facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Η Χάγη καταδίκασε την Ελλάδα για το βέτο στα Σκόπια

Καταδικαστική για την Ελλάδα, όπως άλλωστε αναμενόταν, ήταν η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την προσφυγή της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία ελήφθη με ψήφους 15 υπέρ και μία κατά, «η Ελλάδα δεν μπορεί να εμποδίσει την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ».


Τονίζεται, επίσης, ότι η κυβέρνηση Καραμανλή «είχε παραβιάσει το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας Ελλάδας – ΠΓΔΜ, που αφορά την είσοδο σε διεθνείς οργανισμούς».

Η ελληνική κυβέρνηση και ο Λουκάς Παπαδήμος ήταν προετοιμασμένοι για το αποτέλεσμα της απόφασης, η οποία δικαιώνει την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στο ζήτημα της παραβίασης από την Ελλάδα της Ενδιάμεσης Συμφωνίας λόγω της αντίρρησης που προέβαλε, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008, στην πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων στη Συμμαχία.

Ο κ. Παπαδήμος φέρεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο σύγκλησης του συμβουλίου των αρχηγών των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, καθώς θεωρεί ότι αν υπάρξει κακοφωνία στους κόλπους της κυβέρνησης, αυτό ίσως να δώσει την ευκαιρία σε τρίτους να εγείρουν το ζήτημα.

Ο πρωθυπουργός καλείται επίσης να απαντήσει στην επιστολή που του έστειλε πριν από λίγες ημέρες ο Νίκολα Γκρούεφσκι ζητώντας του να βοηθήσει τα Σκόπια να αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Ο ίδιος ο Νίκολας Γκρούεφκσι πάντως, αναμένεται να προβεί σε επικοινωνιακή αντεπίθεση προκειμένου να εκμεταλλευθεί πολιτικά το ζήτημα.

Στα Σκόπια βρίσκεται εδώ και μέρες σε εξέλιξη επικοινωνιακή εκστρατεία, ενώ έχει ζητηθεί απόλυτη σιωπή ως την ανακοίνωση της απόφασης.

newsbomb.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news