facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Αναλυτικά, τι προβλέπουν οι αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου

Σε εφεδρεία άμεσα 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι


Το σχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο έλαβε την ομόφωνη έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου που μόλις ολοκληρώθηκε.
Αφορά 30.000 υπαλλήλους και το κριτήριο που προτάσσεται είναι το ηλικιακό, δηλαδή όσους βρίσκονται σε ηλικία... 60 ετών και άνω και απέχουν γύρω στα δύο χρόνια από τη σύνταξη. Εκτιμάται ότι το συνολικό δημοσιονομικό όφελος από το μέτρο θα είναι 300 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναλυτικά, τι προβλέπουν οι αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου"

Απόψε το ελληνικό κράτος αλλάζει για πάντα!


Ολόκληρο το ελληνικό κράτος θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια και αυτό αποφασίζεται απόψε στην κρισιμότερη ίσως συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου τα τελευταία χρόνια που θα σημάνει είτε το πράσινο φως για την έκτη δόση ή την κατρακύλα της χώρας μας με μαθηματική ακρίβεια προς τη χρεοκοπία.
Διαβάστε Περισσότερα » "Απόψε το ελληνικό κράτος αλλάζει για πάντα!"

Πώς ένα νοικοκυριό από το Μνημόνιο στο Μεσοπρόθεσμο έχασε 6.000 ευρώ

Από τον Φεβρουαριο του 2010 µέχρι σήµερα Μνηµόνιο και Μεσοπρόθεσµο έχουν αφαιρέσει από τις τσέπες των εργαζοµένων 6.300 ευρώ κατά µέσον όρο ή το 30% του ετήσιου εισοδήµατος, που το 2009 ανερχόταν στα 20.000 ευρώ σύµφωνα µε τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Αν ληφθεί υπόψη ότι κατά µέσον όρο οι...
 µηνιαίες αποδοχές ήταν στα 1.500 ευρώ προκύπτει ότι έχουν εξανεµισθεί ήδη πάνω από τέσσερα µηνιάτικα.
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς ένα νοικοκυριό από το Μνημόνιο στο Μεσοπρόθεσμο έχασε 6.000 ευρώ"

Χειροπέδες από αύριο σε περίπου 10.000 φοροφυγάδες


Χειροπέδες σε φοροφυγάδες είναι πιθανόν να δούμε από αύριο καθώς "ενεργοποιείται" σκληρός νόμος κατά της φοροδιαφυγής που ψηφίστηκε στις αρχές του χρόνου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος”, η δυνατότητα στους εισαγγελείς να παρεμβαίνουν με τη διαδικασία του αυτόφωρου και να συλλαμβάνουν φοροφυγάδες "ενεργοποιείται" από την Δευτέρα με την σύμφωνη γνώμη της τρόικας.
Διαβάστε Περισσότερα » "Χειροπέδες από αύριο σε περίπου 10.000 φοροφυγάδες"

«Να κατανεμηθούν δίκαια τα βάρη στον ελληνικό λαό»

Παρέμβαση έκανε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ζητώντας τη δίκαιη κατανομή των βαρών της οικονομικής μάχης που δίνει η χώρα.

Να κατανείμουν δίκαια τα βάρη της κρίσης, που βιώνει η χώρα, στον ελληνικό λαό, κάλεσε τους κυβερνώντες ο Κάρολος Παπούλιας, από τις εκδηλώσεις μνήμης του ολοκαυτώματος των Λιγκιάδων του νομού Ιωαννίνων, όπου βρέθηκε την Κυριακή.

Διαβάστε Περισσότερα » "«Να κατανεμηθούν δίκαια τα βάρη στον ελληνικό λαό»"

Το δίλημμα της έκτακτης εισφοράς - Να το πληρώσουμε;

Οργή και αντιδράσεις προκαλεί η έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα και ήδη διαμορφώνεται στην κοινωνία ένα αυθόρμητο "κίνημα" υπέρ της μη καταβολής είτε των έκτακτων εισφορών είτε του νέου τέλους.
Διαβάστε Περισσότερα » "Το δίλημμα της έκτακτης εισφοράς - Να το πληρώσουμε;"

Πρώτη είδηση στην Ευρώπη οι απολύσεις Δ.Υ και ο νέος προϋπολογισμός

Όλη η Ευρώπη κοιτάζει κατά δω…



Με συνεχείς ανταποκρίσεις από την Αθήνα τα μεγαλύτερα δίκτυα της Ευρώπης αναφέρονται εδώ και λίγη ώρα στην απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να απομακρύνει 30.000 δημοσίους υπαλλήλους, τονίζοντας όμως πως αυτή η απόφαση καθυστέρησε έναν ολόκληρο χρόνο.
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρώτη είδηση στην Ευρώπη οι απολύσεις Δ.Υ και ο νέος προϋπολογισμός"

Εγκρίθηκε από το Υπουργικό το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012. Σύμφωνα με το προσχέδιο το έλλειμμα του 2011 θα φτάσει στο 8,5% του ΑΕΠ αντί για 7,8% που είχε σχεδιαστεί.


Όπως καταγράφεται σε ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών, η απόκλιση του 0,7% οφείλεται στην μεγαλύτερη του αναμενομένου ύφεση, η οποία αγγίζει το 5,5% έναντι της προβλεφθείσας 3,8%. Τα στελέχη του υπουργείου οικονομικών φιλοδοξούν στην επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου του 2012 για έλλειμμα 6,8% του ΑΕΠ και προβλέπουν την παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος 1,5% του ΑΕΠ.
Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκρίθηκε από το Υπουργικό το προσχέδιο του προϋπολογισμού"

Εγκρίθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο 30.000 απολύσεις

Την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου πήρε το σχέδιο αποχωρήσεων 30.000 δημοσίων υπαλλήλων από το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Το σχέδιο περιλαμβάνει τρία επίπεδα εφαρμογής:


Στο πρώτο περιλαμβάνονται οι υπάλληλοι από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα οι οποίο θα αποχωρήσουν μέσω της διαδικασίας της εφεδρείας λαμβάνοντας για ένα χρόνο μέρος του μισθού τους.
Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκρίθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο 30.000 απολύσεις"

VIDEO - SKY NEWS: Εμφύτευμα (τσιπάκι RFID) στο χέρι αρρώστησε! Κόλλησε ιό (virus) των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.


σχόλιο ID-ont: Εντυπωσιακό ρεπορτάζ. Ο Καθηγητής Πανεπιστημίου κος Gasson από το Πανεπιστήμιο Reading της Αγγλίας εμφύτευσε ένα RFID τσιπάκι (πλινθίο) στο χέρι του. Στη συνέχεια το μόλυνε με ηλεκτρονικό ιό. Κατόπιν κάθε φορά που το "χρησιμοποιούσε" για να κάνει κάποια εξ αποστάσεως εργασία
Διαβάστε Περισσότερα » "VIDEO - SKY NEWS: Εμφύτευμα (τσιπάκι RFID) στο χέρι αρρώστησε! Κόλλησε ιό (virus) των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών."

Από τη Δευτέρα η φοροκάρτα στις τράπεζες

Ξεκινάει από την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου η διάθεση της φοροκάρτας από τις τράπεζες, από τις οποίες μπορούν να την προμηθευτούν προαιρετικά οι φορολογούμενοι, ώστε να καταγράφουν σ’ αυτήν τις αποδείξεις από τις αγορές τους. Η χρήση της φοροκάρτας στοχεύει να απαλλάξει τους φορολογουμένους από τη συλλογή των αποδείξεων, αφού το ποσό αγορών που θα περιλαμβάνεται σε αυτήν, θα λαμβάνεται υπόψη για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος.
Διαβάστε Περισσότερα » "Από τη Δευτέρα η φοροκάρτα στις τράπεζες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news