηχανική χρήση εξαιρούνται από το ειδικό τέλος ακινήτων της ΔΕΗ.
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαίρεσαν από το τέλος ακινήτων τιμολόγιο που δεν υπάρχει"

Συνελήφθη ο διευθύνον σύμβουλος του ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ – Στα δικαστήρια θα λυθούν οι διαφορές εργαζομένων και εταιρίας

Στα δικαστήρια θα λύσουν τελικά τις διαφορές τους εργαζόμενοι και διοίκηση του ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ. Πριν λίγο, υπήρξε νέα εξέλιξη στο θέμα, καθώς, συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ο διευθύνον σύμβουλος του ξενοδοχείου Β. Βασιλάκης.
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ο διευθύνον σύμβουλος του ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ – Στα δικαστήρια θα λυθούν οι διαφορές εργαζομένων και εταιρίας"

Μητέρα 15χρονου συλληφθέντα στις 6/12: «Το παιδί μου φτύνει αίμα τρεις ημέρες μετά»

Τις πληροφορίες ότι στη μαθητική διαδήλωση της 6ης Δεκεμβρίου 2011, στη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξη Γρηγορόπουλου, οι άνδρες των ΜΑΤ «διακρίθηκαν» για μια ακόμη φορά στο γνωστό όργιο βίας και απάνθρωπης καταστολής, σε βάρος ανήλικων μαθητών, είχαμε καταγγείλει εδώ: Οι μπάτσοι συνέλαβαν ανήλικα επειδή φόραγαν φούτερ με κουκούλα! 
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητέρα 15χρονου συλληφθέντα στις 6/12: «Το παιδί μου φτύνει αίμα τρεις ημέρες μετά»"

Φ. Κουβέλης: Δεν αρκεί μόνον η αντιμνημονιακή στάση

Ικανοποιημένος από τα ποσοστά που δίνουν στη Δημοκρατική Αριστερά οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίστηκε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός.
Διαβάστε Περισσότερα » "Φ. Κουβέλης: Δεν αρκεί μόνον η αντιμνημονιακή στάση"

Σοκ από Γαλλία: "Rafale, τέλος αν δεν πάρει παραγγελίες"!

"Η παραγωγή του γαλλικού μαχητικού Rafale θα διακοπεί και η γραμμή παραγωγής του μαχητικού θα κλείσει μόλις ολοκληρωθούν σε δύο χρόνια οι παραδόσεις στις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις, αν δεν βρεθούν ξένοι αγοραστές" αποκάλυψε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας,
Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ από Γαλλία: "Rafale, τέλος αν δεν πάρει παραγγελίες"!"

Καταγγελίες αστυνομικών για την κρυφή συχνότητα των ΜΑΤ

Υπάρχει σχέδιο- μεθόδευση στη ΓΑΔΑ για ικανοποίηση των προθέσεων- εντολών που διαβιβάζουν οι επικεφαλής αξιωματικοί και ταυτόχρονα, αυτές οι εντολές να μην "μαγνητοφωνούνται" ώστε να μένει νομικά ξεκρέμαστος κι έρμαιος ο αστυνομικός που τις υποδέχεται κι εκτελεί;
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελίες αστυνομικών για την κρυφή συχνότητα των ΜΑΤ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news