facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Η Νορβηγία η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου

Τελικά είναι καλό να είσαι νορβηγός…Αυτό τουλάχιστον δείχνει ο «δείκτης ευτυχίας» του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Η Νορβηγία είανι η πιο χαρούμενη χώρα στον κόσμο και φιγουράρει πρώτη στη λίστα του ΟΗΕ με τους δείκτες ευτυχίας και ανάπτυξης για 2011. Τελευταία στην κατάταξη έρχεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και στην 29η (κάτω από την δοκιμαζόμενη Λιβύη) η Ελλάδα. Τυχαίο; Δεν το νομίζω!
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Νορβηγία η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου"

Πώς στήθηκε η κομπίνα με την Proton Bank

Τι αναφέρει το βούλευμα για τα ευρήματα της προανακριτικής σχετικά με τη δράση Λαυρεντιάδη και συνεργατών του


 Να πώς στήθηκε η υπόθεση παράνομων δανειοδοτήσεων από την Proton Bank σε εταιρίες συμφερόντων του Λ. Λαυρεντιάδη και πως εκατομμύρια ευρώ κατέληξαν στις τσέπες υπαλλήλων του και στα ταμεία εταιρειών απευθείας.
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς στήθηκε η κομπίνα με την Proton Bank"

Θέρμανση από βιομάζα

Απελευθερώθηκε η χρήση βιομάζας στις κεντρικές εγκαταστάσεις θέρμανσης με την Υπουργική Απόφαση για τη «Ρύθμιση θεμάτων σχετικών με τη λειτουργία των σταθερών εστιών καύσης για τη θέρμανση κτιρίων και νερού», που υπεγράφη από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου.
Διαβάστε Περισσότερα » "Θέρμανση από βιομάζα"

Ομιλία Ευ.Βενιζέλου στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Καταρχάς, πιστεύω ότι διερμηνεύω τα αισθήματα όλων των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και των Υφυπουργών και του συναδέλφου του κ. Πάγκαλου, του Αντιπροέδρου, λέγοντας ότι σας ευχαριστούμε θερμά γιατί δεχτήκατε να αναλάβετε αυτά τα δύσκολα αλλά και ελπιδοφόρα καθήκοντα και γιατί μας τιμήσατε με την πρότασή σας να μετάσχουμε στην κυβέρνηση αυτή.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ομιλία Ευ.Βενιζέλου στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου"

Εγκαινιάσθηκε η πεζογέφυρα στη λεωφόρο Κηφισίας

Η πεζογέφυρα που κατασκευάστηκε στη λεωφόρο Κηφισίας εγκαινιάσθηκε απόψε , στη συμβολή με την οδό Στεφάνου Δέλτα, στο σημείο όπου πριν από δύο χρόνια είχε παρασυρθεί από αυτοκίνητο και είχε χάσει τη ζωή του ένας 15χρονος μαθητής.
Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκαινιάσθηκε η πεζογέφυρα στη λεωφόρο Κηφισίας"

Οι διάλογοι στο υπουργικό συμβούλιο

Η οικονομία και η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης ετέθησαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του πρώτου υπουργικού συμβουλίου υπό το Λουκά Παπαδήμο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας ρώτησε το ποσοστό στο οποίο θα διαμορφωθεί το έλλειμμα για το 2011 και τι θα γίνει αν δεν καλυφθεί το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) κατά 100%.
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι διάλογοι στο υπουργικό συμβούλιο"

Αντώνης Σαμαράς : "Δε θέλησα συγκυβέρνηση"

Την στροφή της πολιτικής του εξήγησε με το σημερινό του μήνυμα μετά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς και επέμεινε ότι οι θέσεις του για την ακολουθούμενη πολιτική δεν αλλάζουν.
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντώνης Σαμαράς : "Δε θέλησα συγκυβέρνηση""

Στις αγορές για 1 δισ. ευρώ «βγαίνει» η Ελλάδα

Την επόμενη εβδομάδα η δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων

Σε αναζήτηση 1 δισ. ευρώ βγαίνει η Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους,
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις αγορές για 1 δισ. ευρώ «βγαίνει» η Ελλάδα"

Κομισιόν: Η απόφαση για 6η δόση μόλις λάβουμε διευκρινίσεις από Ελλάδα

«H απόφαση για την καταβολή της 6ης δόσης στην Ελλάδα συνδέεται με την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και την ικανότητα της νέας κυβέρνησης να συμφωνήσει στα βασικά στοιχεία του προγράμματος. Μόλις λάβουμε διευκρινίσεις από τις ελληνικές αρχές, το θέμα θα ξανασυζητηθεί στο Eurogroup», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί, κατά την τακτική ενημέρωση της Επιτροπής προς τον Τύπο.
Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: Η απόφαση για 6η δόση μόλις λάβουμε διευκρινίσεις από Ελλάδα"

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης συνεργασίας

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα μετέχουν 38 μέλη από το ΠΑΣΟΚ, 6 από την ΝΔ και 4 από τον ΛΑΟΣ, εκ των οποίων τα 3 είναι βουλευτές.

Δείτε ποιό είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα
Διαβάστε Περισσότερα » "Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης συνεργασίας"

Μέτρα - «σοκ» και στην Πορτογαλία

Τη «συνταγή» του ΔΝΤ και του Βερολίνου ακολουθεί πιστά και η Πορτογαλία, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης του Πέδρο Πάσος Κοέλιο να διασφαλίσει την θέση της χώρας στην Ευρωζώνη, «παραδειγματιζόμενος από την αποτυχία της Ελλάδας και την καθυστέρηση της Ιταλίας», όπως χαρακτηριστικά μεταδίδουν τα πορτογαλικά ΜΜΕ.
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέτρα - «σοκ» και στην Πορτογαλία"

Ο κ. Παπαδήμος στα χνάρια των Ξ. Ζολώτα και Αλ. Διομήδη


Στην κυβέρνηση του τραπεζίτη Αλ. Διομήδη συμμετείχαν ως αντιπρόεδροι ο Κ. Τσαλδάρης και ο Σοφ. Βενιζέλος. Μία παρόμοιας κυβέρνησης θα ηγηθεί σήμερα ο κ. Παπαδήμος.


Μετά από 22 χρόνια τραπεζίτης βρίσκεται ξανά στη θέση του πρωθυπουργού
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο κ. Παπαδήμος στα χνάρια των Ξ. Ζολώτα και Αλ. Διομήδη"

"O Αβραμόπουλος στη συγκυβέρνηση,η Ν.Δ. στην Αντιπολίτευση"

ΝΔ: Στηρίζουν την κυβέρνηση, διεκδικούν ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Τέλος, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν τέθηκαν όροι προς κανέναν πολιτικό αρχηγό». Αυτή η φράση, με την οποία έκλεισε την πρώτη του δήλωση ο κ. Λουκάς Παπαδήμος –προτού ερωτηθεί για το χρόνο των εκλογών- προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα στην Συγγρού, μεταξύ του κ. Σαμαρά και των επιτελών του.
Διαβάστε Περισσότερα » ""O Αβραμόπουλος στη συγκυβέρνηση,η Ν.Δ. στην Αντιπολίτευση""

Το 28ο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επιβεβαιώθηκε από την πρωθυπουργό της Κροατίας Γιάντρανκα Κόσορ ότι στις 9 Δεκεμβρίου θα υπογραφεί η συνθήκη προσχώρησης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Είναι θαυμάσια είδηση για την Κροατία, για την κροατική κυβέρνηση και για μένα προσωπικά ως πρόεδρο της κυβέρνησης», ανέφερε σε δηλώσεις της η Κόσορ σημειώνοντας ότι τη συνθήκη θα υπογράψει η ίδια και ο πρόεδρος της χώρας Ίβο Γιοσίποβιτς.
Διαβάστε Περισσότερα » "Το 28ο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης"

Δε δίνει ψήφο εμπιστοσύνης η Δημοκρατική Αριστερά

Θα καταψηφίσει τη νέα κυβέρνηση η Δημοκρατική Αριστερά καθώς εκτιμά πως η συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στο πρόσωπο του κ. Λ. Παπαδήμου επήλθε μετά τη διελκυστίνδα μεταξύ τους, που «είχε θεσμική απόκλιση»
Διαβάστε Περισσότερα » "Δε δίνει ψήφο εμπιστοσύνης η Δημοκρατική Αριστερά"

Σήμα κινδύνου για τον Έβρο

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι συνοριοφύλακες του Έβρου καταγγέλλοντας την πολιτική αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης καθώς όπως υποστηρίζουν η χώρα κινδυνεύει να μετατραπεί "σε νούμερο ένα προορισμό για όλους τους λαθρομετανάστες της Ασίας και της Αφρικής μιας και την μια ημέρα είσαι λαθρομετανάστης και την επομένη είσαι με άδεια παραμονής ενός μήνα(που ανανεώνεται επ' άπειρο) έχεις δικαιώματα ,αλληλέγγυους και καμία υποχρέωση".
Διαβάστε Περισσότερα » "Σήμα κινδύνου για τον Έβρο"

Έσοδα 9 δις ευρώ από δημοπρασίες ομολόγων έχει αποκομίσει η γερμανική κυβέρνηση από το 2009

Απροσδόκητα έσοδα 9 δις ευρώ από δημοπρασίες ομολόγων έχει αποκομίσει η γερμανική κυβέρνηση την περίοδο των δύο τελευταίων ετών. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από μία έρευνα που πραγματοποίησε ο οικονομολόγος Carsten Brzeski της ING στο Βέλγιο.
Διαβάστε Περισσότερα » "Έσοδα 9 δις ευρώ από δημοπρασίες ομολόγων έχει αποκομίσει η γερμανική κυβέρνηση από το 2009"

Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν το διορισμό του Λουκά Παπαδήμου

Ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Η αμερικανική κυβέρνηση χαιρέτησε την Πέμπτη τον διορισμό του πρώην τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου, ως μελλοντικού πρωθυπουργού της Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν το διορισμό του Λουκά Παπαδήμου"

Η Γαλλία καλείται σε απολογία για τις εκδιώξεις

Το Συμβούλιο της Ευρώπης ζητά να λάβει μέτρα για την ενσωμάτωσή τους

Η υπό Βρετανική Προεδρία Επιτροπή των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην πρώτη της συνεδρίαση, μετά την ...
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Γαλλία καλείται σε απολογία για τις εκδιώξεις"

Στις 29 Νοεμβρίου απολογείται ο ηγούμενος Εφραίμ

Κατηγορείται για την υπόθεση Βατοπεδίου.

Νέα προθεσμία για τις 29 Νοεμβρίου 2011 ζήτησε και πήρε δια του δικηγόρου του ο ηγούμενος Εφαρίμ,ο οποίος είναι βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 29 Νοεμβρίου απολογείται ο ηγούμενος Εφραίμ"

«Ανοησία» η ιδέα μιας μικρότερης ζώνης του ευρώ

Γιούνκερ: Η ευρωζώνη των δύο ταχυτήτων δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας

Η ιδέα μιας μικρότερης ζώνης του ευρώ, που κυκλοφόρησε σήμερα από τα δημοσιεύματα του Τύπου, είναι μια «ανοησία» που ελέχθη για να δημιουργήσει «διαιρέσεις» στους κόλπους της νομισματικής ένωσης και δεν έχει «καμία πιθανότητα επιτυχίας», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ανοησία» η ιδέα μιας μικρότερης ζώνης του ευρώ"

Περήφανη Ελληνίδα απαντάει στους συμπλεγματικούς Εγγλέζους και το“ριάλιτι” με θέμα την πατρίδα μας!

Επιστολή έστειλε περήφανη Ελληνίδα στο εγγλέζικο κανάλι “4″ που είχε την… φαεινή ιδέα να στήσει “ριάλιτι” με θέμα την Πατρίδα ΜΑΣ....

Στην επιστολή της αναφέρει στα εγγλεζάκια:…
Διαβάστε Περισσότερα » "Περήφανη Ελληνίδα απαντάει στους συμπλεγματικούς Εγγλέζους και το“ριάλιτι” με θέμα την πατρίδα μας!"

"Καρφιά" Πετσάλνικου κατά Γιώργου

Ο πρόεδρος της Βουλής δηλώνει πως δέχθηκε να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός, λόγω της επιμονής του Γιώργου Παπανδρέου και δεν κρύβει την πικρία του για τους χειρισμούς του...

Μέσω συνεργατών του ο Φίλιππος Πετσάλνικος, διαμηνύει ότι ο ίδιος ουδέποτε επεδίωξε να αναλάβει τα καθήκοντα του πρωθυπουργού και πως «ούτε καν το είχε σκεφτεί».
Διαβάστε Περισσότερα » ""Καρφιά" Πετσάλνικου κατά Γιώργου"

Στη φυλακή ο Δ. Καπράνος

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος του Ταμείου Συντάξεων των εργαζομένων στον Τύπο (ΤΣΠΕΑΘ) Δημήτρης Καπράνος που κατηγορείται για τέσσερα κακουργήματα. Βρέθηκαν σε λογαριασμό του σε τράπεζα της Ελβετίας 1,8 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη φυλακή ο Δ. Καπράνος"

Στο "μικροσκόπιο" ξανά οι κίνδυνοι από τα κινητά

Ομάδα επιστημόνων ζητά από την βρετανική κυβέρνηση να πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκστρατεία για τους κινδύνους από τα κινητά τηλέφωνα στα παιδιά, παρ’ ότι παραδέχεται πως δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία ότι η χρήση τους είναι επιβλαβής.

Σε έκθεση που δημοσιοποίησαν υποστηρίζουν πως περισσότερες από 200 μελέτες έχουν συσχετίσει την χρήση των κινητών με προβλήματα υγείας, όπως οι όγκοι του εγκεφάλου.
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο "μικροσκόπιο" ξανά οι κίνδυνοι από τα κινητά"

Το προφίλ του νέου πρωθυπουργού από τα διεθνή ΜΜΕ


Τα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ αφιερώνουν και σήμερα την προσοχή τους στον Λουκά Παπαδήμο, παρουσιάζουν τις εξελίξεις στην ελληνική πολιτική σκηνή αλλά και το βιογραφικό του νέου πρωθυπουργού. 
Διαβάστε Περισσότερα » "Το προφίλ του νέου πρωθυπουργού από τα διεθνή ΜΜΕ"

Ντροπολογίες...

Ρημαδιό τα έκαναν Παπακωνσταντίνου και Σηφουνάκης στη Βουλή και ενώ οι παραιτήσεις τους ήταν στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Με τροπολογίες ή καλύτερα ντροπολογίες που πέρασαν στο νομοσχέδιο «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις» μεταξύ άλλων αποφάσισαν και διέταξαν με τη σύμφωνη γνώμη βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ:
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντροπολογίες..."

Με δάνειο οι συντάξεις του ΙΚΑ τον Δεκέμβριο

Σε «εσωτερικό» δανεισμό 230 εκατ. ευρώ προχωρά το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ για να συγκεντρώσει το ποσό που χρειάζεται για να καταβάλει στους συνταξιούχους τις συντάξεις του μηνός Δεκεμβρίου.
Παράλληλα το ΙΚΑ θα πρέπει να αναζητήσει άμεσα και νέα ποσά για να πληρώσει το μειωμένο δώρο (επίδομα) των Χριστουγέννων στους συνταξιούχους του.
Διαβάστε Περισσότερα » "Με δάνειο οι συντάξεις του ΙΚΑ τον Δεκέμβριο"

Πόσο κινδυνεύει το ευρώ με κατάρρευση;

Οσο κι αν οι δημοσκοπήσεις βγάζουν ότι οι Ελληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ, έντονος προβληματισμός επικρατεί στον ξένο Τύπο εάν το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα έχει μέλλον.

Οι Times γράφουν ότι εάν όλες οι χώρες της ευρωζώνης εξακολουθούν να αδυνατούν να αποδεχθούν ότι πρέπει να αναλάβουν συλλογικές ευθύνες για τα χρέη των άλλων, στη συνέχεια, μένουν μόνο δύο επιλογές για το ευρώ:
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόσο κινδυνεύει το ευρώ με κατάρρευση;"

Μέρκελ: Ανοικτή στη συνεργασία με όλους τους Έλληνες ηγέτες

Ανοιχτή στη συνεργασία, με όλους τους Έλληνες ηγέτες, εμφανίστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ερωτηθείσα σχετικά με την ανάληψη της πρωθυπουργίας στην Ελλάδα από τον Λουκά Παπαδήμο.
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέρκελ: Ανοικτή στη συνεργασία με όλους τους Έλληνες ηγέτες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news