facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ωμό τελεσίγραφο στην Ελλάδα από Μέρκελ


Από τις Βρυξέλλες σήμερα το μεσημέρι υπήρξε τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση μετά από πιέσεις της γερμανικής πλευράς προς την ελληνική κυβέρνηση το οποίο λέει τα εξής:

«Έχετε προθεσμία τριών ημερών να βρείτε λύσεις στο πολιτικό σας πρόβλημα και να εμφανισθείτε με κυβέρνηση που μπορεί να εφαρμόσει ανεμπόδιστα τις αποφάσεις της 26ης Οκτώβρη».
Διαβάστε Περισσότερα » "Ωμό τελεσίγραφο στην Ελλάδα από Μέρκελ"

Κρατούν μυστικούς από τον Ελληνικό λαό τους όρους των δανειακών συμβάσεων (βίντεο)


Ένας επιστήμονας «υπεράνω πάσης υποψίας», ο Συνταγματολόγος, Γ. Κασσιμάτης –για χρόνια υπεύθυνος του νομικού γραφείου του Αντρέα Παπανδρέου- έστω και «στρογγυλεμένα» είπε ότι ξεπεράσαμε το καθεστώς της αστικής δικτατορίας και έχουμε περάσει σε χουντική διακυβέρνηση.
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρατούν μυστικούς από τον Ελληνικό λαό τους όρους των δανειακών συμβάσεων (βίντεο)"

Σαμαράς: Εκλογές και να παραιτηθεί ο Παπανδρέου

“Εκλογές τώρα για επιστροφή στην ομαλότητα” δήλωσε με κατηγορηματικότητα ο πρόεδρος της ΝΔ και εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Παπανδρέου.

“Ο κ. Παπανδρέου ευτέλισε το Κοινοβούλιο, ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για να παραιτηθεί αλλά δεν παραιτήθηκε, ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για να αλλαξει την κυβέρνηση που φαίνεται ότι θα είναι η ίδια.
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαμαράς: Εκλογές και να παραιτηθεί ο Παπανδρέου"

Καταδίκη της Ελλάδας για τον θρησκευτικό όρκο στα δικαστήρια

Με ομόφωνη απόφασή του το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας, καθώς και για παραβίαση του δικαιώματος σε μία πραγματική προσφυγή, κρίνοντας αντίθετη με τις διατάξεις της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την υποχρέωση που επιβάλλεται σε μάρτυρες να δίνουν θρησκευτικό όρκο, όταν καταθέτουν στα ελληνικά δικαστήρια.
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδίκη της Ελλάδας για τον θρησκευτικό όρκο στα δικαστήρια"

Φλωρίδης: «Γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την Ελλάδα»

«Οι ηγεσίες των κομμάτων «γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Φλωρίδης.

«Μέχρι στιγμής, είναι όχι απλώς κατώτερες των ευθυνών τους αλλά ευθέως εναντίον της χώρας οι συμπεριφορές των πολιτικών ηγεσιών. Τα τερτίπια τους δημιουργούν αισθήματα αηδίας στον κόσμο.
Διαβάστε Περισσότερα » "Φλωρίδης: «Γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την Ελλάδα»"

«Απαραίτητη εγγύηση η συνεργασία»

Οι πρώτες δηλώσεις από το Προεδρικό Μέγαρο
«Θα κάνω ότι μπορώ να σχηματιστεί ευρύτερη κυβέρνηση συνεργασίας όπως δεσμεύτηκα χθες. Δεν είμαι κολλημένος με τις καρέκλες», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τον διάλογο που είχε με τον Κάρολο Παπούλια, μία μέρα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε από τη Βουλή.
Διαβάστε Περισσότερα » "«Απαραίτητη εγγύηση η συνεργασία»"

Δεν πληρώνουν το «χαράτσι» στα ακίνητα ούτε οι δήμαρχοι

Μετά το Δήμο της Νέας Ιωνίας τώρα, ακόμη τρεις μεγάλοι δήμοι της Αττικής λένε όχι στο χαράτσι και προσφέρουν νομική βοήθεια στους δημότες που επίσης δεν θέλουν να καταβάλουν το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ εξηγώντας τους το πως αυτό μπορεί να αποφευχθεί.
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν πληρώνουν το «χαράτσι» στα ακίνητα ούτε οι δήμαρχοι"

Ο Moody’s υποβάθμισε την Κύπρο

Κατά δύο μονάδες υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου ο οίκος αξιολόγησης Moody's και την κατέταξε στην κατηγορία Βaa3.

Μάλιστα, ο οίκος σημείωσε ότι η Κύπρος παραμένει υπό παρακολούθηση για πιθανή νέα υποβάθμιση.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Moody’s υποβάθμισε την Κύπρο"

Τα σενάρια που ήθελαν τον Βενιζέλο πρωθυπουργό

Ακουγόταν το τελευταίο 48ωρο ως σενάριο αλλά έγινε ακόμα πιο έντονο το βράδυ της Παρασκευής στους διαδρόμους της βουλής.

Ήταν λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ και όλο και περισσότεροι έλεγαν με βεβαιότητα ότι το πρωί του Σαββάτου ο κ. Παπανδρέου θα προτείνει την δημιουργία νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα σενάρια που ήθελαν τον Βενιζέλο πρωθυπουργό"

Ξανά στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ η Λούκα Κάτσελη

Ούτε ένα μήνα δεν έμεινε εκτός Κοινοβουλευτικής ομάδας η πρώην υπουργός. Η καταψήφιση του άρθρου 37 του πολυνομοσχεδίου έφερε τη διαγραφή της, η ψήφος εμπιστοσύνης, την επιστροφή της.

Μπορεί η Λούκα Κάτσελη να ήταν από τους βουλευτές που εγκάλεσαν τον πρωθυπουργό (τον κατηγόρησε πως τίναξε τα πάντα στον αέρα), μπορεί να ζήτησε εκλογές το συντομότερο δυνατό, αλλά το βράδυ της Παρασκευής έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξανά στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ η Λούκα Κάτσελη"

Σαμαράς: "Γιατί απορρίπτω την κυβέρνηση συνεργασίας"

Με μια βιαστική κίνηση, που σχολιάστηκε έντονα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «έκλεισε» κάθε κουβέντα για κυβέρνηση συνεργασίας σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαμαράς: "Γιατί απορρίπτω την κυβέρνηση συνεργασίας""

«Ο Παπανδρέου επιβίωσε της ψήφου εμπιστοσύνης»

Οι πρώτες αντιδράσεις των διεθνών ΜΜΕ

Πρώτο θέμα στο σύνολο των διεθνών μέσων ενημέρωσης και των ειδησεογραφικών πρακτορείων είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην ελληνική Βουλή, με τις ανταποκρίσεις από την Αθήνα να εστιάζουν στη δέσμευση του πρωθυπουργού να προχωρήσει άμεσα σε διεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού ή «εθνικής σωτηρίας» όπως τη χαρακτηρίζουν αρκετά Μέσα.
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ο Παπανδρέου επιβίωσε της ψήφου εμπιστοσύνης»"

Στις 12 το μεσημέρι η συνάντηση Παπανδρέου - Παπούλια

Εμφανώς ανακουφισμένος ο πρωθυπουργός

Εμφανώς ανακουφισμένος υποδέχθηκε τους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου λίγα λεπτά μετά τη μία και μισή τα ξημερώματα στο προσωπικό του γραφείο στη Βουλή.
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 12 το μεσημέρι η συνάντηση Παπανδρέου - Παπούλια"

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο Παπανδρέου, "υποσχόμενος"΄να φύγει...

Απούσες από την ψηφοφορία Μιλένα Αποστολάκη και Έλσα Παπαδημητρίου

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση, με την άτυπη προϋπόθεση να προχωρήσει άμεσα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου σε σχηματισμό νέας κυβέρνησης, με διευρυμένη κοινοβουλευτική σύνθεση και πρωθυπουργό κοινής αποδοχής.
Διαβάστε Περισσότερα » "Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο Παπανδρέου, "υποσχόμενος"΄να φύγει..."

Στην τελική φάση η αδειοδότηση του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας αξιολόγησε θετικά τη νέα περιβαλλοντική μελέτη του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη για το λιμάνι του Μπουργκάς και έτσι μπήκε στην τελική ευθεία η αδειοδότηση του έργου.

Η απόφαση γνωστοποιήθηκε στην εταιρεία Υλοποίησης του Αγωγού (T.B.P.) με επιστολή του βουλγαρικού υπουργείου και ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της Ελληνοβουλγαρικής συνάντησης για το ίδιο θέμα, που διεξήχθη σήμερα στη Σόφια.
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην τελική φάση η αδειοδότηση του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news