facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Τραβούν χειρόφρενο πάλι τα μέσα μεταφοράς τη Δευτέρα 10-10-2011

Σύμφωνα με την απόφαση της συνεδρίασης των εκπροσώπων των συνδικάτων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ, τρόλεϊ και λεοφωρεία θα κατέβουν σε 24ωρη απεργία την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.


Κανονικά θα κυκλοφορήσουν τα τρένα του ΟΣΕ, ενώ άγνωστο είναι μέχρι στιγμής αν θα λειτουργήσει ο Προαστιακός, αν και η τάση που επικρατεί στους εργαζόμενους του συγκεκριμένου μέσου, είναι να συνταχθούν με τους συναδέλφους τους στα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς διαμαρτυρόμενοι για το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραβούν χειρόφρενο πάλι τα μέσα μεταφοράς τη Δευτέρα 10-10-2011"

Υποβάθμιση Ιταλίας και Ισπανίας από Fitch

Στην υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ιταλίας στο Α+, από ΑΑ-, με αρνητικές προοπτικές προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, λίγες μέρες μετά την υποβάθμιση από τη Moody's.


O oίκος επικαλείται τις συνέπειες της επιδείνωσης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, χωρίς να αποκλείει περαιτέρω υποβάθμισή του ιταλικού χρέους, σε περίπτωση που η χώρα αποτύχει να εκπληρώσει τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι για τη μείωση του ελλείμματος.
Διαβάστε Περισσότερα » "Υποβάθμιση Ιταλίας και Ισπανίας από Fitch"

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εντόκων γραμματίων ύψους 1 δισ. ευρώ

Στην έκδοση εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, ύψους 1 δισ. ευρώ, θα προχωρήσει στις 11 Οκτωβρίου το Δημόσιο όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) την Παρασκευή.
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εντόκων γραμματίων ύψους 1 δισ. ευρώ"

Ή είσαι σκύφτης,ή προδότης ή ανίκανος....Ή και τα τρία....Διάλεξε και πάρε Πρωθυπουργέ ....

«Αντίο» στο ΔΝΤ και επιστροφή στις αγορές το 2012 λέει ο Ιρλανδός πρωθυπουργός


Η Ιρλανδία φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη από τις τρεις χώρες της ευρωζώνης που βρίσκονται εκτός διεθνών αγορών (Ελλάδα και Πορτογαλία οι άλλες δύο), η οποία θα αποχαιρετήσει το ΔΝΤ. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός , προαναγγέλλοντας την επάνοδο εντός του 2012.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ή είσαι σκύφτης,ή προδότης ή ανίκανος....Ή και τα τρία....Διάλεξε και πάρε Πρωθυπουργέ ...."

Αντιπαράθεση Γαλλίας – Τουρκίας για την γενοκτονία των Αρμενίων

Την έντονη αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσαν οι σημερινές πιέσεις του Νικολά Σαρκοζί στην Τουρκία για άμεση αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.


Συγκεκριμένα, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Αρμενία, ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε την Τουρκία μέσα σ’ ένα αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα, πριν από το τέλος της θητείας του το Μάιο του 2012, να αναγνωρίσει την αρμενική γενοκτονία του 1915.
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιπαράθεση Γαλλίας – Τουρκίας για την γενοκτονία των Αρμενίων"

"Βόμβα" Φ.Ρέσλερ - Εξοφλήστε αυτούς που σας έκλεψαν: HDW, Siemens

Όλα τα γερμανικά λαμόγια που ευθύνονται με δεκάδες οικονομικά σκάνδαλα στην Ελλάδα, η Siemens, η HDW/ThyssenKrupp, ο όμιλος Daimler κλπ, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του Μνημονίου Κατανόησης (σ.σ.σ: σκανδάλων;) που υπέγραψαν Ελλάδα και Γερμανία για του Γερμανού αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας και Καινοτομίας κ. Φίλιπ Ρέσλερ και του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Διαβάστε Περισσότερα » ""Βόμβα" Φ.Ρέσλερ - Εξοφλήστε αυτούς που σας έκλεψαν: HDW, Siemens"

Δημοπρασία εντόκων ύψους 1 δισ. ευρώ

Στις 11 Οκτωβρίου, θα διενεργηθεί δημοπρασία εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου, διάρκειας 26 εβδομάδων, σε άυλη μορφή, ποσού 1 δισ. ευρώ και λήξεως 17 Απριλίου 2012, σύμφωνα ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοπρασία εντόκων ύψους 1 δισ. ευρώ"

Στάινμπρουκ: Πώς και πότε θα γίνει το "κούρεμα";

«Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει, ένα κούρεμα είναι αναπόφευκτο και το μόνο ερώτημα που τίθεται είναι το πώς και πότε, καθώς και ο περιορισμός παράπλευρων επιπτώσεων στην υπόλοιπη Ευρώπη», επισήμανε ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών και πιθανότερος υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για το αξίωμα του καγκελαρίου, στις επόμενες εκλογές για την ομοσπονδιακή Βουλή στη Γερμανία, Πέτερ Στάινμπρουκ, σε διάλεξή του την Πέμπτη στη Βιέννη.
Διαβάστε Περισσότερα » "Στάινμπρουκ: Πώς και πότε θα γίνει το "κούρεμα";"

Αλαβάνος: «Παπανδρέου, Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου, πρέπει να κάτσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου»

Με σκληρή γλώσσα μίλησε για την κυβέρνηση ο Αλέκος Αλαβάνος. «Παπανδρέου, Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου, πρέπει να κάτσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου» δήλωσε στον ΑΝΤ1.
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλαβάνος: «Παπανδρέου, Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου, πρέπει να κάτσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου»"

Πανικός στην Άγκυρα. 100.000 Τουρκοκύπριοι πήραν διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ




Πανικό έχουν προκαλέσει στην Άγκυρα τα στοιχεία που παρέθεσε ο Υπουργός Εξωτερικών του ¨ψευδοκράτους» στην επιτροπή τους τουρκικού Κοινοβουλίου σχετικά με τους τουρκοκύπριους.


Ο Όζγκιουρούν τόνισε πως περίπου 100.000 τουρκοκύπριοι έχουν πάρει την υπηκοότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Διαβάστε Περισσότερα » "Πανικός στην Άγκυρα. 100.000 Τουρκοκύπριοι πήραν διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας."

Η δαιμονοποίηση της τρόικας κρύβει τους πραγματικούς ενόχους

Η κυβέρνηση πλειοδοτεί σε δολοφονική μανία εκτέλεσης των εντολών του διεθνούς ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου και οι άλλες «δημοκρατικές» και «αριστερές» δυνάμεις πλειοδοτούν στα εκλογικά τεχνάσματα απάτης: «επαναδιαπραγμάτευση του χρέους», «αντιμνημονιακά μέτωπα» και άλλες τέτοιου είδους αντι-τροϊκές ρητορείες…
Διαβάστε Περισσότερα » "Η δαιμονοποίηση της τρόικας κρύβει τους πραγματικούς ενόχους"

Παπανδρέου: «Είμαι περήφανος για τα επιτεύγματά μας»

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού και του Γερμανού υπουργού Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ.


Μέσω του Twitter, o κ. Παπανδρέου δήλωσε για τη συνάντησή του με τον κ. Ρέσλερ: "Είμαι περήφανος για τις προσπάθειες που έχει κάνει η Ελλάδα μέχρι σήμερα. Τα επιτεύγματα (μας) είναι πολλά".
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπανδρέου: «Είμαι περήφανος για τα επιτεύγματά μας»"

"ΚΛΕΙΣΤΟΝ" το υπ. Παιδείας για τους δημοσιογράφους

Η αλαζονεία, η ανοησία κι ο παραλογισμός περισσεύουν στο υπουργείο Παιδείας! Η Άννα Διαμαντοπούλου απαγόρεψε την είσοδο στους διαπιστευμένους συντάκτες, γιατί δεν τους κάλεσε!


Οι νεαρές μάλιστα από το γραφείο Τύπου είπαν στους εμβρόνητους δημοσιογράφους: “Μόλις τελειώσουν τη συγκέντρωση οι μαθητές,
Διαβάστε Περισσότερα » ""ΚΛΕΙΣΤΟΝ" το υπ. Παιδείας για τους δημοσιογράφους"

Επίθεση ΠΟΕ-ΟΤΑ στον Γ. Καμίνη

Επίθεση στο Γιώργο Καμίνη εξαπέλυσε η ΠΟΕ - ΟΤΑ με αφορμή την προσφυγή του δημάρχου ΑΘηναίων στην Εισαγγελία Αθηνών ζητώντας την ποινική δίωξη όσων ευθύνονται για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.
Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατηγορεί τον κ. Καμίνη ότι λειτουργεί σαν «συνήγορος της κυβέρνησης», επιλέγοντας την ποινικοποίηση και τον εκφοβισμό των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση ΠΟΕ-ΟΤΑ στον Γ. Καμίνη"

Δικαιώματα στους «ξένους» δικηγόρους αναγνωρίζει το ΣτΕ

Τους δίνει δυνατότητα εγγραφής σε ελληνικούς δικηγορικούς συλλόγους


Οι δικηγορικοί σύλλογοι οφείλουν να εξετάζουν τις επαγγελματικές-και όχι ακαδημαϊκές- ισοτιμίες των νέων μελών τους, ακόμα και αν εκείνοι δεν διαθέτουν αναγνώριση των τίτλων τους από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών της Αλλοδαπής (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).
Διαβάστε Περισσότερα » "Δικαιώματα στους «ξένους» δικηγόρους αναγνωρίζει το ΣτΕ"

«Κούρεμα» ομολόγων με νέα μέτρα;

Νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικα θα έχει σήμερα το απόγευμα ο Ε. Βενιζέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα πιέζει την κυβέρνηση για λήψη νέων μέτρων, ύψους 5 δις. ευρώ, για τη διετία 2013-2014.
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κούρεμα» ομολόγων με νέα μέτρα;"

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη λίστα που «έπνιξε» ο Παπακωνσταντίνου

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, με αφορμή τους ισχυρισμούς του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, περί λίστας φοροφυγάδων με βεβαιωμένα χρέη, που ακόμη και σήμερα δεν έχουν εισπραχθεί.
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση εισαγγελέα για τη λίστα που «έπνιξε» ο Παπακωνσταντίνου"

ΔΝΤ: «Δεν υπάρχει τελική συμφωνία»

«Οι διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ για το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας συνεχίζονται και δεν υπήρξε τελική συμφωνία» μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, βασιζόμενο σε ανώνυμες πηγές από το ΔΝΤ, διαψεύδοντας έτσι τις πληροφορίες ότι οι διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους ελεγκτές του ΔΝΤ έχουν ολοκληρωθεί.
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΝΤ: «Δεν υπάρχει τελική συμφωνία»"

Η ΓΣΕΒΕΕ "ξεβράκωσε" τον Βενιζέλο.

Με μια πολύ απλή και ευκολονόητη ανακοίνωση η ΓΕΣΕΒΕΕ "ξεβράκωσε" τον Βενιζέλο και ακύρωσε το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2012.Διαβάστε την...
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΓΣΕΒΕΕ "ξεβράκωσε" τον Βενιζέλο."

Σκληρές ερωτήσεις από Χατζηνικολάου στον εκπρόσωπο τύπου της ΕΛ.ΑΣ κύριο Κοκκαλάκη (ηχητικό)

Στον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε το πρωί ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Αθανάσιος Κοκκαλάκης, προσπαθώντας να εξηγήσει σχετικά με τον ξυλοδαρμό δημοσιογράφων , κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων.
Ακούστε το ηχητικό...
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκληρές ερωτήσεις από Χατζηνικολάου στον εκπρόσωπο τύπου της ΕΛ.ΑΣ κύριο Κοκκαλάκη (ηχητικό)"

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ> Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ! Έξαλλος ο Κινέζος, επειδή πάνε να καπηλευθούν τα "δικά" του deals (δείτε τι εννοούμε) επιστρέφει για να ολοκληρώσει το έργο του!

Από την Ιόλη Πιερίδη


Ο Νόμος 2289/1995 του Κώστα Σημίτη- ο οποίος καθόλου τυχαία δεν επανήλθε στην επικαιρότητα-είναι αυτός που έδωσε το δικαίωμα για άντληση των πετρελαίων στην Ελλάδα.


Ο διαγωνισμός που είχε διενεργηθεί τον Νοέμβριο του 1995 προσέλκυσε το ενδιαφέρον παγκόσμιων κολοσσών πετρελαίου
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ> Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ! Έξαλλος ο Κινέζος, επειδή πάνε να καπηλευθούν τα "δικά" του deals (δείτε τι εννοούμε) επιστρέφει για να ολοκληρώσει το έργο του!"

Μήνυμα στήριξης Ρέσλερ στην ελληνική οικονομία

«Είναι σημαντικό να υπάρξουν επενδύσεις», δήλωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ.
Τη σημασία της γρήγορης προώθησης των μεταρρυθμίσεων για τη νομική ασφάλεια των επενδυτών που βλέπουν επιχειρηματικές ευκαιρίες, ακόμη και σήμερα, στη χώρα μας ζήτησε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ από το βήμα του συνεδρίου που συνδιοργανώνουν ο Ελληνικός και ο Γερμανικός Σύνδεσμος Βιομηχάνων και Επιχειρήσεων και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο.


Ο κ. Ρέσλερ έστειλε μήνυμα στήριξης στην Ελληνική οικονομία και παραμονής της στην ευρωζώνη και σημείωσε με έμφαση ότι αναγνωρίζει τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει η ελληνική κοινωνία έως σήμερα.
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυμα στήριξης Ρέσλερ στην ελληνική οικονομία"

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για το ενιαίο βαθμολόγιο-μισθολόγιο στο Δημόσιο, την εργασιακή εφεδρεία, τις μειώσεις στις κύριες, αλλά και σε ορισμένες επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, καθώς και τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων, που προβλέπει νέα φορολογική κλίμακα με αφορολόγητο όριο 5.000 ευρώ και μειώσεις στις δαπάνες που εκπίπτουν από το εισόδημα.
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο"

Νόμιμο με παρατηρήσεις το συνταξιοδοτικό ν/σ

Νόμιμο κρίθηκε ομόφωνα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου το νέο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο με το οποίο μπαίνει «μαχαίρι» στις συντάξεις περίπου 500.000 συνταξιούχων. Παρά τις επιμέρους παρατηρήσεις της για συγκεκριμένες διατάξεις, στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασή της η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σύμφωνα με πληροφορίες τάχθηκε υπέρ της νομιμότητας του νομοσχεδίου, ξεπερνώντας όλες τις αντίθετες αιτιάσεις από νομικούς.
Διαβάστε Περισσότερα » "Νόμιμο με παρατηρήσεις το συνταξιοδοτικό ν/σ"

Τα μάσησε ο Παπουτσής για τις αγριότητες των ΜΑΤ

Με γενικόλογες επισημάνσεις περί των δικαιωμάτων των πολιτών και δίχως να απαντήσει στο ερώτημα αν δόθηκε εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να εκκενώσουν το Σύνταγμα χρησιμοποιώντας ωμή βία κατά ανυποψίαστων πολιτών, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο κ. Παπουτσής.
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα μάσησε ο Παπουτσής για τις αγριότητες των ΜΑΤ"

Μισό εκατομμύριο πολίτες στο πλευρό της Ελλάδας

«Ως πολίτες που ανησυχούμε για την οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας, σας προτρέπουμε να αλλάξετε ριζικά το προτεινόμενο ελληνικό «πακέτο» διάσωσης. Η συμφωνία για τη διάσωση πρέπει να ξαναγραφτεί και να διασφαλίζει πως το δημόσιο χρήμα εξυπηρετεί το συμφέρον του λαού και δεν επιβραβεύει τράπεζες και κερδοσκόπους που έχουν βοηθήσει στην πρόκληση της κρίσης».
Διαβάστε Περισσότερα » "Μισό εκατομμύριο πολίτες στο πλευρό της Ελλάδας"

ΣΔΟΕ: Ανοίγουν χιλιάδες λογαριαμοί καταθέσεων

Στο διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου του 2011 τα αιτήματα άρσης του τραπεζικού απορρήτου αυξήθηκαν κατά 550% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010.


«Βροχή» αιτημάτων για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και δέσμευση τραπεζικών καταθέσεων δέχονται οι τράπεζες από το ΣΔΟΕ. Στο διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου του 2011 τα αιτήματα άρσης του τραπεζικού απορρήτου αυξήθηκαν κατά 550% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010.
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΔΟΕ: Ανοίγουν χιλιάδες λογαριαμοί καταθέσεων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news