facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Αντιμέτωπος με ενδεχόμενο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων ο Σαμαράς

Προάγγελο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων εκτιμούν στην Συγγρού ότι θα αποτελέσουν οι συνεδριάσεις- θρίλερ των οργάνων της Ε.Ε., όπου επιχειρείται να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας αλλά και την κρίση χρέους της Ευρώπης, με δεδομένη και την αμερικανική πίεση να έχει κλείσει το θέμα μέχρι τη Σύνοδο της G20 στις αρχές Νοεμβρίου.
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιμέτωπος με ενδεχόμενο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων ο Σαμαράς"

Νέα ιστοσελίδα για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μια νέα διαδικτυακή και διαδραστική εφαρμογή χρήσιμων συμβουλών, εγκαινιάζεται από σήμερα, για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. 
Παρουσιάσθηκε σήμερα (24-10-2011) το μεσημέρι, μια νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα ιστοσελίδα για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο"

Συναίνεση ή εκλογές;

Θέμα πλειοψηφίας 180 βουλευτών θέτει ο Βενιζέλος

Την ώρα που κορυφώνονται οι διεργασίες για το χρέος η κυβέρνηση άνοιξε εν μέρει τα χαρτιά της για την τακτική της επόμενης μέρας. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε από τις Βρυξέλλες στο ερώτημα αν η συμφωνία θα κυρωθεί με απλή πλειοψηφία ή με πλειοψηφία 180 βουλευτών:
Διαβάστε Περισσότερα » "Συναίνεση ή εκλογές;"

ΔΝΤ: Γιατί επιβάλλεται το «μεγάλο κούρεμα» στο ελληνικό χρέος


Το «non paper» που δίνει την οικονομική πλατφόρμα στους Ευρωπαίους να προχωρήσουν τις αποφάσεις για την Ελλάδα
Τη «χαριστική βολή» στην ελληνική προσπάθεια να αποφύγει η χώρα το «μεγάλο κούρεμα» της τάξης του 60% δίνει το ΔΝΤ με «non paper» για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Από την τέταρτη αναθεώρηση του προγράμματος σταθεροποίησης τον περασμένο Ιούνιο η κατάσταση στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί, με την οικονομία να επηρεάζεται περισσότερο από την ύφεση παρά από τις μεταρρυθμίσεις για την αύξηση της παραγωγικότητας, αναφέρει...
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΝΤ: Γιατί επιβάλλεται το «μεγάλο κούρεμα» στο ελληνικό χρέος"

Οι πιο διαβόητοι δικτάτορες του κόσμου που πέθαναν με φρικτό τρόπο [εικόνες]


Ο εξευτελιστικός – και κατά πολλούς βίαιος – θάνατος του τέως Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, έφερε στην επιφάνεια μνήμες από παλαιότερους αδίστακτους δικτάτορες, όπως ο Μπενίτο Μουσολίνι, ο Αδόλφος Χίτλερ και ο Νικολάε Τσαουσέσκου. Όλοι πέθαναν υπό διαφορετικές συνθήκες αλλά με ένα κοινό χαρακτηριστικό: είχαν φρικτό θάνατο.
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι πιο διαβόητοι δικτάτορες του κόσμου που πέθαναν με φρικτό τρόπο [εικόνες]"

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 από την ALAPIS


ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ PROTON
Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 κατέθεσε σήμερα η εταιρία ALAPIS ενώ την ίδια ώρα ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μπαίνει σε νέες δικαστικές περιπέτειες καθώς ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης αρνείται να υπογράψει την αρχειοθέτηση της υπόθεσης της PROTON BANK.
Διαβάστε Περισσότερα » "Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 από την ALAPIS"

Η Κομισιόν αφήνει ανοιχτό και το σενάριο του μη εθελοντικού κουρέματος (ανεξέλεγκτη χρεοκοπία)


Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του εκπροσώπου του Επιτρόπου Οικονομικών Όλι Ρεν,  Αμαντέου Αλταφάζ, ανέφερε ότι θα ήταν προτιμότερο να γίνει με εθελοντικό τρόπο το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, αφήνοντας, όμως, όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, σε αντιίθετη περίπτωση.
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Κομισιόν αφήνει ανοιχτό και το σενάριο του μη εθελοντικού κουρέματος (ανεξέλεγκτη χρεοκοπία)"

«Βόμβες» Σκανδαλίδη για εθνική κυριαρχία και εκλογές


Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο στούντιο του real fm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ξεκαθάρισε ότι εάν ο Πρωθυπουργός την Τετάρτη βρεθεί ενώπιον διλημμάτων που αφορούν την εθνική κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας, τότε θα πρέπει να φέρει την όποια συμφωνία στη Βουλή, ζητώντας αυξημένη πλειοψηφία για την επικύρωσή της και...
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βόμβες» Σκανδαλίδη για εθνική κυριαρχία και εκλογές"

Ανδρέας Παπανδρέου και Κωνσταντίνος Καραμανλής. Το Δημόσιο Χρέος έφτασε στα ύψη την περίοδο διακυβέρνησής τους


ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 1824
Διαβάστε Περισσότερα » " "

Σαρκοζί: Αηδιάσαμε να σε ακούμε να μας λες τι να κάνουμε


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί εξαπέλυσε οξεία φραστική επίθεση στον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον στην διάρκεια της συνόδου κορυφής της ΕΕ χθες Κυριακή, λέγοντας ότι δεν μπορεί να ανεχθεί πλέον να τον ακούει "να μας λέει τι πρέπει να κάνουμε", όπως αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ.
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαρκοζί: Αηδιάσαμε να σε ακούμε να μας λες τι να κάνουμε"

«Με πιέζουν να πάω σε εκλογές» - «Κάνε ότι νομίζεις»


ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΓΑΠ ΜΕ ΜΕΡΚΕΛ-ΣΑΡΚΟΖΙ
«Μου ασκείται μεγάλη πίεση. Ίσως αναγκαστώ να πάω σε εκλογές!» είπε σε δραματικούς τόνους ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τους Άνγκελα Μέρκελ, Νικολά Σαρκοζύ. «Κάνε ότι νομίζεις...» ήταν η ψυχρή απάντηση που έλαβε.
Διαβάστε Περισσότερα » "«Με πιέζουν να πάω σε εκλογές» - «Κάνε ότι νομίζεις»"

"Σοκ" μπροστά στο ταμείο του… κουρείου


Παιγνίδι με τη φωτιά το κούρεμα του χρέους για τα ασφαλιστικά ταμεία
Μια δύσκολη εξίσωση και ένας στόχος. Στόχος είναι να μη γίνει η Ελλάδα… «παράδειγμα» για την Ιταλία και την Ισπανία.
Διαβάστε Περισσότερα » ""Σοκ" μπροστά στο ταμείο του… κουρείου"

Μας παίρνουν, «εθελοντικά», το... κεφάλι


Κούρεμα ομολόγων γύρω στο 50%, ερήμην Παπανδρέου - Βενιζέλου
Κομπάρσοι στις Βρυξέλλες
Η απόφαση την Τετάρτη. Νέα μέτρα απαιτεί η Μέρκελ
ΜΕ το ελληνικό χρέος να κρίνεται μη βιώσιμο μέχρι και το 2020, το δίδυμο Μέρκελ - Σαρκοζί προσανατολίζεται σε «εθελοντικό» κούρεμα ελληνικών ομολόγων της τάξης του 50% και συμφωνεί κατ' αρχήν στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (ελληνικών και ξένων) με 108 δισ. ευρώ, χωρίς να έχει καταλήξει στον τρόπο του μηχανισμού χρηματοδότησης.
Διαβάστε Περισσότερα » "Μας παίρνουν, «εθελοντικά», το... κεφάλι"

Εκβιασμός Μέρκελ για κούρεμα - εποπτεία


ΠΥΡΕΤΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ
Με εκβιαστική τακτική η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ επιβάλλει τις σκληρές γερμανικές θέσεις για την εποπτεία της ελληνικής οικονομίας και το μεγάλο κούρεμα του χρέους. Στις Βρυξέλλες ο πυρετός των διαβουλεύσεων ανεβαίνει δραματικά. Οι αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν μεθαύριο Τετάρτη στη νέα Σύνοδο Κορυφής
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκβιασμός Μέρκελ για κούρεμα - εποπτεία"

Ζητούν τα λεφτά τους πίσω οι δωρητές των πυροπλήκτων - Μηνύσεις από πολιτικά πρόσωπα για την εκκαθάριση του Ταμείου Μολυβιάτη

Τα λεφτά τους πίσω ζητούν μεγαλοδωρητές του Ταμείου Μολυβιάτη, ενώ την ίδια ώρα βουλευτές και πολιτευτές από την Ηλεία καταθέτουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου
για την «υπαιξέρεση» των χρημάτων του Ταμείου.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζητούν τα λεφτά τους πίσω οι δωρητές των πυροπλήκτων - Μηνύσεις από πολιτικά πρόσωπα για την εκκαθάριση του Ταμείου Μολυβιάτη"

Τι δίνουν - τι ζητούν οι δανειστές

Κυβερνητική πηγή διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξει χρεοκοπία

Η ώρα της απόφασης έφτασε. Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί έδωσαν τα χέρια και τώρα απομένει να ανταλλάξουν χειραψία με τον Γιώργο Παπανδρέου. Γιατί, το «δυνατό ναι» της Ελλάδας είναι προϋπόθεση για τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο, ώστε να μπορέσουν να περάσουν τη λύση στις χώρες τους.
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι δίνουν - τι ζητούν οι δανειστές"

Με 48 δισ. ευρώ μας έχουν δέσει...

Μια εκπληκτική αποκάλυψη προέκυψε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το επίπεδο του "κουρέματος" του ελληνικού χρέους:

Όπως μεταδίδεται από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταξύ των ιδεών που βρίσκονται υπό συζήτηση είναι να επεκταθεί η περίοδος αποπληρωμής και να κοπούν τα επιτόκια στο πρώτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας των 110 δισ. ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα » "Με 48 δισ. ευρώ μας έχουν δέσει..."

Οι τραπεζίτες προτείνουν κούρεμα 40%

Εμφανίζονται έτοιμοι να αποδεχθούν μία απομείωση του ελληνικού χρέους

Κούρεμα ύψους 40% προτείνουν οι τραπεζίτες, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται γερμανική τραπεζική πηγή. Το πρακτορείο υπογραμμίζει ότι οι ηγέτες της ΕΕ ζητούν κούρεμα 50%, όμως ο ιδιωτικός τομέας αποδέχεται να συμμετέχει εθελοντικά σε διαγραφή ελληνικού χρέους ύψους 40%.
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι τραπεζίτες προτείνουν κούρεμα 40%"

Σύνθημά μας και στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος από την Ομοψυχία.

Την Πέμπτη επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά η αναλγησία και η ατομικότητα των Βουλευτών, αλλά και εκείνη του ανωτάτου άρχοντος. Θυσιάστηκε για ακόμη μία φορά το συλλογικό συμφέρον στον βωμό του βολέματος με το πρόσχημα των εκβιαστικών επιλογών.
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύνθημά μας και στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος από την Ομοψυχία."

Μichael Hudson: "Ο ελληνικός λαός δεν αναγνωρίζει το χρέος και θα παλέψει για να διεκδικήσει τη χώρα του"

Paul Jay (παρουσιαστής): Στην Ελλάδα ο κόσμος έχει βγει και πάλι στο δρόμο, για να διαμαρτυρηθεί για τα μέτρα λιτότητας που του επιβάλλονται λόγω της συμφωνίας που έγινε στα πλαίσια του λεγόμενου "μηχανισμού στήριξης" μεταξύ των μεγαλοτραπεζιτών και της ΕΕ. Μαζί μας, για να συζητήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις στην κρίση της ευρωζώνης, είναι ο Michael Hudson, καθηγητής οικονομολογίας στο Πανεπιστήμιο του Missouri στο Κansas City. Eυχαριστούμε που δεχθήκατε την πρόσκλησή μας.
Διαβάστε Περισσότερα » "Μichael Hudson: "Ο ελληνικός λαός δεν αναγνωρίζει το χρέος και θα παλέψει για να διεκδικήσει τη χώρα του""

Η Ελλάδα «έρμαιο» των γαλλικών τραπεζών;

Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ αναβλήθηκε λόγω των διαφορών μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde. Σε αυτή τη μάχη η Γαλλία είναι μόνη της, καθώς τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποψιάζονται όλο και περισσότερο ότι οι θέσεις των Ηλυσίων επηρεάζονται από την κυριαρχία του τραπεζικού τομέα.
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ελλάδα «έρμαιο» των γαλλικών τραπεζών;"

Παπαντωνίου:«Η επιβολή μεγάλου κουρέματος σημαίνει χρεοκοπία»

«Η επιβολή μεγάλου κουρέματος σημαίνει χρεοκοπία», δήλωσε στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου. Έθεσε θέμα επιβίωσης της ευρωζώνης και του ευρώ και τόνισε ότι τώρα είναι η στιγμή της αλήθειας για Μέρκελ και Σαρκοζί.
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαντωνίου:«Η επιβολή μεγάλου κουρέματος σημαίνει χρεοκοπία»"

Μοίρασαν ήδη τα ιμάτια της Ελλάδας

Με έναν φάκελο υπό μάλης επιστρέφει την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα ο επικεφαλής της Ομάδας Κρούσης (Task Force) της Κομισιόν κ. Χορστ Ράιχενμπαχ. Μέσα σε αυτόν θα περιέχονται οι οριστικές εντολές των Βρυξελλών και του Βερολίνου, σύμφωνα με τις οποίες οι μεγάλες χώρες της ευρωζώνης χωρίζουν την Ελλάδα στο πλαίσιο ενός μακρόπνοου σχεδίου αυστηρότερης επιτήρησης της χώρας μας σε 16 μεγάλα διοικητικά κομμάτια.
Διαβάστε Περισσότερα » "Μοίρασαν ήδη τα ιμάτια της Ελλάδας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news